Hirdetés

2020. február 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#11301) Dell XPS válasza bull84ghia (#11295) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Szia,

Nézd meg légy szíves hardverazonosító alapján, hogy elvileg mit takarna. Nem találkoztam még ilyen "igényekkel"..

(#11302) Dell XPS válasza djadji (#11296) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

1 - 2 ) hibás a vezérlő áramkör az alaplapon (PWM, FET)

3. ) Fénycső hibás a panel, cserélni kell a kijelzőt.

(#11303) bull84ghia válasza Dell XPS (#11301) üzenetére


bull84ghia
(őstag)

Arra gondolsz ami az illesztőprogram tulajdonsága alatt van?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#11304) Dell XPS válasza bull84ghia (#11303) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Igen, a PID kódra! :K

(#11297) Showhai: Természetesen azt, hogy nézesd meg szervízben mindenképpen a leírtak alapján. Előtte ellenőrizheted esetleg rendszerindító lemezzel is (HBCD, Linux).

[ Szerkesztve ]

(#11305) bull84ghia válasza Dell XPS (#11304) üzenetére


bull84ghia
(őstag)

Megnézem majd :R

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#11306) Matolcsi


Matolcsi
(újonc)

Sziasztok lenovo z710 el lenne gondom az i7 4702 mq processorom nem akar alpból turbozni valami ötlet?

(#11307) ottobacsi


ottobacsi
(tag)

Sziasztok!
Itt is szeretnék egy kis segítséget kérni mert a guglival nem találtam megoldást
Hogy lehet az, hogy elvileg megy a gépen a bluetooth, de de semmi nem látja, és semmit nem lát.
A gép acer aspire v3-551g win 7 x64 ultimate, nemrég lett újrarakva
a beállításokat már ezerszer végigzongoráztam, meg a guglit is, de nem jutottam semmire
a driver is újra lett rakva.
:W
Közben rájöttem hogy nem a windózban van a hiba, mert beraktam egy ubuntu lemezt és ugyan az a helyzet... :O
Semmi nem történik sehogyan... olyan mint ha nem lenne rajta antenna.
Maga a bluetooth működik a win és az ubuntu szerint is, de semmi nem látja és semmit sem lát.
Több eszközzel is kipróbáltam már, ami egy másik géphez simán csatlakozott...

(#11308) erik365 válasza ottobacsi (#11307) üzenetére


erik365
(aktív tag)

Win telepítés előtt is ezt csinálta?

"Magyarország katonái, Tudtok-e még talpra állni?"

(#11309) ottobacsi válasza erik365 (#11308) üzenetére


ottobacsi
(tag)

Nem tudom, mert előtte nem használtam.

(#11310) Rollee


Rollee
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire 1640Z ZL9-es laptop nalam, ami nem indul el.

Ha radugom a toltot es bekapcsolom, akkor az akumlator visszajelzoje 7-szer felvillan es aztan egyszer abekapcsolase.
Nem porog fel semmi, meg se nyikkan.

Valami otlet?

Udv.
Rollee

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#11311) Showhai válasza Dell XPS (#11304) üzenetére


Showhai
(tag)
LOGOUT blog

Köszi, a HBCD előtte jó megoldásnak tűnik. A szervíz nyilván, csak kíváncsi voltam, hogy ennyivel be lehet-e vinni. A Hiren-t majd megnézem holnap, mert most nem tudnám eldönteni a raklap HDD util közül melyikkel nézzem meg, de van direkt WD vinyókra is egy pár. Meg amúgy is jó ha kéznél van (olyan mint az IT-s WD40 :DDD ).
Majd jelentek a tanulság kedvéért, hátha másnak segít.
:R

Duoble Chekc Everytihng

(#11312) adamjosvai


adamjosvai
(csendes tag)

Sziasztok!
Kb. 2 hete vásároltam egy Lenovo G505s Laptopot, Eleinte nagyon szépen muzsikált, aztán gondoltam felrakok rá 1-2 játékot...
AMD A8-4500m proc van a lapiban gondoltam nem fogja meghatni a játék sem, gyönyörűen fut rajta minden.. kb 5-6 percig azután kikapcsol.. olvastam g505s-el kapcsolatos fórumot... Bios frissítést javasoltak, ami meg is történt... energia gazdálkodási lehetőségekben visszavettem a procit először 98-95-85-75-60%-ra.
Win8.1 alatt a problémát ideiglenesen meg is oldotta kb fél órát tudtam játszani rajta aztán ismét kikapcsolt...
-Mai napon felraktam rá egy win7-et.. a probléma 5 perc után ugyan úgy jelentkezik... van hogy már netezés közben is!
Próbáltam valami programot keresni amivel a hűtést lehet állítani de ez sem biosbol sem SpeedFAN-ból nem lehet..
(a lapit asztalon használom, próbáltam meg emelni is de nem segített)
CoreTemp szerint 55-67 fok között kapcsol ki... 70 fokra még nem láttam felmenni...
Természetesen a laptop még garanciális. Foglalkoznak-e ott ilyen problémával?
Mit tegyek?

Üdvözlettel: Jósvai Ádám

(#11313) ati012 válasza djadji (#11296) üzenetére


ati012
(senior tag)

Kivezeted a ventilátor kábelt, potmétert kötsz rá és tudod szabályozni.
Vagy egy ellenállással be tudod lőni a kívánt RPM-t, de így könnyen túlsülhet a noti.

Gesta28: kezdődő vga hiba.

erik365: Fénycső hiba valószínű.
Vagy esetleg az inverterhez menő kábel kontakthibája.

ottobacsi: usb-s blútyúk ~500 Ft. Simán elszöszölsz vele 1-2 órát, az meg már órabérbe se éri meg.

Rollee:

SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!

(#11314) Gesta28 válasza ati012 (#11313) üzenetére


Gesta28
(tag)

De akkor nem kellene mindenhol azt látnom? Távoli asztal sem lát problémát, pedig az ugyanazt a képet látja, mint amit a gép. Külső kijelző az ok, mert az másról működik. Csak a saját kijelzője jelez problémát. minden más normálisnak látja. Ettől még lehet vga hiba?

(#11315) ottobacsi válasza ati012 (#11313) üzenetére


ottobacsi
(tag)

az lesz... 200-ér veszek egyet az ebay-ról, addig meg kérek kölcsön... ;)

(#11316) ati012 válasza Gesta28 (#11314) üzenetére


ati012
(senior tag)

Én se gondoltam volna mikor először találkoztam vele, aztán mégis csak a vga fingta ki magát rá pár hétre.
Mi a notebookod típusa?

(#11317) Rollee válasza ati012 (#11313) üzenetére


Rollee
(aktív tag)

SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!

Koszonom szepen, de megtortent es sajnos semmi valtozas. :(

Esetleg valami mas otlet?

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#11318) Dell XPS válasza Rollee (#11317) üzenetére


Dell XPS
(veterán)

Szia!

Vezérlő hibás lett (alaplap), gondolom nem szándékozod megjavíttatni a masinát ?!

(#11319) Rollee válasza Dell XPS (#11318) üzenetére


Rollee
(aktív tag)

Hat ha ekkora a baj, marad igy. :)

Azert koszonom a segitseget!!

Udv.: Rollee

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#11320) Gesta28 válasza ati012 (#11316) üzenetére


Gesta28
(tag)

Asus X58L, nem tudom van-e tipikus hibája, mint a HP-knek. :)

(#11321) bull84ghia válasza Dell XPS (#11304) üzenetére


bull84ghia
(őstag)

Közben tárgytalan lett, azt mondta a tulaj őt nem zavarja.

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#11322) Audison


Audison
(senior tag)

Sziasztok!

Notiban érdemes BGA-t cseréltetni? Úgy hallottam, ha már BGA-t cserélnek, az már ne lesz soha olyan mint a gyári. Igaz? Meddig bírná a gép új BGA-val?

(#11323) ati012 válasza Audison (#11322) üzenetére


ati012
(senior tag)

Normális helyen, normális szakember által végzett reballnak igen is van értelme.

A számítógépes chipek legtöbbje BGA tokozású, azaz az alkatrész alatt helyezkednek el az érintkezők.
Ezek az érintkezők kis pici óngolyócskák amik a hőingás és a hőterhelés hatására hajlamosak deformálódni, felválni a nyákról. Reballnál leveszik a chipet, és vadonat új golyókat raknak alá. Tehát a gyári kötés újjá varázsolódik.

Javítás utáni élettartamot nehéz megjósolni. Függ a jelenlegi chip állapotától, a nyák állapotától az új golyók minőségétől és a szakember hozzáértésétől. Komplex dolog. Ha géped értéke nem éri el az 50pénzt szerintem kár erőltetni.

(#11324) peppa25


peppa25
(csendes tag)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Acer Aspire 5720 laposról lenne szó....

1-napról a másikra a következőt produkálja:

Bekapcsolom bevilágít a bekapcsológomb és a led kb 2-másodperc mulva leáll a venti se kép se hang, csak a ledek villognak.

Kisem tudom kapcsolni csak ha kiveszem az aksit.

Mitévő legyek?

(#11325) Audison válasza ati012 (#11323) üzenetére


Audison
(senior tag)

Köszi a választ. Ismerősöm most csináltatta meg az övét, bevitte a szervizbe és mondta neki a fickó, hogy amíg megérkezik bele a chip (gyártótól) az kb 1 hónap. 20ezer a chip meg 12 ezer a munkadíj. Kifizette elhozta, megkapta a régi chipeket, amiket kicserélt, azóta megy. Viszont nem tudni, hogy milyen géppel csinálhatta, hogy Ennyi munkadíjat számolt fel. Adtak rá neki fél év garit.

(#11326) ati012 válasza Audison (#11325) üzenetére


ati012
(senior tag)

12k reális. Új chip nem mindig törvényszerű.

(#11327) mobileman válasza peppa25 (#11324) üzenetére


mobileman
(aktív tag)

Szerintem keress fel egy szervízt, mielőtt nagyobb bajt csinálsz :D

Laptop javítás profi műhelyben! GPU- BGA, mindenféle chip csere, notebook szerviz! Elérhetőség, telefonszám a weboldalon-» www.reballing.hu , BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#11328) peppa25 válasza mobileman (#11327) üzenetére


peppa25
(csendes tag)

VGA hiba csinálhatja ezt?

(#11329) mobileman válasza peppa25 (#11328) üzenetére


mobileman
(aktív tag)

Előfordulhat, de senki nem távgyógyító, pontos diagnózist csak szemrevételezés után lehet adni.

Laptop javítás profi műhelyben! GPU- BGA, mindenféle chip csere, notebook szerviz! Elérhetőség, telefonszám a weboldalon-» www.reballing.hu , BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#11330) peppa25 válasza mobileman (#11329) üzenetére


peppa25
(csendes tag)

Az előző tulaj bevallása szerit nála is csinált ilyent , újra golyóztatta a videó kártyáját és utána ment rendesen.

(#11331) mobileman válasza peppa25 (#11330) üzenetére


mobileman
(aktív tag)

hm, amúgy kb. mennyi idő telt el az 'újragolyózás' óta?

Laptop javítás profi műhelyben! GPU- BGA, mindenféle chip csere, notebook szerviz! Elérhetőség, telefonszám a weboldalon-» www.reballing.hu , BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#11332) peppa25 válasza mobileman (#11331) üzenetére


peppa25
(csendes tag)

Kb 4-5-hónap.

(#11333) mobileman válasza peppa25 (#11332) üzenetére


mobileman
(aktív tag)

Itt már csak az a kérdés maradt, hogy valóban újragolyózták, vagy csak szimplán átsütötték..

Laptop javítás profi műhelyben! GPU- BGA, mindenféle chip csere, notebook szerviz! Elérhetőség, telefonszám a weboldalon-» www.reballing.hu , BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#11334) peppa25 válasza mobileman (#11333) üzenetére


peppa25
(csendes tag)

Hát igen.... :F
Találtam egy vgá-t holnap érkezik meg. Próba cseresznye.

(#11335) Proxima_1990


Proxima_1990
(újonc)

Sziasztok
2 hete rendeltem egy Lenovo ideapad z 510 laptopot (Intel Core i5-4200M; 8GB DDR3; 1000 GB SATA; nVidia Geforce GT 740M 2GB DDR3). A laptopot nem csupán játékokra használom, kezdő építészmérnök vagyok, így különböző tervező programokat is igénybe szoktam venni. A gép jól működött, meg voltam elégedve vele, a Artlantos studióval készített látványterveket is rövid idő alatt jó minőségben lerendelte. Azonban a tegnapi nap folyamán feltűnt, hogy munka közben a 3d-s model forgatása akadozik, illetve a rendereket is jóval lassabban menti le ( megpróbáltam egy már elkészült képet ismételten renderelni, és a korábbi 7-8 perces képkészítés helyett 30-40 perc volt a folyamat). Próba képen elindítottam egy játékot ami eddig 40-50 fps-el ment, azonban most csupán 15-el fut. Megnéztem a NVIDIA vezérlőpultban a beállításokat, de ott minden rendben van. Diagnosztikai programok se mutatnak hibát. A vga drivert már újratelepítettem. Megpróbáltam-kíváncsiság képen letiltottam az integrált karit(igaz csak eszközkezelőben), így egy pár dolgot el se akart indítani, azonban az említett játék még annyival sem futott...)
Windows 8.1-es operációs rendszert használok.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ez milyen meghibásodás lehet?

Válaszotokat előre is köszönöm.

(#11336) ati012 válasza Proxima_1990 (#11335) üzenetére


ati012
(senior tag)

HDSentinel mit mond a vinyóra? Víruscicák vannak?

(#11337) Proxima_1990 válasza ati012 (#11336) üzenetére


Proxima_1990
(újonc)

A hdsentinel 100%-os kondíciót ír, és mellé semmilyen hibát- itt jegyzem meg, hogy csak a trial verzió van meg, viszont az az igazság, hogy szerintem a normálisnál valamivel hangosabbnak tűnik nekem a vinyó.

Eset smart security 7-em van, és tegnapelőtti futtatás során talált vírust a gépen. De azokat eltávolította.

(#11338) PG989


PG989
(csendes tag)

Sziasztok!

Acer Aspire 5735z Intel T3200 cpu; SSD rendszerlemez, HDD ODD-ban ( HD Sentinel szerint mindkettő hibátlan). WIN 8, Chrome elsődleges böngésző, AdBlock Plus, Avast Antivirus - rendszerbetöltési keresés lefuttatva
2009 februárjában vásároltam. A hibák nagy része két napja jelentkeztek. (Androidot rootoltam és Cyanogenmod-ot telepítettem, az Android telepítése után kb két nappal jöttek elő a problémák, nem hinném, hogy van összefüggés)

A következő hibák lépnek fel (Munkahelyi hálózaton vagyok, más gépeknél ezek a hibák nem lépnek fel.):

Ha hálózati kártyán kapcsolódok az internethez, akkor gyakran csak a második, vagy harmadik frissítésre töltenek be a weblapok hibásan (pl FB esetén csak a felső kék sáv tölt be, alatt üres marad, néha betölt a weblap nagy része), gyakori a SSL hibaüzenet (AdBlock Plustól függetlenül)
[SSL]

Ha WIFI-n keresztül kapcsolódok az internethez, akkor a weboldalak betöltődnek rendesen (nincs ssl hiba, nem maradnak le weblaprészek), de akkor is előfordulnak nagyon gyakran grafikus hibák
pl.:
Chrome
Crome2

letöltések megszakadnak (forrástól függetlenül)
a képeket és a weblapok grafikus elemeit hibásan jeleníti meg (mind Operán, mind Chrome-ban)
Opera
van olyan pdf, amit korábban hibátlanul megnyitott, de most hibás Chrome-ban (Operán hibátlan, más gépeken szintén hibátlan ugyanez a fájl)
PDF

van egy beépült reklám-bizgentyűm, ami kikapcsolt AdBlocknál betölt (korábban nem vettem észre az AdBlock miatt) mind Mozillán, mind Chrome-ban (a tegnap telepített Operában nem jelenik meg. Sajnos minden eddigi erőfeszítésem ellenére nem sikerült megszabadulnom tőle.)
reklám

Lehetséges az, hogy vírus okozza? Remélem nem hardver hiba. :F

[ Szerkesztve ]

(#11339) pidzse4


pidzse4
(tag)

Sziasztok tudna nekem valaki segiteni.

vettem kb 2 napja egy dell insp5737 17 monitor minden oké jó nagyon .

van egy probléma mikor lehajtom a monitort elsötétül a képe és ugy hagyom kb 30 másodperc után felhajtom és nem történik semmi a kép sötét marad nem kapcsol be . Kipróbáltam win 8 alatt és win 7 alatt is és win 8.1 alatt is minden driver fent volt semmi más szóval nem volt semmi ami bezavarjon.

mi lehet a baj olvastam valahol hogy másnak ez a gondja igy sajnos ki kell kapcsolnom aztán ujra be pedig vadi uj és minden hibátlan rajta nem értem mi lehet a baj tud valaki segiteni ?

Várom a válaszokat köszönöm. A bios is vadi uj rajta leszedtem tökéletesen frissitettem azzal nem lehet baj nem kapcsol vissza ennyi a baja viszont a gép megy be van kapcsolva látom csak a monitort nem kapcsolja be fura ilyennel még nem találkoztam.

Várom a válaszokat mit tegyek mert nagyon bosszantó. :R

(#11340) molnarpeter válasza Proxima_1990 (#11337) üzenetére


molnarpeter
(veterán)

Hőmérsékletek rendben?

(#11341) kreten67 válasza Boyfish (#200) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ezt benéztem!

[ Szerkesztve ]

(#11342) molnarpeter válasza kreten67 (#11341) üzenetére


molnarpeter
(veterán)

Napi régészet? :)

(#11343) kreten67 válasza molnarpeter (#11342) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Újra kellene húzni a gépem,tiszta káosz,azt dobta a legfrissebbnek.

(#11344) molnarpeter válasza kreten67 (#11343) üzenetére


molnarpeter
(veterán)

:Y Ilyet még nem láttam :D

(#11345) pidzse4


pidzse4
(tag)

Akkor senki nem tud segiteni?

(#11346) kreten67 válasza pidzse4 (#11339) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Mi van beállítva a képernyő lehajtására? alvó állapot?
Régebben volt nekem is egy ilyen,de toshibánál hogy nem jött vissza alvóból.
Azt nem tudtam megoldani.
Garanciás?

(#11347) pidzse4 válasza kreten67 (#11346) üzenetére


pidzse4
(tag)

ugy van beállitva hogy lehajtáskor semmi ne történjen.

Persze garanciás most vettem elöző héten.

Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor

a window 8 alatt sosem tért magához pedig ugyan ugy volt beállitva.

[ Szerkesztve ]

(#11348) kreten67 válasza pidzse4 (#11347) üzenetére


kreten67
(senior tag)

"Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor"
Azért az a 10-ből 2 alkalom amikor nem az se normális.

(#11349) pidzse4 válasza kreten67 (#11348) üzenetére


pidzse4
(tag)

szerintem se az lehet valami windows hiba?

(#11350) tailor


tailor
(őstag)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy HP Elitebook 8460p notebookot. Win 7 ultimate 64 van rajta, és egy windows update újraindítás után egyszer csak nem működik sem a billentyűzet, sem a touchpad. Az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van az eszköz neve mellett, és a hibaüzenet: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".
Hogyan lehetne SOS életet lehelni bele? Teljesen új rendszer, és tökéletesen működött minden a legutolsó frissítés utáni restartig.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.