Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Gambit
őstag
válasz
Racecam
üzenetére
Igen, a poén az lett volna, hogy mindkettő, de nem vagyok formában.
Mint abban az urban legend-ben, amikor angol diákoknak rövid esszét kell írni, amelyben van:
uralkodó
rejtély
Isten
szexA győztes valami ilyesmi: "Úristen, terhes vagyok - kiáltott fel a királynő - de ki lehet az apa?"
-
poffsoft
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem Erre... , szerintem

Ramius: eszerint csak én olvasom a linkelőket....

Télapu/\: Csak a mi a jó nyerő.... szabadban != szabadság...
Gambius: Esetleg Szex a szabadságBAN...
-
kem
addikt
Sziasztok kem barátnője vagyok.
Házidogát kell írnom filozóriára valamelyik témában ezek közül:
-Mi a jó?
-Szabadság.Van valakinek ötlete?
-
Gambit
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Persze, ez igaz, nagyok voltak az elvárások. És mindenki tudja azt is, hogy a sikeresek első rész után igen gyakran egy rosszabb második rész jön. Na mindegy, nekem nagy csalódás volt, és úgy érzem, hogy csak lehúztak egy új bőrt az első részről.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Gambit
üzenetére
hát, tény és való, h ha még ülnek fél évet a forgatókönyvön sokkal jobb lett volna, dehát...
De azt Te is elismerheted, h az elvárások NEM KICSIT magasak voltak...
Azért a nézőtéren voltak kacajok, nem kevés, szórakozásnak kellemes volt, bár tény, h SOKKAL jobb is lehetett volna...
És Safraneknek továbbra is jól áll a gézmaszk...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
RoyalFlush
üzenetére
no itt a különbség. a bioetanolnak szánt kukorica nem feltétlenül alkalmas élelmezési, sőt, takarmányozási célokra se. gondolj bele: az élesztő, meg az enzimek magasról lesajnálják a növényvédő szereket. tehát pl. kukoricamoly ellen (sajnos lassan itt is kell ellene védekezni) lehet erős, lassú lebomlású szerekkel is védekezni, ami miatt takarmánynak se lesz alkalmas, viszont etanolnak nagy termésátlag mellett igen. mivel az ilyen növényvédőszerek nagy része még mindif szerves foszforsav-észter, ami a gőzt nem igazán szereti, a végén visszamaradt, fehérjében dús maradék már alkalmas takarmányozásra.
másrészt nézd meg magyarország és európa táplálkozási szokásait. a kukorica kisebb jelentőségű, mint a búza.
attól, hogy egy helyen rengeteg élelmiszer-alapanyagot termelnek, az közel se jelenti azt, hogy azzal meg lehetne oldani távoli kontinensek élelmezési problémáit.
Kalandor: tehát szerinted fél év alatt magyarországon a napraforgó-alapon előállított etanol mennyisége, és részaránya az üzemanyagok és az élelmiszeripar között annyira megváltozott, hogy emiatt az étolaj ára megduplázódott. jól értem?
-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
e85-öt jelenleg kevés autóba lehet tankolni a víztartalma miatt, ezért nincs annyi kút. De pár hónap óta minden Magyarországon eladott üzemanyagban kb. 4% bio eredetű rész is van.
-
Gambit
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Na jó, hogy csal, de az ellenfélnek?!
Meg amúgy is, az az egész harcjelenet baromi unalmas és ötlettelen volt. Na mindegy, azért annak örülök, hogy neked tetszett. Eddig te vagy az egyetlen olyan, akivel találkoztam, és tetszett neki. 
-
RoyalFlush
őstag
A legnagyobb pazarlás élelmiszer alapanyagból üzemanyagot előállítani, míg egyes országokban / földrészeken tízezrek, százezrek vagy milliók éheznek
széles körben alkalmazva károsabb hatása van a környezetre, mint a jelenleg használt mód(ok). -
Sok. Adott területen tudnak termelni a gazdák, ez egyrészt a földterület nagysága, minősége, másrészt (lehet, ez a fontosabb) a mezőgazdasági termelésre alkalmas vállalatok, kisvállalatok, magángazdaságok mérete, pénzügyi helyzete, stb. miatt van. Tehát ez korlátos. Ha a gazda nem tudja, hogy a kenyérgabona mennyi bevételt hoz majd, a nagy bioüzemanyagok gyártói pedig sok évre előre felvásárlási szerződéseket kötnek szabott árakon, akkor a gazda inkább hagyja a francba a kenyérgabonát és bioüzemanyag alapanyagot fog termelni. Mert az tervezhető bevétel. Így csökken a kenyérgabonát termelők létszáma és termőterülete is.
-
válasz
Kalandor
üzenetére
meg a télnek meg a fagynak, stb.
a mezőgazdaság szerintem sok évtizedre visszatekintően is kiugróan ótvaros évet zárt, és ezt csak kis mértékben tetézte a bioetanol. azt, hogy a kukorica kereslete idén nagyon meg fog ugrani, már több, mint másfél éve tudni lehetett, amikor az újságok hírt adtak arról, hogy a Mol bioüzemanyag üzemet épít a tvk területén és mások is követik. -
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó estét !
-
Ramius
őstag
[link]
A második oldalon van pár kút felsorolva. -
ngabor2
nagyúr
válasz
poffsoft
üzenetére
eddig csak ezt talátam. júliusban az első. ettől nyugodtan lehet, hogy igazad van, csak jól el lett dugva az infó.
a biodízelre egy picit visszatérve egy kiragadott mondat egy cikkből/prospektusból: A növényiolaj metil-észter piaci részesedése jelenleg egy százalék alatti. Az anyag még az összes termesztési kapacitás kihasználása esetén is csak a dízelüzemanyag-szükséglet egy tizedét volna képes kielégíteni.
-
poffsoft
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
több mint 10 kúton árulják, és legalább 3 cégnél összesen több mint 20 biobenzines járgány fut. Bár májusi az infom....
-
poffsoft
veterán
Szép estét!
na, hol vannak a hiánylistások?
Nem tudja valaki, miért nem jönnek ki az értesítési területre az elindult prg-k ikonjai? Feladatkezelő mutatja, hogy futnak, de a tálcán csak néha-néha jelenik meg az ikon(mmint újraindítások után)
/Reinstall ajánlatért harapok!!!
/

-
tiv61us
őstag
hu de bonyolultak vagytok igy szilveszter kornyeken

-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Ne ötliterest vegyél, főleg ha 350-360ért kapsz 1 literes vénuszt pl.
De még mindig nem ismerted be, hogy tévedtél....Nomind1.
Ha így írtad volna "azért nagy taps a bioüzemanyagnak(vagy biodízelnek), hogy pár hónapon belül rengeteget emelkedett a napraforgóolaj ára " a kutya nem köt bele. -
Gambit
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Enyhe spoiler
Szerintem kegyetlen mód sz@r volt. Az egyesnek a jeleneteit próbálták rekonstruálni pár új ötlettel. Csak azok meg szerintem értékelhetetlenek voltak. Az a hiba pl. nem tudom, hogy direkt került-e bele, de amikor pókereznek, akkor öt ász van a pakliban. A zenés betét szintén pocsék volt. A poénok meg szerintem egyenesen laposak voltak. Sőt, néhány helyen a szóviccek szintjére süllyedtek. (pl. borz-alom) Szóval szerintem kész szégyen ez a film.
-
Bash
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ha ilyen átláthatatlan napszemüvegben (=bekötött szem) vezetsz nem is fogsz látni. Több, mint 10 éve vannak már flex-fuel gépjárművek, minden nap találkozom velük. Chevrolet/Saab, Chrysler/Dodge/Jeep, Ford/Lincoln/Mercury, de hogy a legalapvetőbb példával éljek, az újabb (5-6 éves) postáskocsik is flex-fuel Ford motort használnak.
Európai példának pedig hozhatom a Ford Focus-t, a Saab 9-3-t, 9-5-t vagy akár a Volvo S40-t is. -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Itt meg nincs benne, na bumm.
Ne feledd, a wikipedia sem teljes, sőt, lehetnek benne hibák.
Ami biztos, hogy napraforgóból biodízelt csinálnak inkább, mint etanolt.De beleköthettem volna akár a dupla árba is. Ugyanis kb 260 forintról ment fel 350 forintra a napraforgó-étolaj ára. Ez közel sem dupla.
-
Kidus
őstag
Szerintem meg lekorlatozni onos erdekbol, az az onzo dolog.
Ugyhogy tulajdonkeppen o az onzo, nem te.
Ha o nem akar menni, nem megy.
Ha szeret, akkor vagy o is megy legalabb egy kicsit a kedvedert, ha nem akar, vagy pedig hagy, hadd bulizd ki magad, de semmikepp sem jo otlet ez a lelki terror.
Mindig is genyosagnak tartottam.
Allj ki magadert. Nem azert, mert fontos a buli, hanem mert ez azert igy megsem egeszesges, nem jarsz minden nap buliba, es nem hagyod minden nap egyedul, hogy oka legyen leonzozni. -
tildy
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Változó. Van napraforgóból is:
Biodízel-fajták :
RME – repce-metil-észter,
SME – napraforgó-metil-észterH H
H-C-OOC-R1 H-C-OH
| Kat |
H-C-OOC-R2 + 3 CH3-OH -------> H-C-OH + 3 CH3-OOC-R1,2,3
| |
H-C-OOC-R3 H-C-OH
H H
Tri-glicerid Metanol Gliceroltiv62: az a baj hogy neked is
Tudod véresen komolyan veszek mindent
Kalandor: Az eredeti általad linkelt cikkben akkor sem volt benne, másrészt mint írtuk, napraforgóan jellemzően nem etanolt, hanem biodízelt készítenek...Akárhogy erősködsz, hülyeséget írtál. Nem az etanol miatt magas az étolaj ára.
-
ngabor2
nagyúr
egyben én is tévedtem: a cukorrépából jelenleg drágább etanolt előállítani, mint kukoricából. amúgy a totalcar írásával kapcsolatban nem igazán lehet szakmai kifogásom, meglehetősen utánajártak a témának, úgy látom.
viszont a jófajta magyar ügyeskedőket ismerve előbb lesz a kocsiba szánt bioetanolból zugkocsmában agysejtromboló, mint üzemanyag... majd járhat a finánc. vagy pedig olyan orcátlanul drága lesz a tankolás, hogy az nem fogja megérni. merthogy a pia ára és adótartalma nem fog lejjebb menni, az biztos. ügyeskedőék megint gennyesre fogják magukat keresni, 1-2 kishal lebukik, börtönbe vonul, de a nagyja élni fog vígan.
-
bolondember
MODERÁTOR
jelentem, megnéztük a Macskafogó kettőt...
nem rossz, nem rossz.
Annyira nem időtálló, mint az egy, de kellemes kis szórakozáa: fénypont: szoptató vadanyamacska...
-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Hát szerintem ha hinni kell a totalcarnak vagy vegyész ngábor barátunknak, akkor én inkább ngabornak hiszek.

Ha kukoricaolajat szoktál étolajnak venni akkor megértem, amit írsz, de
-napraforgóolajat írtál
Az meg nincs benne a cikkben
Szóval most igen, te voltál a hülye

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Milyen jó, hogy ilyen dolgok miatt nem én kell a boltba járjak, legalább nem húzom fel magam rajta.
Amúgy ennyire vinnék a bioetanolt? Én még nem láttam benzinkutat, ahol E85-t árulnának, autót hozzá meg még kevésbé.
Csak jól gondoltam én, hogy valami nem stimmel, ngabor és tildy megerősített.

-
7
addikt
Itten vanok Zombihelyen, menek is teszkóba, hogy támogassam a mocskos globalistákat. Pár óra és jövök

-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én mindekit szeretek, de erre már nem keresem meg a linket valamelyik ősi OT-ben.
És a mindenkiben Te is benne vagy. -
Racecam
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én szoktam mondani azoknak, akiket tényleg szeretek.

-
Ramius
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
hanem?
-
Ramius
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez így ronda
-
Winner_hun
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Át fog kerülni (Parci ígérete szerint) a fejlécbe
-
Winner_hun
félisten
válasz
Ramius
üzenetére
Így esetleg?
De csak a pirosat is el lehet tüntetni.. -
Ramius
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Jól beszélsz, az a csúúúnya piros felirat a legnagyobb visszatartó erő

-
venember83
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
En egyszer irtam, aztan azota se... Nem vagyok tul jo iro. Igy nem farasztom se magam, se a kozosseget
Mondjuk nevem alatt az a logoutos blog-link nem tul szep, remelem idovel eltunik a motoron vegrehajtott valtoztatasoknak hala... -
Ramius
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én még jó ideig így leszek ezzel szerintem

-
válasz
ngabor2
üzenetére
Nem szabad minden alkalom után "karcolós súrolóporral" (á'la Cif) tisztítani, sikálni, akkor sokáig megmarad az üstje

Más: Néha már kicsit frusztrálónak érzem, hogy "csak" nekem nincsen logoutos cikkem
Viszont nem szeretnék valami ilyesmit írni. Pontosabban, nem akarok abba a hibába esni, hogy azt hiszem, hogy valamihez értek, aztán kiderül, hogy mégse 
-
ngabor2
nagyúr
van kenyérsütő gépünk. kettő is, egy otthon a szüleimnél, egy nálam. az otthonival kb. másfél évig heti 2-3 alkalommal sütöttünk kenyeret, boltból nem vettünk. ennyi idő alatt tönkre ment az üstje, amit nem lehetett értelmes áron kapni.
itthon ami van, az egy olcsó vacak. asszem 2-3 alkalommal sütöttem benne kenyeret. jól sikerült, de ugyan úgy rámszáradt, azt se ettem. az otthoni gépben néha készül pogácsatészta, arra is nagyon bevált.
-
REDeath
őstag
létezik valami xampp féleség asp.net-hez?
-
A társaság megtalálásában nem tudok segíteni, nincsen túl sok ismerősöm, akik ilyen partykra járnak. De mint ladybug is írta, attól még, hogy szilveszter lehet külön bulizni, ha ő - is - talál megfelelő programot. Így mindenki happy lehet, aztán hazaérkezvén lehet 2esben is ünnepelni

venember: Ma még nem ittam kávét, ilyenkor csak az alapvető funkciók működnek az írás, olvasás, ásítás.A szövegértés és az attól magasabbak még nem

Szerk: megyek a kávémért...
-
tildy
nagyúr
válasz
ladybug
üzenetére
Mert egyedül lesz, és nem akar egyedül lenni, hanem velem szeretne lenni.
Régebben is járkáltam el bulizni egyedül, ezért is vagyok meglepve most. Talán szilveszter miatt lehet ilyen?
Nem értem.Megjegyzem nem volt semmi tervezve szilveszterre... Csak tegnap megláttam a bulit, és felpörögtem rá nagyon...
-
rdi
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Venni kell egy kenyérsütő-gépet, több okból is ajánlott, egyrészt mert jól mutat a konyhában, másrészt meg soha nem fogy el, mivel nem szeletelhető ;)
alkohol hatásainak a vizsgálata:
valamelyik végzős szociológus, vagy pszichológus felvehetné diplamunkának a "Whyskie és a körtepálinka hatáskülönbsége az ember egyensúlyérzékelő szervére a 40 év fölötti férfiak között " c. gyakorlati méréseken alapuló témát
-
ladybug
őstag
Elmész jól érezni magad. Na, és? Ez miért bántja? Ő nem menne el veled. Te szeretnél, de nem akarod őt egyedül hagyni. Ő viszont nem akar elmenni sehová. Történetesen szilveszter lesz. Na, és?
Én nem akadnék ki a Páromra emiatt. Van pár hely, ahová külön járunk. Ennyi szabadság kell egy kapcsolatban.
-
Az, hogy más az érdeklődési körötök az nem jelenti azt, hogy önző vagy. Sokat emlegetett exem valami puccos helyre akart elvinni szilveszterre (nem röhög) - opera,operett, mindeg, valami ilyen számomra túlkultúrált dolog - mindenáron. Megoldottuk egy huszárvágással. Ő elment oda a barátnőivel, én meg elmentem bulizni, inni Dunaújvárosba. Sértődés, problémák nem voltak belőle (még ha jobb is lett volna 1ütt kezdeni a következő évet). Bár lehet rosszul értelmeztem azt amit leírtál

ngabor2: Csinálj házi sütésű kenyeret. Az első pár hónapban szórakoztató, olcsóbb, és finomabb is

-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Belátom? Mondták

Hogy én itt elmennék bulizni, meg jól érezni magam, és... másra meg nem gondolok

Nomindegy.
-
ngabor2
nagyúr
ilyen nincs... ha veszek egy fél kiló kenyeret, akkor jó eséllyel 2 szelet fogy belőle, a többi másfél hét után általában a kukában végzi, penészesen. eddig 2x volt rá példa az elmúlt másfél évben. kenyeret 10-nél többször nem vettem, nem vagyok nagy kenyérpusztító. ha nincs itthon semmi kenyérféleség, akkor minden kajához az kellene. nehéz az élet...
Aktív témák
- Windows 10
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/
Tudod véresen komolyan veszek mindent