Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
zapco1269
üzenetére
Az LG még mindig olcsóbb, többnyire ez a döntő ok amiért végül az LG lesz.
LG 65C9
Panasonic 65GZ950
Panasonic 65GZ1500 -
Joshi
titán
válasz
rb26dett
üzenetére
Mozgásmegjelenítés az inkább az interpolációról szól, abban a Sony a legjobb. Az oldalirányú pásztázás a 24p-ből adódik, vagyis túl kevés a képkocka. A plazmák ebből mindenképpen jobbak, mert BFI-t alkalmaztak ami beszúr fekete képkockákat a filmek képkockái közé, így folyamatosabbnak tűnik a kép. Persze ez vibrálással jár.
-
Joshi
titán
válasz
rothfb
üzenetére
Nem kritika volt, egyszerűen mérőműszer nélkül nem állítjuk el a színeket. Szemre a büdös életbe nem állítod be. Az meg ezerszer el lett mondva, hogy a tesztoldalak beállításai csak azzal a készülékkel lesz jó, a te készülékeddel soha. Akkor inkább válassz egy gyári profilt és használd azzal.
-
rb26dett
aktív tag
Miért írjátok a mozgásmegjelenítést rosszabbnak az olednél? Én nekem személy szerint anno a plazmánál mikor beharangozták hogy hú de über brutál, én nem dobtam hanyatt magam tőle, pl vízszintes "kamera pásztázásnál" állíthattam én bármit bárhova, mindíg "röcögött,mosódott" a kép. Itt valahogy folyamatosabbnak, élesebbnek tűnik. Vagy nem ilyesmire értendő a dolog?
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mérőműszer nélkül elállítani az alapszíneket is enyhén szólva érdekes.
Az a tévé olyan messze lehet a referencia képtől mint Makó... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ha angol menüt néznél, általában az a két csúszka a de-blur és de-judder (a judder, mint akadozás), szóval a szokásos két interpolációs paraméter, ahogy a legtöbb gyártó legtöbb TV-jén szokás szerepeltetni, de mindig csak akkor derül ki, hogy mit is csinál igazából, ha elkezded tologatni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"A piros Live meg majd beég bakker! Nóóórmális ... ?
"Az tényleg beég.

Idővel persze. -
válasz
cichlid1
üzenetére
Na most volt időm megnézni, amit kértél.
Fényképeztem, mert úgy egyszerűbb volt. Viszont előre is elnézést kérek a képek minőségéért, mert tablettal csináltam őket és ennek nem a fotózás az erőssége. De a lényeg talán látszódik majd.

Semmilyen képjavító nincs bekapcsolva.
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ami csak oldalról látszik, az szerintem az AR bevonat lesz. Ha közelről nézed a közepét, már akkor is látszódhat a két szélső peremen kékesen (legalább is homogén szürkén), de sárga is megjelenhet, ha nagyobb tartományban járod körbe. De középről szerintem még nem zavaró (a periférián már nem feltűnő az a kis elszíneződés, normál tartalomnál akkor se látszik és amúgy sem durva akkor sem, ha oda nézek).
(#38865) hunspikey - Pedig mennyivel jobb volt ebben az 50-60, mint 30. De szerintem is csak a Pioneer veri igazán.
A BFI-t (Motion Pro kapcsoló, 0,0 TrueMotion csúszkákkal) próbáltad már? 24fps-hez nem az igazi (2:3 judder lesz, 60+60), 50fps-el (50+50) pedig elég durván vibrál, de nehezen szokható. Az előző DW évadot úgy néztem, de most már azt se (lusta vagyok beállítani, nem ér annyit). -
hunspikey
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Mint mindig minden ami tv ez se egy egyértelmű válasz. Tudom hogy azt várod tőlem hogy azt írjam hogy jajj istenem mennyivel rosszabb.
De sajnos jobb.. Mármint összességében. Ugyanis a VT 60 false conturingja egyszerűen kibírhatatlan volt. Amikor nem volt fényes kép tartalom akkor persze jobb volt mint az oled de minden fényes felület önálló pacaként ugrált végig.. Szóval így összességében én jobbnak élem meg, de ez persze szubjektív. -
icemad
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nem is hülyeség. Ha hazaérek kipróbálom, hogy úgy megáll e a lábán.
-
daneel_hu
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Szia, ez ilyen. Ha rendes tartalom mellett nem látod akkor ne foglalkozz vele.
A 65E8-ason is bizonyos szögből látszik. De látszik... viszont középről nem.
(erre is azt állítja az LG, hogy ez nem lehetséges)
Engem nem zavar, minden pixel működik, utóbbira sokkal jobban adok.
Persze visszaküldheted és kapsz egy újat, de 0 garancia van arra, hogy az jobb lesz. -
renziNNN
tag
-
Celtis
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mi mit gondolunk. Te fogod nézni a TV-t, csak rajtad múlik. Ha nem zavar, tartsd meg. Ha kicsit is zavar vidd vissza, mert megszokni nem fogod. A sárgás még talán a jobbik eset.
Ha szoktál focimeccset nézni, azzal próbáld meg, illetve havas jelenetekkel. Nálam ott vérzett el a tinting miatt a TV. Tesztábrákkal ne foglalkozz, csak ha demonstrálni akarod a hiba mértékét.
-
hunspikey
őstag
Sziasztok!
65vt60-at cseréltem tegnap lg65c9-re. Sok a Netflix és őszintén a tartalom fele már hdr szóval kellett egy újabb technika.
Plazmán edzett videofil szemem azonnal kiszúrta hogy az oled két szélső kb. negyed képernyős sávja bizony sárgás felhanggal (tinttel) megy. Nem horror, valós tartalom esetén láthatatlan de a teszt slide-ok szépen mutatják. Cserébe egyáltalán nem bandingel és ettől a tinttől eltekintve teljesen homogén a kép.
Olvastam hogy a 65 colosok közt ez nagyon gyakori.
Kérdésem az lenne hogy ezzel éljek együtt, örüljek hogy más baja nincs, vagy a legkisebb mértékű tint esetén is küldjem vissza?
Köszönöm! -
nitro16
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az ne vegyen műszaki terméket, vagy olyat aminél indokolt lenne a csomag felbontása mert utána jön a pofára esés, ha valami mégse olyan mint amilyennek lennie kellene. Főleg, esetlegesen egy több százezer forintos terméknél, ahol futhat az emberke a pénze után....
Persze mindenki azt csinál amit akar és úgy szívatja meg ahogy akarja saját magát.
-
@lexander
csendes újonc
MM ben 55c9 385 ezer eddigi legjobb ar
reggel be is ruhaztam egyre, alig varom a hetveget tenyleg olyan-e mint leirtatok
budaorsi mmben meg vagy 20db biztos volt -
nitro16
senior tag
válasz
snpetit
üzenetére
Sose értettem ezt, hogy megveszi előre az egyén még ha ajándék akkor is és nem bontja fel és nézi meg, hogy minden rendben van-e a termékkel. A másik meg, hogy akkor több mint egy hónapig ott áll a szekrénybe vagy valahol mert karácsonyi ajándék lesz.... wtf Én ezt nem csinálnám meg, mindjárt oda adnám, hogy használja és kész (előre megkapva mint karácsonyi ajándék).
Mellesleg nagy szerencséje volt, mert itt teljesen indokolt lett volna, hogy így “jártál ”.
-
snpetit
aktív tag
Lg garancia margójára
[link] -
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Igen... de így mindig valamire várni fogsz.
Amikorra a sony vagy a samu előrukkol valami értelmes alternatívával, addigra megint be lesz lengetve valami futurisztikus tech... amire szintén megint vársz majd.
-
daneel_hu
addikt
Itt egy szép kis példa arra, hogy milyen sérülékeny még az oled-technológia.
Nézzétek alul a második képet.
Nem is a függőleges csíkkal van gondom, hanem a szép hírsávval ami odakozmált.
Ez egy 2018-as 77 colos C8.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"Szívemből szóltál. Én pontosan így gondolom. Nem érdekel milyen gyorsan cserélik. A lényeg, hogy NE kelljen cserélni. Persze Murphy is megmondta, hogy ami elromolhat..."
Azért ez nem ilyen egyszerű. Az oled-technológiának vannak negatívumai, és emiatt fontos a garancia és az esetleges javítás. Baromira nem mindegy, hogy egy esetleges beégés vagy dead-pixel csokor esetén mi az adott cég hozzáállása.
Persze el lehet hitetni magunkkal, hogy majd pont a mi készülékünk nem fog elromolni, de ez csak egy ideig lesz így.
Nekem is óriási szerencsém volt eddig szinte az összes műszaki cikkel amitt vettem, nem sok hiba volt. (egy WD vinyóra emlékszem - pontosabban abból már kettő kotlott meg, + szar ramot vettem egy PC-be) Más nem nagyon rémlik. Tévével sosem volt gondom, volt Panasonic, Orion
, LG és Samu is, mindegyik működött. Az LG-oled 2016-os beégett. (na bumm)
A Mazdánkkal gond van, a Fiatunkkal sosem volt egy deka probléma sem.
Szóval sajnos nincsenek általános szabályok, tányleg bármi lehet szar és jó is egyaránt. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Amatőr kérdés...
LG C9-nél meglehet fordítani a stereo csatornákat? Van egy 2.1 Bluetooth soundbarom, de a hátunk mögött van egy polcon. Itt jutott neki hely...
Nem egy márkás valami, pl hdmi nincs is rajta.
-
daneel_hu
addikt
Azért vettem LG-t mert az tetszett.
Ha lesz más oled (vagy microLED
) ami tetszeni fog, akkor majd olyat veszek. Különösen tetszik, hogy LG oled fronton van választék, belépő modelltől a legdurvább 88 colos készülékig. Vagy van R9, W9 stb...
Most van GX is, olyan modell sincs más márkáknál. -
válasz
torma1981
üzenetére
Pedig rohadtul nem elegek... És milyen jó, hogy nem voltak elegek... Bármit nem a szerint vesz bárki, hogy gyorsan cserélik e. Ha így van, nekem öszintén szólva gyanús az adott márka. De ne vedd ezt rossz néven, csak sokadjára látom a kérdést, hogy miért vesz valaki nem LG-t. Mert nem mindenki ugyanúgy gondolkodik.
-
"ilyen drága készülékeknél én semmilyen hibát nem nézek el."
Szívemből szóltál. Én pontosan így gondolom. Nem érdekel milyen gyorsan cserélik. A lényeg, hogy NE kelljen cserélni. Persze Murphy is megmondta, hogy ami elromolhat... De igyekszem a nullára redukálni az esélyét. Többnyire a választott márkákkal sikerül is. Garis ügyintézésem az utóbbi 20 évben csak LG és Samu volt, figyelembe véve azt, hogy rengeteg cuccunk van, mindenféle elektronikai kütyü. Több tv, rádió, hifi, telefonok, tabletek, laptopok, okosórák garmadája.
-
Mm-ben a 65c9 598 feb 17-ig. Eddigi legjobb ar.
-
Joshi
titán
válasz
torma1981
üzenetére
A legtöbb LG panel szenved a vertical bandingtől és color tintingtől, függetlenül attól hogy kimondottan LG maga a tévé. Sajnos még a 2019-es modellek is. Ez nem máról holnapra fog megszűnni. Lehet hogy a csere készülék kicsit jobb lesz, de az is lehet hogy rosszabb. Egyébként én jól el vagyok a Sony márkával, nagyon jó cuccokat készítenek. Kicsi a valószínűsége annak, hogy a közeli jövőben az OLED technológia akkorát ugorjon, hogy a jelenlegi Sony A1 minőségét kenterbe verje. Még az is lehet hogy csak akkor váltok, ha a BT.2020 színtér lefedése közel 90-100% lesz.
-
torma1981
veterán
Ezért nem kell más gyártótól venni. Ha ezek a tények amiket most leírtunk nem elegek akkor nincs miről beszélni. OLED-nél mindig is a legfontosabb a garancia és annak minősége lesz. Nem vagyok LG párti (Na lehet azért), csak tényeket mondom. Én ezek után tuti csal LG-t veszek. Engem megvettek.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Még nem teljesen vetettem el egy 55 c 9 vételi lehetőségét , de 65-ös méretben inkább egy akciós sony va panelesben gondolkodom.( tavasszal még lejjebb mennek az árak).
-
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Sonyt soha nem kerestem meg ezzel, mert nem éreztem garis mértékűnek. Persze ettől engem még zavar, csak hát lekéstem a 14 napos elállástól.
A legközelebbi tévém akár milyen is lesz, biztosan tüzetesen utána nézek minden részletének. Ha az egy újabb OLED lesz akkor annak, ha egy MicroLED lesz akkor meg annak. A jövőben ilyen drága készülékeknél én semmilyen hibát nem nézek el.
(#38827) torma1981 persze mert LG, más gyártó azért jobban megvizsgálja a dolgokat.
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem kell erre ennyire ráfeszülni, nálam szokta érni napfény 2 éve lassan és semmi baja.
Persze nem azt mondom tedd ki a napra, de ez nem akkora gond, mint ahogy véled/vélik egyesek.
Nyugodtan vegyél OLED tévét.
Egyébként a napfény mindent tökretesz, LCD tévét is, ha tartósan kirakod.

-
Joshi
titán
válasz
torma1981
üzenetére
Itt most arról volt szó, hogy azért ég be egy kijelző, mert a user rendszeresen áramtalanította a készülékét.
A vertical banding és color tinting problémát csak 3 vagy 14 napon belül tudod intézni elállással. Az megint más dolog. Ha hetekig hónapokig nézegeted, az már a tiéd marad.

-
torma1981
veterán
És ezt ki nézi meg? Aki ki jön? Megnézi mi a gond és ha valóban rossz rendeli a másik panelt. Nem vizsgálja több napon át a cuccot. LG szervíz. 1 öreg 60-as figura jött ki. Azt sem tudja szinte mi az OLED. Megnézi mi a baja, beazonosítja a tv-t és 1 hét és kicserélve a panel. Ennyit vizsgálták. Ne, hiszem mások máshogy csinálnák.
-
Joshi
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
A tévé szervizmenüje logol minden fontos dolgot, többek között azt is hogy mennyi újraindulás és egyéb indítással kapcsolatos művelet történt. Ha a használati utasításban benne van, hogy márpedig nem szabad áramtalanítani a tévét, akkor ez a user felelőssége. Hozzáteszem nem hinném hogy lenne ilyen kritérium, mert akkor ezzel tisztában lennének az áruházakban is, ahol ugye rendszerint áramtalanítanak.
-
Celtis
veterán
Miért ne működne fehér falon? Sőt, azon működik a legjobban.
https://www.youtube.com/watch?v=Eh1_qQ_UZf0 -
chros
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Mostanaban beszelgettetek az ambilight-rol, s igy figyeltelm fel ra, hogy "nekem is van": a feherre festett falak es plafon!
Gyer megvilagitasu szobaban vagy sotetben a feher oldalso falak es plafon egy-az-egyben ambilight elmenyt produkal (meg SDR tartalom mellett is), tokeletes szinkovetessel
Sot, meg a kb 20 cm-re levo hatterfal is bejatszik a tobbi tukrozodesenek koszonhetoen. Ez valami brutal!
Kulonosen, mikor par masodpercre fekete a kepernyo!Mas: ha akartok jo regi-vagasu akciofilmet nezni, akkor itt a 21 Bridges. Nincsenek nagy nevek, de nincs bullshit, komor hangulat, remek kivitelezes. Ugyan nincs 4k HDR belole, de mivel javareszt sotet az egesz, igy Oled-en bitang jol nez ki! (persze csak este/sotetben)
-
daneel_hu
addikt
válasz
junior19
üzenetére
Nem tudom mi a módja annak, hogy kiszűrjék ezt a hibát.
Az LG-nél is felhívják a figyelmet arra, hogy a kompenzációs ciklusoknak le kell futnia mindig.Mondjuk ez a full áramtalanítás - szerintem - otthoni körülmények között nem túl életszerű.
Kb minden második eszköz a neten lóg, éjszaka is.
Már a legprimitívebb szarokhoz is iOS / Android applikáció jár. (pl riasztó, hűtőszekrény, klíma stb... PÁRÁTLANÍTÓ(!)
)Várom már, hogy a karácsonyfához mikor lesz... vagy a wc-deszkához.
-
junior19
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nekem ezzel a panás beégés cserével csak az a bajom, hogy egy elektronikai eszközről beszélünk. Mi van akkor, ha a felhasználó soha nem áramtalanít, le kellene futni a folyamatnak, még sem fut le valami okból kifolyólag. Egy átlag felhasználó talán a 2000 órásról sem hallott, nem is tudja jelezni a szerviz felé, hogy már le kellett volna mennie a tévéjén a folyamatnak, de nem történt meg. Gond esetén kinek kell bizonyítania, hogy nem a felhasználó a hibás?
Ha szóba került már a gépkocsi karbantartás, az annyiban más, hogy ott nem elektronikusan történik csak pl. az olajcsere visszajelzés, a szervizkönyvben is szerepel. Tudja igazolni a felhasználó, hogy ő megcsináltatta az előírt időszakokban. Itt pedig semmit nem tud csinálni. -
daneel_hu
addikt
"MédiaMarktban vettük. A Panás sales emberke mondta, hogy a Panasonic garanciális gyakorlatában nézik hogy a panelkarbantartásokat meg tudja e a csinálni a tévé. Mivel ez automatikus, így a felhasználó tevőleges közreműködése tudja csak megakadályozni a lefutását ezeknek a pixelfrissítéseknek."
Áramtalanítani lehet, ezt senki nem tiltja - de jó ha általában stand by-ban van a készülékek.
A szervizes azt nézi meg, hogy az üzemórához képest hány db kompenzációs ciklus fut le.
Ha a két számot elosztva nem jön ki túl nagy érték akkor szerintem nincs gond. Normál esetben az üzemórát elosztva a kompenzációs ciklusok számával = közelíteni kell(ene) a 4 órához. De ez a valóságban inkább 5 vagy 6 mivel kevesen kapcsolják ki a tévét 4 óra elteltével.
Nálam egyébként 5,16 ez az érték 3500 óra elteltével. (65E8) -
salapp
addikt
Üveg ide vagy oda, a hűtőszekrény, mikró fehér műanyagjai is besárgulnak a konyhában pár év alatt, ha nyáron - nem direkt - nappali fényárban vannak. Ez van. Oledet semmilyen direkt üvegen keresztüli napfénynek nem tennék ki, még napi egy-két órára sem, amíg elhalad a nap az ablakon besütve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- sziku69: Szólánc.
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- One mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az a tévé olyan messze lehet a referencia képtől mint Makó...

reggel be is ruhaztam egyre, alig varom a hetveget tenyleg olyan-e mint leirtatok
budaorsi mmben meg vagy 20db biztos volt
Vhiktor