- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bzoley
veterán
válasz
Lajmund #89267 üzenetére
Ahogy írták, aztali elemek megjelenítése ki, tálca automatikus elrejtése, alacsonyabb fényerő, nálam pár percenként változik a háttér is. Ja és a tálca is átlátszó. Mondjuk ez nem fontos, csak így tetszik.
Yodamest:
Ennyire tudod, ki hogy és mire használja a tv-t? Nálam a bekapcsolt idő legnyagyobb részében a képernyő kb egy negyedén egy ablakban vagy tv, vagy valami sorozat/film megy, egy másik ablakban pedig valami kártyajáték. Nem lényegtelen, mi van még az asztalon. Ritkán megy a tv teljes képernyőn. Teljes képernyős film/sorozat meg csak este.És akkor a kisebb "monitort" nem is említettem, de azt nem is kímélem.
[kép] -
bzoley
veterán
válasz
dgyuri0123 #83825 üzenetére
"Hülyeség, hogy lila az EVO panel."
Jah, nem lila, rózsaszín. Micsoda különbség. Lényeg, hogy te megmondtad. -
bzoley
veterán
válasz
dgyuri0123 #83443 üzenetére
1000nit? Még kevés is. Természetesen csak azoknak, akik igénylik és értékelik az előnyeit a nagy fényerőnek. Én spec. rajongok érte, de értem, hogy nem mindenkit hat meg, vagy nem is érdekli. De ha már hdr vagy dv, az nálam nagyon menő, ha egy reflektor vagy egy zseblámpa "fénye" nem csak fehér, hanem szinte elvakít, még ha csak egy pillanatra is. Ettől olyan valódinak tűnik. Szerintem marha jó. Másokat meg zavar. Van ez így.
-
bzoley
veterán
Reggel én is átfutottam, elég érdekesen alakulnak a részeredmények. Ráadásul, mintha valami olyasmit olvastam volna talán AVS-en, hogy frissítés után, még négy óra pihi után sem indul el a komp., már hat óra kell nekik. Erről meg lehet, hogy nem tudnak, így az öt órás pihi megint kevés lesz.
-
bzoley
veterán
válasz
Vhiktor #83056 üzenetére
Lehet, hogy meseszerűnek hívják, de pont azt tették tönkre, amitől jó lehetne. Elég összehasonlítani egy Planet Earth-szel, vagy bármlyen természetfilmmel. A dzsungel látványa lett volna a lényeg, semmi természetes és a legtöbb esetben, amikor az árnyékok alapján dél körül járhat az óra, a látvány a közeli naplementét idézi. Szóval ennyit a szabványokról, de mivel a Disney-ről van szó, nem is csodálkozom a végeredményen.
-
bzoley
veterán
válasz
alaves #82858 üzenetére
Azzal nincs is gond. Csak a tesztből maradt ki a 4 óra alvás biztosítása és nem értették miért van látványos képvisszamaradás a Sony tévéken.
ΞΔGLΞ
Amikor alszom, olyan mindegy, hogy világít-e valami a tévén. Végezze al amit el kell, és akkor nincs baj. A Sony amúgy is eléggé más utakon jár. Ők nagyon nem ajánlják a manuális pixelfrissítést sem évente egy alkalomnál többször. -
bzoley
veterán
válasz
alaves #82852 üzenetére
Olyasmit írtak korábban, hogy át kellett ütemezni, be kellett iktatni egy négy órás pihit, mert a Sony tv-k nem "állnak egyből munkába" kikapcsolás után, csak négy óra múlva(vagy valami ilyesmi). Az eredeti program szerint kb soha nem futott volna le a frissítés. Még így is azt írják, hogy míg az LG egy hét alatt 21-szer végezte el, addíg a Sony négyszer.
Mod: megvan, a napi program táblázat mellett írnak róla -
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
Követi valaki a 100 tv-s nyúzós tesztet? Mintha már az elején beégés nyomokat(vagy valami furcsát) látnék a qd-oledes tv-ken(Samu, Sony).
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
válasz
Vhiktor #69292 üzenetére
Gondoltam rá, de tartok tőle, hogy csak pénzkidobás lenne. Vannak szép számmal olyan OOTB beállítások, amivel mások teljesen meg vannak elégedve, nekem meg a közelében sem volt ahhoz, amit szerettem volna látni. Azóta feladtam az ajánlásoknak megfelelést, és sikerült élvezhetőre beállítani. Egy hónapja már nem nyúltam a beállításokhoz. Csak az én beállításaim nagyon távol vannak a máshol olvasottaktól.
Az SDR-nek nem nagyon kéne világosabbnak lennie, ha a HDR fényerő max, csúcsfény magas, az SDR-é pedig 35-40 és közepes/alacsony.
-
bzoley
veterán
válasz
wyll358 #66984 üzenetére
Azt én is látom, hogy nem normális, már a kezdetektől
Mondjuk az az sdr mód az alap. Pc, teljes képernyő. 77" azért tud világítani még így is. A tv ablakban fut, mint minden más program, de teljesen normális fényei vannak. Kicsit még sok is. Szinte olvasni is lehet mellette.
A legtöbb film(Shield-ről megy) két fekete csíkkal kevesebb fényt ad, és úgy látom a legtöbb baromi sötétre van készítve. Egy-két olyan filmmel találkoztam csak, ami már majdnem élvezhető ajánlott-közeli beállításokkal. De a legtöbbnél szükség van a kontrasztjavítás közepes-magas, fényerő előnyben, esetleg gamma 1 beállításokra. Perpill szervizmenu is feltolva(540/512), plusz a szinenkénti fényesség(+5-10, nem emlékszem).
Így van még fekete, a világos arányosan világosabbb, nem vakít, és van még plusz fény tartalékban, amikor szükség van rá. Az eleve világos filmekhez visszafogottabb beállítás kell, de kényelmetlen, hogy állandóan változtatni kell a filmtől függően. Némelyik nagyon érzékeny a kontrasztjavítás bekapcsolására, és természetellenesen vakító lesz. Az sdr filmekhez meg külön profil kéne, de azzal még nem foglalkoztam.
Auto fényerőt még az elsők között kapcsoltam ki. Fényerő max, kontraszt 90, peak l. max, fekete szint 50(érzésre 20, 52-n már szürke). A forrást többször ellenőriztem, különböző ki- és bemeneti tartomány variációval, de közvetlenül a tévével lejátszva is ugyanez, nincs különbség.
A fenti beállításokkal talán elleszek. Egyelőre nézhetőnek tűnik. Na meg talán az rtings-en sem véletlenül emelték ki ezeket. Valamiért úgy ítélték, hogy szükség lehet rá. Csak szerettem volna elkerülni, mert az ajánlott beállítások nagyon nem így néznek ki.
DV világosban viszont mintha jobb lenne a helyzet, bár nem sok ilyennel találkozok, de nem nagyon nyúltam hozzá. Igaz, hogy itt meg a DV sötét az ajánlott, de abból semmit nem látok
A netflix módot meg jobb ha nem is említem. -
bzoley
veterán
válasz
Vhiktor #66900 üzenetére
Az a nyavajás blooming. Az amúgy elég jó edge ledes tévémet(KS8000) miniledre akartam cserélni(qn95a), de gondoltam egyet, mert a nyilván nem elfogult tesztekben eléggé túldramatizálták a miniled bloomingot, és A83J lett belőle. Azóta eltelt egy hónap, visszavinni nem tudom, qn95a eltűnt a kínáltaból, én meg azóta sem tudom beállítani, hogy élvezni tudjam. Azért furcsa, mert az sdr beállításaim csúcsfény alacsony, fényerő 30 és teljesen jó. A szobát is jobban bevilágítja a képernyő, mint hdr-ben. Amint hdr-ba kapcsol minden sötét lesz koromsötét szobában. Szinte mindent fel kell tekerni, hogy ne vesszen el a tartalom nagy része. Pedig a fényerővel nem is lenne gond, ha használná is. Mindent feltekerve elég világos tud lenni, csak rosszabb lesz tőle a kép.. Utólag már sajnálom, hogy nem ragaszkodtam az eredeti ötlethez.
-
bzoley
veterán
Ne is mondd. Rosszul vagyok ezektől a túlszaturált színektől. A minap fenn voltam a hegyekben sielni, és mindenhol csak a túlszaturált színek voltak, borzasztó. Fehér volt a hó. Az égről ne is beszéljünk, az meg kék. Alig vártam, hogy hogy végre hazaérjek is igazi színeket lássak oleden: szürke havat és szürkéskék eget.
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65183 üzenetére
-2-t nem nagyon néztem, mert egyből 0-ra állítottam az ajánlásoknak megfelelően. Most állítottam feljebb +1-+2-re. Plusz a tone mapping és kontrszaszt elpiszkáló.
Most már azért közelebb vagyok a nézhetőhöz. -
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65178 üzenetére
Ha jól értettem, akkor a gamma 0 állása lenne 2.2. Ettől kettővel feljebb tekertem. Eredetileg asszem -2-n állt.
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65170 üzenetére
Direkt megnéztem újra az előzetest is sima monitoron, azon is látszik az éredekes fényképezés. Az erdős éjszakás részek viszont jól néztek ki. a világos hiányzik mindenhol.
Azóta találtam valami jó irányba vezető utat, de teljesen szembemegy az ajánlásokkal.
Gamma 0->2, HDR tone mapping gradiens -> világos, kontraszt rontó offról -> közepes
Így a Dzsungeltúra is kivilágosodott, jobb lett, de kicsit továbbra is furcsa. Oroszlánkirály HDR egész jónak tűnik, az ég még nem elég kék.
Egyelőre a belső Plexet próbálgatom, egész jól megy. Másik lehetőség az eddigi PC-MPC-BE-MadVR kombó. Ha működik, maradok a Plexnél és szerzek egy earc extractort.
SDR is világosodott valamennyit. Korábban a fényerő maxon sem hozott eredményt, túl sok sötét, most fényerő talán 20-on van és jobb, világosabb.
Azt nem tudom, hogy miért kell teljesen más beállításokat használni, mint amikről olvastam. -
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65160 üzenetére
Azt már korábban is láttam, hogy másabb az oled, nem is tűnt teljesen meggyőzőnek, de nyilván meg lehet szokni. Korábban kérdeztem, qn95a-t terveztem, de az elmúlt hetekben megnéztem az összes yt videót, elolvastam minden tesztet, és és az egyik legjobbnak mondták a Sony-t, úgyhogy megpróbáltam. Biztos be lehet majd valahogy normálisra állítani, egyelőre még nem sikerült. Mondjuk az első film, amit néztem furcsán van fényképezve(dzsungeltúra).
Egy eco bállítás rémlik, az ki van lőve. -
-
bzoley
veterán
Tegnap végre megérkezett az A83J, ami egy edge ledes KS8000-et hivatott nyugdíjazni. Mondanám, hogy vegyesek az érzelmeim, de ahhoz valami jót is kéne érezni. Estig nem tudtam elfogadhatóra beállítani. Sötét és furcsa. Fényerő talán lenne, de a színekkel valami nem oké még. A nappali jeleneteknek is naplemente hatása van. Egyelőre minden rosszabb még sdr-ben is. A + 40% képméretet sem érzem nagyon. Tudományosan 1,9m-ről hátrébb kellene tolnom a fotelt 2,3m-re, de valahogy nem vagyok biztos benne.
Szóval egyelőre kicsit csalódott vagyok. Később még görcsölök a beállításokkal, de nem tudom mit lehetne még állítgatni. Vincent ajánlásaival kezdtem, de rtings, és egyéb yt variációkkal is próbálkoztam. -
bzoley
veterán
válasz
dgyuri0123 #24241 üzenetére
Arra a házimozi fórumra gondolsz, ahol a fő hittérítő azt is meg tudja magyarázni, hogy mennyivel jobb az aranyozott optikai kábel? Oda inkább ne menjen senki, főleg ha korrekt információt szeretne. Arra talán akad itt valódi tudással rendelkező személy is.
-
bzoley
veterán
válasz
alaves #23693 üzenetére
Nem a fehér a lényeg, hanem a világos. Egy papírlap is fehér, meg egy reflektor is. Az egyiknek van egy olyan tuljdonsága, hogy képes elvakítani.
Elég menő tud lenni, amikor egy sötét helyiségben bóklászva képen világítanak egy zseblámpával. Vagy egy jó kis esti autós üldözés. Persze akinek ez bejön. Nekem pl. be. Azok a reflektorok már szinte élethűek. Ehhez azért talán kell tartalék fényerő. -
bzoley
veterán
válasz
FollowTheORI #19110 üzenetére
Nem tudom, én csak gyűjtöm az inputokat
Viszont ez nem tűnik túl barátságosnak. Persze erről sem tudok semmit, hogy így született-e, vagy mitől lett ilyen. -
bzoley
veterán
Nos, ha belefáradtatok a beégés megvitatásába, akkor kikapcsolódásként jöhetne egy kis vertical banding
Én meg csak olvasgatom. Még vásárlás előtt állok, és ez sem hangzik túl jól. Az eddig olvsottak alapján a 14 napos próba tűnik a legideálisabb megoldásnak, a többi rajtam múlik. Képtelen vagyok elképzelni, hogy ennyire ócska eszközöket építenének, és árulják piszok drágán. -
bzoley
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy oled tv-t, hogy még élvezetesebbek legyenek a mozizások, viszont nálam csak monitorként funkcionálhatna. Ez így nagy felelőtlenség lenne?
Háttérképet el tudnám tünteni, elvileg a tálca is el tud bújni.
Legtöbbet tévé megy ablakban, annak a kerete szintén eltüntethető, az ablak időnként áthelyezhető. Emellett néha ablakban puzzle, chrome fut. Film pedig ahogy illik.
Max ennyire tudnám kímélni a készüléket.
Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcam AVR550 Dirac Live
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11