- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Csak futna már le ez a fos.
KívülZűdBelülSötét: Vannak olyan témafelvetések, amelyekre inkább nem válaszolok, pedig regényt tudnék írni. Nem veled van a baj, ne érts félre.
-
BlacKSouL
addikt
.igs fájlt meg lehet nézni valahogy valamivel, ha nincs hozzá CAD programunk?
Mondjuk az is vicces hogy egy autóipari beszállító cégnél nincs 3D tervezőprogram, vagy legalább valami amivel meg tudjuk nézni hogy mit küldünk a beszállítóinknak. A tervező meg tudja nyitni, a beszállító meg tudja nyitni, mi meg csak postások meg üzenetközvetítők vagyunk, mert nem tudjuk miről beszélnek. Nem látjuk.kukac: aztatot nemtom, de kivételesen süt a nap. mondjuk -4 fok van, de mindent nem akarhatok egyszerre.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5194 üzenetére
Na, teljesen azt hittem láthatatlan a hozzászólásom.
Persze ez senkit nem érint, bezzeg az hogy most már majd átlátszóbb lesz az aki a fizetésem több mint felével "gazdálkodik"... -
BlacKSouL
addikt
JÓ REGGELT!
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tothgera30 #5162 üzenetére
pedig százat letagadhatnál...
(nem az íkúdból)
-
neduddki
nagyúr
-
tildy
nagyúr
-
kraftxld
félisten
Ehhh.. ismet volt egy durva foldrenges Christchurch-nel, meg 300km-re is lehetett erezni...
-
FehérHolló
veterán
Igen.
Egyik közeli családtagomat és a munkatársait kb. fél éve behívta az államtitkár, hogy ezt közölje velük. Amikor meséltem baráti társaságban, mindenki lehülyézett.
Úgy látszik, eljutott a médiához is a hír. Kicsit lassúak az infocsatornák, vagy nagy rajtuk a zaj, vagy mittudoméjn. -
tildy
nagyúr
Ne haragudjatok,de ez kicsapta a biztosítékot. 1984...
Nem mondok semmit inkább...
Feherhollo: Ez...Ez.. Szohoz sem jutok. Most kene azt megtenni, mindenki felall, es elzavarja ezeket.... Mondjuk Libiaba...
-
tiv83us
veterán
válasz
FehérHolló #5178 üzenetére
Ezek szerint azt sem tudhatom, hogy a hollok mire kepesek, ilyeneket szamolgatnak, hogy mi lenne, ha a kukacok a feny sebessegenek 94.3%-aval kozlekednek, mikor csak megkene nezni az adott hsz-t es nemi elozmenyt, hogy rajojjunk, az angolszasz/US mertekegysegekrol esett szo
-
FehérHolló
veterán
válasz
tiv83us #5177 üzenetére
Pont ez a baj.
Az én csökevényes elmémmel is belátható, hogy ha fokukac a fénysebesség 94.3%-ával halad a Földhöz viszonyítva - tehát a Föld hozzá képest a fény 94.3%-ával szaladgál -, akkor kukac szemszögéből a saját 5480 yardja a Földön pontosan egy UK mérföldnek felel meg.
Soha nem tudhatod, hogy mire képesek a kukacok. -
tiv83us
veterán
válasz
FehérHolló #5176 üzenetére
En eddig is biztos voltam a dolgomban
-
tiv83us
veterán
válasz
FehérHolló #5174 üzenetére
Es a UK merfold = 5280 UK yard? Tanits mester
-
tiv83us
veterán
válasz
FehérHolló #5172 üzenetére
Mivel US/Angol szasz mertekegysegekrol volt szo, gondolom nem a norveg merfoldrol beszelt.
Tetszik erteni? -
FehérHolló
veterán
Rohadt Matlab csak 1 szálon tud FFT-zni, 1 órája fut a szimulációm, és még nincs eredménye. Közben a második proci meg halálra unja magát. Elegem lett belőle, lelövöm.
Aki együtt tud érezni velem, azt sajnálom. -
FehérHolló
veterán
Azért nem mindegyik ilyen, de az AIESEC-et is zárd ki ez alapján.
A legnagyobb baj, hogy a legtöbb komoly ösztöndíjhoz 4.8 feletti tanulmányi átlag a kritérium. Ezt a mi karunkon nem teljesen lehet összehozni, szerintem nálatok sem. (Bezzeg az újonnan egyetemnek csúfolt fősulikon igen, és ez gáz.)
A leginkább járható út, ha a tanszékeden keresel külföldi egyetemi/céges kapcsolatokat. Nálunk ez vált be. -
válasz
FehérHolló #5161 üzenetére
elegem is lett belőle... az erasmust én nem tartom sokra, szvsz, azok alapján akik eddig kinnt voltak külföldön ilyen ösztöndíjjal, szerintem nem más, mint egy féléves fizetett városnézés, buli. arra tökéletes, ha csak nyelvet akarsz tanulni, de ha valami mást is, akkro szerintem nem ez a jó alternatíva.
-
leginkább arra, hogy hogyan találta meg ezt a lehetőséget? az itthoni suliján keresztül, vagy ő maga keresett ösztöndíjak után? milyen területen tanul? milyen papírok szükségesek? ha csak egyedül ment volna ki, akkor is fel kellett volna mutatnia egy ilyen szp összeget?
így hirtelen ennyi
köszönöm előre is
-
-
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30 #5149 üzenetére
Dettó ugyanez.
Használhatnám az angol tudásomat, sőt a németet is...jó, ha nagyon muszáj, akkor finnül és oroszul is be tudok mutatkozni, de az nem nyelvtudás.
Jó, külföldön sem olyan könnyű, mint látszik, de talán Mo-tól mégis jobb.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tothgera30 #5149 üzenetére
Frodó is ezt mondta!
-
Bibby
addikt
port.hu-n megszűnt a hozzászólás és a pontozás, vagy csak én vagyok vak?
-
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #5139 üzenetére
igen, Bob Dylan
-
válasz
koshmar #5142 üzenetére
...Pár éve egy ismerősöm megjósolta: "Haver, ha nem húzunk el a megyéből, pár év múlva Chicago lesz, és nem a szebbik fele, hanem a gettó stílusú, bandaháborúkkal, drogokkal, kúrvákkal." Tehát erősen tervezem hogy nyissak külföld felé, még fiatal vagyok, jelenleg semmilyen komolyabb párkapcsolatom nem fűz ide, így nem sok értelme lenne maradni, kivéve ha normálisan fizetnének...
-
McKane
senior tag
na, délelőtt megvolt az állásinterjú..
szerintem egész jól sikerült ,majd kiderül március 10.-e fele.. -
koshmar
veterán
válasz
Tothgera30 #5141 üzenetére
Igaz szavakat véltem felfedezni a szövegedben,
Én is ezért szeretek vagy nagyon korán vagy késő délután járni a városban, mert akkor- kénytelen vagyok kimondani- kevesebb a c*gány.Ha a fentebb említett időponton kívül jársz a városban, akkor állandóan pénzt/cigit kunyerálnak, vagy úton-útfélen beszólnak.
És kellemetlen, ha öten jönnek veled szembe, te meg egyedül mész. -
válasz
kételkedem #5115 üzenetére
Kékre hátrányos helyzetű (nagy részben roma - vagyis csak) fiatalok járnak, akik nem fejezték be a 8. általánost és kisegítő iskolában kell tanulniuk
. Illetve kis többsége akik befejezették az alapfokú képzést, na ők szakmát tanulnak, de van amelyiknek már gyereke/családja van
.
ui.: Gondolom a 7-es, 8-as vonattal jársz, hát ne csodálkozz. Szerencsére nekem a 6-ossal kel járnom minden nap, vagy néha korábban, ez annyiból jó hogy "tisztább" a környezet, kevesebb a kulturálatlanság, bár ha minden nap találkoznék az általad említett fiatalokkal és hosszabb időt kellene letöltenem velük egy légtérben már régen felakasztottam volna magam. - magánvélemény
-
bnss
veterán
Szép napot mindenkinek!
-
zoltanz
nagyúr
Kiváncsi vagyok mikor jön ki az első hobbi terepjáró Ferrari, amekkora divat most.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #5134 üzenetére
ó, akkor sokan milliomosok lennénk...
Ui. Én azért hiszek Bob Dylennek...
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #5128 üzenetére
A hétvégén kérdezte a fiam, hogy miért ilyen mértékegységek vannak náluk? Én kissé bizonytalanul azt válaszoltam, hogy az emberi testrészek nagyságából van származtatva. Az inch az ugye hüvelyk, ami 2,54 cm, 1 láb az kb ~ 30,5 cm.
Hülyeséget mondtam a gyereknek, vagy van valami alapja az elgondolásomnak? -
koshmar
veterán
válasz
fokukac #5128 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy nem értem.
Fejből tudom, hogy melyik mértékegységük nálunk mennyi.
Csak csodálkozom, hogy náluk mennyire másak a mértékegységek.
De el kell fogadni, úgy mérik xy-t, mi meg így.Az én kedvencem a láb, ami 33 cm, és amikor hallottam órán, hogy a repülő 33000 lábon repül, egyből felordítottam, hogy az "10 kilométer!!!!"
-
fokukac
nagyúr
válasz
koshmar #5121 üzenetére
Az angolszászok azért angolszászok, mert az ilyen saját ősi, könnyen átváltható mértékegységeiket használhatják.
mit nem értesz ezen?
2,54 cm az 1 inch
12 inch az 1 láb (foot)
3 láb az 1 yard
220 yard az 1 furlong
8 furlong az 1 mérföld.tehát 1 mérföld az pontosan 5280 yard
ki van ez találva!
mondjuk van ott más is, pl. a súly az font (pound)...
a kedvencem a PSI, ami a nyomás mértékegysége, és pound per square inch, azaz font per négyzetinch
Amikor anno a miskolci egyetemen átképeztek egy hét alatt olajmérnökké (1000 dollárért), akkor ez volt a kedvencem a számításokban.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #5124 üzenetére
Indirekt módon a fekete munkából szerzett jövedelemből is keletkezik adóbevétel, erre való a fogyasztási és a jövedéki adó.
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #5124 üzenetére
a munkanélküli segély az adóköteles...
tök vicces volt, éveken át dolgoztam, és befizettem a fizetésem közel felét adóba, majd amikor kirúgtak, kaptam két hónapig havi bruttó 82 ezret, majd adóbevalláskor a felét vissza kellett fizetnem...Ki van ez találva.
-
venember83
nagyúr
válasz
A munkanélküli segély és a fekete munka adó- és járulékköteles?
-
Bubee82
őstag
válasz
Ha egy alapvetően nem buta, láthatóan egészséges, jó fizikumú fiatalnak annyi az élet, hogy ha van kedve bemegy a suliba, aztán alszik egy kicsit, majd gyúr egy kicsit, akkor az hol és milyen munkát fog kapni? Mikor és mennyi adót fog fizetni?
Ez gondolom költői kérdés volt
-
kételkedem
addikt
Ma reggel a vonaton két fiatal srác beszélgetett egymással, olyan hangerőn, hogy az egész vonat zengett tőlük. Tuzsérról Kékre járnak be suliba, ez 9 megálló. Az izmosabb srác minden megállónál megpróbálta kitalálni, hogy hol járnak és hogy milyen megállók vannak még. Bár az iskolai tanévből lassan 7 hónap eltelt, nem sikerült megjegyeznie ezt a néhány állomásnevet! Vajon hányszor ment be a suliba egyáltalán? Bár iskolába mentek, egy ceruza nem sok, annyi tanszer sem volt náluk! Az izmos srác nagy vonalakban felvázolta a mai programot: "Bemegyünk azt legkésőbb a kettessel megyünk haza, eszünk, lefekszünk egy kicsit aztán gyúrunk Koma!"
Ha egy alapvetően nem buta, láthatóan egészséges, jó fizikumú fiatalnak annyi az élet, hogy ha van kedve bemegy a suliba, aztán alszik egy kicsit, majd gyúr egy kicsit, akkor az hol és milyen munkát fog kapni? Mikor és mennyi adót fog fizetni?
-
Szép napot, hetet mindenkinek
-
Nah, indulok is, szép napot mindenkinek...
-
bobsys
veterán
sajnos itt is ez a helyzet raadasul egy havi berlet 240 aud kornyeken van
a benzin meg 1,4 dodo literje, nemcsak idoben eri meg hanem penzben is kiveve ha a belvarosban laksz, mert ott 3 dollarnal kezdodik a parkolasi dij orankent es nem is parkolhatsz annyit amennyit akarsz hanem csak x orat, utcankent mas
Es kokemenyen elviszik a kocsidat ha lejart a max parkolasi ido es kapsz meg gy parszaz dollaros buntetest meg egy birosagi targyalast -
McKane
senior tag
most olvasom az origo.hu-n:
" [...] Nagy hírveréssel készül az új Dallas is, melynek pilotjára az eredeti színészek közül többen is aláírtak, kisebb szerepekben Larry Hagman (Jockey), [...] "hurrá-hurrá !
nagyon imádom azt a sorozatot.. azon nőttem fel
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #5105 üzenetére
Nana.
Engem anno sima diákmelós raktárosból úgy "léptettek elő" irodistává, hogy felfedeztem egy hibát az azonosítócímkén, amit évek óta használtak, és angolul volt rajta a szöveg. Kaptam érte privátban egy sört a magyar főnöktől, meg felajánlotta, hogy ne égessem magam a raktárban, menjek fel az irodára melózni. Persze ehhez kellett az hogy újító szellemű, és nagyon közvetlen, jó fej volt. Ki is rúgták érte. Mármint azért mert túl közvetlen volt, és állítólag nem tudta megoldani a feladatait. -
Mawyx
őstag
válasz
venember83 #5105 üzenetére
Legfeljebb nem vesznek fel, de bocs már, de egy szimpla eladói állásra, ahová nem is kérnek nyelvet, de olyan adtlapon kell jelentkezni, amin minden angol, a gombok kivételével, mert a gombokon francia felirat figyeg, az azért kicsit érdekes
Szótárral fordítgattam, mert bár angolt nem kértek, de azzal még boldogultam is, de a franciával valahogy nem. Egy nyelvtudás nélküli, infó területen teljesen bénán mozgó ember tökéletesen megfelel a követelményeknek, de nem tudja kitölteni a jelentkezési lapot, mert nem tud nyelveket, de a számítógépet se használni fordításra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest