Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Vágyak
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
wyll358 #66984 üzenetére
Azt én is látom, hogy nem normális, már a kezdetektől
Mondjuk az az sdr mód az alap. Pc, teljes képernyő. 77" azért tud világítani még így is. A tv ablakban fut, mint minden más program, de teljesen normális fényei vannak. Kicsit még sok is. Szinte olvasni is lehet mellette.
A legtöbb film(Shield-ről megy) két fekete csíkkal kevesebb fényt ad, és úgy látom a legtöbb baromi sötétre van készítve. Egy-két olyan filmmel találkoztam csak, ami már majdnem élvezhető ajánlott-közeli beállításokkal. De a legtöbbnél szükség van a kontrasztjavítás közepes-magas, fényerő előnyben, esetleg gamma 1 beállításokra. Perpill szervizmenu is feltolva(540/512), plusz a szinenkénti fényesség(+5-10, nem emlékszem).
Így van még fekete, a világos arányosan világosabbb, nem vakít, és van még plusz fény tartalékban, amikor szükség van rá. Az eleve világos filmekhez visszafogottabb beállítás kell, de kényelmetlen, hogy állandóan változtatni kell a filmtől függően. Némelyik nagyon érzékeny a kontrasztjavítás bekapcsolására, és természetellenesen vakító lesz. Az sdr filmekhez meg külön profil kéne, de azzal még nem foglalkoztam.
Auto fényerőt még az elsők között kapcsoltam ki. Fényerő max, kontraszt 90, peak l. max, fekete szint 50(érzésre 20, 52-n már szürke). A forrást többször ellenőriztem, különböző ki- és bemeneti tartomány variációval, de közvetlenül a tévével lejátszva is ugyanez, nincs különbség.
A fenti beállításokkal talán elleszek. Egyelőre nézhetőnek tűnik. Na meg talán az rtings-en sem véletlenül emelték ki ezeket. Valamiért úgy ítélték, hogy szükség lehet rá. Csak szerettem volna elkerülni, mert az ajánlott beállítások nagyon nem így néznek ki.
DV világosban viszont mintha jobb lenne a helyzet, bár nem sok ilyennel találkozok, de nem nagyon nyúltam hozzá. Igaz, hogy itt meg a DV sötét az ajánlott, de abból semmit nem látok
A netflix módot meg jobb ha nem is említem.
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kuponkunyeráló
- Minden, ami hőszivattyú
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Eredeti játékok OFF topik
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- Újszerű LG OLED 65G42LW (2028 Májusig Garis) Gallery Edition
- LG OLED evo G3, 65 col, 4K felbontás, Garanciális
- Beszámítás is - Samsung QE65QN900B 8K
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest