Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
másik program?

-
in general mi a véleményetek a ceu-s képzésekről? megéri beletolni pár mihályt a dologba szerintetek? az ilyen mérnök-közgazdász dolgokat már elengedtem, az szerintem nem egy jól hasznosítható dolog.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
az oldschool hentes a budafoki-karinthy sarkon az remek
ha kicsit fancybbre vágysz extrajó húsokkal akkor mészársteak a 12-ben. -
-
a népszabadság ügyhöz fűzött komment egy másik topikból:
"Miert gaz becsukni egy nem magyar tulajdonu ceget, ami veszteseges?"mit is említett lortech?
-
válasz
bitpork
üzenetére
hm, tényleg úgy tűnik. nekem a benefit package része, és korábban több ismerős is kötött náluk magánszemélyként biztosítást kb ilyesmi éves összegért, de úgy tűnik ez megszűnhetett. talán más helyen még lehetséges ilyet találni, tuti van más hasonló szolgáltató is itthon.
-
válasz
bitpork
üzenetére
szvsz szerintem megéri befizetni valamilyen privát egészségbiztosításra. és akkor nincs sorbanállás, bármikor ellátnak a legjobb eszközökkel, nem kell a koszos cigók mellett várakoznod, nem maradsz ki munkából mert egy szakorvosi vizsgálatra is kapsz időpontot este 8-kor. oké, 20 éve nem volt ilyen, de most már van, és évi 100-120k-t simán megér.
-
válasz
bitpork
üzenetére
ezeket értem, de ha őszinte akarok lenni, ezek az infók nekem nem tűnnek túlságosan up to datenek. meg valahogy olyan érzésem van, mintha szerinted a cégeknek kellene alkalmazkodni a munkavállalókhoz, nem pedig fordítva.
szóval én messze nem látom most ilyen súlyosnak a helyzetet, amennyiben az ember mások és nem csak önmaga szerint is magasan kvalifikált. a legtöbb ismerőssel, cimborával beszélgetve, ha csak elhangzik viccből is az a kérdésem (tényleg csak viccből, elvagyok a mostani helyemen, szeretem), hogy akad-e náluk valami jó pozi, szinte kivétel nélkül az a válasz, hogy jó emberekre mindig szükség van,csinálunk.
de hozzátenném, hogy nem ismerem a másik oldalt, nem voltam még úgymond sosem aktív álláskereső, plusz azért elég spéci/kicsi is ez az iparág ahol dolgozgatok.
-
megjött az egyik havi riportunk az alábbi részlegről: PS PG TI PA PDI-RW PODI

jó dolog ez a multis élet.
-
válasz
bitpork
üzenetére
de most komolyan, olyan dolgokon tudsz fennakadni, hogy csak lesek.
miért kellene, hogy a mai munkaerőpiacon az legyen a sztenderd, ami 50 évvel ezelőtt volt a szüleidnek?
miért kellene felkötnie magát a nyugdíjas szüleidnek? mivel nyugdíjasok szerintem őket nem nagyon zavarja már ez a kérdés.
amúgy meg el kell fogadni, hogy a jövőben már nem csak a többi munkavállalóval, de a gépekkel, robotokkal is versenyezni fogunk a munkáért. kezdetben az egyszerűbbekért, aztán ahogy fejlődnek, úgy folyamatosan hódítanak meg majd komolyabb pozíciókat.
amúgy vicces amiket ezekről a pozíciókról írsz, csak marhára nem fedik a valóságot, tényleg nem tudom honnan szerzed ezeket az infókat, mekkora mintáról, de biztos lehetsz benne, hogy nem így van.
-
válasz
bitpork
üzenetére
meglepően sok. oké, hogy az it pont olyan terület, ahol nem feltétlenül jár kéz a kézben a szaktudás és a diploma, mert lehetsz biztos jó programozó, grafikus, rendszergazda diploma nélkül is, hogy a kismillió gyártói certificateről ne is beszéljek.
de máshol meg megkerülhetetlen. mert mondjuk csak akkor lesz valaki magasan kvalifikált jogász, ha van már diplomája. vagy vegyük az anyagtechnológiát, bármilyen modellezést (végeselem, termodinamika), meg még kismillió dolog eszembe jut. szóval amit írsz az kb csak az it-ra (lehet) igaz, de egyébként sem műszaki sem gazdasági területen nem állja meg a helyét véleményem szerint.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
egyetértek. rengeteg, de tényleg rengeteg helyen lehet már kártyával fizetni, beleértve amit írtál is: pékség, gyros, a legkisebb trafik, stb. amin legutóbb meglepődtem, hogy amikor levették a kerékbilincset (bah, nem láttam a kiegészítő táblát, hogy szombat délelőtt piac van az utcában, szóval noparking. persze két hétre rá levették már... ) még azt is ki tudtam fizetni kártyával a helyszínen

bitpork:
ez azért szerintem kicsit erős. én legalábbis semmilyen középosztálybeli életet (már ha oda tartozom
) nem cserélnék el egy más országbeli nyomorgásra. nem véletlenül hívják nyomorgásnak 
-
válasz
lorcsi
üzenetére
of course elősegíti a kommunikációt
és ebben van valami, pillanatok alatt elérek bárkit, nem kell e-maillel, telóval, lynccel szarakodni.vannak szakmai communityk, ahol lehet mindenféle professional dologról beszélgetni, tapasztalatokat megosztani. meg leisure communityk, sporttal kapcsolatosan pl. eb tippjáték. nagyon fun

a legkirályabb az eat and meet platform. ha valamelyik másik irodába mész, akkor kereshetsz magadnak előre ebédpartnert, hátha épp ráér valaki az ismerőseid közül, vagy kajálhatsz azokkal akik szintén ott vannak látogatóban munka miatt. van file sharing szolgáltatás is. szerintem profi cucc, előremutató, tetszik

-
nálunk meg elindult a cég belső "facebook" oldala, mindenkinek van kis profilja, külön communityk munkahelyi tevékenységekre és azon kívüliekre. tök szuper newsfeed, euro 2016 tippjáték. el lehet vele cseszni az időt rendesen

-
válasz
gaborbol
üzenetére
bizony vannak hasonló melók, amik nagyon jó fizetéssel kecsegtetnek, de nem biztos, hogy vállalnám. ilyenek a különböző olaj és gázmérnöki melók a fúrótornyokon. illetve közeli forrásból a legdurvább amit hallottam azok az olajfogadó állomások site supervisorai, ők 1500-2000 $/napos fizetésért dolgoztak. mondjuk oda be is ömlött napi 50 M értékű olaj.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
jaja, igen
vagyis már csak a volt cég, úgyhogy én mosom kezeimet, nem voltam ott sajnos. pedig jó buli! meg van hívva ilyenkor pl. a színészválogatott is. élmény nézni vágási ferit foci közben, legközelebb nézhetnéd a meccset az ablakból 
ja, hogy az ellenkező irány... amúgy felfogható ingyen koncertnek is

-
"Persze ez mar igen regota kiderult, hogy en vagyok helikopter es furan gondolkozom."
ebben lehet valami. én sem ilyen vagyok például. azt általában nem tudod/nem kell megmagyarázni ha valami tetszik. ha arra a valamire még pénzed is van, akkor meg miért ne vennéd meg?
attól függetlenül, hogy nem ez a logikus és racionális döntés. -
válasz
concret_hp
üzenetére
mert megyek vele előreláthatólag évi 50-60 ezret

azt nem mondom, hogy tetszik, de elégedett vagyok vele. egyszerű szerkezet, nincs nagyon ami elromoljon benne. még viszonylagos minőségérzetet is ad. jobban tetszik a belseje, mint ha vettem volna egy 2-es focust vagy egy renault meganet. kellően dinamikus (1.6 dízel), nem fogyaszt rosszul (6liter körül a pályán), szóval nincs rá sok panaszom. illetve egy, azzal megyek is az autós topikba

-
válasz
parandroid
üzenetére
bár ő talán nem 100 kg

azon gondolkozom, hogy nekem is meg kéne céloznom ezt a németországot. ismerős hölgy év elején költözött ki, már aláírta a papírokat és a nyárra meg is jön az új defendere

-
válasz
concret_hp
üzenetére
én szívesen, ha tudnám mit jelent az overhead

-
válasz
szőröscica
üzenetére
akkor ilyet rendelek én is, azért az nagy luxus, hogy minden telóhoz újat vegyen az ember. bár nem cserélgetem őket gyakran, vagyis leginkább úgy, ahogy a cégnél kifutnak ezek a darabok.
mondjuk beszarás, hogy a céges csomagban összesen 250 mb netforgalom van, és nincs lehetőség a bővítésre (függetlenül a pozíciódtól). ha több adatforgalom kell, akkor kérhetsz még 2 gb-ot, de külön csak adatforgalomra dedikált sim kártyán. wtf?

-
brodit tartókból használ valaki állíthatót, vagy mindenki a modellspecifikusat választotta?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
ez lett a dontes. felesleges napi ket orat utazassal tolteni ha nem kot igazan semmi bp-hez es megoldhato a bekutas 2x10 percbol is. Plusz arrafele jok a bringas utvonalak es olcso az uszoda

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
azert nem komoly a gondolat. amugy jellemzo, miutan megvettem a kocsit fel is kerult facere egy tavoli ismeros 8gen civicje eladokent, jomaron, biztos eloelettel... Ez az en szerencsem

Gera: tenyleg nem gondoltam komolyan
de azert utananezek 
Kukac: igen, el is hoztam a markaszervizbol. De azert holnap egy masik markaszervizzel is atnezetem, biztos ami biztos. Meg a kotelezo dolgokat kicsereltetem, pont most rohangalokmolajert is.
BS: na ez mondjuk szivas
bar az a honda joval kifinomultabb szerkezet, mint ez az egyszeru kis crdi motor. Ami erdekes volt nekem, hogy nem vag benne hatba kocsiket sem a turbo, szep egyenletesen adja le a teljesitmenyet. -
válasz
Viszlát
üzenetére
tudom, hogy nem óraállást meg évjáratot hanem állapotot veszünk, de én nem szívesen vennék pl 12 éves kocsit, accordból is az utolsó szériás, már fl accordok tetszenek igazán, ami inkább 3M [link]
nem mondom, hogy nem vennék meg egy régebbit, ha kifognék belőle egy tiptop darabot (mint amilyen a tiéd is volt), de nincs időm megtalálni ezt. meg azt sem akarom, hogy veszek valami totál szükségmegoldást fél milláért és nézegetem tovább folyamatosan a hirdetéseket, mert már így 3 hét után is elegem van a dologból
egy kia ceed ha nem is álmaim autója, de mindig is tetszettek, simán együtt tudok vele élni 2-3 évet, mire remélhetőleg nem okoz majd gondot a lecserélése
-
válasz
kraftxld
üzenetére
eh, mondjuk épp a tizedéért keresek autót
de azt hiszem az lesz amit peterkeT javasolt, elengedtem a hondát, egy szimpatikus kereskedésből már ki is néztem egy proceed-et, aminek nagyjából valós lehet a 105k km-r, van benne digitklíma (megzöldülök a manuális klímás műszerfaltól) és átírással együtt megáll 2 M alatt, ráadásul még 2 évig garanciális is.joamilestoné: egyébként hogy jött ez a név, és hogy kell kiejteni? ezt már olyan sokszor meg akartam kérdezni
ha jól emlékszem te képben vagy, hogy melyik a tuti, minőségi autós mobiltartó. na erre lenne még szükségem 
-
válasz
concret_hp
üzenetére
egen, de az erőműveket általában nem a vasúti pályaudvarok közelébe építik

Monti:
nem vagyok ennyire oda a kupékért. bár tudod mi tetszene? egy laguna kupé, na az ottvan formailag
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
az 1.2 már tényleg kevés a pályára

Montoya: igen, ez a tervem nekem is
mx-5 második autónak jó lenne, de egyelőre az elsővel is sokat szenvedek.Robot uraság: egyetértek, eléggé szopóágra kerültem. nem lenne ekkora a gond, ha találtam volna tetszős lakást már győrben, mert napi 30 km-t ingázok bármivel, de így bizonytalan ideig napi 200-at kell, amire meg már szvsz nem mindegy, hogy mit vesz az ember. és valóban megszívtam ezzel, hogy ez a rohadt ufo civic tetszik. vagyis inkább azzal szívtam meg, hogy 2-2,2 millánál nem akarok többet rákölteni, ebben az árkategóriában nem igen akad belőle épkézláb darab, így valószínűleg ez lesz a megoldás, amit te is mondasz.
Viszlát:
jó állapotú accord ebbe már nem fér bele szerintem, csak nagyon sokat futott példányok :/ -
válasz
Tothgera30
üzenetére
azt csak a legvégső esetben, ha már logant sem találok

-
kukac mester, neked mennyit kajál a jazz-ed pályán, szabályosan közlekedve?
kezdem elveszíteni a reményt, hogy találok civicet, és sürgősen kell pár b terv, hogy mit vegyek, mert van rá 3 hetem. vagyis igazából csak 2, mert jó lenne az átírást elrendezni addig, amíg nem dolgozok.
-
válasz
fokukac
üzenetére
nekem is ez a terv, tényleg 2-3 hónapra gondoltam. amúgy olcsóért biztosan nem fogok bérelni, nem hiszitek el (én sem hittem, amíg nem néztem utána), de győrben abszolút bp-i albérlet árak vannak. sőt, mondhatni drágábbak is, mert jellemzően bútorozatlanok a kecók. legalábbis a kis (1, másfél szobás) lakások esetén így van. a nagyobbak azért olcsóbbak a fővárosiaknál.
tényleg, főbérlőnek szólnátok előre, hogy 2-3 hónap múlva költöznétek, vagy inkább érdemes betartani a 30 napos felmondási időt?
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
En attol leszek lassan depresszios, hogy mi a fenet fogok magammal kezdeni februar elsejeig
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy buek mindenkinek! Szilveszterkor nyomtam egy idoutazast kb tiz evvel elore... Ket napig agybol ki nem mozdulas, sorozes, borozas, filmezes
bar azert elfaradtam rendesen, if you know ehat i mean 
-
válasz
szőröscica
üzenetére
hirtelen nem találok olyan kecót, ami tetszene. az üzemanyag nagy részét fizetik, így az max pár tízezer forintomba lesz havonta, az úgy gondolom, hogy belefér. aztán tényleg meglátjuk, mennyire bírom ezt az ingázósdit. hosszabb távon valószínűleg nem lesz nyerő, de az is lehet, hogy imádni fogom. illetve el tudom képzelni, hogy kialkudjak a későbbiekben 1-2 napos budapesti munkavégzést is. de úgy alapvetően a győrbe költözéssel sincs problémám, sok az ismerős ott is.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
majdnem, kicsit előtte. gönyű a falu neve
megnézem 1-2 hónapig, hogy bírom, aztán eldöntöm. napi 220 km, szerintem bírható. -
válasz
szőröscica
üzenetére
nekem meg szerintem dízel lesz
egyelőre marad a bp-ről ingázás egy darabig. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Miert, melozol?

-
Ha egeszen veletlenul valamely kedves ismerosotok gyorben szeretne lakast kiadni megbizhato berloknek, akkor szoljatok

-
válasz
parandroid
üzenetére
én is hasonlóan gondolkodtam, tekintve, hogy van munka rendesen. de a vezetőség nem

-
túl vagyok életem első igazi felmondásán. elég meglepő volt, én február közepével szerettem volna eljönni, de már elő volt készítve a közös megegyezés, így végül február 11-ig vagyok itt, és addig felmentenek a munkavégzés alól. így elvileg munkaviszonyt pedig ezalatt is létesíthetek

-
szakértő urak, whiskynet-ről 15k-i bezárólag tudnátok-e ajánlani ír whyskit, ajándékba lenne
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha kicsit fancybbre vágysz extrajó húsokkal akkor mészársteak a 12-ben.
140-150 között, függetlenül attól, hogy 2-3 helyen 100-as tábla is van, hehe

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

remélem mire 3 év múla kirohad alólam a kia megengedhetek magamnak egyet