Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- icemad: Melyik vpn-t? Help please...
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #4296 üzenetére
topicgylikolászunk, topicgyikolászunk?
Abszolút szép az este, a főnököm 50. Szülinapi bulija van, a négy csaj táncol csak nekem,..
-
válasz
Tothgera30 #4294 üzenetére
Gyilkolászunk, gyilkolászunk ?
Szép kései estét mindenkinek
-
-
pohár
félisten
válasz
Tothgera30 #4292 üzenetére
mi volt neked új?
-
Szétmentek az újaim...
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #4289 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #4285 üzenetére
a dioxint kihagytad...
-
kételkedem
addikt
Ettem egy eperízű Zott Szívecskés joghurtot. Joghurt, glükóz-fruktóz szirup, cukor, eper, módosított keményítő, étkezési zselatin, kármin és aroma van benne.
A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető vörös vagy bíborszínű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Kémiailag a kárminsav az antrakinon bonyolult származéka. Nagyon szép vörös, de nem fényálló.
1. Schunk és Marchlewski eljárásában a kokcsinellát porrá törik, vízben kifőzik, és az átszűrt oldatba ólom-acetátot öntenek, mire a festőanyag sötétibolyaszínű csapadékként kiválik. Ezt alkoholban oldják és tömény sósavval elbontják; a belőle keletkező sárgás-vörös folyadékot leszűrik, és lehetőleg alacsony hőfokon beszárítják. A beszárított maradékot hideg abszolút alkoholban oldják, az oldatot éterrel, benzollal vagy kloroformmal megbontják; ilyenkor élénk vörös színű csapadék válik ki. A csapadékot benzollal és kloroformmal mossák és újból alkoholban oldják; az alkohol elpárolgása után ebből kristályosodik ki a kárminsav.
Egészségemre!
-
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #4275 üzenetére
Masnaposan csak dolgozni jartam
Tim82: most keltem, tegnap este fogdokinal voltam 3 fogamat csinalta meg egymas utan, kicsit kiutott a dolog
-
-
Tim82
félisten
Mindenki kidöglött, csak én
iszom piszok vacak kávétszedek Béres-cseppet. -
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #4273 üzenetére
Koszi, A titok, hogy keszulni kell ra, jo ha tudja az ember, hogy milyen tipusfeladatok vannak.
-
-
bobsys
veterán
válasz
Bubee82 #4270 üzenetére
Amilyenre szamitottam. Csakhat ketten mentunk, en es a para igy fel pontot tuti vesztettem mindenhol. Az elso 3 modult lezavartuk egyben 3 ora alatt, szobeli meg nagyjabol 12 perc volt. Idopontokra volt osztva a szobeli resz igy volt 2 oram elotte. Addig beultem kavezni a Deak teren
A keszulesrol egy mashol irt bejegyzesem
Gyorsan par link
[link] - ez egy 150 darabos esszet tartalmazo pdf, ezt olvasgattam valamint a szinten itt talahato cohesion.pdf nevu dolgot probaltam memorizalni
[link]- itt van rengeteg gyakorolni valo a reading es writing modulhoz, itt siman van legalabb 100 tema
[link] - online IELTS felkeszito
Ezen kivul letolottem a fel internetet a listening modulhoz kapcsolodoan. Nagyjabol barmelyik gyakorlo cucc jo, a listening az ugyanaz mind a general mind az academic vizsganal, minnel tobb van annal tobbet tudsz gyakorolni.
A speaking resszel kapcsolatban pedig elmentem egy anyanyelvi tanarhoz. Kb 16 alkalommal voltam 60 perceket.Tuti tippet nemtudok mondani. Igazabol angolt nagyon regen tanultam (alt. isk.+2 ev kozepiskola) es novemberben kezdtem neki a felkeszulesnek. Ellenben tobb mint 3 eve angol nyelvu kornyezetben dolgozom, mindenfele nacioval es igy a kozos nyelv mindenhol es mindig az angol. Csak angolul nezek evek ota filmeket/sorozatokat meg a tvben is atkapcsolom angolra a hangot ott ahol van.
Az elso 3 oraban egyben lenyomod a listening/reading/writing reszeket. Szunet nelkul, egeszsegugyi szunetet a vizsgaidod terhere tehetsz. A readinget 5 percel hamarabb fejeztem be igy akkor gyorsan eltudtam menni. A para siman levesz fel pontot az eredmenyedbol az itthoni magabiztos 7-bol csinal 6.5-ot. A 3 modul vegen elmondjak, hogy hol lesz a szobeli es van egy kis krtyad amire ra van irva az idopont amikor te jossz. Addig szabad foglalkozas, en peldaul elsetaltam a Deak teren levo Coffeheavenbe es ittam egy nagyon finom mogyoros cappucinot es elolvastam a szombati napilapot (volt 2 oram a szobeliig). 2-kor meg jott a szobelim, bementem es nagyjabol 12 perc alatt vegeztem.
Anno leirtam egy emailben meg par dolgot onnan ideznem sajat magam
"A level arrol szolt, hogy hazakoltozom Magyarorszagra es a cimboramnak ajandekozom par butoromat, le kellett irni, hogy melyiket es hogy hogyan viheti el. Az esszen pedig azt kellett kifejtenem, hogy a csaladi vagy barati evesek sok orszagban tradicio, de kozben kezd egyre kevesbe fontos lenni az emberek szamara es mit gondolok errol, mi a helyzet Magyarorszagon.
Beszed 1. reszeben a munkamrol kerdeztek, 2. resz 2 perc beszed a tv quiz showkrol miert jok, hogy keszulnek ra, hogyan lehet jelentkezni. Beszed 3. resz pedig a versengessel volt kapcsolatos, jo-e ha a kollegak versengenek, az ember mennyire versengo, cegek versenye mennyire jo vagy nem jo." -
BlacKSouL
addikt
Most szívhatjátok, az sose zavart, meg még tudatmódosító hatások alatt vagyok.
Még a számban a paella íze -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #4264 üzenetére
ilyet nem kívánhatunk neki, ott sötét van és hideg, és depressziós lenne!
amúgy lehetne akár svábbogár is dél-texasban (ott meleg van
), szóval a tenyésznyúl egy kimndottan jószándékú ötlet volt a részemről
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #4262 üzenetére
és mi van, ha csak tenyésznyúl lesz a sasadi téeszben?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #4254 üzenetére
Nem egy túl árvizes környéken lakom, így csak max a rokonság szempontjából érint a hirtelen olvadás, meg amiatt, hogy napokig mocsárszagot árasztanak utána a földek, de ha decemberig többé nem megy 0 fok alá a hőmérséklet, és legalább havonta 2-3 nap lesz amikor minimum 1-2 órára kisüt a nap, akkor máris jobban fogom érezni magam.
Azzal hogy leesik 20-25 centi hó, önmagában még nincs baj. Azzal van a bajom, mikor hosszú hetekig köd, felhő, pára van, meg a sok nedves lucsok, sár, salak, kavics amit felsoroltam. Mert érdekes módon létezik olyan hely a világon, ahol hideg van, hó is, de mégis képes a nap is sütni. És sokkal havasabb vidékeken is megoldják a síkosságmentesítést anélkül, hogy hegyoldalnyi zúzott követ meg saras salakot kellene kiszórniuk, mint itt nálunk teszik. A kocsi ablaktörlője állandóan megy, literszám fújom az ablakmosót rá, mégis összevissza csikargatja a sok mocsok amit az előttem haladó természetesen vastagon szór fel rá. Mindig nem tarthatok 200 m-es követési távolságot, mert akkor meg megelőznek és azok szórják fel.
Természetesen hó nélkül meg simán el tudom képzelni az életem. Nap nélkül már egyre kevésbé. Volt osztálytársam Angliában van. Azt mondja ott is esik olykor 1-2 napig, de pontosan tudják, hogy utána meg kisüt a nap, és egy ideig úgy is marad. Itt viszont a napos és felhős/ködös napok aránya fájdalmasan erősen az utóbbi felé billen. Télen horror, nyáron meg a sok eső miatt dettó.
Arról már nem ejtek szót, hogy a novembertől áprilisig tartó hosszú hidegekben a semmibe elfűtött pénz, amit a fűtésre költünk sokkal több, mint ha melegebb van. Én szeretem ha nem kell pénzt adni a fűtésre, ugyanakkor én sem fagyok meg, és nem vagyok állandóan megfázva.
Vannak akiket egyáltalán nem befolyásol, hogy a szervezetük megkapja-e a megfelelő mennyiségű napfényt, és az azzal együtt járó hatásokat, az én szervezetem igényli. A japánok képesek állandóan bezárva, csaknem oxigénmentes környezetben dolgozni, élni, nekem napfényre, oxigénre szükségem van.
Tudom azt is most már, hogy az ország 90%-ban nincs is hó, nincs hideg, rengeteget süt a nap, és 9 millió ember hóra, hidegre és napfénymentes időre vágyik, de én pont a szopóágas 10%-ban vagyok.No mindegy, én most még nézegetem a képeimet, megnézem milyen is az ha süt a nap, és megpróbálok nem kinézni az ablakon, élvezem a kapott élmények hatását, megpróbálom odaképzelni magam, remélve hogy holnap reggel nem 10 perc hólapátolással kell kezdeni a napot.
Ja, az említett +10, +12 fok az általában úgy értendő, hogy Szeged 14, Pécs 15, Budapest 10, Salgótarján 3. -
AMD Power
titán
Értem már nem kell...
-
AMD Power
titán
Vettem ma magamnak egy húsevő növényt!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #4247 üzenetére
De.
Sokkal unalmasabb, mint ez a csodálatos 4-5 hónapig tartó állandó köd, felhő, 20-30 centis soha el nem olvadó hó, folyamatosan nedves, nyálkás, lucskos, saras, sóderes, sós utak, járdák, hónapokig tartó fagypont alatti hőmérséklet... -
NoLF
veterán
jelentem, napról napra jobb.
fekszem is vissza
-
BlacKSouL
addikt
Tegnap délután jöttem haza. Ma reggel máris 5-6 centi havat kellett elsöpörnöm. No comment.
fótosmacska: Azt nemtom hogy oda mentek-e, mert csak a BUD-ZRH gépen találkoztam hangos magyar újságírókkal, de velük oda-vissza is. ZRH-BCN gépen csak 120 japán volt egyrakáson(szintén odavissza), magyarok nem.
hangos magyar újságírók=>percenként fennhangon (hogy mindenki jól hallja) kell közölni egymással csak úgy mintegy töltelékszóként, hogy sajtó, újságírás, újságíró, újság, utazás
-
-
Mawyx
őstag
válasz
BlacKSouL #4238 üzenetére
Leesik az állam, de jó neked
pálmafás képet remélem kapunk
Tisztelt Mawyx!
Jelentkezését a * tanári állásra megkaptuk,köszönjük. Amennyiben kiválasztásra kerül kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.
Üdvözlettel:
x y
igazgatóMár annak is örülök, ha valaki ír bármit
kivasalom ezt a töménytelen mennyiségű ruhát és elrakom, mert nemsoká vendéget várok
-
BlacKSouL
addikt
Rohadjak meg, de este 10-kor Jamon Serranot, némi tapast, füstölt halat, kagylót és gambast, és katalán szószos articsókát valamint paellát és cavát tolni a pálmafák alatt a barcelonai tengerparton 12 fokban egy pólóban és egy kigombolt széldzsekiben, majd pár korsó Estrella-t legurítani valahogy b@szottul jobb érzés, mint itt a szmogos ködben -7, -15 fokban bármit csinálni, megkockáztatom a dugást is beleértve.
Nem beszélve arról, hogy a zakó lekívánkozott a rövidujjú ingemről, mikor a 15 fokban mentünk a verőfényes napsütéses, felhőtlen kék ég alatt ebédelni némi karácsonyi katalán levest, grilezett sertéssztéket, és crema catalana-t magunkba lapátolni. -
-
Winner_hun
félisten
válasz
venember83 #4231 üzenetére
Olyasmi után játszott halottat
-
venember83
nagyúr
válasz
Winner_hun #4230 üzenetére
Sütni se kellett?
-
bobsys
veterán
IELTS 6.5 - durvan jo vagyok
-
válasz
venember83 #4227 üzenetére
1. kikeresni a HDD "E" partíciójáról a megfelelő filmet...
2. elindítani a tökéletes lejátszóval...
3. nyitva tartani a szemem, de nem elfelejteni pislogni, illetve levegőt venni, de nem egy időben...
4. úgy tenni mint ha élvezném is...
5. néha-néha felröhögni...
6. kikapcsolni a gépet és nagyokat ásítani...
7. elmenni kajálni mert lassan már éhes vagyok...ui.: Áh, felcserélem, a 7.-est rakom legelőre, a többi ráér!
-
venember83
nagyúr
válasz
Tothgera30 #4223 üzenetére
S neked mi lenne a szereped benne?
-
nike_
addikt
magától megjavult a gépem... ez milyen...
-
Tomics
addikt
Adójóváírást jövőre is vissza lehet igényelni egyben?
-
Ki vagyok nyúlva... Filmezni kéne valami vígjátékot.
-
Csyppa
senior tag
válasz
Winner_hun #4219 üzenetére
Agresszív Messenger.
-
Winner_hun
félisten
-
-
lorcsi
veterán
vagy inkább beteg
-
sss
őstag
Amugy miert irok az on topikba off-ban.
-
Tim82
félisten
Biztos, hogy Bon3ss-től? Nem erre gondolsz?
Emlékeim szerint Bon3ss kifejezetten csak Linksys-ekkel foglalkozott.
-
bnss
veterán
válasz
Winner_hun #4209 üzenetére
Jogos, megyek is kukoricán térdelni.
-
bnss
veterán
válasz
Winner_hun #4206 üzenetére
PH.7, így már jobb? (Javítottam az állításom.)
-
fokukac
nagyúr
szenzációs ez az ország.
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #4202 üzenetére
Ja, utolsó percben kaptam el a tejet, hogy ne fusson ki.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #4199 üzenetére
Mázlista vagy! Nekem semmit sem üzent, egyszerűen csak nem csinált semmit!
Szép estét mindenkinek, aki megérdemli!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen monitort vegyek?
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Medence topik
- Autós topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest