- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
-
tbs
addikt
Vén vagy már, kedves birkám. Vén. Minden életkorhoz tartozik egy minimális alvásigény. 70 év fölött ez pl. 3-4 óra, de egyénenként változó lehet. Amúgy meg az alvás ritmusát erősen befolyásolja a napfény hatására termelődő melatonin, így a te ékes példád max. a szomszédaidnak adhat támpontot...
Ennyi. Nekem pl. harmincvalahány évesen elég 4-5 óra alvás, de télen néha bebódulok 1-1 napra teljesen.
Páromnak 6-8 óra kell, és ő sokkal durvábban napfényfüggő, leányom meg napi 11-13 órákat kummant, napfénytől függetlenül...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A testsúly összefügg valamilyen mértékben az alvással, mikor intenzíven koplaltam, kevesebbet aludtam legalábbis. Te viszont gondolj bele, hogy más az életritmus az egyenlítőhöz jóval közelebb. Nálunk még most is elég hosszúak az éjszakák, nyáron mi is sokkal kevsebbet alszunk általában, mint télen.
mod: megyek is a kertbe, hogy ne csak a szám járjon, hanem a kezem is.
-
-
tildy
nagyúr
Azt hogy te kialvatlan vagy, sehonnét.
de ezt talán sehol nem is említettem...De azt, hogy kvázi életpazarlónak (miért nem egyszerűen hülyének??) gondolod, aki sokat alszik , (miközben lehet neki annyi igénye van rá), azt egyértelműen a tudtunkra adtad.
Utsó mondatod meg aztán végképp megerősít ebben. -
philoxenia
MODERÁTOR
Meg fogsz lepődni, de ha nem éjszakáznék, nem hallottam volna fülemülét énekelni a melóhelyem mellett.
A korral egyébként csökken az alvásigény, viszont Te meg lehet nehezen lennél ébren éjszaka, mert a feleségem, mikor éjszakázott, már éjfél előtt hullafáradt volt, Ő pacsirta típus, míg én bagoly.
mod: az offra: ténylegesen nem beidegződés az alvásigény, mert ha nem tudsz akkor aludni, amikor leginkább szeretnél, felborul a dolog, próbáld ki, egy darabig legyél föl AM 2-3-ig és utána aludj, ha rendszeresen teszed nőni fog az alvásigényed valószínűleg. -
tildy
nagyúr
Én meg azt nem fogom megérteni, hogy hogy mondhatja valaki az alvásra azt , hogy életpazarlás.
"A kialvatlanság rontja az ember teljesítőképességét, növeli a balesetek kockázatát és csökkenti az immunrendszer védekező képességét.
Állatkísérletekkel igazolták, hogy a tartós alvásmegvonás halálhoz is vezethet. Sőt, nem csak a mennyiségi, de a minőségi alvásmegvonás is súlyos következményekkel jár. Egy kísérlet során patkányokat minden REM fázis kezdetén felébresztettek. Így bár az állatok megkapták a szükséges alvásmennyiséget, egy alvási fázis kimaradt. Eleinte enyhe, majd egyre súlyosabb kialvatlanság jeleit mutatták, később azonban a teljes alvásmegvonásnál tapasztaltakhoz hasonlóan elpusztultak."Tehát ha valaki annyit alszik mint te, miközben többre lenne szüksége, akkorpont azzal pazarolja el az életét, hogy nem aludta ki magát, mert semmit sem tud alkotni, mert olyna mint a mosottrongy.
-
7
addikt
Azt hiszem, ezt már egyszer kitárgyaltuk - mindenkinek más az alvásigénye. Ne zargasd ezzel az embereket, olyan, mintha rájuk akarnál erőltetni egy teljesen más életritmust, azt pedig sokan rosszul viselik. Pláne úgy, hogy nem is tudsz szinte semmit arról, hogy hogyan is él, mit is csinál.
Ez olyan, mint amikor megy itt a vita köztetek meg az itthoniak között, hogy de Amerikában ígymegúgy kéne élni, de nem is, mert ezmegez, de azmegaz, és különbenis. Ott is mindig előkerül, hogy aki nem tapasztalta mindkét oldalt, annak nem kéne belekotyognia, mert nem tudja, miről is beszél.
-
-
-
rarri
senior tag
Majdnem elfelejtettem . Megnéztem a lisztes linked. Nem lettem tőle okosabb. Akkor ez a jövő titka marad..
Hold: Az írásai között van a "szemüveg" ,ott láthatod.
Race: azt kérdeztem Bashtól, hogy lehet-e náluk teljes kiőrlésű liszből kalácsot kapni. A tőle elvárható alapossággal válaszolt egy link formájában. -
Racecam
nagyúr
Ez a 22-es csapdája, mert ha azt mondom ne függessz fel, akkor nem vagyok döntésképtelen, hiszen a döntésképtelenségem miatt kellene, hogy felfüggesszél, ezért nem függeszthetsz fel. Ha viszont azt mondom, hogy függessz fel, akkor nem függeszthetsz fel, mert döntésképtelen vagyok.
Ez így persze nem jó, de kérem a tisztelt közönséget, hogy tudja be ezt hajlott koromnak és annak az apróságnak, hogy ma fél 5-kor keltem. (És csak egyszer szunyókáltam egy órácskát.)
Remélem vén bárányom meg vagy elégedve, mert ez nem azok közé a rövid posztok közé tatozik, amit Te ki nem állhatsz. Bár nem biztos, hogy sikerül mosolyra húznom a szádat vele, de talán elfér a többi között anélkül, hogy rosszallásodat váltaná ki.
És most függessz fel, vagy ne, remélem még időben jön a segítség.
SEGÍTSÉG!!!
u.i.: : -)))
-
rarri
senior tag
Pedig megint most megyek, mert gályázni kell ma éjjel is.
Látod, a neten nem tudunk egyszerre elmenni, de az életben biztos megoldanánk...
A linket is csak holnap tudom megnézni. Most búcsúzom, szép estét kívánok neked, atöbbieknek pedig jóéjszakát...
Holló: nagyon sajnálom...
Tbs: ez GYÖNYÖRŰ! Látod, belülről én is ilyen szeretnék lenni... -
tiv83us
veterán
En is kifiugarazhatnam Majkel Dzsekszont, mert messze van. Te is messze vagy, mert egy jenki kocsog vagy, igy konnyu. /Jajj varjal, ilyet nem irhatok, mert kulonben arulo megfutamodott, dezertalt kocsogok leszunk, szoval magyar-magyar vagy, csak egy turista Amerikaban/.
Egyszer majd itt en is kinezek valakit magamnak, osszeszedek 10-15 mexikoit es egy nemiszervvel ellattva a nevet magamra tuzve bohoc sapkaban ciganykereket fogok vetni a Broadway-en es ezt lefenykepezven buszken kozze teszem, hogy en vagyok XY.
2 nap utan most jutottam gephez, ha a tema mar lezarva, akkor ne valaszoljatok. Ha akartok, akkor priviben. -
rarri
senior tag
Nem tudom mire gondolsz, csak sejtem . Én most készítettem magamnak kakaót, és beletördeltem kakaós kalácsot. Isteni finom. Mindjárt megyek gályázni, kell a kalória.
Amúgy én sajnálom hogy nem gyártanak még teljes kiörlésű lisztből kalácsot, azt szívesebben megenném. Nálatok van olyan?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
neduddki
nagyúr
HI!
es jollakot?:- )))
udv
neduddki
mod: amugy csak teknosom van es az sem kigyonyaku, de a 17 kajahalaval nem ket ora alat vegezm hanem kb 10 perc alatt:- )))
amugy meg mondom hogy itthonikara vagyok kivancsi es azert forint mert azt a legegysazerubb megadni nem kell szmaogatni ossze vissza, es azt a legkonnyeb az eletszinvonalhaoz merni akar sajat akar atlagbert nezunk, vagy ne agy isten szentsgtoro modn a lokalis gdp-hez hasonlitcsuk -
neduddki
nagyúr
HI!
En mar elogyuttem leglabb vmijjen adattal most rajtatok a sor hogy viricsatok.
Monyuk Kalandor hasonlo adataira lennek leginkabb kivancsi akar igy forintositva is, nem azert mert zsebeben aarok turkalni hanem mert kivancsi vagyok, hogy mennyir eredmenyes a enrgiavisszafogo modja /itt koborolsz vhol?:- )/
Amugy errol gyun eszembe egyik haverom aki eddig teglapitesu hazbal levo lakasban lakott szuleivel havi 50m3 gazval /hideg is van naluk mint a fene :- (/, most elkeszul;t a hazaval es 3 honap utan sikitva hiv, hogy csak fagyelkerulesre van allitva a futes /281K/ es 3-4 honapp alatt lecsuszott 100m3 gaz, hogy ez hogy eljhet, pegoi meg igazi tel sem volt???:- ((( asztan elmagyaraztuk neki:- )))udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ezert mosndom, hogy nem uj dogokat ken felfedezni, hanem hasznaljuk az okologiai labnyomot oleg sokat dolgoztak rajta a ket kanadai mert sok mindenre nem tudsunk mit mondani, peldaul a tomegkozlekedesre leginkabb az sajat utaskm/ossz utaskm szorozva vallat energiaigenyevel.
Amugy meg a komplex godokodas ugyanugy elvarja hogy beszamold a ababszurdum telefonbeszelgeteseid globalis kovetkezmenyeoit is, maivel megint nem tudunk mit kezdeni:- (udv
neduddki
-
tbs
addikt
Ja, szörpök.
Csapvízhívő vagyok. Nekem a hely szelleméhez (genius loci) tartozik a vízíze. Segít átérezni.
Mi 1 hónapban (3an), ~36-48l tejcsi (lehetőleg minél zsírosabb), ~2 liter szörpöt (lónyálfélék), ~1l alkoholtartalmú szörpöt (igényesebb bor, tömény) és ~8-10m3 vizet fogyasztunk. Családilag. Utóbbiban benne van a fürdés, mosás, mosogatás, takarítás is...
-
bolondember
MODERÁTOR
bevallom őszintén, én azt hittem, kinn olcsóbbak az ingatlanok, erre...
Nem is néztem nagyokat amikor először szembesültem az "akciós" 150k €-s, nem túl nagy házikóval Németo.-ban (átlag ár ott is 200k+)... Ilyenkor elgondolkodok azon, h akik kiadják ezeket a házakat/lakásokat, honnan a frászból rendelkeznek/rendelkeztek annyi zsével, h megvegyék, s később kiadják...
@TivJr: értelmesebb embernek hittelek, látszik, h a személyes kommunikáció is sokat számít, de kívánságod számomra parancs.
-
EQMontoya
veterán
pont erről beszélek, hogy autó terén szvsz nem lehet kiindulni pusztán abból a tényből, hogy ki hány kilómétert tesz meg. mert van egy szükséges szint. Ha valakinek valamihez el KELL mennie, akkor oda nyilván el fog menni, ez esetben legjobb, ha ezt minél kevesebb benzinből teszi. Az már egy másik kérdés, hogy mi az, amiért tényleg szükséges autóval menni. Ez a része a dolognak szerintem parttalan.
-
bolondember
MODERÁTOR
akkor az első kérdés:
-én, mint albérletben lakó, mivel még másik 2/3 emberrel lakom, mit számoljak? Teljeset és majd méltányolunk? (ahol vadidegenek is vannak, ha úgy nézem - de ezt kéne, nem?)
-vagy számoljam az otthonit, amit Anyám fogyaszt,, de nem ott vagyok?Rendben.
hirtelen, köbö adatok:
-villamos energiafogyasztás az albiban olyan 180kWh (pontos adatok estére)
-tüzelőanyagfelhasználás: ~30-40l ->~9,25 gallon (jelen esetben jó kis shell 95-ös benzin)de holnapra finomítok, pontos adatokat hozok.
-
EQMontoya
veterán
Részemről a dolog megoldható, a probléma csak annyi, hogy a környezetszennyezésben ugye nem csak az a mérvadó, hogy mennyi gázolajat pöfékelünk el, hanem ennek szükségessége is, valamint az is, hogy ezt milyen távon pöfékeljük el. Pl ha valakinek egy héten kétszer Budapesten van dolga, és távoli városban él (Debrecen, Miskolc, Szeged pl), az bizony pöfékelni fog rendesen, még akkor is, ha az autója egyébként abszolút környezetkimélő lenne.
A villamosenergia és vizhasználat ilyen szempontból korrekt. -
neduddki
nagyúr
HI!
HAt ha jol tevedek en ezt mar egeszen regn felvettem a diszes bandanak akkornagyon csendbe vota, meg a tobbiek is/ha jol tevedek allpr vot szo a eletcikluselemzesrol is:- )))/
udv
neduddki
p.s. nekem ez evrol evre megvan /rezsi/ lassan meg lehetne csinlani a tavajjit is mert ma mindek kigyutt /vmikor neki is esek remelm a het masodikfelebn akad ra ido: - )/
mod: mongyuk azt fejbo tom, hogy az ablakcsere 2/3ra csokkentetee a teli gazt, ki is szamoltam, hogy az akkori arakkal 50 ev aalt terulne meg:- ))) /teremszetesn nem azert csinatam, ill. untam hogy tul nagy a szil a lakasban, de ez egy 120 evesablaknal ma csak megbocsathato vot naaaa:- )/
-
bolondember
MODERÁTOR
havonta egyszer?
akkor Ti most szárazkajákon éltek?!Itt, a kis dolgok és a kerekes kutak hazájában (áram sincs mindenhol, nemhogy vezetékes ivóvíz!) sok-sok dolog van, amiből gyakrabban kell bevásárolni - mert mondjuk pár nap után megmakkannak... Felvágott, stb..
Meg milyen ital az, amitből ~130 litert viszel haza?! ismerve sörfüggésed, tippelni nem tudok...
@Főnök: nem hiszem. Tudom...
-
tiv83us
veterán
A magyar ember nem egy honapban egysze megy el vasarolni, - velunk ellentetben - hanem. teszem azt hetente, netan tobbszor hetente. Arra nem is kell a nagy vas. A magyar ember nem tesz meg naponta, havonta 1500-2000km tavolsagot, nem kell a strapabiras.
A magyar ember nagyon sok mindenfele adot fizetne egy ilyen auto utan /pl a te Caravan-od, vagy az en volt Trooperem utan/, megertheto, hogy a Suzuki a nyero a kozepkategoriaban.Nalunk ugy megy, hogy egy honapban egyszer elhuzunk a 10-15 merfoldre levo Wal Martba, telepakolunk 3 bevasarlo kocsit, aztan egy honapig az eleg is minumum. Amit elfejtunk, azt megrendeljuk neten. Ha pizza delivery guy lennek, en is Hyundai-t, vagy Geo Metrot /a'la Suzuki Swift Magyarorszagon/ hasznalnek
-
bolondember
MODERÁTOR
-
tildy
nagyúr
Nem sok 3000 dollár ezekért?
csyppa: hát nem tudom. Bár a fentieket nem nagyon látom, de a két canon nyomtató kb 17 ezer ft itthon. Én kb ~1000 dollára tippeltem volna így.Igazán költhetted volna rám is
Jó helye lett volna, hidd el.
Hogy járnál jól? Nem cseszegetnélek mondjuk
Emellett örömmel töltene el, hogy olyanon segítetteél, akire nagyon rájárt mostanában a rúd, és kvázi az éhenhalástól /hajléktalanná válástól mentetted meg.
Hát hagynál meghalni? Nem, ezt elképzelni sem tudom rólad.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest