- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #3199 üzenetére
persze
makka és vízum kis helyen is elfér -
lorcsi
veterán
válasz
kételkedem #3195 üzenetére
ijó, kipróbálom...valami hasonlóra gondoltam. ami a az odaszáradtat is jól feloldja a felület sérülése nélkjül
NoLF: igen ismerem, de szerintem a hideg zsíroldó nagyon erős szer egy iylen felületre
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #3195 üzenetére
hja azt hittem a normál tisztítószerek vmiért ki vannak zárva.
-
kételkedem
addikt
Ha beteszel egy pohár vizet és azt a mikróval felforralod, a keletkező gőz fellazítja a szennyeződést. Aztán bármilyen mosogatószer a szivacsra és szépen ki lehet takarítani a mikrót.
A NoLF által javasolt hideg zsíroldót azért nem ajánlom, mert ha bőrre kerül, nagyon csúnyán meg tudja marni.
Az egyik korábbi munkahelyemen előszeretettel tisztítottam Clin ablaktisztítóval a mikrót. Remekül oldja a zsírt!
-
lorcsi
veterán
hogy kell kitakarítani a mikrót?
belül tiszta zsírfröccsenés meg dzsuva az egész
tudtommal van valami anyag (ecet..vagy mosogatószer) amit ha beteszek vízben feloldva és jól felmelegítek könnyen lejön a kosz is a mikróból -
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #3184 üzenetére
Mint PH fuggo termeszetesen leszek itt is. Csak en a jovobol fogok irni
(#3185) yetike Ez egy kicsit bonyolult. Ha beadjuk a letelepedesi kerelmunket akkor majd megirom
#3186) Mawyx Koszonom
-
NoLF
veterán
43liter / 430 km sajna ezt nem nehéz kiszámolni...
-
válasz
Pisztillus #3160 üzenetére
köszi a segítséget, meg mindenki másnak is
akkor utánaolvasok ezeknek.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #3181 üzenetére
Nem QLD.
New South Wales - Sydney a cel jelenleg. En dolgozni fogok mig asszony iskolaba fog jarni. Nagyjabol ennyi a konkretum, mert batrake a szerencse es a tobbit meglatjuk. Van 3 evunk kitalalni mi legyen, addig szol a vizumunk. -
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3173 üzenetére
Koszonom a segitseget
(#3174) kételkedem igen
-
Mai vizsga letudva
. Hihetetlenül jól sikerült, persze készültem rá elég sokat, és holnap lesz az utolsó
.
#3128 FehérHolló: Hasonló nekem is volt, szerencsére én se szoktam engedni a sebleszedést
! Ha már hegesedik, akkor maradjon úgy
.
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #3176 üzenetére
Elvileg kéne engedélyeznie, mert nem használtam ki a vizsgalehetőségeimet, csak a kurzusfelvételt és nem hiányzik másom, tehát nem pl elsős vagyok 3 teljesített kredittel.
Már bánom, hogy nem halasztottam fél évet, rámjár a rúd mostanában, most úgy gondolom ha lenne munkám az önbizalmat adna, úgy érezném talán, hogy én is fontos vagyok a világban vagy legalábbis nem azt érezném, hogy senkinek se kellek. Nem tudom. -
7
addikt
válasz
kételkedem #3176 üzenetére
A dékáni kérelemhez általában csak (átfutási) idő kell és megadják, de ilyet ugye az ember csak egyszer kérhet adott képzésen.
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #3174 üzenetére
A mostani bukás miatt ígyis- úgyis lesz még egy félévem, de ha az se lesz meg, aminek még előtte vagyok, az problémás, mert 3. tárgyfelvétel és hiába nem voltam vizsgázni eddig csak egyszer, akkor is felvételnek számít és ez a max, egy dékáni vizsgaleheőséget még lehet kérvényezni, amit vagy engedélyeznek vagy nem.
Ha meglett volna ami ma nem lett meg és meglenne, ami még vár rám, akkor csak a júniusi államvizsgára kellett volna készülni meg megírni a szakdolit teljesen készre és beköttetni, leadni.Portugáliában meg portugálul beszélnek, véletlenül se spanyolul. Vagyis véletlenül lehet...
-
Mawyx
őstag
A vizsgán megbuktam és nincs több lehetőség
Még 1 vizsgám van, annak meg kéne lennie, 1 hét idő van rá. Vajon az mire lesz elég? Nem tudom.Bementem nyelviskolába érdeklődni mikor indul tanfolyam, van rá 1 hónapom, hogy találjak munkát* és összekaparjak 60ezer ft-ot.
* olyan munka kell, ahol nem összevissza kell járni, hanem mindig állandó munkarendben és aminek du 4- kor vége, hogy be tudjak járni a tanfolyamra. Egyszer már "jártam", befizettem, de aztán a suli miatt mégse tudtam járni, lóvé úszott és vizsgára se mentem így el, nem lett volna értelme így arra is kidobni zsét. Vagy ha a heti 1x5 órást birnám, akkor csak a szombatomnak kellene mindig szabadnak lennie, de annak fixen mindig.Ez egész hozzászólás egy nagy feltételezés vagy kívánságlista vagy mi, mindig csak a lenne, a kéne lennie, ahh
-
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3168 üzenetére
keleti irányba átlépett időzónánként kb. 1 nap - azert tulzas lenne 10 napig holdkorosan maszkalni
Valamelyik doscoveryn volt egy kiserlet es azt hoztak ki, hogy konyebb ugy atallitani a belso orat, hogyha az ember nem eszik a repulo ut alatt (csak vizet iszik, de alhat barmikor) es mikor megerkezik akkor a napszaknak megfelelo etelt fogyaszt hamarabb atall.
Az a gaz, hogy reggel 7-kor indulunk es masnap este 9-kor szall le a gep. Laza 27 oras ut(#3169) yetike eltem, mikor indoneziaba mentunk, jo szar volt, ejszakat nem birtuk vegigaludni delutan meg elajultunk, kellett 4 vagy 5 nap es jo lenne ezt most elkerulni
-
7
addikt
Éltél már át jetlaget? Nekem személy szerint nem volt semmi különösebb problémám sem odafele, sem visszafele a 6 órás csúszással. Ha adsz neki egy-két napot, akkor hamar ráállsz. Tekintve, hogy nem egyszerűen X idővel később vagy korábban kelsz, hanem a napszakok is követik ezt a változást, komolyabb nehézség nélkül hozzá lehet szokni.
-
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3166 üzenetére
Messzire megyunk es jo lenne aludni miutan leszallt a gep, epp este fogunk megerkezni, durva gyogyszereket meg nem lehet bevinni ezert kerdeztem.
Lehet tenlyeg marad a feles. -
Pisztillus
senior tag
Ezek közül bármelyik, egy felessel lekísérve...
Félre a tréfával, ezek azért vény nélküliek, mert viszonylag gyenge hatásúak. Tényleges hatásuk egyéni érzékenység kérdése, ráadásul ez egy olyan terület, ahol nagy szerepe van a placebo-hatásnak is. Azaz aki hisz abban, hogy segít, annál valóban segít, még akkor is, ha véletlenül egy C-vitamin drazsét vesz be helyette.
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #3152 üzenetére
Ez azért van, mert pár embernek sokkal jobban megéri, hogyha megvásárolsz bizonyos termékeket, amiben állítólag valami gyógyhatású cucc van, amit jó messziről hoztak bele... mintha kiásnád a kertből
-
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3162 üzenetére
Jetleg lekuzdesere mit javasolnal ami kaphato recept nelkul?
Mar latom is, hogy irtal bandusnak par otletet. Olyan nincs ami egyszer ut de azt nagyon? -
Pisztillus
senior tag
No, már itt is vagyok...
Cirkulin Valeriana komlóval (mite és forte), Valeriana-Teva drazsé, Valeriana Relax, Sedacur Forte, Sedatif PC (homeopátiás) így hirtelen pár... Az, hogy az illetőnél melyik lesz hatásos, csak kipróbálás után derül ki. Ha ezek az enyhének mondható szerek nem használnak, akkor más megoldás szükséges. Első körben meg kell keresni az alváshiány okát (stressz, szerelmi válság, egyéb) és azt kezelni.
Vénember & aloe: Beletaláltál a közepébe azzal, hogy nincs is benne...
Tiv: No igen, de ez egy benzodiazepin-receptoron ható gyógyszer, ugyan nálunk még nincs forgalomban, de ha lesz is, akkor is csak vényre. Az általam felsoroltak meg ennél egy kategóriával enyhébbek, és recept nélküliek. Orvos által írandó szert csak akkor javasolok, ha az első csoport nem segít.
-
tiv83us
veterán
5-6 eve irt fel a dokim Lunestat /Eszopiclone/, akkor meg nem volt kaphato Magyarorszagon, most mar szerintem az. En nagyon rosszul alszom es nekem szuperul hatott, ha esszel hasznaljak nem is okoz fuggoseget. Egy-ket honapig hasznaltam, de mocskos draga volt akkoriban es nem birtam pizzel.
-
üdvölet!
nem használt valaki, vagy nem ismer valaki valamilyen tablettát, rosszul alvó személyek számára?
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #3153 üzenetére
Ne már! Szintetikus aloe vera kivonatot tartalmaz a popsitörlő kendő? pfff!
A legújabb élményem az aloe verával, hogy egy mindenféle egészségügyi problémát azonnal megszüntető takaró huzatában ezüst szálak és aloe vera van. Én persze kételkedem, de hát ez gondolom nem újdonság!
M0 update: állítólag elszállították a kamionokat, hamarosan megindul a forgalom.
-
lorcsi
veterán
válasz
a morning show-t hallgatom és abban mondtál..azért ez a 3 óra keménylehet...pisi meg egyéb dolgok...
-
venember83
nagyúr
válasz
Nem írták, hogy természetes aloe vera hatóanyag lenne benne. Simán lehet szintetikus is az aloe vera, vagy akár csak címkén szerepelhet.
-
kételkedem
addikt
Állítólag van, aki 3 órája ül a kocsiban és néz ki a fejéből! Ez megacumi az biztos!
Az miért van, hogy minden felkapott gyógyhatású növény európától minimum10 000 km-re terem? Mindenféle sivatagban, meg dzsungelben terem valami gaz, ami elnyomja az éhséget, gyógyítja a náthát. Lassan nem létezik olyan olyan termék, amiben ne lenne aloe vera. A világ összes aloe verája kevés lenne, ha tényleg a wc papírtól kezdve az üdítőig mindenben lenne belőle! Miért nem mondjuk a tarack gyökeréről derül ki, hogy mindenre jó? Felásnánk minden talpalatnyi helyet egy kis gyökérért!
-
lorcsi
veterán
jól beszopták az m0-án
-
zolynet
veterán
válasz
venember83 #3149 üzenetére
ez meg aztán sehogy sem jön ide, csak már rég volt cicás poszt, főleg ninja cicás:
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #3146 üzenetére
hhmmm
de attól tudnak ott spanyolul is -
Dylen
senior tag
válasz
Jhonny06 #3138 üzenetére
Hamár az északiak között gondolkozol, akkor a hollandot ajánlanám. Könnyű, és igaz, hogy nem sokan beszélik, de engem pl már egy csomószor kerestek meg állásajánlatokkal, csak azért mert feltüntettem, hogy beszélem (pedig nem is
). Ráadásul, amikor legutóbb nézegettem a professiont, ez volt a legkeresettebb a tipikus tömegnyelvek után.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Angol mellett/után milyen nyelvet érdemes tanulni? Mérnök infós diplomám lesz, ilyen területen szeretnék elhelyezkedni, mindig is a svéd/norvég/ír volt szimpatikus, de egyiket sem igazán ajánlják, talán a három közül a svéd a leghasznosabb, de ott is el lehet lenni angollal, hacsak ki nem költözöl, vagy munkát nem vállalsz. Azaz azt mondja kb. mindenki, akit megkérdeztem, hogy ezek közül csak akkor érdemes tanulni bármit, ha költözöl, mondjuk ez elég egyértelmű. Viszont a mindenki által ajánlott "tömegnyelvek" (e.g.: francia, olasz, spanyol) nagyon nem szimpatikusak és sokat számít, hogy szeressem, amit tanulok. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #3135 üzenetére
Joaquin PhoenixCommodus a főellenség. -
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #3133 üzenetére
Tettlegesség? Itt most lemaradtam, de visszatérek Maximushoz, a többi nevét már elfelejtettem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #3132 üzenetére
Így értelek. A szóváltást jobb, ha nem követi tettlegesség. :-)
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #3128 üzenetére
De néha legalább találok valakit, akivel lehet 1-2 szót váltani.
-
lujó55
addikt
Akkora jót szaunáztam edzés után, hú!
Elfáradtam, de jól esett. A sókabin meg kimondottan jót tesz ebben a taknyos, ködös időben. -
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #3121 üzenetére
A lépcsőházi világítás a tolvajok ellen van 30 mp-re állítva? A tolvaj legurul a lépcsőn, az ott lakók meg már a sötétben is elbotorkálnak kapcsolótól kapcsolóig!
Ja igen! Sikerült megfognom a történet lényegét!
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #3128 üzenetére
Sípcsont az, nem lábszár, de mindegy.
kételkedem: Nem tudom, a földszint és a harmadik között 30mp. A harmadik és az ötödik között ~3 perc. Nem értem, de legalább annyi fényt adott a fenti, hogy mindig eltaláltam a lenti kapcsolókig.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #3126 üzenetére
Most erre mondjam azt, hogy ebben a társaságban nehezen tudsz olyasvalakit találni, aki odabújik hozzád filmnézés közben?
Tothgera30: Nekem egyik hasonló esetben a doki le akarta tépni a 2 napos, már valamennyire behegedt sebet kis nedvesítés után. (Viszonylag nagy kiterjedésű volt, egy fél lábszárnyi.) Nem hagytam. 5-6 év után már csak egy 1cm x 6cm-es részen látszik valami akkor, ha nagyon nézik. (Még a szőr is visszanőtt rá.) Azóta el sem megyek ilyen esetekben.
-
válasz
FehérHolló #3123 üzenetére
Huh, hát nem szép, én is tavaly vágtam el az ujjam egy ablaküveggel, én nem varrattam mert nem volt idő, azután sebesedett és már nem akartam bántani, így szépen összehegesedett, és nem lett szép. Majd felvágatom valamelyik sebésszel és összevarratom ha épp ráérek, akkor legalább szépen összeforr majd, bár eddig nem zavart, lehet ezután se fog.
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #3125 üzenetére
Most erre mit írjak? Ja. Utálok egyedül filmet nézni, nem foglalja le eléggé az agyam.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #3124 üzenetére
Roppant érdekes lehet, ha közben fórumozol.
-
venember83
nagyúr
Mi a fenéért kell 42 percig húzni az időt, hogy érdekessé váljon egy film? Most már kénytelen leszek megnézni a gladiátort végig.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #3122 üzenetére
Hát kb.
Mentális és mozgáskoordinációs állapotom most sajnos nem tette lehetővé a kapcsoló kipeckezését sem. Illene kicsit aludni, de túl sok bennem a koffein.
A vérrel kapcsolatban a zsepi csodákra volt azóta képes. Természetesen sterilen, különböző gatyák zsebeiből szereztem őket.Van már pár hegem, dokikat meg inkább kerülöm.
Valami említésre sem méltó vacak bor volt, szóval azért legalább nem fáj a szívem.
Sokadik szerk.: Holnapra nem lehetett hagyni, mert reggel vizsga, meg a szomszédok is szeretik használni a lépcsőházat.
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #3121 üzenetére
Szóval vérző kézzel törölted magad után a vért, miközben futkostál harminc másodpercenként a kapcsolóhoz. Nem lett volna egyszerűbb meghekkelni az elektromos rendszert vagy csak hagyni holnapig az egészet, ahogy van, max szilánkokat összeszedni?
Baleseti sürgősségit nem látogatod meg? Rondán hegesedhet a bőr, ha csak úgy magától gyógyul össze.
Ui. Milyen bor volt?
-
FehérHolló
veterán
Orra estem a lépcsőházban egy üveg borral. A takarításban nem az volt a csúnya, hogy a harmadikról egészen az első és a földszint közé lefolyt, hanem az, hogy bármerre mentem, mindent összevéreztem. A jobb kezemet ugyanis teljesen szétkaszaboltam, a kötszer itthonra meg luxus. Ráadásul az a rohadt lámpa is csak 30 másodpercig ég felkapcsolás után.
-
pohár
félisten
válasz
Pisztillus #3115 üzenetére
na akkor jó bulinak néz elébe
-
Mindenképpen állj neki, legalább halovány sejtésed lesz róla, azután/vagy pedig az emlékezetedben is felidéződik a tananyag
. Bár ma nagy szerencsém volt, mert nem tanultam sok mindent, és csak jegyzeteket vittem be vizsgára
. Azután gyorsan és könnyen beleolvadtam a környezetbe (kaméleon effektus), és szerencsére nem figyeltek rám és tudtam sorozni (a'la Kalasnyikov)
.
-
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #3116 üzenetére
Én meg nem tudom hogy is álljak neki ennek a trágyának
Ha az éjszakát végigtanulnám, lenne esély valamire
-
Elálmosodtam ettől a sok tanulástól, pedig még két nap vizsga lesz
. Csütörtök-Péntek meg munka, szóval már attól is kivagyok
. Szerdára pedig találni kellene valakit aki elviszi az autóm műszakizni
.
-
Dylen
senior tag
Fogtéma. Nekem tegnap kezdett el fájni az ínyem az állítólagos bölcsességfogamnál. Egyszer már jártam így, aztán elmúlt. Most megint elkezdett nőni?
-
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3112 üzenetére
Kosz a reszletes felvilagositast, ez az elso gyokerkezeleses fogam. Van meg egy lukas, de az nem ilyen veszes.
-
Pisztillus
senior tag
Az a bolygatás miatt (na meg az idegölő munkája miatt) van, de el fog múlni. Nálam még a gyökértömésre (ez volt december 20-án) lázadozott kicsit, de másnapra teljesen olyan lett, mint régen. Igaz, az enyém egy eleve tömött fog volt, ami egy hirtelen fájásrohammal hívta fel magára a figyelmet - meg is kapta rá válaszként a Cataflam + Dalacin párost egy héten át. Így mire eljutottam a fogorvoshoz, már nem fájt, és nem is volt begyulladva, de a röntgen szépen mutatta, hogy kezelést igényel. Na ez folyik még most is, plusz az egyéb dolgok...
-
-
bobsys
veterán
válasz
Pisztillus #3106 üzenetére
Rongten van. Begyulladva meg nem volt. Nem is fajt soha. Most sem faj csak egy tompa nyomast erzek folyamatosan. Algoflex megvan, delutan 4-5 fele mar be kell vennem egyet.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #3108 üzenetére
HD2_1.12.06_rev3 firmware megy-e majd reá, ha egyszer megkapod majd?
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #3104 üzenetére
Saját lábán megy házhoz a médialejátszó? Az igen!
Kedves venember! Köszönöm, jól esett!
Asus HDP-R1?
-
Pisztillus
senior tag
Nekem december 6-án rakta be a fogorvos a bal felső hetes két gyökerébe az idegölőt. Aznap minden baja volt, de éjszakára kapott egy Cataflam-ot, és nyugi lett. December 20-án tömte be a gyökércsatornákat, de a fedőtömés még nincs rajta. Amikor kiszedi az elhalt ideget, az fájhat, de utána már nincs minek... Algoflex Forte estére lehet, hogy leveri. Begyulladva előtte nem volt? Röntgen van?
-
venember83
nagyúr
Kedves Péterem, szólíthatlak így, ha ez örömet okoz neked. Mondjuk elég fura ezt így leírni, kimondani se lehet valami illő, de ha ez neked jó...
Médialejátszó: a közlegényes márka megfelelő változata nem volt elérhető, csak a fullos túlságosan drágán, így egy alap ASUS lett kosárba pottyantva. Kérdés, hogy hozzám mikor fog megérkezni. Vagyis a haverhoz, mivel ő rendelt több dolgot.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #3099 üzenetére
Magyarország a középmezőny felső részén van, nem kirívóan drága az üzemanyag. A görögök 1,58-as ára nagyon komoly.Voltam autóval egy párszor ott, nagyjából annyi volt a benzin, mint itthon. Ez kb 430 Ft-os ár, ami az átlag görög fizetéshez mérten elég sok!
A lista elején Ciprus, Lettország, Románia, Bulgária áll ~1,15-el. Ez kb 315 Ft. Ami számomra feltűnő az Luxemburg, Spanyolország és Ausztria 1,24-es árral. Ezekben az országokban az átlag keresethez, életszínvonalhoz képest igen kedvező a benzin ára!
Egyébként az 1,13 és az 1,58 között 0,45 Euro a különbség, ami csak ~130 Ft. Azt gondoltam, hogy nagyobb eltérés van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest