- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
philoxenia #5299 üzenetére
Persze hogy nincs értelme.
De elvileg ha nem állítod meg a progit, "végtelenségig" számolná tizedestörtre az értékekeket, tehát "pontos". -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zoltanz #5289 üzenetére
Nem érted a dilemmát....
A racionális számok jellemzője,, hogy felírhatóak két szám hányadosaként, az irracionálisoké, mint a pí és az e, hogy nem....
Na most két olyan szám hányadosa, amik már eleve nem írhatók fel hányadosként.....
Gyakorlatilag az 1 tizedesjegy is elég, mert a (3,1+2,7)/2 már bőven elég tizedesre adja az átlagot, hiszen a két szám közé már csak a hármas fér el, mint osztályzat.....
Egyébként sincs értelme az ilyen átlagolósdinak szvsz. ....
Ez mint elméleti kérdés izgat.... -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #5286 üzenetére
Az. Az.
Az.
van valami 4/4-es is, de az nem a netezésre, hanem talán a levelezésnek dedikált(mi értelme nemtom), de ezt már rég kérdeztem. Mindenesetre ez most a 0,95-ös átlagával hasít. Amikor 0,1 körül lábadozik, azt már erősen megérezni. És erre van kb 28 ember.
2011-ben.
És tervezik hogy minden de minden Japánba lesz áttéve, gyakorlatilag egyszerű terminálok előtt fogunk üldögélni. De okos ötlet..., remélem annak is 1/1-et hagynak majd meg. -
válasz
kételkedem #5296 üzenetére
Áh, lehet csak elnézte vagy nem figyelt oda, neki is lehet rossz napja.
-
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30 #5295 üzenetére
Nem aggódom, az osztályban simán benne van a top 3-ban. Ebben a tanévben csak ötöse van matekból, illetve ehhez jött tegnap egy négyes!
-
válasz
kételkedem #5215 üzenetére
Ne aggódj, fiatal koromban nekem is gondjaim voltak a matekkal, bár nem is igazán érdekelt, később majd jobban fog menni neki.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac #5292 üzenetére
Ilyen [TL-WR1043ND]
-
fokukac
nagyúr
válasz
philoxenia #5272 üzenetére
hmm. bonyolódik a helyzet, lehet, hogy routercsere is lesz, vagy még a végén kénytelen leszek bekábelezni a lakást...?
közvetlenül rádugva a modemre 80 mbit-et mértem. ugyanez routeren át vezetékkel rádugva már csak ~35, wi-fi-n meg most olyan 10-15 körül ingadozik.
létezik, hogy az 54 Mbit-es wi-fi ilyen keveset engedjen át?
meg eleve, ha kábelen dugom rá a gépet a routerre, akkor miért lassabb? -
zoltanz
nagyúr
válasz
philoxenia #5242 üzenetére
Lehetne írni olyan progit ami kiszámolja: Elindítod a startmenüből majd ráklikkelsz a számításra, és a gép kidobja az ez idő alatt kiszámolt átlagot annyi tizetes hosszúságban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Kétcsatornás ISDN? [link]
-
pohár
félisten
válasz
-
BlacKSouL
addikt
-
koshmar
veterán
válasz
philoxenia #5281 üzenetére
5 megás nettel és egy normális sz.géppel/laptoppal még ugyan gyorsan lehet netezni.
Logout, PH!, Youtube, Vatera, minden egyszerre.
Bár ez inkább a gép érdeme.philoxenia: Az 5283-ast olvasva majdnem visszajött a kifli, olyat röhögtem.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
philoxenia #5281 üzenetére
Nem nem.Ügyfélszolgálatnak 1-2 telefon és mostanában tökéletes a net még esténként is.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
philoxenia #5278 üzenetére
Azt hiszem pont 8mbit a garántált.
-
koshmar
veterán
Ez érdekes. 80-ból 8 megabit.
Persze az ára az mindig ugyanannyi.Nekem 5 megás T-Home van, ez néha-néha valamiét felmegy 10-ig is s speedtest-tel.
Letöltés az 0,5 megabit kb.
De nem fontos nekem egyik sem, nem vagyok Torrentes.Szerk.: De ha 8 megabit van az adott pillanatban, akkor is a 80 megáért fizetsz...
-
ToBeY
nagyúr
Nálam Digi hozza amit igért
De azért estefelé vannak gondok.
-
koshmar
veterán
Oké, ti akartátok.
-
válasz
philoxenia #5264 üzenetére
értem, köszönöm
akkor sajnos ez van. de ezen a vonalon, pénteken és vasárnap tényleg kínszenvedés utazni. ráadásul úgy, hogy miskolcon még aggatnak 1-2 kocsit a vonatra. de így, hogy mondod, anno amikor nagyszüleim először vittek vonattal alföldre a rokonokhoz, hogy lássak valamit az autón kívül is, tényleg sokkal hosszabbak voltak a vonatok
most is ráfrne, mert vn, hogy állni is alig lehet már, de sajnos pénz beszél, gondolom nem két fillér egy kocsi sem. de azért azt is gondolom, hogy nem cska pénz, de az akarat is hibádzik néhány helyen. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #5266 üzenetére
Azt hittem, ez is matekpélda.....
Ha az átlag 1,6 és kettő négyes a többi egyes..... -
koshmar
veterán
válasz
kételkedem #5266 üzenetére
Öcsém most félévkor bukott matekból.
-
kételkedem
addikt
válasz
philoxenia #5264 üzenetére
több lehetőség adódik:
- nem jól emlékszik az a piszkos kölök
- szándékosan mondott 1,6-ot mondjuk 1,2 vagy 2,6 helyett
- tényleg csak 10 tanuló írt dolgozatot
- stbCsak jöjjön haza, majd jól kifaggatom, hogy mi is van akkor ezzel a matek dogával!
-
koshmar
veterán
válasz
kételkedem #5263 üzenetére
Csak maga a város érdekelt, de kösz!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából az az ok, hogy elég kevés a kocsi, ezért járnak sokkal kevesebb kocsival a vonatok, mint tíz-húsz éve. Azelőtt például a Bp-Szolnoki ingavonatok 11 kocsival jártak, ma 6-7 kocsival. Egy vasárnap esti gyorsvonat 15-20 kocsis volt Bp felé, ma gyakran tíz sincs . Az utazási igények ellenben csak vasárnapra és péntekre nőnek meg ennyire a többi napon bizonyos viszonylatokban alig van utas...
A műszaki lehetőségek egyébként húsz kocsit engednének meg...2Lkedem: a mondott átlag csak tízfős osztályra jön ki......
-
kételkedem
addikt
válasz
koshmar #5254 üzenetére
18 ezres város szakközépiskolájának 10. osztályába.
philoxenia: nem 10 fős az osztálylétszám, hanem huszon valamennyi. Betegség miatti hiányzások miatt simán lemegy pl 15-re is akár.
#5259) bandus logisztikai okokból. Nem egyszerű a szögről leakasztani egy vagont. Sőt a rendszer sem olyan rugalmas, hogy egy szerelvényre bármikor rá lehessen kapcsolni néhány vagont, vagy éppen levenni róla, ha félig üresen megy.
-
válasz
philoxenia #5255 üzenetére
philo, lenne hozzád is egy kérdésem.
ha a sátoraljaújhely-től a keletiig közlekedő gyorsvonatra nykládházán felszállva már nem találunk helyet (teljesen mindegy, hogy melyik vasárnap délutáni vonaton), akkor mi a fenért nem csatolnak hozzá pluszba még két kocsit mondjuk?
műszaki (nem bírja el a mozdony), vagy gazdasági (túl sokat fogyasztana a mozdony) okai vannak? vagy nincs is oka?
-
koshmar
veterán
válasz
philoxenia #5255 üzenetére
Áhán, Rudolf Péter.
-
koshmar
veterán
válasz
philoxenia #5253 üzenetére
Az kisgöcsörtösházai általános iskola harmadik osztályába.
Ezzel arra akartam célozni, hogy a kis faluk még kisebb iskoláiban vannak ilyen kis látszámú osztályok.
-
fokukac
nagyúr
válasz
philoxenia #5251 üzenetére
"1,6 volt a dolgozat osztályátlaga. Két négyes a többi egyes!
"
és erre írtam, hogy "Ui. a matektanárom mindig azt mondta anno, hogy a dolgozat akkor jó, ha az átlag e és pí között van...
"
A többi már csak a Te kavarásod...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
fokukac #5247 üzenetére
Nem tudhattam, hogy osztályátlagról van szó....
Ezért szép a magyar nyelv... Az átlag ugyanúgy jelenti a jegyek átlagát, mint az átlagos személyeket az osztályból.... Nálam ez jött át, hogy szépmagyartalanul írjam.....
Bár gondolom, Te erre kívántál reagálni, mert amire válaszoltál, az tényleg elég érdekes szövegértelmezési kérdéseket vet föl....5246: csinálj egyet és húzd végig az ujjad.....
-
fokukac
nagyúr
válasz
Aztán szövegértelmezésben hogy áll a moderátor úr?
Mondom, a dolgozat akkor jó, ha az átlag (gy.k.: osztályátlag) e (2,71) és pí (3,14) között van.
Ez úgy vélem, annak ellenére, hogy ezek irracionális számok, elég könnyen eldönthető.
-
koshmar
veterán
válasz
philoxenia #5245 üzenetére
[link[
Bár továbbra sem értem, én csak beraktam a linket, nem olvastam.Mégiscsak beleolvastam.
Csak egy éle és egy oldala van.
Meg nem mondom melyik a rossz. -
koshmar
veterán
válasz
Én a Möbius-szalagnál lefagytam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zoltanz #5241 üzenetére
Ez addig rendben van, de mivel ez végtelen és nemszakaszos tizedes tört, miként a pí is, nem tudom tényleg, hogy van-e módszer az átlaguk kiszámítására.....
Az e fontos szám az impedanciaszámításoknál, majd harminc éve tanultam róla.....Tibii91 kombináljuk a történelmet a matekkal..... Írd föl Murphy törvényét egy Möbius szalagra, és mond meg, melyik oldala a rossz.....
-
zoltanz
nagyúr
válasz
philoxenia #5238 üzenetére
Gondol aminek a jele "e" az a az Euler-féle szám egy matematikai állandó, amit a természetes logaritmus alapjaként használnak. Irracionális és transzcendens szám. Értéke 30 értékes jegyre megadva:
e = 2,718 281 828 459 045 235 360 287 471 35…
-
koshmar
veterán
válasz
philoxenia #5239 üzenetére
Szerintem te is tudod, hogy mi Murphy-törvénye.
Ha valahol valami rossz dolog történhet, akkor az meg is fog történni. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #4734 üzenetére
Na, képzeljétek, tegnapra virradóra végképp elment South Parkban az szuper mikrós ingyenes teszt internyet, (azért még egy hét kellett nekik, hogy letiltsák a teszt-jelszót, ez szvsz sokmindent elmond a cégről)
már csak a pannon puma, illetve gsm tartja bennem a lelketDe szerencsére holnap jön a upc, és talán bekötik, és akkor visszacsatlakozom a hálóra és tán' lesz még saját ip-címem is...
ójeee.
-
BlacKSouL
addikt
hétfő-kedd Csehország
-
koshmar
veterán
-
koshmar
veterán
64% emelt?!
Tudtad-e, hogy emelt szinten a 60 feletti érték az középszinten több, mint 80?
Legyél rá büszke nyugodtan.Fuhh, a törid elég ütős.
Én azt az egyetlenegy tételt húztam, amit nem tanultam meg. Murphy törvénye...Nem baj, a forrásokból összekugliztam egy 32 pontot a 60-ból.
Angolból nagyon jó voltam, persze az érettségin ez nem feltétlenül jött át.
Jah, de te melyik évben érettségiztél? Ha nem titok.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tanitó néni:
- Az osztály 90%-a megbukott!mire Móricka röhögve a hátsó sorból:
-He-he, nem is vagyunk annyian...!Ui. a matektanárom mindig azt mondta anno, hogy a dolgozat akkor jó, ha az átlag e és pí között van...
-
bnss
veterán
válasz
Az elég durva, így viszont gratulációt érdemel a fiad!
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #5213 üzenetére
Akkor jó, az még nem rossz!
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #5211 üzenetére
Nagyon szívesen, bár jobb lett volna, ha "csak" házi feladat lett volna.
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #5209 üzenetére
A közös nevező egy nevezetes azonosság (csak megjegyzem), onnantól pedig csak szorzás és összevonás: [link]
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #5206 üzenetére
Az utolsó tört nevezője gondolom x^2-16 akar lenni? Már meg is válaszoltam a saját kérdésem. Vagy mégsem?
---
Szép estét!
-
Hulla vagyok... és még a napom se jött eddig össze, valahogy semmi sem sikerült.
-
kételkedem
addikt
-
Mawyx
őstag
Karácsony van vagy szülinapom? Miért olyan kedves ma mindenki?? Itt valami tuti nem stimmel, de örülök neki
-
zoltanz
nagyúr
Tetszett az új Russell Crowe film: A következő három nap.
-
ToBeY
nagyúr
Na végére értem a Monk mind a 8 évadjának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged