Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#67301) EQMontoya válasza ToBeY (#67300) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nyilvan csak annak, aki balf... ;]

Same rules apply!

(#67302) Pttypang válasza ToBeY (#67300) üzenetére


Pttypang
veterán

Ma felvetettem az egyik targyaloban, hogy ha 5 fokra lehuzzak a klimat, kint pedig 30 fok van, az nem jo, eleg lenne 25 fokra legfeljebb lehuzni.

Azt a massziv lehurrogast...

Na igy fazok majd meg en is szerintem meg a nyaron.

Everybody lies.

(#67303) EQMontoya válasza Pttypang (#67302) üzenetére


EQMontoya
veterán

A probléma a fillerbaszo építészeti megoldásokkal van. Amikor a klimanak nincs tisztességes termosztátja, csak hűt a külső hőmérséklethez képest X fokot, aztán ehhez mérten beállítják az emberek, majd hétvégén bejön egy hidegfront, és hétfő reggel a kinti 23 foknál van bent 8 fokkal hidegebb...

Same rules apply!

(#67304) BlacKSouL válasza Pttypang (#67302) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Az elmúlt ~20 év alatt arra döbbentem rá, hogy a klíma használatához valami rendkívül különleges szaktudásra, varázserőre vagy valami idegen eredetű génekre van szükség, ami az emberek 70 %-ában nincs meg. Igazából ez a 70% nem tudja, vagy nem is akarja megérteni a működését, illetve a miérteket, és ilyen szempontból vizsgálva a klíma számukra a kétállású kapcsolóval ellátott izzólámpa bonyolultságú szerkezet, ami ha sötét van (meleg van), akkor felkapcsolják a szigorúan kétállású kapcsolóval, amitől azonnal világos lesz (hideg lesz) és kész. Ennél bonyolultabb dolgot az emberek ezzel kapcsolatban nem szeretnének az agyukba tömni. Ezt a villanykapcsolót megtanulják gyerekkorban és onnantól szeretnék, ha minden ugyanígy működne, hogy ennél jobban ne kelljen foglalni az agykapacitást (nemhogy nem fogja foglalni, de hagyja is hogy más értelmetlen f.sságok foglalják el a helyét). Ez amúgy a technikai eszközök nagyjából 90%-ára is igaz ezeknél az embereknél. Nevezhetjük őket kényelmes, lusta, elfoglalt, bináris, vagy egységsugarú júzernek is. Ebből az elfoglalt a saját véleményük magukról, a többi inkább szerzett tulajdonság. Aki ilyen kétállású klímahasználó, attól pl. tuti nem vennék autót..

Ez ugyan lazán kapcsolódik a hozzászólásodban található gondolathoz, azonban mégis jellemző. Ha a klíma egyébként kellően nagy teljesítményű (tartalékkal rendelkezik, vagyis képes nyáron akár 16 fokra is hűteni a helységet) akkor a fenti egybites bemegy a mítingrúmba, érzi hogy meleg van, benyomja 16 fokra, aztán 15 perc múlva érzi hogy fázik a háta, és kikapcsolja. De 15 perc múlva már megint meleg lesz, és megint bekapcsolja 16 fokra. És így meg a végtelenségig. És elmagyarázod neki, de már látod hogy amikor az első mondatod felénél tartasz már nem figyel, nem is érdekli, nem is akarja hogy érdekelje, és gyorsabban megy ki a másik fülén mint ahogy te mondod neki a száddal. Sőt inkább csak idegesíted őt a magyarázatoddal, és bekapcsolja az agyában a "mostmárcsakazértsecsinálomúgyahogymondod" kapcsolót. Szintén kétállású...

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#67305) Tothgera30 válasza BlacKSouL (#67304) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Munkahelyemen nem csak a klímával, hanem a villanykapcsolóval is ugyanezt csinálják. Pedig az tényleg kétállású, mondhatni nagyon egyszerű szerkezet. Mégis felkapcsolva hagyják a neon-t olyan helyiségben ahol nem is tartózkodnak. Próbáltam magyarázni hogy mégis melegíti a teret nyáron, ami nem előnyös, meg az áramot sem érdemes pazarolni. Válaszok: "Kiég ha kapcsolgatod. Ha bemegyek sötét van, semmit nem látni. Azért mert csak. Te fizeted?" A poén hogy tanult, MSC, BSC vagy OKJ végzettségű emberekről beszélünk. De már odáig fajult a dolog hogy egyik kollegina celluxszal leragasztotta a kapcsolót, mivel folyamatosan lekapcsoltam a villanyt. Itt éreztem hogy a klíma témát a menopauzás hölgy részére el sem kezdem magyarázni.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#67306) EQMontoya válasza Tothgera30 (#67305) üzenetére


EQMontoya
veterán

Annyiban vitatkoznek, hogy a kieges tenyleg igaz, neoncsovet nem kapcsolgatunk napjaban 50x, nem arra van tervezve.

Same rules apply!

(#67307) Tothgera30 válasza EQMontoya (#67306) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Pardon, elfelejtettem a történetből azt hogy abban/azokban a szobában/irodában/helyiségben úgy naponta 3-5 alkalommal mennek be, akkor is 15-30perc időtartamra.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#67308) ToBeY válasza BlacKSouL (#67304) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Valóban csak két opciót ismernek az emberek a klímával kapcsolatban.Így vagy az van,hogy széjjel fagyunk a 15fokban vagy izzadunk 35fokban (ez utóbbi annyira nem zavar)
És amikor beállítom egy értelmes hőmérsékletre mondjuk 26fokra,akkor meg jönnek a beszólások mi f@szom elromlott ez a sz*r -elvileg értelmes emberről beszélünk (papíron legalábbis)

(#67309) bitpork válasza BlacKSouL (#67304) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ez érdekes kérdés. Jómagam is úgy használom hogy a legkevesebbet izzadjak - és ez bizony 1 bites beállítás, nincs mit tenni. Hiába jelent 5-10°C egészséges felüdülést sokaknak amikor az én szervezetem még meggyulladás közeli állapotban van. Csak 20°C körül minimalizálódik a verejtékezésem ami a kocsi fekete belterében még elállni sem képes. Biztos vannak sokan akiknek a komfortérzetük szintén ezt kívánja.

(#67306) EQMontoya: a gyújtótrafója is sokkal több áramot nyom el egy indításra mintha menne órákat.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67310) BlacKSouL válasza bitpork (#67309) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Azokra az esetekre, amikor te amúgy érted a működését, de valami ok miatt az átlagtól eltérünk, akkor sokszor az említett megfelelő teljesítmény hiányáról, vagy egyéni eltérésekről beszélhetünk. Vagyis ha neked a 21 fok még izzasztó kánikula, az persze egyedi eset. Az átlagember számára azért egy 23-25 °C-os 40-50%-os r.páratartalmú levegővel rendelkező helység nagyjából megfelelő kellene hogy legyen. De más egy üvegházszerű fekete autó is, mint egy irodahelység, (ha nem délnyugati sarokszoba full üvegfallal) vagyis egy 1 órás benttartózkodás klimatizálására nem (optimális) megoldás ha 10 percig csutkán fújjuk magunkra a kijövő 5 fokos levegőt, majd miután túlhűtöttük magunkat, kikapcsoljuk teljesen.
Az is más, ha egy autóba félóránként kell beülni és 10 percet autózni, mert akkor nyilván nagyobb a teljesítményigény. Azt se említem, hogy sok autóban a klímakompresszor egyszerűen a főtengelyre van "szíjazva", és így alapjáraton vagy kis fordulaton nagyon kis teljesítménnyel üzemel, kis sebességnél a hőleadás se túl jó, bár ventilátor megy. De ha mondjuk autózol pályán 3-4 órát, nem hiszem, hogy ne hűlne le az utastér, és a végén is még csutkára letekert hőfokkal kellene menni, mert akkor az már teljesítményhiány.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#67311) bitpork válasza BlacKSouL (#67310) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Mondjuk az autós példa tényleg sántít. A tehén is sötét színű a bele meg fekete és hiába uv szűrős festett üveg van benne meg két klíma hőcserélő meg kell dolgoznia a lehűlésért.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67312) EQMontoya válasza bitpork (#67311) üzenetére


EQMontoya
veterán

Igazan meleg idoben (35 fok korul) mar az IS is kuzd, pedig az nem is olyan nagy auto, meg kivulrol is eleg vilagos szinu.

Same rules apply!

(#67313) erdey_a


erdey_a
őstag

megvettem és pár szelet kényszerűségből elfogyasztott szelet után ki is bsztm a pcsba eddigi életem legszarabb kenyerét, a lipóti pékség kukoricás kenyerét.

Komolyan érdekelne, hogy mi tartja a piacon ezt a terméket, mert kizárt, hogy valaki ebből rendszeresen vegyen...

És még a teszkós kenyeret fikázzák... pedig az legalább frissen elfogadható, ez meg már akkor szar volt amikor még csak dagasztották.

Vérboci

(#67314) Lortech válasza erdey_a (#67313) üzenetére


Lortech
addikt

Lipotitol en csak a tökmagos rozskenyeret szoktam venni, azt meg lehet enni par nap utan is, meg sose kellett kidobni.

Thank you to god for making me an atheist

(#67315) erdey_a válasza Lortech (#67314) üzenetére


erdey_a
őstag

én meg semmit, soha. csak ma valahogy ez került utamba és kellett 1 kiló kenyér és mondom ha már elémállt ez a pékség, akkor nem kell külön elmennem majd a szokásos helyre. hát hiba volt...
talán még soha nem dobtam így ki ennivalót, de most ott figyel a kukában 70 deka kenyér. bacca is a csőröm, de ez van.
vettem 5db kicsi pogácsát is holnap reggelire a lányomnak, remélem az jobb lesz.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#67316) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Ugyanaz az a nyaralás miért olcsóbb Debreceni indulással mint Budapestivel? :F
Ha meg Bécsből akkor meg főleg...

(#67317) NoLF válasza ToBeY (#67316) üzenetére


NoLF
addikt

mert nem ugyanaz a nyaralás :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#67318) erdey_a


erdey_a
őstag

adott egy seat leon csomagtérnyitó embléma. ebben nyitáskor egy elforduló műanyag megnyom egy mikrokapcsolót nyitáskor.
csakhogy a kapcsoló feje elkopott kissé.
mivel érdemes "anyagot felrakni" a mikrokapcsoló pöckére, vagy inkább a forgó műanyagra, ami tartósan ott is marad?

Vérboci

(#67319) Pttypang válasza erdey_a (#67318) üzenetére


Pttypang
veterán

epoxi?

Everybody lies.

(#67320) erdey_a válasza Pttypang (#67319) üzenetére


erdey_a
őstag

milyen, melyik? ilyen kétkomponensű pattex izé? de hogy rakjak fel azzal fél miliméternyi anyagot?

Vérboci

(#67321) bitpork válasza erdey_a (#67318) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Mikori a leon?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67322) erdey_a válasza bitpork (#67321) üzenetére


erdey_a
őstag

2007 asszem

Vérboci

(#67323) fokukac válasza erdey_a (#67313) üzenetére


fokukac
nagyúr

én lipótiban rosszat még nem vettem.
igaz, ilyen avantgárd kukoricás izékkel nem is szoktam próbálkozni.

Viszont a kovászos parasztkenyerük (ami 3 kilós) zseniális, tényleg egy hétig finom és jó.
egy negyedet szoktam kérni.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#67324) erdey_a válasza fokukac (#67323) üzenetére


erdey_a
őstag

szerintem a héja annak is keserű, ehetetlen. a gyerekek nem bírják elrágni.
én pedró pékség hívő vagyok amúgy.

Vérboci

(#67325) fokukac válasza erdey_a (#67324) üzenetére


fokukac
nagyúr

az igazi kenyér lényege, hogy a széle ropogós, a belseje pedig puha. És egy hétig az.
keserű? nem tudom, miről beszélsz.
tudod mit, jó lesz neked a teszkós kenyér is, vedd inkább azt. :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#67326) bitpork válasza erdey_a (#67322) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Szerintem nem drága, érdemes lenne cserélni. https://www.ebay.de/p/SEAT-Leon-1p-05-13-Heckklappenschloss-1P0827505B/670096866

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67327) Pttypang válasza erdey_a (#67320) üzenetére


Pttypang
veterán

En a mikrokapcsolo toresere gondoltam hirtelen, de ha a tetejere.. akkor a pillanatragaszto nem elveszett otlet, az ridegebbre szilardul.

Epoxibol kikeverni nem tudsz olyan keveset inkabb.

Everybody lies.

(#67328) erdey_a válasza bitpork (#67326) üzenetére


erdey_a
őstag

nem a zár rossz, hanem a billenő embléma... [link]

Crytec210: pillanatragasztó volt az első ötletem nekem is, csak nem tudom, hogy mennyire lenne "kopásálló"

Vérboci

(#67329) bitpork válasza erdey_a (#67328) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Tyű! Az 100€ körül van bontottban.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67330) erdey_a válasza bitpork (#67329) üzenetére


erdey_a
őstag

jófogáson van 7 meg 9 ezerért is... [link] 2 éve 12-ért vettem bontóból, de az is ennyit bírt... Most nem akarok megint venni bontottat, ami ki tudja meddig jó.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#67331) bitpork válasza erdey_a (#67330) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

3d nyomtatás? szerintem az is megvan 5-10k között. Ott talán lehet keményebb anyagból is, nem?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67332) erdey_a válasza bitpork (#67331) üzenetére


erdey_a
őstag

ilyen futurisztikus úri huncutságokra nincs kapacitásom.
a fószer a videóben zsugorcsövet pillanatragasztóz a felületre, de az még nekem is gányolás.
de utánaolvasva, ez az epoxi elég keményre szárad, és csiszolható, tehát ha nagyobb bucit is rakok fel, akkor azt le tudom simizni. talán...
obiban 500 forint egy kis tubus. annyim van az ügynek. főleg hogy apósé a szekér :DDD
350ezer kilométer után amúgy is minden csomagtartónyitás ajándék :DDD

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#67333) Spet válasza bitpork (#67331) üzenetére


Spet
addikt

Ennél jóval drágább, minimum a duplája, ha nem a triplája.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#67334) bitpork válasza Spet (#67333) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Egy mikrokapcsoló pöcökölője? :Y

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67335) fokukac válasza bitpork (#67334) üzenetére


fokukac
nagyúr

ahogy egy bölcs és tapasztalt ismerősöm mondta annak idején, attól függ, hogy kinek a pöcke. :)
valamelyik többet ér, ennyi.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#67336) Spet válasza bitpork (#67334) üzenetére


Spet
addikt

Szkennelési óradíj 8000 Ft-tól indul (ha 2 perc alatt van meg akkor is annyi)
Tervezési óradíj 8000 Ft-tól szintén.
Gép óradíja 2000 Ft-tól.

Szóval egy szkennelés kicsi igazítás és nyomtatás 18000 Ft. És ez még a legolcsóbb Budapesti cég, aki ilyet csinál.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#67337) bitpork válasza Spet (#67336) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nekem anno a letört házlábat 1500/db + scan díjban ajánlották.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#67338) BlacKSouL válasza tope (#67261) üzenetére


BlacKSouL
addikt

[link]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#67339) tope válasza BlacKSouL (#67338) üzenetére


tope
addikt

ToBeY-nak befagyott a sejehuja...

(#67340) fokukac válasza BlacKSouL (#67338) üzenetére


fokukac
nagyúr

akartam is írni éjjel, hogy fűtesz-e már. :)

@Tope: reméljük, becsukta az ablakot az iccakára. :)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#67341) ToBeY válasza fokukac (#67340) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Be és felvettem mindent. :K
A minap kijöttek a főtávtól,hogy hibás lehet az egyik mérőeszköz a radiátoron.Az egyik szobában a valamiért túl sokat mutat a többi szobához képest.(vajon kinek a szobája ?:K )[
/OFF]

[ Szerkesztve ]

(#67342) tope válasza ToBeY (#67341) üzenetére


tope
addikt

Miaza túl sok, mindenhol 22-23 nálad meg 30? (ilyenkor mit akarnak mérni? nyáron?)

(#67343) ToBeY válasza tope (#67342) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Ez valami éves elszámolás,gondolom rá kell fizetni az általányra vagy ilyesmi...De kicserélte a mérőt a radiátoron azért abban egy szobában.
Mindemhol 23, nálam inkább 26 fok szokott lenni télen is.Panelban ez nem probléma szerencsére

(#67344) Spet válasza tope (#67342) üzenetére


Spet
addikt

Hőmennyiségmérőt cseréltek, nem hőmérőt. :DDD

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#67345) ToBeY válasza Spet (#67344) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Ilyen cucc,gőzöm sincs mi ez,vagy mit tud.

(#67346) BlacKSouL válasza ToBeY (#67345) üzenetére


BlacKSouL
addikt

[link]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#67347) fokukac


fokukac
nagyúr

Amúgy most kicsit át kell, hogy értékeljem a dolgokat.
Jövő héten szabira megyünk, és tekintve, hogy ilyenkor általában kurvameleg van, északra akartam indulni, ilyen szlovák-lengyel-cseh körútra, mert arra általában nincs olyan meleg, olcsó, nincs nagy tömeg, jó a sör és a kaja, takarosak a kisvárosok, szépek a csajok, meg ilyenek.
Erre nézem az időjárás-előrejelzést, és végig eső, meg ilyen 20 fokok, (éjjel 12) szóval lehet, hogy mégsem arra kéne indulni, hanem inkább délre...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#67348) NoLF válasza fokukac (#67347) üzenetére


NoLF
addikt

Akkor viszont a csajszid is vidd magaddal 😂

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#67349) tope válasza ToBeY (#67343) üzenetére


tope
addikt

Hát a 26 az elég sok, gondolom kici lehet a fűtés számlád is otthon... ;]

(#67350) ToBeY válasza tope (#67349) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Nem tudom mert álltalányt fizetünk és vagy visszaadnak lóvét,vagy ráfizetünk.
Amúgy most hogy van rajta szabályzó sokkal jobb.Régen több volt a számla mivel mindig csutkán ment a fűtés,akkor is ha mondjuk decemberben jó idő volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.