Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#11551) MR!! válasza XSiGma (#11548) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hali !

Én egyszerűbb dologra gondolnék ---> FN+F5 bill kombinációt próbáltad már ?

[Használati útmutató E525]

Esetleg

[ Szerkesztve ]

miszter

(#11552) BJanee válasza MR!! (#11551) üzenetére


BJanee
tag

Szia
Igen, ezzel próbálkoztam, de köszi szépen.
Ennek valami chip hibája lesz, legalábbis én arra tippelek. De vajon melyik chip okozhatja ezt?
A donor alaplapom még megvan....

rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..

(#11553) MR!! válasza BJanee (#11552) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hát így már elég necces.Nem gondoltam, hogy ennyire belenyultál, de szerintem nehéz lesz megtalálni mi ment ki , esetleg még mindig rövidzár van valahol és azért tilt le.

A szalagkábeltől visszafele lehet méricskézni jön e a feszkó... Nem ártana valami kapcsolási rajz is:

ACER EMACHINES HM50-MV E525 E725 SM - elektrotanyáról letölthető ( ha nem megy elküldöm )

miszter

(#11554) XSiGma válasza MR!! (#11551) üzenetére


XSiGma
aktív tag

Köszi,időközben szétszedtem és a kijelző volt a szűk keresztmetszet,másik kijelzővel tökéletes.
:R

(#11555) kreten67 válasza Boyfish (#200) üzenetére


kreten67
senior tag

-

[ Szerkesztve ]

(#11556) BJanee válasza MR!! (#11551) üzenetére


BJanee
tag

Szia
Csak most neztem, hogy nem is nekem címezted :D csak azt neztem hirtelen, hogy emachines e525 :)
De azert koszi :) ugy nez ki, ezek az emasinak erre a kijelzore erzekenyek :D a masik meg az usb xd
De koszonom, majd letoltok kapcsolasi rajzot, en is elektrotanyarol szoktam.
Azert ha valakinek van meg otlete, ossza meg.

rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..

(#11557) t_csaba1987


t_csaba1987
csendes tag

Helló Tudna nekem valaki segíteni?
Egy hp g6 2032sh laptopom van hm76 os csippel és gyárilag I3 2350m procival
felfrissítettem a hp oldaláról a biost "a géphez a legújabbal" és tettem bele egy I7 3610qm procit
csak az a gond hogy a turbo frekvenciát nem használja ki a gép csak az alap 2300-on megy pedig turboval 3300-at tudna
az alaplapnak elvileg kezelnie kellene de mégsem teszi.

(#11558) kreten67 válasza t_csaba1987 (#11557) üzenetére


kreten67
senior tag

Én inkább a hűtése miatt aggódnék.
Stressz teszt alatt mennyire melegszik az i7 benne,és mennyire rántja magával a vga hőfokát?

(#11559) MR!! válasza BJanee (#11556) üzenetére


MR!!
aktív tag

Helló !

Semmi gond! :)

Kicsit furcsáltam is, hogy "XSiGma "-nak válaszoltam és te írtál vissza, de sebaj.

Örülök, hogy megjavult. Gondoltam rá, hogy mi lenne ha egy másik kijelzővel próbálnád le- de megelőztél. Hiábacsak akkor megy biztosra az ember, ha ténylegesen kipróbálja. (lásd: ki hitte volna, hogy a kijelző a rossz , mikor másik gépen meg életjelet adot...)

Üdv

[ Szerkesztve ]

miszter

(#11560) Sensei


Sensei
tag

Némileg kezdenek követhetetlenné válni a dolgok. :DDD

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#11561) BJanee válasza MR!! (#11559) üzenetére


BJanee
tag

Nekem sajnos meg nem sikerult a vegere jarnom, nem mukodik a kijelzovilagitas meg mindig :( de legalabb xsigma-nak osszejott

rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..

(#11562) XSiGma válasza BJanee (#11561) üzenetére


XSiGma
aktív tag

Szerintem az előző hsz. is hozzám tartozik még :DDD

A hiba azonosítása összejött.
Az már más kérdés,hogy elég nehéz lesz 15,6"-os kijelzőt találni. :F

(#11563) MR!! válasza BJanee (#11561) üzenetére


MR!!
aktív tag

Aham most vettem észre, hogy te vagy aki forrsztottál meg szerelgetted és semmi... Egy másik kijelzőt rátehetnél a gépedre, hogy tutira kizárda kijelző+kábeleit... Már csak a kíváncsiság miatt is, persze ha tudsz szerezni próba kijelzőt.

miszter

(#11564) MR!! válasza XSiGma (#11562) üzenetére


MR!!
aktív tag

Lehet csak a CCFL ment ki (ha nem LED es) , próbaképp a te kijelződből áttehetnél pár CCFL-t a jó kijelzőbe, hogy az műxik e. Ha jó akkor valszeg inverter. Próbálj ne komplett kijelzőbe gondolkodni, vagy bontott - elég kicsi az esély, vagy hasonlót.

Aszem Panasonic kijelző van benne...

miszter

(#11565) BJanee válasza MR!! (#11564) üzenetére


BJanee
tag

Mint a legelső hozzászólásomban is leírtam, a komplett kijelzőt szalagkábelestől, kijelzőstől, inverterestől rátéve egy másik ugyanilyen gépre tökéletesen működik... de ma átszereltem egy másik kijelzőt bele (ccfl csövest ugye), azon sem kapcsol be a világítás (a kijelző 100% jó)
A csatlakozó is jó. Letöltöttem egy kapcsolási rajzot, nem nagyon tudok kiigazodni rajta. A rajzon említett alkatrészeket nem találom, pedig vagy fél órán keresztül néztem a lapot. Pedig emachines e525/e725 rajz, úgyhogy már kezdek tanácstalan lenni....
Azért írtam, hátha valaki már találkozott hasonlóval és tudja esetleg, melyik alkatrész csinálhat még ilyet.

XSiGma: LINK
de ugyanitt beírva a keresőbe van még pár, hátha a lakhelyedhez közeli is van és el tudsz menni kipróbálni
Vagy esetleg még ezt tudom ajánlani: LINK

[ Szerkesztve ]

rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..

(#11566) MR!! válasza BJanee (#11565) üzenetére


MR!!
aktív tag

Mondanám, hogy a külső vga kimenetről a jelet erőszakold rá, de mivel nincs fény - ergó nem kap tápot és nem hinném, hogy a VGA Pin 9 KEY/PWR formerly key, now +5V DC elég lenne neki. Bár kitudja ;]

Szóval ennek kellene utána járni: VGA to LCD vagy micsoda :) lehet baromság amit írtam de remélem érted miről zagyválok :DDD

(próbálnék segíteni valami őrült nagy baromi ötlettel, hogy életet lehelj bele )

miszter

(#11567) AsUsLaptop01


AsUsLaptop01
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Asus A4G notim, sajnos felcserélt polaritású töltő lett beledugva....
A laptop kikapcsolt állapotban nem tölt, bekepcsolva igen, de csak fizikailag, azt hiszi akkuról megy.
Valakinek valami ötlete?

SMD biztosÍték nincs rajta.
Mit lehetne keresni?

Köszönöm a segÍtséget!

(#11568) ad4m1337 válasza Dell XPS (#11542) üzenetére


ad4m1337
aktív tag

Végül találtam egy notebook szervizest, sajnos a PH taggal nem jött össze a dolog.

Akinek Debrecenben notebook szervizes kell --> PcPont, Debrecen keressetek rá! ;)

Nagyon kulturaltan dolgozik, olcsón, a szervizelést fényképpel dokumentálja.

(#11569) zulu_mester


zulu_mester
tag

Sziasztok!

Kb 2 hete vettem egy új Asus X552C notebookot és a héten azt vettem észre, hogy a 3.-4. feltöltéskor 99%-ig töltődött fel és nem ment tovább a %-os érték. Aida 64-el megnéztem az akku adatait és azt írta ki, hogy 6%-os az elhasználtsága. Ez mitől lehet? Esetleg más AIDA64 verzióval is ellenőrizem a dolgokat?

"Te is fiam Bluethooth!"

(#11570) MR!! válasza AsUsLaptop01 (#11567) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hali !

Tehetsz egy próbát azzal, hogy kiveszed az akksit, kihúzod töltőt és nyomva tartod a bekapcsoló gombot kb 30mp-ig vagy tovább.

Elvileg ilyenkor "sül ki" az összes szufla ami még maradt benne. Lehet még próbálkozni CMOS resettel is. Hátha helyre áll.

Attól függ mennyi ideig volt rádugva és milyen állapotban a "felcserélt polaritású töltő".

Elvileg akkor működik töltőröl? Akksi nélkül? Akksiról?

miszter

(#11571) XSiGma válasza BJanee (#11565) üzenetére


XSiGma
aktív tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek! :R

(#11572) kreten67 válasza AsUsLaptop01 (#11567) üzenetére


kreten67
senior tag

Töltésvezérlő chip meghibásodása pontosan ilyen tünetet produkál az asus k50ij szériában.

(#11573) sajmon8282


sajmon8282
csendes tag

Sziasztok !!

Lenne egy olyan problémám hogy be sem kacsol a laptop nézegettem multiméterrel a töltő aljzattól kezdve hogy merre hány volt szaladgál :) 3 lábol a 2 szélsőnél 3.5 volt mérhető az egyiktől mindenhova eljut a feszültség a másik után van egy pici fekete smd azon túl semmi a harmadik lábnál mérek 19.5 voltot de at ott is marad sehova tovább :( A laptop egy Compaq nc6400

[ Szerkesztve ]

(#11574) AsUsLaptop01 válasza MR!! (#11570) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Szia!
Azonnal kihúztam mivel elfüstölt egy tranzisztor. A panelt ahol volt azóta kicseréltem. Akkuról hibátlanul megy, töltőröl is megy, tölt minden csak nem kapcsol AC módba. Tehát az akku töltődik, de folyamatosan merül is.

(#11575) AsUsLaptop01 válasza kreten67 (#11572) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Szia!
Asus A4000 széria A4G. Jól gondolom, a PIC lesz az?

(#11576) AsUsLaptop01


AsUsLaptop01
csendes tag

UP: A laptop megy simán töltőröl, és akkuról is, egyben is. A ventik nem pörögnek fel, a gép lassabb, a játékok laggolnak.

Köszönöm! :))

(#11577) AsUsLaptop01 válasza sajmon8282 (#11573) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Sok minden baja lehet. Töltésjelző világÍt? Akku van benne?

Bekapcsoló panel/gombok/annak szalagkábelei jók?

(#11578) sajmon8282 válasza AsUsLaptop01 (#11577) üzenetére


sajmon8282
csendes tag

Szia a szallag kábel valószínüleg jó mert ha be akartam kapcsolni akkor csinált olyat hogy fölváltva villogott a töltésjelző sárgán és zölden de kb 1 percig utánna villogott 8-szor zölden és aztán kuss lett :W és aksival is csinálta és annélkül is :O

[ Szerkesztve ]

(#11579) AsUsLaptop01 válasza sajmon8282 (#11578) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Tehát ezt most is csinálja, vagy csak csinálta?

Próbáld meg: Kiveszed az akkut, kihúzod a töltőt és nyomod folyamatosan a bekapcsoló gombot kb 1 percig.
Ekkor elméletben kimegy az összes szufla belőle. Hátha. Alaplapi kondikat érdemes átnézni, nem annyira mai darab. Töltő rendben van? HP-nál gyakori hogy csak a sajátjával hajlandó menni.

(#11580) MR!! válasza AsUsLaptop01 (#11574) üzenetére


MR!!
aktív tag

Akkor vedd ki az akksit és csak AC-ről hadd szóljon. Ha meg hurcolod akkor akkis be :DDD

Tudom nem ez a megoldás, de már majdnem :)

Komolyra fordítva: valszeg akkor "kreten67" mondja jól Töltésvezérlő chip meghibásodása lehetséges...

miszter

(#11581) MR!! válasza sajmon8282 (#11573) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hali !

Esetleg próbálj lehúzni róla mindne felesleges cuccot (CD/DVD, wifi adapter, HDD , RAM ha több van benne egyesével próba, akksit kivenni, kijelztő lehúzni...)

Vagy a venti-ventik nem főttek e meg?! Ha szorul/zárlatos lehet letilt.

u.i.: cmos reset, másik töltő (mindent meg kell próbálni)

[ Szerkesztve ]

miszter

(#11582) sajmon8282 válasza AsUsLaptop01 (#11579) üzenetére


sajmon8282
csendes tag

Köszönöm a tanácsot mátol nekifekszek rendesen :R majd jelentkezem hogy mi lett vele :R

(#11583) sajmon8282 válasza MR!! (#11581) üzenetére


sajmon8282
csendes tag

Köszönöm a tanácsot ezeket is át nézem ujjra :R majd szólok hogy sikerült e életet lehelni bele :R

(#11584) Clown-corp


Clown-corp
tag

Sziasztok!

Van egy Packard Bell Easy Note M3 típusú laptopom. És a következő hibát produkálja. A BIOS Látja a HDD , De akármilyen Odd-t dugok rá azt már nem . Viszont a probléma az ott van , hogy mikor bekapcsolóm , és ki írja , hogy milyen cuccok vannak benne, utána a következő képernyőn csak a kurzor villog a bal felső sarokban. Pedig a Boot sorrend az helyes . A HDD-n rajta van a rendszer de semmi nem történik. Már próbáltam azt, hogy kiveszem az elemet , 30 percre s utána indítom , a helyes boot sorrendet betartva. De akkor is csak a kurzor villog a bal felső sarokba.Próbáltam már úgy is indítani, hogy se az odd se a hdd nincs rajta . De akkor is csak a kurzor villogás fogad .

Köszönöm a válaszotokat .

(#11585) AsUsLaptop01 válasza MR!! (#11580) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Hogy simán megy azalatt azt értem hogy bekapcsol. Ugyanúgy nem pörögnek a ventik, nem jó :(

PIC chip a töltésvezérlő?

[ Szerkesztve ]

(#11586) AsUsLaptop01 válasza Clown-corp (#11584) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

Nekem volt ilyen gondom, szalagkábel okozta az alaplap és az audio panel közt (ezen voltak az usb portok is)

(#11587) Dell XPS válasza Clown-corp (#11584) üzenetére


Dell XPS
veterán

Nézd meg egy másik CMOS akkuval is elsőre. :)

Dell XPS

(#11588) Clown-corp válasza AsUsLaptop01 (#11586) üzenetére


Clown-corp
tag

Megnézem oké.

(#11589) Clown-corp válasza Dell XPS (#11587) üzenetére


Clown-corp
tag

Szia oké. igaz ez a forasztos fajta de kiprobálom egy másik elemel .

(#11590) Clown-corp válasza Dell XPS (#11587) üzenetére


Clown-corp
tag

De viszont ha nincs benne az elem se áll helyre a dolog :( .. probáltam meg ugyis inditani

(#11591) Dell XPS válasza Clown-corp (#11590) üzenetére


Dell XPS
veterán

Ha jó az akku, akkor Bios vagy déli híd hiba szvsz.

Dell XPS

(#11592) Clown-corp válasza Dell XPS (#11591) üzenetére


Clown-corp
tag

És ez javitható ?

(#11593) Dell XPS válasza Clown-corp (#11592) üzenetére


Dell XPS
veterán

Mikrokontroller, flash-tartalom, chip csere (ez lenne jó megoldás (!), reball, stb., nagyon sok mindent meglehet javítani (cserélni), inkább az a kérdés; gazdaságos-e (?).

Írj egy privit KillHates -nek, Ő biztosan meg tudja javítani, előtte ad egy ajánlatot Neked. :K

[ Szerkesztve ]

Dell XPS

(#11594) Clown-corp válasza Dell XPS (#11593) üzenetére


Clown-corp
tag

Köszönöm már írok is neki !

(#11595) MR!! válasza AsUsLaptop01 (#11585) üzenetére


MR!!
aktív tag

Vajon a ventillátorok nem mentek e tönkre ?? Azért azt is le kellene ellenőrizni egy kis tápot neki vmiről.

Amúgy ez már elég összetettnek hangzik. Tápvezérlő nagyon nem teszi a dolgát. Nem hinném, hogy a termo érzékelő ment volna ki ami adja ajelet h meleg a proci és feszkót kérne a ventiknek. Alapból folyamatosan kellene ketyegnie kis fordulaton.Valahonnan odavezetnék a vrentiknek egy kis feszkót (pl dvd táp) hogy azért forogjon és ne füstöljön el a proci...

miszter

(#11596) CsMarc


CsMarc
tag

Sziasztok!

Most nemrég vettem egy Dell E5530-at rögtön feltelepítettem rá a win8-at illetve a drivereket. Olyan hibát szoktam néha tapasztalni, hogy ledob a wifiről majd pár percig nem enged visszacsatlakozni rá. Ez mitől lehet?
Másik: Ez valószínűleg inkább valami operációs rendszer hiba lesz: Google Chrome néha befagy és nem reagál semmire. Feladatkezelőben be kell zárni és ha szerencsém van újraindul. Már újraraktam, de nem sok változás.

Hogy lehetne őket orvosolni?

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#11597) MR!! válasza CsMarc (#11596) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hali !

Más eszközt (teló, laptop) is ledob a wifiről vagy csak a DellE5530-at ? Routerről infó (gyártm, tipus, beállítások) router - log-ban mit ír ?

Win8-hoz nem nagyon értek, de megpróbálhatnál másikat feltenni rá. Szerintem a Win7 Ulti most a legjobb. Persze ha új a géped akkor nehezebb rá találni win7-es drivert hozzá mint win8-ast.

De inkább Win7 64bit Ulti...

miszter

(#11598) CsMarc válasza MR!! (#11597) üzenetére


CsMarc
tag

Szia!

A router típusa Cisco Linksys. Eddig nem tapasztaltunk ilyet más eszköznél, ez az első eset. Köszi a tippet, de csak végső esetben szeretném cserélni az operációs rendszer, már kezdem megkedvelni a win8-at. Más ötlet esetleg?
Router log-ot hol lehet megnézni?

(#11599) AsUsLaptop01 válasza MR!! (#11595) üzenetére


AsUsLaptop01
csendes tag

A ventik nem pörögnek ----> fel

Mennek, de csak kb alapjáraton, úgy ahogyan akksiról szoktak. Akármit csinálok nem pörögnek fel. Azelőtt a töltő bedugása után pörögtek terheléskor mint az állat. Most: Ha a negyede annak a fordulatnak :/

PIC a tápvezérlő? Nem értek ezekhez a kifejezésekhez. Csak egy tipp

Bocs ha nem vagyok annyira érthető.

(#11600) CsMarc válasza CsMarc (#11598) üzenetére


CsMarc
tag

UP, tényleg felejtsem el a win8-at?

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.