- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok olajat kellene cserélni, mit ajánlotok?
Az autó: VW Golf plus 5M1 1,6 120e. km
2008-as 75KW, motorkód BSE.
Könyve alapján csak ezeket írja elvárásnaj: VW 504 00, VW 503 00, VW 502 00.Se acea szabvány, se sürüség. Elötte nem tudom mi volt benne. Vegyes használatban van az autó, talán kicsit több városozás. Évente mindig cserlélek.
Ezeket néztem (német Amazon árakkal):
Mobil 1 ESP 5W-30 (36,80 €)
LIQUI MOLY Top Tec 4200 5W-30 (42,35 €)
LIQUI MOLY Special Tec LL 5W-30 (40,88 €)
LIQUI MOLY Longlife III 5W-30 (36,90 €)
Castrol MAGNATEC A3/B4 5W-30 (47,64 €)
CASTROL Edge 5W30 LL (39,90 €)
Repsol Motoröle Elite Long Life 5W30 (27,45 €)Ha obiba bemegyek ezeket tudom venni:
[kép] [kép]
Persze drágábban, de talán nem hamisitványok
Szürök meg valszeg Hengst-ek lesznek. -
rostiron
őstag
Sziasztok
Egy öreg vw polo-ba , 98-as 1.4 benzines. Melyik jobb neki a kettő közűl ?
Castrol Edge 5w40 C3 vagy
Castrol Edge 5w40 A3/B4 -
MrSealRD
veterán
Én is most ejtettem meg az olaj + szűrők cseréjét... És elsőre benéztem mert a Kauffernél olcsóbb lett volna csak közbe leütöttem az olajshop-tól 12K-ért a 4+1L Shell Helix Ultra ECT C3 5W30-at. ( Az 1L csak bizti tartalék...)
Ezen kívül a Mann olaj és levegő szűrőt vettem. A pollenszűrő volt drágább tétel...
Az összes szűrő + olaj megállt 26K-ból. -
norrberth
addikt
Odabasztak az olaj áraknak még jobban.
Amit vettem 1 hete Castrol olajt, az 1500Ft al drágább. -
válasz
molnarpeter #7622 üzenetére
A lényeg nem a gyártás helye, hanem a technológia, a beépülő anyagok és a folyamatos minőség biztosítása.
Szétvágtam a múltkor cserélt MANN made in France gázolajszűrőt, hogy mi a pálya vele 55e km után.
A tisztaság rendben, de a szűrőbetét alján meglepetésemre egy Sogefi felirat fogadott[link]
Ennek mi köze a Mann-Hummelhez?
Én arra gondolok, hogy a fejlesztési és gyártási költségek csökkentése miatt a cégcsoportok cserélgetik egymás között a termékeket.Kíváncsi lennék, hogy a helyére került Bosch (az talán made in Bulgaria volt?) belsejében mi van?
-
molnarpeter
nagyúr
-
Asbee
veterán
-
polonic
félisten
válasz
Motion_Blur #7617 üzenetére
Igen, ennyi. Én csak gyárit veszek mindenből.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nekem a levegőszűrőm Filtron, a pollen meg Bosch. Az olaj meg Mann, igazi vegyes vágott.
-
norrberth
addikt
válasz
Faternak Opel J be olyat vettem.
Filtron aktívszenes pollenszűrő.Teljesen jó
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van egy 2009-es facelift Seat Altea 1.8 tsi autóm, amiben olajat szeretnék cserélni. Jelenleg 5w-30-as olaj van benne, amit eléggé eszik sajnos, és több helyen ajánlják bele az 5w-40-es olajat, mivel az csökkentené állítólag az olajfogyasztást. Nektek mi a véleményetek, tehetek bele 5w-40-es olajat, és ha igen, milyet ajánlanátok. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Előre is köszönöm.
-
bul07
nagyúr
-
polonic
félisten
válasz
norrberth #7596 üzenetére
Minek az?
Múltkor bicajozom, bicajúton az út mellett, de nem közvetlenül van az út mellett. Az úton a kiütőtt szűrőjű dízelhuszár nyomott egy kövéret, annyi fekete kormos füst jött ki, hogy nagyon durva. Még a bicajútra is elterjedt belőle és alig bírtam végigmenni a felhőn levegővétel nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest