Szia,
Nézd meg légy szíves hardverazonosító alapján, hogy elvileg mit takarna. Nem találkoztam még ilyen "igényekkel"..
Dell XPS
Szia,
Nézd meg légy szíves hardverazonosító alapján, hogy elvileg mit takarna. Nem találkoztam még ilyen "igényekkel"..
Dell XPS
1 - 2 ) hibás a vezérlő áramkör az alaplapon (PWM, FET)
3. ) Fénycső hibás a panel, cserélni kell a kijelzőt.
Dell XPS
Arra gondolsz ami az illesztőprogram tulajdonsága alatt van?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
Igen, a PID kódra!
(#11297) Showhai: Természetesen azt, hogy nézesd meg szervízben mindenképpen a leírtak alapján. Előtte ellenőrizheted esetleg rendszerindító lemezzel is (HBCD, Linux).
[ Szerkesztve ]
Dell XPS
Megnézem majd
Sziasztok lenovo z710 el lenne gondom az i7 4702 mq processorom nem akar alpból turbozni valami ötlet?
Sziasztok!
Itt is szeretnék egy kis segítséget kérni mert a guglival nem találtam megoldást
Hogy lehet az, hogy elvileg megy a gépen a bluetooth, de de semmi nem látja, és semmit nem lát.
A gép acer aspire v3-551g win 7 x64 ultimate, nemrég lett újrarakva
a beállításokat már ezerszer végigzongoráztam, meg a guglit is, de nem jutottam semmire
a driver is újra lett rakva.
Közben rájöttem hogy nem a windózban van a hiba, mert beraktam egy ubuntu lemezt és ugyan az a helyzet...
Semmi nem történik sehogyan... olyan mint ha nem lenne rajta antenna.
Maga a bluetooth működik a win és az ubuntu szerint is, de semmi nem látja és semmit sem lát.
Több eszközzel is kipróbáltam már, ami egy másik géphez simán csatlakozott...
Win telepítés előtt is ezt csinálta?
Eladó 4L RAVENOL SSV SAE 0W-30 "Magyarország katonái, Tudtok-e még talpra állni?"
Nem tudom, mert előtte nem használtam.
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 1640Z ZL9-es laptop nalam, ami nem indul el.
Ha radugom a toltot es bekapcsolom, akkor az akumlator visszajelzoje 7-szer felvillan es aztan egyszer abekapcsolase.
Nem porog fel semmi, meg se nyikkan.
Valami otlet?
Udv.
Rollee
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
Köszi, a HBCD előtte jó megoldásnak tűnik. A szervíz nyilván, csak kíváncsi voltam, hogy ennyivel be lehet-e vinni. A Hiren-t majd megnézem holnap, mert most nem tudnám eldönteni a raklap HDD util közül melyikkel nézzem meg, de van direkt WD vinyókra is egy pár. Meg amúgy is jó ha kéznél van (olyan mint az IT-s WD40 ).
Majd jelentek a tanulság kedvéért, hátha másnak segít.
Duoble Chekc Everytihng
Sziasztok!
Kb. 2 hete vásároltam egy Lenovo G505s Laptopot, Eleinte nagyon szépen muzsikált, aztán gondoltam felrakok rá 1-2 játékot...
AMD A8-4500m proc van a lapiban gondoltam nem fogja meghatni a játék sem, gyönyörűen fut rajta minden.. kb 5-6 percig azután kikapcsol.. olvastam g505s-el kapcsolatos fórumot... Bios frissítést javasoltak, ami meg is történt... energia gazdálkodási lehetőségekben visszavettem a procit először 98-95-85-75-60%-ra.
Win8.1 alatt a problémát ideiglenesen meg is oldotta kb fél órát tudtam játszani rajta aztán ismét kikapcsolt...
-Mai napon felraktam rá egy win7-et.. a probléma 5 perc után ugyan úgy jelentkezik... van hogy már netezés közben is!
Próbáltam valami programot keresni amivel a hűtést lehet állítani de ez sem biosbol sem SpeedFAN-ból nem lehet..
(a lapit asztalon használom, próbáltam meg emelni is de nem segített)
CoreTemp szerint 55-67 fok között kapcsol ki... 70 fokra még nem láttam felmenni...
Természetesen a laptop még garanciális. Foglalkoznak-e ott ilyen problémával?
Mit tegyek?
Üdvözlettel: Jósvai Ádám
Kivezeted a ventilátor kábelt, potmétert kötsz rá és tudod szabályozni.
Vagy egy ellenállással be tudod lőni a kívánt RPM-t, de így könnyen túlsülhet a noti.
Gesta28: kezdődő vga hiba.
erik365: Fénycső hiba valószínű.
Vagy esetleg az inverterhez menő kábel kontakthibája.
ottobacsi: usb-s blútyúk ~500 Ft. Simán elszöszölsz vele 1-2 órát, az meg már órabérbe se éri meg.
Rollee:
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!
De akkor nem kellene mindenhol azt látnom? Távoli asztal sem lát problémát, pedig az ugyanazt a képet látja, mint amit a gép. Külső kijelző az ok, mert az másról működik. Csak a saját kijelzője jelez problémát. minden más normálisnak látja. Ettől még lehet vga hiba?
az lesz... 200-ér veszek egyet az ebay-ról, addig meg kérek kölcsön...
Én se gondoltam volna mikor először találkoztam vele, aztán mégis csak a vga fingta ki magát rá pár hétre.
Mi a notebookod típusa?
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!
Koszonom szepen, de megtortent es sajnos semmi valtozas.
Esetleg valami mas otlet?
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
Szia!
Vezérlő hibás lett (alaplap), gondolom nem szándékozod megjavíttatni a masinát ?!
Dell XPS
Hat ha ekkora a baj, marad igy.
Azert koszonom a segitseget!!
Udv.: Rollee
Asus X58L, nem tudom van-e tipikus hibája, mint a HP-knek.
Közben tárgytalan lett, azt mondta a tulaj őt nem zavarja.
Sziasztok!
Notiban érdemes BGA-t cseréltetni? Úgy hallottam, ha már BGA-t cserélnek, az már ne lesz soha olyan mint a gyári. Igaz? Meddig bírná a gép új BGA-val?
Normális helyen, normális szakember által végzett reballnak igen is van értelme.
A számítógépes chipek legtöbbje BGA tokozású, azaz az alkatrész alatt helyezkednek el az érintkezők.
Ezek az érintkezők kis pici óngolyócskák amik a hőingás és a hőterhelés hatására hajlamosak deformálódni, felválni a nyákról. Reballnál leveszik a chipet, és vadonat új golyókat raknak alá. Tehát a gyári kötés újjá varázsolódik.
Javítás utáni élettartamot nehéz megjósolni. Függ a jelenlegi chip állapotától, a nyák állapotától az új golyók minőségétől és a szakember hozzáértésétől. Komplex dolog. Ha géped értéke nem éri el az 50pénzt szerintem kár erőltetni.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Acer Aspire 5720 laposról lenne szó....
1-napról a másikra a következőt produkálja:
Bekapcsolom bevilágít a bekapcsológomb és a led kb 2-másodperc mulva leáll a venti se kép se hang, csak a ledek villognak.
Kisem tudom kapcsolni csak ha kiveszem az aksit.
Mitévő legyek?
Köszi a választ. Ismerősöm most csináltatta meg az övét, bevitte a szervizbe és mondta neki a fickó, hogy amíg megérkezik bele a chip (gyártótól) az kb 1 hónap. 20ezer a chip meg 12 ezer a munkadíj. Kifizette elhozta, megkapta a régi chipeket, amiket kicserélt, azóta megy. Viszont nem tudni, hogy milyen géppel csinálhatta, hogy Ennyi munkadíjat számolt fel. Adtak rá neki fél év garit.
12k reális. Új chip nem mindig törvényszerű.
Szerintem keress fel egy szervízt, mielőtt nagyobb bajt csinálsz
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
VGA hiba csinálhatja ezt?
Előfordulhat, de senki nem távgyógyító, pontos diagnózist csak szemrevételezés után lehet adni.
Az előző tulaj bevallása szerit nála is csinált ilyent , újra golyóztatta a videó kártyáját és utána ment rendesen.
hm, amúgy kb. mennyi idő telt el az 'újragolyózás' óta?
Kb 4-5-hónap.
Itt már csak az a kérdés maradt, hogy valóban újragolyózták, vagy csak szimplán átsütötték..
Hát igen....
Találtam egy vgá-t holnap érkezik meg. Próba cseresznye.
Sziasztok
2 hete rendeltem egy Lenovo ideapad z 510 laptopot (Intel Core i5-4200M; 8GB DDR3; 1000 GB SATA; nVidia Geforce GT 740M 2GB DDR3). A laptopot nem csupán játékokra használom, kezdő építészmérnök vagyok, így különböző tervező programokat is igénybe szoktam venni. A gép jól működött, meg voltam elégedve vele, a Artlantos studióval készített látványterveket is rövid idő alatt jó minőségben lerendelte. Azonban a tegnapi nap folyamán feltűnt, hogy munka közben a 3d-s model forgatása akadozik, illetve a rendereket is jóval lassabban menti le ( megpróbáltam egy már elkészült képet ismételten renderelni, és a korábbi 7-8 perces képkészítés helyett 30-40 perc volt a folyamat). Próba képen elindítottam egy játékot ami eddig 40-50 fps-el ment, azonban most csupán 15-el fut. Megnéztem a NVIDIA vezérlőpultban a beállításokat, de ott minden rendben van. Diagnosztikai programok se mutatnak hibát. A vga drivert már újratelepítettem. Megpróbáltam-kíváncsiság képen letiltottam az integrált karit(igaz csak eszközkezelőben), így egy pár dolgot el se akart indítani, azonban az említett játék még annyival sem futott...)
Windows 8.1-es operációs rendszert használok.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ez milyen meghibásodás lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm.
HDSentinel mit mond a vinyóra? Víruscicák vannak?
A hdsentinel 100%-os kondíciót ír, és mellé semmilyen hibát- itt jegyzem meg, hogy csak a trial verzió van meg, viszont az az igazság, hogy szerintem a normálisnál valamivel hangosabbnak tűnik nekem a vinyó.
Eset smart security 7-em van, és tegnapelőtti futtatás során talált vírust a gépen. De azokat eltávolította.
Sziasztok!
Acer Aspire 5735z Intel T3200 cpu; SSD rendszerlemez, HDD ODD-ban ( HD Sentinel szerint mindkettő hibátlan). WIN 8, Chrome elsődleges böngésző, AdBlock Plus, Avast Antivirus - rendszerbetöltési keresés lefuttatva
2009 februárjában vásároltam. A hibák nagy része két napja jelentkeztek. (Androidot rootoltam és Cyanogenmod-ot telepítettem, az Android telepítése után kb két nappal jöttek elő a problémák, nem hinném, hogy van összefüggés)
A következő hibák lépnek fel (Munkahelyi hálózaton vagyok, más gépeknél ezek a hibák nem lépnek fel.):
Ha hálózati kártyán kapcsolódok az internethez, akkor gyakran csak a második, vagy harmadik frissítésre töltenek be a weblapok hibásan (pl FB esetén csak a felső kék sáv tölt be, alatt üres marad, néha betölt a weblap nagy része), gyakori a SSL hibaüzenet (AdBlock Plustól függetlenül)
[SSL]
Ha WIFI-n keresztül kapcsolódok az internethez, akkor a weboldalak betöltődnek rendesen (nincs ssl hiba, nem maradnak le weblaprészek), de akkor is előfordulnak nagyon gyakran grafikus hibák
pl.:
Chrome
Crome2
letöltések megszakadnak (forrástól függetlenül)
a képeket és a weblapok grafikus elemeit hibásan jeleníti meg (mind Operán, mind Chrome-ban)
Opera
van olyan pdf, amit korábban hibátlanul megnyitott, de most hibás Chrome-ban (Operán hibátlan, más gépeken szintén hibátlan ugyanez a fájl)
PDF
van egy beépült reklám-bizgentyűm, ami kikapcsolt AdBlocknál betölt (korábban nem vettem észre az AdBlock miatt) mind Mozillán, mind Chrome-ban (a tegnap telepített Operában nem jelenik meg. Sajnos minden eddigi erőfeszítésem ellenére nem sikerült megszabadulnom tőle.)
reklám
Lehetséges az, hogy vírus okozza? Remélem nem hardver hiba.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok tudna nekem valaki segiteni.
vettem kb 2 napja egy dell insp5737 17 monitor minden oké jó nagyon .
van egy probléma mikor lehajtom a monitort elsötétül a képe és ugy hagyom kb 30 másodperc után felhajtom és nem történik semmi a kép sötét marad nem kapcsol be . Kipróbáltam win 8 alatt és win 7 alatt is és win 8.1 alatt is minden driver fent volt semmi más szóval nem volt semmi ami bezavarjon.
mi lehet a baj olvastam valahol hogy másnak ez a gondja igy sajnos ki kell kapcsolnom aztán ujra be pedig vadi uj és minden hibátlan rajta nem értem mi lehet a baj tud valaki segiteni ?
Várom a válaszokat köszönöm. A bios is vadi uj rajta leszedtem tökéletesen frissitettem azzal nem lehet baj nem kapcsol vissza ennyi a baja viszont a gép megy be van kapcsolva látom csak a monitort nem kapcsolja be fura ilyennel még nem találkoztam.
Várom a válaszokat mit tegyek mert nagyon bosszantó.
(#11340) molnarpeter válasza Proxima_1990 (#11337) üzenetére
Hőmérsékletek rendben?
Ezt benéztem!
[ Szerkesztve ]
Napi régészet?
Újra kellene húzni a gépem,tiszta káosz,azt dobta a legfrissebbnek.
Ilyet még nem láttam
Mi van beállítva a képernyő lehajtására? alvó állapot?
Régebben volt nekem is egy ilyen,de toshibánál hogy nem jött vissza alvóból.
Azt nem tudtam megoldani.
Garanciás?
ugy van beállitva hogy lehajtáskor semmi ne történjen.
Persze garanciás most vettem elöző héten.
Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor
a window 8 alatt sosem tért magához pedig ugyan ugy volt beállitva.
[ Szerkesztve ]
"Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor"
Azért az a 10-ből 2 alkalom amikor nem az se normális.
szerintem se az lehet valami windows hiba?
Sziasztok!
Tegnap vettem egy HP Elitebook 8460p notebookot. Win 7 ultimate 64 van rajta, és egy windows update újraindítás után egyszer csak nem működik sem a billentyűzet, sem a touchpad. Az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van az eszköz neve mellett, és a hibaüzenet: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".
Hogyan lehetne SOS életet lehelni bele? Teljesen új rendszer, és tökéletesen működött minden a legutolsó frissítés utáni restartig.
Előre is köszönöm a segítséget!