driver-frissítési problémám van
A rendszer:
Asus K52Je series
Intel Core i5
ATI Mobility Radeon HD 5470
Win7 64
A Core processzorok egyik újdonsága, hogy tartalmaznak egy grafikus chippet is, ami egy alap Intel vidókártya. Elvileg a gép automatikusan vált a két grafikus vezérlő között, attól függően, hogy milyen alkalmazás fut. Ezzel nem is lenne gond, ha normálisan lehetne frissíteni az ATi kártya driverét.
A problémám ott kezdődött, amikor a legfrissebb drivert szerettem volna letölteni az ATi Mobility Radeon HD 5470 videókártyához. Felmentem az AMD oldalára, majd megadtam a kártya típusát, és letöltöttem a kiadott drivert. Elkezdtem telepíteni, de nem sikerült. Próbáltam még párszor, de nem ment.
Kicsit olvasgatva a driverhez tartozó leírást, a következő szövegre lettem figyelmes:
“NOTE!The following notebooks are not compatible with this release:
Any notebook launched after this driver release
Switchable Graphics enabled notebooks using Intel� chipsets.
Toshiba� notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Sony� VAIO� notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Panasonic� notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)”
A második pontban van a lényeg, vagyis ez a driver nem működik a gépemen a processzorba épített vezérlő miatt.
Találtam rá megoldást itt: http://forums.laptopvideo2go.com/topic/27697-ati-catalyst-1012-for-toshibasonyacer-notebooks/
A probléma a 3. lépés után kezdődik, a reboot után - mielőtt felrakhatnám a drivert- a windows automatikusan újratelepíti az összes gyári drivert, csökkentett módokban is, amit én nagy gondosan letöröltem előtte. Innentől kezdve persze az új driver már nem megy fel...
Valaki tud megoldást?