Hirdetés

2020. január 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#11951) NEMO1968 válasza Kecskemétila (#11950) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

Én megpróbálnám rábeszélni a javításra "gariban".
Persze ez már a ti magánügyetek,de ilyen hibát egy közönséges használattal nem lehet előidézni,tehát valszeg így kaptad.
Azért ne menjen el a kedvetek a laptopoktól,lehet kapni ilyen árban is tűrhető,hibátlan gépeket.

Ja,és elnézés,hogy a pasztázás javasolásával plusz költségekbe vittelek!!

[ Szerkesztve ]

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#11952) Kecskemétila válasza NEMO1968 (#11951) üzenetére


Kecskemétila
(csendes tag)

Semmiféleképp nem szeretnék lemondani a laptop vételről,mivel 3 gyermekem van és kell egy laptop,ráadásul a nagyfiam számitástechnikát tanul,tehát neki nagyon fontos lenne,mivel koleszos lesz.
Jó lenne egyébként ha kifizetné a javitást,de ha visszaveszi sem gond,mert talán lesz kb 65 ezrem igy és hátha annyiért kapnék valami jobb gépet...

(#11953) Kecskemétila válasza Kecskemétila (#11952) üzenetére


Kecskemétila
(csendes tag)

A pasztázás az nem gond,mert amugy is megtettem volna,mert nagyon akartam a gépet....nagyon tetszik egyébként.de itt a link róla. http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_6935g_8

(#11954) NEMO1968 válasza Dell XPS (#11949) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

Akárhogy is,nem lenne bőr a po...on ehhez.
Én nem kereskedek ugyan gépekkel,saját kinőtt,megunt gépeim adtam el(általában ismerősöknek,ismerősök haverjának,stb.),de mindegyik kipucolva,tesztelve,karbantartva.
Nagy megelégedéssel használják őket azóta is,sőt még engem kérnek meg,ha valami zűr van.

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#11955) Kecskemétila válasza NEMO1968 (#11954) üzenetére


Kecskemétila
(csendes tag)

Ha esetleg visszakapnám a pénzem,és ha valami normálisabb gép lenne 65 körül,kérlek privátban küld el,mert szeretnék venni,de mostmár csak megbizható forrásból.
Köszi szépen.
Szia.

(#11956) NEMO1968 válasza Kecskemétila (#11955) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

DELL XPS kolléga is foglakozik ilyesmivel.
Ha pedig éppen nincs neki,akkor valszeg tud valakit,aki relatíve olcsó,jó gépeket árul,és megbízható is.
Itt a PH-n ritkán verik át egymást az emberek,de előfordul sajnos.

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#11957) Dell XPS válasza Kecskemétila (#11955) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Próbáld legalább megfelezni a felmerült költségeket az eladóval. Ilyen romhalmazokat pedig ne vásároljál, mert a maradék pénzed is rámegy, és a végére "se pénz, se gép" effektus lesz.

Ide nézzél be, garanciával vannak használt és megfelelő állapotú laptopok ebben a kategóriában.

[ Szerkesztve ]

(#11958) Kecskemétila válasza Dell XPS (#11957) üzenetére


Kecskemétila
(csendes tag)

Köszi,megpróbálom megbeszélni vele,de már annak is örülök ha visszaadja a vételárat.
Külön köszönet a segitségért és mindenféleképp megnézem az általad ajánlott gépeket.
Üdv.
Robi.

(#11959) kreten67 válasza Kecskemétila (#11955) üzenetére


kreten67
(senior tag)

A tesztekből ítélve az az alaplapi pch chip melegszik túl.
Vajon van gap-pad a chip és a hűtő között mert a paszta ott nem éri át a hézagot.
Van itt nálam egy Acer Aspire 6930G és most teszteltem:

alaplap nyugi 39 stress 47
proci 38 49
1mag 41 55
2mag 42 58
gpu 39 41 a gpu nem volt stresszelve.
Az alaplapi chipnél szerintem vagy nincs hőelvezetés vagy rossz a feszültsége mert hogy abból ered a hőmérséklet értékelése (túlfeszelödik).
Egy megbízható műszerrel manuálisan kellene mérni a hőfokát,mert lehetséges hogy nem a valóságost számolja ki magának. Ha ez a helyzet akkor nehéz a megoldás,de nem lehetetlen.

Bár ez már az eredeti tulaj problémája.

(#11960) Kecskemétila válasza kreten67 (#11959) üzenetére


Kecskemétila
(csendes tag)

Ment pü.

(#11961) Dell XPS válasza kreten67 (#11959) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Arra gondolsz, hogy a déli hídnak nincs megfelelő hűtése, vagy hamis infó rendelkezésre?

(#11962) kreten67 válasza Dell XPS (#11961) üzenetére


kreten67
(senior tag)

A proci hűtője átlóg az intel chipre és lehet hogy nincs alatta a gap-pad és csak log a levegőbe,ha mégis jó lenne a hűtés akkor igen a chip becsapja magát.
Korábban láttam már olyat hogy el volt tolódva a hőfoka egy ilyennek +30 fokkal.

(#11963) Dell XPS válasza kreten67 (#11962) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Megfordult a fejemben 100 fokos alaplap miatt, de mivel szervizben volt és ott levették a heatsink-et, így nem gondoltam, hogy ne foglalkoznának vele, mivel a processzor mellett van közvetlen az NB, pasztázáskor lehetetlen nem látni, észrevenni. De nem elképzelhetetlen sajnos ha nem foglalkoztak egy ellenőrző méréssel sem.

[ Szerkesztve ]

(#11964) csernak75


csernak75
(senior tag)

Helló!

Van egy MSI CX620-as gépem, aksiról használtam kb. 40%-on volt mikor töltőre dugtam. Rendesen töltődött de nemrég az aksi töltötség jelző led elkezdett pirosan villogni, mint mikor 10% alatt van az aksi! De a win szerint 100%-on volt! Viszont mikor megtapintottam az aksit tűz forró volt, szinte égetett, egyből kivettem és kivittem az udvarra nehogy felrobbanjon vagy valami. Mi lett vele, mit csináljak?

(#11965) NEMO1968 válasza csernak75 (#11964) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

Hali!
Azt az akksit semmiképp ne tedd vissza.
Valszeg cellazárlatos lett egy, vagy akár több cella is.

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#11966) david.b


david.b
(csendes tag)

Sziasztok!

Az elmúlt pár hétben/hónapban a laposom elég komoly fűtést produkál terhelés alatt és az alap hőmérsékletet is magasnak találom. Erre szeretnék megoldást/tanácsot kérni.

Core Temp-pel és CPU Thermometer-rel is megnéztem a proci hőmérsékletét és terhelés alatt a 100 fokot is eléri, illetve alapjáraton 75-80 között ketyeg. A baloldali kéztámasz + a billentyűzet is már zavaróan meleg terhelés alatt.

Laptop típusa: Lenovo Ideapad z580
Cpu: i3-2370m
Gpu: N. Gf. 630m

Elgondolkoztam egy laptophűtőn is, de aztán elvetettem, egyenlőre.
Úgy érzem itt komolyabb beavatkozás kell :D

Előre is köszi a segítséget!

(#11967) Dell XPS válasza david.b (#11966) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Valóban drámai a helyzet, mivel terhelésen kellene ilyen hőmérsékleti értékeknek megjelenni és nem alapjáraton (CPU, GPU; ~ 76° Idle: ~ 48°). Pasztázás és portalanítás vár sürgősen a gépezetre. Érdekes, hogy elment 100°-ig a processzor hőmérséklete.. :U

[ Szerkesztve ]

(#11968) tankraid


tankraid
(aktív tag)

Sziasztok,

Van barátnőmnek egy Fujitsu A series A5112. A probléma vele az hogy kb. fél óra működés után belassul rettenetes módon 10-15 percre aztán megint jó egy darabig. 2012/dec.-lett vásárolva.

Már lenyomattam rajta minden teszt progit HDD/RAM Stb. de semmi. Melegedni se melegszik extrém módon.

Mit lehetne ezzel csinálni vagy mi lehet a baja?

A segítséget előre is köszönöm!

(#11969) ati012 válasza tankraid (#11968) üzenetére


ati012
(senior tag)

Háttérben futó programok? Pl win update?

(#11970) david.b válasza Dell XPS (#11967) üzenetére


david.b
(csendes tag)

Köszi szépen!
Én is furcsának találtam ezt a magas hőfokot.

Viszont! Miután írtam ide, visszaolvasgattam melegedéssel kapcsolatos hozzászólásokat és láttam h sokan AIDA64-et használtak. Gondoltam most délelőtt megnézem az mit mutat és az aida szerint terhelés alatt 70-80 között mozog, alapjáraton pedig (böngészés stb.) 60 körül van.

Elindítottam mellé a core tempet és egymás mellett a 2 program 20 fok különbséget mutatott. :Y
Lehet, hogy eddig teljesen fals értékeket néztem és az aida mutatja a valós értékeket?

Ettől függetlenül a pasztázás és takarítás jár neki, már egy ideje tervezem csak valahogy mindig elmarad.

(#11971) tankraid válasza ati012 (#11969) üzenetére


tankraid
(aktív tag)

Gondoltam rá én is. Ki van lőve. Sőt figyeltem egyéb progikat is de semmit. (bár egy jó program mint pl. a wakelock andoridra lehet jól jönne) memória, HDD, CPU, tesztelve ok. Tanácstalan vagyok.......

(#11972) Dell XPS válasza david.b (#11970) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Egészen biztosan nem jó értékek születtek az első tesztek alatt, hiszen már régen throttling-olna core i3-mas processzor (81° ->), és nemigen menne 86-88 fok fölé. Úgy tűnik a stressz-teszt alapján, hogy nincs különösebb probléma a hűtésrendszerrel, viszont egy "szerviz" ráfér a notira és mindjárt elfogadhatóbb értékek fognak megjelenni alsó tartományban is. :)

[ Szerkesztve ]

(#11973) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
(őstag)

Sziasztok!
Adott egy 4 éves HP G62-es (g62-a70eh) notebook ami valamiért csak túlmelegedve hajlandó bekapcsolódni, de inkább kezdem az elejétől. Mindig is voltak melegedési problémái, de ez annyiban kimerült, hogy hangos volt alapjáraton is. Ezen a nyáron viszont felkerült egy tetőtéri szobába, és kezdődtek a gondok. Bekapcsolás menete a következő: benyomom, bekapcsol, de fekete a képernyő, úgy hagyom egy 10-20 percig, kinyomom. Ezt eljátszom 2-3 alkalommal és életre kel. Mikor elkezdte ezt produkálni egyből kitisztítottam, és cseréltem a pasztát, hűtőpárnákat, de nem oldotta meg, annyi, hogy működés közben jelentősen alacsonyabbak a hőfokok, bár a gpu még így is képes 70 fokot produkálni alapjáraton (volt ez 80+ is a takarítás előtt). Ma viszont az eső miatt lehűlt a levegő, és sehogy sem akart képet adni, akármennyit vártam, akárhányszor indítottam újra. Még egy hidegebb (21 fokos) környezetben is kipróbáltam, ott sem akarta az igazat. Végül úgy sikerült életre kelnie, hogy direkt túlmelegítettem, eltakartam a szellőzőnyílásokat egy törülközővel, vártam egy 10-20 percet miközben be volt kapcsolva, és utána első újraindításra adott képet.

néhány megjegyzés:
-külső kijelzőre sem ad képet ilyenkor
-néhány alkalommal első képet is adó bekapcsolásnál kiírta, hogy túlmelegedett, nyomjak entert az újraindításhoz
-mielőtt nem volt újrapasztázva előfordult hogy elszállt, hibázott a kép működés közben (néha újra kell indítani emiatt, máskor csak annyit ír ki, hogy a képernyőillesztő program nem válaszolt), mostanában már nem jellemző, de pl.: tegnap éjjel is eljátszotta, amikor is hűvösebb volt
-amikor nem ad képet a bekapcsológomb világít, mintha minden rendben lenne, nincsenek villogások, pittyegések, merevlemez felpörög

Bármilyen ötletet, és javaslatot szívesen várok ami segíthet helyre tenni a notebookomat :DDD .

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#11974) Dell XPS válasza Cthulhu Dawn (#11973) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

szia!

Ennél szebben nem is lehet leírni egy GPU hibát (BGA).

(#11975) Koo11


Koo11
(csendes tag)

Sziasztok.

Az lenne a problémám hogy a notebookom (dell N5010) egyszer csak újra indult menet közben és a hdd kondícióját megfelezve indult újra a rendszer. Elvileg nem ment 52 fok fölé a hőmérséklete a hdd-nek. a Merevlemez vadonat új hitachi. Sajnos ez már a második merevlemez amivel ezt csinálja. Hűtése nem rég lett cserélve a gépnek pont e miatt. Tippek esetleg a hiba okáról? Remélem nem alaplap, mert sajnos gari már nincs rá.
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#11976) ati012 válasza Koo11 (#11975) üzenetére


ati012
(senior tag)

Ha az összes kacsa elsüllyed, akkor a víz a hülye.

Mennyi idős a hdd? Más gépbe betéve mit mutat?

(#11977) Koo11


Koo11
(csendes tag)

Szia.

Vadonat új a hdd. Másik gépben nem néztem még.

(#11978) feri871


feri871
(csendes tag)

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni tőletek!Van egy acer 5517-típusú laptopom ,és a gyerek rá öntött egy pohár vizet,én szét szedtem,és kiszárítottam egy jó hét után bekapcsoltam ,és bejött minden rajta ,de egy pár perc után el megy a kép ,de a laptop nem kapcsol ki megy ugyan úgy ,csak nincs kép.És azóta akkár hányszor bekapcsolom van úgy ad képet de pár perc után el is megy,de nem mindig ad képet bekapcsolásnál.Nem tudom mi lehet a baj.

(#11979) Nyusan


Nyusan
(újonc)

Sziasztok!

Egy Samsung NP355V5C-S01-es notebookom van, kb egy éves. A problémám a következő: a billentyűzetem időnként nem működik, majd pár perc múlva újra jó, valamint az addig beírt betűket is megjeleníti, mintha pár percig késne, eközben minden más rendesen működik. Próbáltam frissíteni, eltávolítani és újratelepíteni a drivert, de a probléma továbbra is fennáll. Találkozott már valaki hasonló problémával? Előre is köszi a segítséget.

(#11980) MR!! válasza feri871 (#11978) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Vagy kontakt hiba (szalagkábel) amit ha mozgatod a fedelet vagy a zsanéroknál nyomkodod vissza jön a kép, és külső kimenetre ad képet (rákötöd egy monitorra)

Vagy még maradt benne víz és az teszi zárlatossá.

Szerintem még fújasd ki óvatosan kompresszorral, kis hajszárítózás, rázogatás, kábelek érintkezőknél széthúzni - kifújni.

Köss rá külső kimenetére monitort, és nézz Aida-ban egy stressz tesztet. (hőfokok nem e mennek túl magasra)

Ha a laptopon elmegy a kép de a külső kimeneten megmarad, akkor szerintem csak kontakt hiba lesz.

* kérdés, hogy bekapcsolt állapotban öntötte rá a vizet és hogy mennyi ideig volt benne víz és mennyi (gondolom 2-3 dl).

miszter

(#11981) MR!! válasza Nyusan (#11979) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Minden más rendesen működik közben? Film hang-kép nem akad meg, letöltést, netezés , scrollozás ?

ctrl+alt+del kombinációra se reagál? vagy Caps lock - se villan fel ha megnyomod?

Feladatkezelőben kellene nézni közben, hogy nem e fogja meg vmi a procit vagy vmi alkalmazás nincs e pluszba...

Esetleg csökkentett módban kipróbálni, hogy ott is jelentkezik e.

miszter

(#11982) ad4m1337


ad4m1337
(tag)

Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a következő céget ha új, magyar billentyűzetet szeretne notebookjába: eBay --> nordic_keyboard

Korábban már írtam, hogy elromlott a billentyűzet a notebookban (Asus K53SJ). Szerettem volna gyári billentyűzettel pótolni a régit, és ami fontos volt nekem, hogy magyar kiosztású legyen, és nem matricázott. Rátaláltam ebayen az előbb írt cégre (csak ott árulták ehhez a típushoz gyári magyart) és nagyon meg vagyok velük elégedve. Postázás gyorsan ment, tracking number -el követhető, a billentyűzet pedig valóban gyári, ugyan azt kapja az ember ami alapból is van a gépébe. Árban valamivel drágább mint más eladók angol kiosztású billentyűzetei, de ha valaki ragaszkodik a magyar kiosztáshoz (és nem akar matricázni), akkor ez egy jó alternatíva.

(#11983) feri871 válasza MR!! (#11980) üzenetére


feri871
(csendes tag)

Helló!Köszi ,a hozzá szólásodat,meg próbáltam ,amit írtál,de külső monitorral se ad képet,lehet vga hiba?

(#11984) Maksifül


Maksifül
(senior tag)

Használtan vettem egy laptopot. Mitől lehet az, vagy minek a hibája, hogy ha ennél a Dell Precision M6500-asnál bekapcsolt állapotban nem tölti az akkumulátort a hálózati töltő? Pár másodpercig villog a töltés ikon, aztán megáll, s nem mozdul többé, s nem is emelkedik a töltöttségi % szintje. Olyan, mintha csak hálózatról üzemelne, de az akkut nem töltené a töltő. Kikapcsolt állapotban simán tölti az akksit a hálózati töltő. Sosem láttam ilyet. Elképzelhető az, hogy annyi energiát emészt használat közben, hogy csak szinten tartani tudja a hálózati töltő, de feltölteni már nem? De ha ez mégsem normális, akkor mi lehet a hibás, cserére szoruló alkatrész?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#11985) MR!! válasza feri871 (#11983) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Abszolút nem ad képet külsőre ? Olyankor se, amikor a laptopon van kép ? (FN + bill kombinációval ki-be kapcsolásra se?! )

miszter

(#11986) MR!! válasza Maksifül (#11984) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Szerintem "normális" ha bekapcsolt állapotban nem tudja tölteni, főleg használt laptopoknál. Ennyi baja legyen!

:D

Főleg ha nem a gyári töltő van hozzá, hanem valami "univerzális". No para! ;]

miszter

(#11987) kreten67 válasza Maksifül (#11984) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ennél a típusnál bios beállítás lehetővé teszi a töltés letiltását használat közben!
Ellenőrizd hogy mi van beállítva.

[ Szerkesztve ]

(#11988) Maksifül válasza kreten67 (#11987) üzenetére


Maksifül
(senior tag)

Koszonom, megneztem, valoban van ilyen kikapcsolasi opcio, de be van kapcsolva, s igy csinalja azt, hogy par masodpercig tolt csak, utana meg megall. Ha kikapcsolom a gepet, akkor meg feltolt teljesen.

Termesztesen gyari toltot kaptam hozza. Csak most azt nem tudom, hogy mi lehet a hibas, ami miatt nem toltodik bekapcsolva. :(

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#11989) kreten67 válasza Maksifül (#11988) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Amennyiben a töltő lenne a hibás,arra bekapcsolásnál kidobna egy hibaüzenetet,de ha van rá lehetőséged teszteld egy másikkal lehetőleg 130w töltővel.
Ha nincs változás,én próbálkoznék egy bios frissítéssel(korábban volt a Dell-nek más típusánál ilyen hiba amire ez volt a megoldás),de lehetséges a töltésvezérlő chip hiba,amibe inkább törődj bele.

(#11990) Maksifül válasza kreten67 (#11989) üzenetére


Maksifül
(senior tag)

Köszönöm! :R

Dell D430-as laptopom van, annak a töltőjével tudnám kipróbálni, de nem mertem, mert nem akartam kárt tenni benne.
BIOS-nak utánanézek, remélem, van újabb, s azzal megjavulna a dolog. Elképzelhető, hogy a feltételezett töltésvezérlő chip hiba esetén kikapcsolt állapotban tölt, bekapcsolva meg nem?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#11991) kreten67 válasza Maksifül (#11990) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Minden elképzelhető,ha notebookról van szó.
A napokban egy asus-ban cseréltem töltésvezérlőt,ami a következőt produkálta:
Töltőről nem indult a gép ha nincs benne akku vagy ha le van merülve az akku.
Az akku feltöltve ha a gépben volt a gép indult és azonnal átváltott adapterre és akkor már akku nélkül is ment.
Az akkut csak kikapcsolt állapotában töltötte!
A dell gépeknél én már korábban is tapasztaltam ilyen rejtélyes hol tölt hol nem tölt hibát,pl: alienware m17x r1 nél.

(#11992) Maksifül válasza kreten67 (#11991) üzenetére


Maksifül
(senior tag)

Mit gondolsz, kipróbálhatom, hogy a Dell Latitude D430-as töltőjével töltődik-e az M6500-as? Vagy kárt okozhatok a laptopban vele? A 430-asé 90W-os 19,5V-os, 4,62A-es a másik meg 130W-os 19,5V és 6,7A

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#11993) kreten67 válasza Maksifül (#11992) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Nyugodtan bár lehet hogy majd kapsz egy hibaüzenetet hogy a töltő teljesítménye kevés.

(#11994) csaba02120


csaba02120
(csendes tag)

Sziasztok Kedves jelenlegi vagy korábbi Lenovo tulajdonosok.

A történet hosszú, értelmes sincs elmondani. Szerintetek ami a videón van "kopogás" az teljesen normális vagy nekem vannak ilyen igényim hogy csöndes legyen a billentyű?
Az biztos hogy soha többet nem veszek senkitől semmit postai úton, akár hány száz értékelése van! Csakis személyesen...
"Minőséget a pénzedért"

Egy igen vagy nem is elég.

Válaszotokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#11995) kreten67 válasza csaba02120 (#11994) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Igen teljesen normális egy lenovotól! Ez legyen a legnagyobb problémája.

(#11996) csaba02120


csaba02120
(csendes tag)

Az előző notebookom Lifebook S7110 volt. Sok mindenben rosszul teljesített mind felépítés mind hűtés, de a billentyűje halk. Igen minden más rendben van Ja nem, a kijelzőjén van kicsi holtjáték engem nem zavar az tényleg olyan apróság ami mellékes,de ez után mi fog történni vele tágulni fog? Óvatosan nyitogatom, olyan kinyitni mint valami "vasajtót".

A lényeg, legközelebb jobban utánajárok.

[ Szerkesztve ]

(#11997) Tombi


Tombi
(senior tag)

üdv
Adott a PackardBell Tk 85-ös gépem, acer biost raktam rá még régebben amivel elérhetővé vált néhány eddig rejtett biosbeállítás, én pedig sajnos kikapcsoltam a HyperThreading-et. Azóta a következő a hibajelenség:

- gép elindul megy pár másodpercet aztán leáll, közben a kijelző el be sem kapcsol.
szerk: utána ujraindul a gép, és ismétlődik ez a folyamat.

A bios elem itt forrasztott, kiforrasztottuk majd 45 perc után vissza, de ismét ua. a hiba.
Tehát nem resetelődött ha jól sejtem..
Lehetséges, hogy ezek után is beleragadt a beállítás? Mit lehetne még tenni?
Azon kívül, hogy moddolt biosba nem kapcsolgatok legközelebb :/

Nincs 5letem, a szerviz előtt próbálkozom itt :R

[ Szerkesztve ]

(#11998) jagyugyaerik


jagyugyaerik
(tag)

Sziasztok!
Lenne egy Lenovo y510. A hiba következő: A képeryő nagy része, mikor sötétnek kellene lennie hirtelen összevissza pirossá változik, ha viszont megnyitom egy böngészőt akkor sok helyen be kékül. A probléma nem csak a windowsban hanem már induláskor is előfordul. Tehát nem is lett csökkentett módban kipróbálva.
Ki lett kötve külső monitorra és ott nem jelentkezett a probléma. Megpróbáltam Ubunturól és ott is fenn állt a hiba. Tavaly novemberben vásároltam.
Van tippetek mi okozhatja a problémát?
Köszi a válaszokat

(#11999) b.barby válasza jagyugyaerik (#11998) üzenetére


b.barby
(csendes tag)

Üdv.

Első tippen egy VGA hiba. És valószínű rosszabbodni fog.
Ha garis még akkor irány a szerviz.

[ Szerkesztve ]

(#12000) jagyugyaerik válasza b.barby (#11999) üzenetére


jagyugyaerik
(tag)

Köszi a gyors választ. Szerinted meg lehet javítani vagy csak csere jöhet szóba? Azért kérdezem csak mert egyik ismerősöm z510-e most járta meg a szervízet és benn volt több mint 30 napig mert nem érkezett alkatrész. A vége az lett, hogy újat kapott.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.