Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#11751) Dell XPS válasza tonyrulez (#11749) üzenetére


Dell XPS
veterán

Szvsz vidd vissza a szervizbe, mert alaplaphiba gyanús a noti. :)

Üdv, Dell XPS

(#11752) Dell XPS válasza atti1848 (#11750) üzenetére


Dell XPS
veterán

Vagy tényleg alaplaphibás, vagy valamelyik komponens okozza a hibajelenséget (CPU, RAM, HDD), ezt tesztelni, ellenőrizni kellene mindenképpen ha újra elindul. Érdemes belenézni ettől függetlenül, de nem melegedési probléma lesz szvsz. :)

Üdv, Dell XPS

(#11753) bacsis válasza Dell XPS (#11747) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

megtaláltam :K csak meg kell feszíteni a laptopot, kiszedtem az alu merevítő lemezeket, és mostmár 10ből 10X indul ha nincs nagyon hurcolászva... ha mégis, és nem indul, ismét meg kell feszíteni majd megint megy tovább :D :R

(#11754) demeikodos


demeikodos
újonc

kaptam egy asus kis notbookot, meghalta rajta a rendszer win 7 x32, volt rajta, mivel nincs optika meghajto, hálozati telepitésbe fogtam az általatok le írtak alapján http://logout.hu/cikk/windows_telepitese_halozatrol/nyomtatobarat/teljes.html.

mindent ugy csináltam ahogy le volt irva, kivéve a DHCP beállitásoknál volt egy érték amit nem maradhatot 0-lás erteken mert nem engedet adig ki ez a pool size érték alapban 0, de átraktam más értékre.
A töbivel nem volt gond, beállitotam mindent, mentetem, ujra inditotam, a notbookon engedélyezve van a hálozati telepités(pxe).
DHCP keres, de azt írja hogy no DHCP or proxyDHCP offers were received.
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM
kéri hogy inditsam ujra és válaszak más boot beálitást.
aA másik gépen a Seva-log Része jelzi a kapcsolat kérést de ez van a végére írva:
[06/22 13:15:34.430] BINL Inf: Preparation/Maintenance procedures "Start" **
[06/22 13:15:34.540] BINL Inf: Preparation/Maintenance procedures "End" **
[06/22 13:15:59.245] DHCP Inf: Serva's own interface MAC IntelCor/00:1F:3C:52:4A:9C : ignoring request
[06/22 13:36:22.014] DHCP Inf: Serva's own interface MAC IntelCor/00:1F:3C:52:4A:9C : ignoring request

Ha lene valami ötletetek azt megköszönném, itt kint nagyon nehéz az ijesmit megoldani, föleg ha nincsrá keret, mert akkor beviném a szervizbe és meg csinálnák, de csoro vagyok, és csak ezen keresztül tudok komonikálni a családommal.
Mégprobálkozom pár boot beállitásal hátha.
köszönöm, ide, de legjobb ha a emailcimemre irtok bereiferenc@gmail.com

(#11755) Z a hangya


Z a hangya
tag

Van egy Asus K75VJ notebookom.

Minden szuperul megy, csak annyi a problémám vele, hogy ha leküldöm alvó módba (beállítom, hogy mondjuk 1 óra múlva menjen alvó módva, vagy 2 óra múlva, stb.), akkor nem jön vissza belőle egy idő után, hanem kikapcsol a gép. Hiába rángatom az egeret, nem éled fel a gép. Csak villog a bekapcsológombon a led, aztán kihúnyik. És kapcsolhatom be a gépet. Ezt már azóta így csinálja amióta megvettem, bő egy éve. Kipróbáltam Win7,Win8,Win8.1 alatt is, és ugyanígy csinálja. BIOS-t is frissítettem a legújabbra, hátha ott van a gebasz, de semmi változás. Ezen kívül szuperul megy a gép, ez az egy hülyesége van. Most Win 8.1 van fent, 64 bites. Lövésem sincs ez mitől lehet. Valakinek ötlete?

[ Szerkesztve ]

"Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér"

(#11756) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Hello!
Már korábban írtam (múlt héten), hogy sikerült beleöntenem a notebookba (Asus K53SJ) egy kis sört, pontosabban fél decit és a billentyűzet bal oldali részén egy kis területre.
Gyorsan kikaptam a billentyűzetet, egy pár csepp ment kb. a billentyűzet alatti részbe (szerencsére a billentyűzet elég zárt). Utána a billentyűzetet átmostam vizes szivaccsal, és vártam míg kiszárad. Viszont elég hülye voltam, mert nem vártam eleget, hogy teljesen kiszáradjon és visszatettem.
Utána ment a gép rendesen, hibának semmi jele, billentyűzet is 90% -ban úgy kattog mint eredetileg. Másnap reggel viszont bekapcsoltam, párat berregett, csipogott a HDD, újraindult, és a gép nem látta a HDD-t, nem tudott róla bootolni. Másnapra rendbe jött az egész, újra tudott bootolni a HDD -ről, de a gép valami eszmélet lassú lett a korábbihoz képest: főleg internetezek, ezért itt veszem észre, hogy a tartalmakat lassabban löki be, maga a gép is sokkal lassabban áll fel, sajátgép ikonra kattintva lassabban hozza be, scrollozásnál is lassabb.
Elvittem egy notebookos ismerőshöz, ő nem ajánlotta a gép szétszedését és nem is tapasztalt lassaulást, de én tudom, hogy az eredetihez képest másabb lett.
Tudom, rengeteg hibára lehet gyanakodni, ti mire gondoltok? Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Ja és a W7 kb. 1 hónapja lett újratéve

(#11757) kosimiki válasza nemlehet (#11701) üzenetére


kosimiki
csendes tag

Üdv!
Tantácsot szeretnék kérni.
Lenovo y510p laptopom bal oldalán lévő fan/cooler nem tommi kereplő hangot ad ki. Eddig nem igazán vettem észre mert alatta van egy cooler pad és azt hittem az adja ki ezt a hangot mivel elég régi, még az előző laptopom alá vettem.
4 napja próbáltam telefonosa a lenovoval kapcsolatba lépni a "díjmentes" számukon keresztül ami kiderült mégsem volt az. Még aznap küldtem e-mail-t amire azóta sem kaptam választ. Kis olvasgatással kiderült, hogy a magyar lenovo support valami szörnyű. Több ember írta, hogy hónapokig nem kapták vissza gépüket.
Kérdésem az lenne, hogy mi a francot csináljak? Amiket a lenovo szervizeiről hallottam nem igazán tudom hova fordulhatnék.

(#11758) MurdR válasza kosimiki (#11757) üzenetére


MurdR
veterán

Először is látogasd meg ezt a topicot, és érdeklődd meg, hogy mi a helyzet a garanciával, ha kitakaríttatod a notit. [Lenovo Y széria topicja]
Ha keg lehet bontani garvesztés nélkül valahogy, akkor még azt a pár ezer forintit egy venti csere is jobban megér, mint higy hetekig üljenek a gépeden. Ha lehetséges a bontása garivesztés nélkül, akkor rámírsz egy privátot, és a megfelelő emberhez irányítalak.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11759) MurdR válasza ad4m1337 (#11756) üzenetére


MurdR
veterán

Notebookos ismerős, és nem ajánlja hogy szétszedd a gépet? Én nem bántani akarlak, de ha egy elektronikai eszköz (notebook, telefon, akármi) ha beázik, akkor akku-tápellátás ki, és addig be sem szabad kapcsolni, amíg alkohollal át nem lett takarítva, és fullosan ki nem száradt a cucc. A folyadék most is dolgozhat benne, azonnal vidd szervízeshez. De olyanhoz lehetőleg, aki érti us a dolgát.
A lassulás az akármitől lehet, reménykedj, hogy csak véletlen egybeesés, és nem a hardver kapott folyadékot. Nem megijeszteni akarlak, de mégis. Vidd szervizeshez, az a pár ezer forint nem oszt, nem szoroz már ahhoz képest, ami történhet vele. És ezt most tessék nagyon komolyan venni.

korábban is láttam, hogy írtad a folyásos történetet, de a típusodat közelről nem ismerem, olyan természetességgelbírtad hogy beázott, mint ha azon is lenne folyadék elvezető nyílás, mint a drágább üzleti és felsőkategóriás gépekben. :DDD'

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11760) MurdR válasza demeikodos (#11754) üzenetére


MurdR
veterán

Fogsz egy pendriveot, egy Windows ISO képfilet, és bootos pendriveot csinálsz a kettő segítségével. Beírod a googleba hogy Bootable windows pendrive, és egy rakat alkalmazást találsz, amivel meg tudod csinálni a sticket. Ha kész van, akkor állítsd be BIOS-ba a BOOT menübe hogy USBről is bootoljon, és voilà. A továbbiakban mindent ugyan úgy kell csinálnod ha elindult a telepítés, mint ha DVDről telepítenél.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11761) MurdR válasza Z a hangya (#11755) üzenetére


MurdR
veterán

Először is, nézegesd meg a windows energiallátási szekcióját. Ha itt minden beállítást rendben találsz (illetve találkoztam már olyan gépekkel, amikben biosban is be lehetett állítani mire "ébredjen fel" a gép), akkor átirányítanálak az ASUS topicban, játha ott van valami egyszerű ismert megoldás a problémádra. [ASUS notebookok topicja]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11762) MurdR válasza MurdR (#11759) üzenetére


MurdR
veterán

De látom közben már írtál egy másik topicba is, bár a válasz ott is ugyan ez volt.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11763) Szilard7


Szilard7
csendes tag

Sziasztok! Van egy kb 9 éves T43p Thinkpadom. Nem régen vettem, örültem is neki, mert az akkuja simán bír 2 órát. Most azonban az elmúlt hetekben panaszkodott a win7, hogy "telepcsere szükséges", néhány napja meg egyszerűen nem hajlandó feltölteni. XP-t tettem rá, de nem oldódott meg a probléma. Természetesen áramot kap a gép, működik, de holnap reggeltől használnom kellene úgy, hogy olykor akkuról menne. Jó kis éjszakám lesz, remélem tudtok ebben segíteni. :)

(#11764) Sensei válasza Szilard7 (#11763) üzenetére


Sensei
tag

Power Manager -> Switch to: Advanced -> Battery -> Battery Maintenance -> Perform reset

Egy próbát megér, itt az akku elektronikát fogja kalibrálni az akku valós állapotához. Elég sokáig tart, de reggelre elkészül. Sajnos a valószínűbb, hogy meghalt az akksi. A Power managerben mit ír az állapotra?

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#11765) Szilard7 válasza Sensei (#11764) üzenetére


Szilard7
csendes tag

Tyűha, a Power manager program, egy veszélyes téma. Mikor megkaptam a gépet, folyton kékhalálozott, és miután letöröltem ezt a programot, semmi gondja. (Szerintem a folyamatos teljesítménybeli változtatásoktól) De lehet felteszem újra, és kipróbálom az ötleted. Mindenesetre köszönöm! :)

(#11766) Sensei válasza Szilard7 (#11765) üzenetére


Sensei
tag

Nem lenne szabad kékhaláloznia tőle. A power manager mindenképpen hasznos, ha fent van, itt tudod állítani pl. azt is, hogy mikor töltse az akksit (%). Ha visszateszed, tedd fel a Power manager drivert is, mert szükséges hozzá.

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#11767) gPéter


gPéter
tag

üdv!
az egy hetes asus x552 laptopomon belassul,vagy elmegy a wifi amint leveszem a hálózati töltőről.Mi lehet a probléma?

(#11768) atti1848 válasza Dell XPS (#11752) üzenetére


atti1848
senior tag

A probléma a RAM volt, kipróbáltam az én RAM-mal és azzal ment több órán keresztül is, de viszont az én laptopom már nem indult el az ő RAM-jával. :R :R

06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#11769) Wildenn


Wildenn
újonc

Sziasztok,

Egy hete vettem egy ASUS G56JR laptopot.

Nagyon szeretem, és megvagyok vele elégedve, illetve a mai nap délutántól fogva már nem.

Először játékban vettem észre (Diablo 3) hogy előzőleg a fix 60 fps-em játék közben 30-35 körülre esik van amikor 15-20-ra is.

Megnéztem a feladatkezelőben, hátha valami problémát látok vagy maxon fut és azt tapasztaltam hogy (win 8.1) a Lemez időnként felugrik 100%-ra konkrétan az "Összesített kihasználtság az összes fizikai meghajtóra értve" - Pirosban van akár netezésnél de indítottam egy vírusellenőrzést is, akkor is pirosban volt 100%-on 29-34 MB/s a Panda Internet Security (32bit) futása alatt.

Mi lehet a probléma? Vagy mit ellenőrizzek mit csináljak? Sajnos nem értek hozzá, de ötleteket, tapasztalatokat várnék.

(#11770) MR!! válasza Wildenn (#11769) üzenetére


MR!!
aktív tag

Hali !

Ha kikapcsolod a vírusírtód akkor lehet megszűnik. Szerintem valamit a víruskereső futtathat, beállítás probléma lehet.

miszter

(#11771) tonick33


tonick33
újonc

Sziasztok!

Egy olyan gondom akadt a 2 éve és 1 hete vásárolt Acer5742ZG laptopommal, hogy bekapcsoláskor az ACER logo után nem indítja a windowsot. Fekete képernyő, a bal felső sarokban csak egy kis kötőjel, a HDD led ég (nem villog), a ctrl+alt+del parancsra (és semmi másra) nem reagál.
Nem mindig csinálja, de ha igen, akkor percekig ki-be kell kapcsolgatnom, mire bebootolja a windowsot (7-es, eredeti).
Mi lehet a probléma? Mennyibe kerülne kb. a javítása? Miért pont a garancia lejárta után pár nappal csinálja ezt? :)

A válaszokat előre is köszi

(#11772) Dell XPS válasza tonick33 (#11771) üzenetére


Dell XPS
veterán

szerintem nem látja a merevlemezt, nézz rá az állapotára HDS-sel! :)

Üdv, Dell XPS

(#11773) tonick33 válasza Dell XPS (#11772) üzenetére


tonick33
újonc

A HDSentinel szerint kiváló az állapota (100%).

(#11774) Dell XPS válasza tonick33 (#11773) üzenetére


Dell XPS
veterán

Lehet még: MBR-hiba (OS sérülés), BIOS-hiba (frissítés!), CMOS akku, de segíthet egy SMBus-reset, próbáld meg.

Lehet még vezérlőhiba is sajnos, de nézd meg elsőre a fentieket szerintem. :)

Üdv, Dell XPS

(#11775) sbeci


sbeci
csendes tag

Sziasztok!

Nővérem laptopja (Acer t4810) nemrégen egyik napról a másikra romlott el. A hiba, hogy nincs háttérvilágítás a monitoron, de képet ad és külső monitorral megfelelően működik. Laptop szervíz tovább küldte pár helyre bevizsgálni és végül azt mondták rá, hogy alaplap hiba.
A kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg valamilyen alternatív javítási ötlet vagy csak az alaplap csere oldja meg? (Az se baj, ha egy kicsit olyan "kókányolós" meló, mert a gép már nem ér annyit, mint amennyibe egy új alaplap kerülne)
Előre is köszi a válaszokat!

(#11776) Dell XPS válasza sbeci (#11775) üzenetére


Dell XPS
veterán

Kókányolni nem lehet, de lehet rá korrekt megoldás is, keresd meg Őt privátban, vagy telefonon egy árajánlat erejéig. :)

Üdv, Dell XPS

(#11777) RedCactus válasza tonick33 (#11771) üzenetére


RedCactus
senior tag

(#11778) Kaci84


Kaci84
őstag

Egy Asus x54c latopon mennyi lehet egy kijelző csere? Mennyit adhatok érte? Amugy még uj zacskoba van.

(#11779) Dell XPS válasza Kaci84 (#11778) üzenetére


Dell XPS
veterán

Ez csak Te tudod eldönteni! Nyilván aki adót, bérleményt fizet, fejleszt, és beruház, az nem tud 2-3e Ft-os árakon dolgozni (nem is lehet). Egy órás munkadíjat számolnak fel átlagosan a szervizek.

4-5k környéke elfogadható ár szvsz. :)

Üdv, Dell XPS

(#11780) kristof123


kristof123
őstag

Üdv Urak!

Erre a problémára keresnék megoldást.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#11781) Dell XPS válasza kristof123 (#11780) üzenetére


Dell XPS
veterán

Látni kellene a sérülést, mert a foglalat "billenős" fajta, és az nem olyan egyszerű. Foglalatot lehet cserélni, viszont ehhez rossz alaplapot kell találni amiről át lehetne tenni. Érdemes körbe kérdezni esetleg noti javítóknál. Egyébként utóbbi lenne korrekt megoldás jövőre nézve is. :)

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dell XPS

(#11782) mrgymisi


mrgymisi
tag

Sziasztok!
3 eves Lenovo G550-em megbetegedett a heten. A taskamban szallitmanyoztam az eszkout, amikoron sajnalatos modon belefojt az ebedem. Fozelek. Ragados suru mindem rest kitolto trutyi. Csap ala tartottam a laptop azon reszeit amirol megvoltam gyozodve nem fog befolyni a viz. Akksit kivettem egybol. A muvelet utan, szinte egybol bekapcsoltam hiszen "belul nem lett vizes" ugy tunik a fizika jobb volt nalam. Eloszor bekapcsolt, halozatrol mukodtettem. Aztan kikapcsoltam had szaradjon. 2napig nem bantottam. Akku vissza, halozatra fel, bekapcs. Kijelzo furcsan ciselkedett lattam higy nathas, de eszhez tert a gep. Facebook a bongeszoben. Skype, megy minden mint mindig. Nezzuk terheles alatt. League of Legends, start. A jatel elindul, pittyen (azt mondja akksi lemerult) pirosan felvillant a led mint ilyenkor mindig, kikapcs. Azotaha megnyomom a powwer gombpt felvillan a tap visszajelzo led, a power visszajelzo led. Ventillator nem porog fel, proci visszajelzo led nem villagit. Csak az elobb emlitettket led. Semmmi hang semmi mukodes. Aztan elalszik a ket led. Nem mukodik :(

(#11783) Dell XPS válasza mrgymisi (#11782) üzenetére


Dell XPS
veterán

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy alaplaphibás lett a noti. Be kell vizsgálni, és utána lehet bármit is mondani a lehetőségekről. :)

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dell XPS

(#11784) mrgymisi válasza Dell XPS (#11783) üzenetére


mrgymisi
tag

Tartottam tole en is. Gari nincs. Szerviz van. Uj laptop vasarlasa esedekes ugyerzem.

[ Szerkesztve ]

(#11785) Dell XPS válasza mrgymisi (#11784) üzenetére


Dell XPS
veterán

Én is. + ebédhordó :)

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dell XPS

(#11786) mrgymisi válasza Dell XPS (#11785) üzenetére


mrgymisi
tag

B.....ameg. :D :((( Van valami otleted? Mar ha igy valtottunk par szot. Nem hasznaltam jatekra maximum ilyen League of Legends. Semmi nagy igeny. Megbizhato kitarto lapitopi. Net skype doksik.

Sry off topic.

[ Szerkesztve ]

(#11787) kreten67 válasza mrgymisi (#11782) üzenetére


kreten67
senior tag

Csap ala tartottam a laptop azon reszeit amirol megvoltam gyozodve nem fog befolyni a viz. Akksit kivettem egybol. A muvelet utan, szinte egybol bekapcsoltam hiszen "belul nem lett vizes"

Egy notebooknak néha még egy párás környezet is a végét jelenti,de a fent leírtak számomra eszelős ......
Azért mégsem te viszed a pálmát ,mert nemrégiben egy hölgy tulaj hozott hozzám egy notit javításra, amivel a kádban netezet,majd az ölében a géppel elaludt!

Na mindegy: be kellene adni egy tisztességes szervizbe és talán még menthető a gép, én már több alkalommal is sikerrel javítottam folyadékkáros gépet.

(#11788) Dell XPS válasza mrgymisi (#11786) üzenetére


Dell XPS
veterán

Ha szerencséd van akkor 20k környékén megvan, de lehet súlyosabb is, és később újra valami problémás lehet az alaplapon. Szóval nagyon kockázatos vállalkozás szerintem.
DE írtam számodra alternatívát: hozzáértő szétszedi, kiméri, átnézi, és megmondja korrekt módon, hogy milyen esélyeid vannak a javítással kapcsolatban.

Hidd el veled vagyok! :K

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dell XPS

(#11789) mrgymisi válasza kreten67 (#11787) üzenetére


mrgymisi
tag

Szerencsere a laptop a lemez meghajto feloli oldalan fekudt a taskaban. Bekapcsoltam annyira hogy kidobja a meghajtot. Aztan akksi ki. Az olvasofej sem lett.vizes. Korulbelul 3centi vastagon erte atfolyo viz a muanyagot. Ezen kivul a laptop szerintem tenyleg lezart reszeit probaltam megtisztitani, kikapcsolt allapotaban. Rosszul esett amit irtal bar nincs mit magyarazkodni. Utana 2 napig szaradt. Ezert nemertem hisz olvastam mas topikban higy van aki evente szetszedi es elmossa a laptopjat. Persze proci ventik nem.

Na mimdegy. Balfasz voltam. Mostmar tudpm. Azert ne ezt ne ugy kepzeld el hogy beasztattam vagy melytemgeri buvarlecket adtam neki.

(#11790) mrgymisi válasza Dell XPS (#11788) üzenetére


mrgymisi
tag

Koszonom a tanacsokat. Holnap beadom egy szervizbe :s

(#11791) kreten67 válasza mrgymisi (#11789) üzenetére


kreten67
senior tag

Bocsánat ha megbántottalak!
A gépet darabokra kell szedni és az alaplapot spéci tisztítófolyadékkal tisztítani és egy másikkal kezelni a későbbi korróziós problémák megelőzése érdekében.
Azért nem kell azt a gépet még temetni,mint írtam több alkalommal sikerült ilyen problémát orvosolni,pl: amin jelenleg is írok hp cq61-es noti kb 2 éve folyadékkárosan került hozzám és két FET csere és egy ultrahangos tisztítás után hibátlanul működik.

(#11792) castor84


castor84
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy 2 éves Asus laptop.
Bekapcsolás után közvetlenül fehér kép jelenik meg, mást nem csinál. A kikapcsoló gomb lenyomása után simán leáll a gép.
Valakinek ötlet? Javítható, vagy itt a vége?
Válaszokat előre is köszönöm

(#11793) Dell XPS válasza castor84 (#11792) üzenetére


Dell XPS
veterán

Mi a pontos típusa? Hang? Külső kijelző? Csatlakozások?

Jó eséllyel javítható! :)

Üdv, Dell XPS

(#11794) castor84 válasza Dell XPS (#11793) üzenetére


castor84
csendes tag

Asus k43E Bekapcsolás után egy pillanatra felpörög és pici apró kattanás, majd a fehér kép a kijelzőn, ez kb 3-5 mp alatt történik, onantról semmi

(#11795) Dell XPS válasza castor84 (#11794) üzenetére


Dell XPS
veterán

Nem hangzik valami jól, töltés van? HDD nélkül próbáltad? Optikai meghajtó kattan, pl: mintha lemezt olvasna be, boot-olna, vagy legalábbis szeretne?

Üdv, Dell XPS

(#11796) castor84 válasza Dell XPS (#11795) üzenetére


castor84
csendes tag

kb 2-3 hete vol szervizben, mert a töltő csatija kiszakadt, azóta működött rendesen. egyik napról a másikra adta meg magát. Holnap belepillantok, és kipróbálom hdd nélkül

(#11797) Dell XPS válasza castor84 (#11796) üzenetére


Dell XPS
veterán

Ha nincs töltés visszajelzés sem, akkor sajnos alaplaphibás lesz a noti, de azért próbáld meg merevlemez nélkül is. Alaplapot át kell nézni (előzmények tükrében), csak utána lehet pontos diagnózist mondani rá.

Üdv, Dell XPS

(#11798) castor84 válasza Dell XPS (#11797) üzenetére


castor84
csendes tag

köszönöm a választ, meglátom milyen lehetőségek vannak

(#11799) ftamas89


ftamas89
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2009 szeptemberében vásárolt Compaq 615 típusú laptopom. Egyszer használat közben elment a kép, helyette eleinte szürke lett az egész kijelző és újraindításkor/bekapcsoláskor elkezdett sötétedni a kép négy sarka. Azóta pedig csíkos képet ad, fekete-fehér csíkokból áll az egész kijelző, bár valamit felfedezni a képből a csíkok "mögött".
Rákötöttem külső monitorra, úgy minden oké, van kép, tudom használni, csak a saját kijelző beteg.

Valaki találkozott már ilyen problémával?

Üdv, Tomi

:: prog is love, prog is life ::

(#11800) Dell XPS válasza ftamas89 (#11799) üzenetére


Dell XPS
veterán

Szvsz chipset hibás lett (NB; IGP), de ellenőrizni kell egy másik kijelzővel is.

Volt már javítva az alaplap?

Üdv, Dell XPS

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.