Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- droidic: Safe Mode az agyban
Aktív témák
-
-
-
-
BlacKSouL
addikt
csak én vagyok ilyen lúzer, hogy nem hallottam még ezt? aki esetleg velem együtt nem ismerte, az csakis fülessel próbálkozzon, és közepes jól hallható hangerőn. Ja, és szigorúan behúnyt szemmel.
-
Viszlát
addikt
Még egy pillanat erejéig vissza UPC-hez. Azt tudja valaki, hogy a UPC directes net esetén is van korlátozás?
-
-
Emberek, attól, hogy nem szidjuk a csellistákat, még mást témát nyomhattok

-
I_Am
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Most öszintén, Te láttál már rendes onukat? Én láttam, egészen addig azok voltak amig a sűrités be nem indult. Most is megyek le Szécsénybe onukat szintezni, meg a hálózatot visszirányosítani T-nek. Jó szar is lesz, mert hiába uj a hálózat, iszonyat gyenge a T kábelen.
-
-
-
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
De nem vágod, hogy a visszirányú sávszélesség a kevés a csellónál, és a torrent pont ezt veri pofán? Ha valaki megnézte a terhelési adatokat és elgondolkodott, hogy mit csináljon, ezek után rámászott a torrentre, az pontosan eltalálta, hogy műszakilag mi a probléma megoldása.
A kábeltv-s internet szolgáltatáshoz *szükség van* egyfajta kitekeredett gondolkodásra, mert bizonyos dolgokat másképpen nem lehet sem megérteni, sem üzemeltetni ott. Ezt a kábeltv-sek is nehezen szokták megszerezni.
Szerk: nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a valós probléma valós műszaki megoldása olyan mellékterméket is szült, ami az asvának tetszik.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bambano
üzenetére
de nem vágod, hogy a sávszél elosztása, amennyiben valóban kevés, szarul történik? ok, szétkorlátozzuk a torrentet. fel kell lőni pár ftp-t, torrenteken dobni pár körüzit, és meghalt a upc, mert az ftp nincs korlátozva? jovicc. itt szerintem valami másról van szó a háttérben, mindenki torrentet korlátoz, asva is p2p-t baszogat, warezok meg virulnak szépen. kicsit érdekes, nem? Az általam leirt forgalomszabályzási módszer pedig a upc-t is lényegesen jobban levédené mindenféle túlterhelés ellen.
másik hasonló meg az, hogy a upc-nél régen ugye 3 féle csomag volt... CHL (light), CH Classic (classic) és CH3 (plusz), ezek voltak ugye a modemregnél a megadott előfizetéstipusok. Ehez képest belső infóból tudom, hogy létezett CH8 is. olyan nagy sávszélhiány nem lehetett akkor

-
válasz
venember83
üzenetére
mittomén, nem nézek ilyeneket, csak lenyúlom a címüket

-
-
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Mondtam h bambanő

-
-
válasz
venember83
üzenetére
Bambanő, a bamba nőről szóló gagyi filmvígjáték alapján.
-
Nálunk is van már 3g meg mobiltv, ezzel nem mondtál semmit... GSM-en nem volt és nem is lesz mobiltv. A lefedettséggel arra akartam célozni, hogy éveken át sok-sok külön licenszű szolgáltató volt az országban és egy előfizetéssel nem lehetett bárhonnan telefonálni, ahol volt szolgáltatás, hanem csak a szolgáltatással lefedett területek egy kis részéről (mert sok-sok szolgáltató fedte le a területet).
A cdma meg ekvivalens a gsm szabvány egy kis szegletével, a rádiófrekvenciás interfész specifikációjával. Simán lehet(ne) csinálni gsm hálózatot cdma rfi-vel.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
úgy, hogy nagyon nem mindegy költség szempontjából, hogy beülsz a magyar internet szívétől 30 centire egy szobába és ott mit kapsz (mutass linket, ki ad 30 mega garantált ip-t, külföldre is, 12-ből), vagy építened kell egy fél Magyarország méretű hálózatot.
A upc hálózatát nem garantált sávszélességre tervezték és nem arra optimalizálták, arra az üveg való.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
5 megás csomagra vissza, szerver bedob, szerverről torrenteztek 3an, ott nincs korlátozás, és lehúzod otthonra ftp-vel... és olcsóbban jöttél ki, valamint otthon sem ketyeg éjjel a gép.
bombano: 30/30 garantált nemzetközi az egész országban sehol nincs, már a GTS-nél se, meg ott amúgy is teltház van, az egész kibaszott országban nincs nemzetközi sávszél, IT balkán, de ez alól a chello sem kivétel, nekik sincs, nyugi...
a priorizálásról meg annyit, hogy egyszerübb lenne szerintem egy picit azt csinálni, hogy ha egy állomás túlterhelt, akkor az számol egy szorzót, hogy az éppen ott töltögető ügyfeleknél mindenkinek azonos arányban korlátozva a sávszélességét, mekkora korlátozás kell ahoz, hogy biztonsággal elbirja a központ. lehet, hogy 20m helyett 6m-el fog jönni a torrent, meg Pistike a szomszédban is 5m helyett 1.5m-el fog warezolni, de még mindig jobb, mint hogy Viszlát 100k-val torrentezik, Pistike meg ha kicsit ügyes, akkor korlátozás nélkül széttépi az összes warezt. mert ugye utóbbit támogatja az asva is, és szépen felsorakozott mögé a chello is. Jófej országban élünk amúgy

-
-
Bash
őstag
válasz
bambano
üzenetére
100%-os lefedettségű hálózat még most sincs, tehát ez nem igazán szempont még ma sem. CDMA alapvetően jobb adatforgalomra, azt meg gondolom nem kell elmagyarázni, hogy a hang is adatként továbbítódik a mai mobilhálózatokon, nem mellesleg az akkumulátort is kevésbé veszi igénybe.
A 3G hálózatról meg asszem elég annyi, hogy 9 hónapja mobilTV is van, ugyanez GSM-en még várat magára. -
EQMontoya
veterán
válasz
bambano
üzenetére
akkor meg szar a rendszer. és itt valami orbitális gáz van, mert pl Victor Hugo 18-22be a szervertermekben 100/100-at lehet kapni 12k-tól kb, amiből mondjuk van 30M garantált sáv. Ehez képest a upc-nél ugyanennyi pénzért (picit kevesebbért) megkapod ennek a sávnak a tizedét, és még az is fossá van korlátozva. nah most akkor hogy is van ez?
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Értelek én, csak azt nem, hogy 3:59:59-kor még ki van, 4:00:00-tól meg már nincs... mert egészen addig megfigyelhető volt a folyamatos gyorsulás, tehát 11-től 4 óráig 25kb körüli sebességről szép folyamatosan felkúszott 115-120k-ig. Aztán négykor hupsz, 8-10 másodperc alatt 2.3 mb.
Bár ennél még látványosabb volt, amikor reggel 8:00:00-kor egyszercsak 40-45k-ra esett kb. 1 perc alatt a sebesség...
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Mert gondolom nem volt kedve csak ezért webservert telepíteni. Mellesleg ettől még az általam felvetett probléma nem oldódik meg.
Te kizártnak tartod, én meg 2 héten keresztül figyeltem a sebességeket minden nap. Sorry.
Montoya: hjam, nyilván, meg tulajdonképpen fel is adhatta volna postán... bár ettől sem változik a helyzet, miszerint fizetek egy olyan szolgáltatásért, amit nem kapok meg teljes egészében

-
-
Viszlát
addikt
Megpróbálom tömören. Megemelték a sebességeket, nekem most elvileg 20 mbites netem van, 15ezerért. Aztán persze a technikai háttér meg nem létele miatt, jött a priorizálás, hivatalosan 13-23-ig. Ez egy ideig működött is, bár kissé röhejes volt, hogy 20-25k-ra korlátozták az egyébként 2.3 mb/s sebességű letöltésemet.
De most kb egy hónapja, már olyan 8-tól elindult a priorizálás, és hajnalban 4 körül lett vége, tehát maradt 4 óra, amikor ki tudtam használni a sávszélt. Aztán most épp három napja töltök ismerőséktől egy dvd-t, amit az utazásukról készítettek, de mivel senkinek nincs akkora tárhely, felrakta publikus torrentre, így mindannyian elérjük, neki meg 100mbites nete van, nem gond. Írom a sebességeket, amiket a nap folyamán, különböző időpontokban sikerült elérni:
01:00 - 38 Kb
04:00 - 111 Kb
07:00 - 128 Kb
09:00 - 44Kb
11:00 - 24Kb
15:00 - 24 Kb
19:00 - 15Kb
23:00 - 18KbTehát egyszerűen már nincs olyan időszak amikor ki tudnám használni a sávszélességemet. Szóval nagy szar az egész, úgy ahogy van.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Szia venseg, reg voltam itt.
thx a tanacsokat, de nem fogadom meg, nem miattad, en vok ilyen, vagyis lettem, ujra, de csak egy kicsit, meg ne santuljon

-
-
Viszlát
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Én kérek elnézést
Csak nekem már lassan elegem van a mindig újból... na jó, a HDTV-t még azért elviselem, ha egyszer sohanapján ideér... 
Most elgondolkodtam mi a csudát néznék HD minőségben itthoni tévéből... max sportot. Szóval annyira az sem hiányzik, inkább legyen egy normális netszolgáltató a UPC mocskos, alávaló bandája helyett.
-
Sztaki szótár, ha legközelebb nem tudsz magyar szót

-
Viszlát
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Na meg mi az ami miatt szükségünk lehet rá?
-
Hát nem is tudom, Európa fejlettebb részén már régen mobiloztak az emberek, amikor nálatok az FCC még azon agyalt, továbbra is építse az at&t monopóliumát. Akkor indult nálatok tömegével a mobilozás, amikor nálunk. Azért ez kicsit szokatlan

Miben jobb a cdma mint a gsm? Vagy a 3g hálózatok között mi a különbség?
Szerk: szabvány szerint a cdma sokkal kevesebb, mint a gsm...
Hatalmas áldás, hogy nem volt országos lefedettségű hálózat? hááát... -
stangli
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
ki az az agy?

-
-
-
válasz
venember83
üzenetére
lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de a bridge pontosan 5 éve megszűnt.
ezt onnan lehetett észrevenni, hogy a frekvencián addig hallható modern dallamos rockzene helyett 2 napig karácsonyi énekek mentek, majd elindult a lagzilajcsi-kozsó áradat, és lett belőle sztár fm
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
venember83
üzenetére
van netrádiójuk is. meglepő módon pontfm.hu
persze ott is mennek szar zenék (néha beraknak valami borzasztó magyar zenéket a 80-as évekből), de alapvetően egész jó.Amúgy itt is csak a Bridge volt, aminek volt egy-két rock-os próbálkozása, aztán megszűnt az egész, hogy lagzilajcsit adjanak helyette, aztán most 5 év után ez egy újabb próbálkozás, és egész jó
az emberek részben ugyanazok -
-
Bubu79
addikt
Hölgyek, Urak - mindenkinek jó éjszakát - tiv83us: szolidarizálok Veled és holnap hajnalban igába hajtom a fejem - legalább meglátom a kollégák is kaptak-e bejgli mérgezést

További kellemes nosztalgiázást mindenkinek

BlacKSouL: Másról sem akarok beszélni - de előtte Dániába költözök, mert ott már állítólag nem tilos az animal sex

-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
lassú vagy !

-
válasz
fokukac
üzenetére
Aham

Bubu79@ Abban egyet értünk, hogy a hájgájsz és társai mehetnek a levesbe,illetve az a hasonló könnyűzenei próbálkozások is. Mondjuk nekem ez még mindig megvan és hallgatom is, bár lehe csak azért,mert érzelmileg sokat jelent nekem. (Lehet felszínesnek hat,de akkor is
) -
Bubu79
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Sajna mifenlénk még nem akadtam rá erre az adóra, pedig a kocsiban folyton keresgélek a csatornák között
Szerencsére MP3-as fejegységet raktam a gépbe, meg egy rakás nekem való zenével televésett lemezt, így van választásom
CactuS:
Egyébként az általam leírtak csakis szerénységem véleményét tükrözik, nem állítom, hogy különösebben jó zenei ízlésem lenne
Van sokminden, amit meghallgatok, de igazán csak azokat a zenéket tudom értékelni, amiknél a szöveg nem két sor és lehetőleg teljesen instrumentális a kíséret, minimál gépesített zenésszel 
BlackSoul: Ha most kifejted, hogy mi is az elnézés igazából, nem állok jót magamért

-
tiv61us
őstag
aze ezen i sirok
TE\e aki a zutcah yjsagotot arulsz
tegyytek be pleASE
Lusta vagyok krereni -
válasz
Bubu79
üzenetére
Én inkább az életmódjára értettem, nem a enéjére. Meg a terepszállásra....
Egyébként szerintem nem feltétlenül kell egy jó zenéhez szöveg, egy jó dallam, egy igényes kivitelezés "is" elég. Bár ez csak az én véleményem.
Oh, mivelőtt kapom a kérdést,nem nem vagyok tüctüc fan vagy ilyesmi, szinte mindenevő vagyok, kivéve pár számomra "extrém" dolgot.
-
venember83
nagyúr
válasz
Bubu79
üzenetére
Igazuk volt kulonben, nem csak neked fajt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
priv ment, ha ra teccik erni par milisecundumnyira...
fo@: egyre inkabb irigyellek... Nalunk nincs semmi rock-ado...
Kulonben emlekszem, jo 8 evvel ezelott irtam a Danubius Radio egyik musorvezetojenek, hogy ugyanmar, csak kene valami rockos musor, ha csak 2 oras, nem negy, akkor is, legalabb probaljak meg... A valasz az volt, hogy nem ez kell a nepnek s bar o is utalja a zenet amit adnak, de a vezetoseg eleg hatarozott, hogy milyen iranyban szeretnenek haladni a musorral, igy semmi esely keresem teljesulesere. Azota radiot csak legvegso esetben hallgatok.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB + billentyűzet/egér garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy megyek a modkerbe 

Az agyam vakációzik, sorry...