Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #32998 üzenetére
Ha így rakod, mennie kéne a 20pines táppal is. Ha nincs a pcie-slotokban semmi, akkor elég lesz az áram.
A proci 4pines csatijához kell egy molex->p4 csati. Ezen elvileg minimál áram folyik egy i3-as procinál.
PS.: ez meglepett, hogy a h110-es lapra 24pines csatit raktak, az én h170-esemen csak 20pin van (ugyanúgy ac wifis).
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33063 üzenetére
Lehet itt is érdemes lenne kérdezősködni. Elég kratív témakörök is futnak olykor
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
t72killer
titán
Közvetlen szenzor bemenet egy-két spéci lapon van, pl az én z87 gryphonom hőmérőnek (=szintén feszültség) csináltak csatit. A mikrofonos ötlet érdekes, bár nem tudom, mit tud kezdeni a közel azonos DC bemenettel . USB-s megoldásra szavaznék, a szünetmentes tápok is usb-n vagy rs232-n közlik az akksiállást a géppel.
-
törölt tag
Töltöttségi szint megállapításához korrigálni kell: a terhelő áram hatására, az akku belső ellenálláson eső feszültséggel. Ehhez a belső ellenállást, lehet mérni: a kapocsfeszültség esésből egy fix terhelés gyors be/ki kapcsolása alatt. Akár terhelés alatt is, ha tudjuk, az elsődleges terhelés felé folyó áramot/változását a mérés alatt.........
Ez szerintem tud mindent, amire szükséged lehet:OpenUPS.
(#33067) skyli: Akkor ezt az hardvert összeállítást, másnak is merem/merjük majd ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33072 üzenetére
szaggatás-konverzó-stb: még így is a sztori harveres felén vagy, a szoftveres oldalt (kiolvasás + hibernálóparancs kiadása, ha túl alacsony a fesz) még hozzá kell írni. Egy usb-s voltmérőnél a hardveres oldalt készen kapod. Tárgyaltuk ezt már a szünetmentes topicban, sztem is az openPSU az egyetlen full-service megoldás, ha nem 0-ról akarsz összerakni (forrasztástól szoftverig) egy "openPSU 2.0-t". Köztes megoldás, hogy az akksira ráakasztasz egy mini digitális voltmérőt , és a képernyő alsó sarka helyett ezt a kijelzőt nézed. Kikapcs/hibernálójelet is lehet elvileg szerkeszteni egy ehhez hasonló áramkörrel. (Esetedben a 12V-os "autós gyújtási jel" helyett az alaplap kikapcsolókörének megfelelő jelet kell továbbítani)
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
válasz cinemazealot #33187 üzenetére
Ezzel a hang kerdessel mindenki mashogy van. Jatek/film kozben engem nem zavar ha uvolt a gep, mert fejhallgatoval jatszok/filmezek. Viszont ha este bekapcsolva marad az alu burkolatos kulso hdd-m, mar attol nem tudok aludni, pedig nem egy hangos darab.
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33416 üzenetére
Egy kérdésem lenne: Én is kinéztem ezt a hűtőt. Elférne mellette egy dvga kari? Nem takarja ki a slotot?
Köszi! -
rbalint88
addikt
válasz cinemazealot #33416 üzenetére
ez a hűtő már nem fér be a kinézett házba sajnos, de a mostaniba sem.
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33418 üzenetére
Köszönöm, akk megvan a hűtőm is szerintem. (h110m itx lesz a deszka, uez a felépítés, csak nuku wifi.)
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33438 üzenetére
Kiindulhatsz egy meglévő házból, amit "megpatkolsz".
#33437: naja. Nálam is LAN lesz a fő mozgató erő.
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33440 üzenetére
, majd postold az eredményt!
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33447 üzenetére
Nagyon köszönöm! Hajlottam magamtól is az esély adásra, ha már gyakorta emlegetem: A kompatibilitási lista a valóban lepróbált darabokat tartalmazza és nem zárja ki, hogy a termékcsalád más egyedeivel is működjön Ettől eltekintve sikeresen elbizonytalanítottam magam. (A cpu support list ettől azért kötöttebb a mikro kódok szerepeltetése miatt, de esetemben ezen ugye nem kell görcsölnöm ) Szó mi szó, ezúttal elbizonytalanodtam, úgyhogy jól jött a megerősítés.
A specifikációjában lévő támogatási listában, a sorozatszám alapján a kereső is 1600-ast dobott ki. Szóval picit kusza.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33447 üzenetére
Esély megadva. Bejött Tökéletesen megy a HiperX rammal.
Ma megjött a cucc és építgetem. FreeNAS fent van, működik. Most tesztként még win10-et is tolok rá, csak hogy lássam úgyis működni. Az ha megvan, jöhet a médiatáras vinyóm hozzáadása és düböröghet némán a megálmodott NAS-om. Van még mit piszmognom vele, egyelőre a kábelezés, hmmm... lóg mindenfelé. Ha sikerül elrendezni valami nem szégyellnivaló formába, még képekkel is jövök. Nem bántam meg, hogy a Raidmax Atomic házat vettem a Sharkoon C10 helyett.
Köszönöm mindenki tanácsát az elmúlt hónapból! Főleg amit meg is fogadtam[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33496 üzenetére
Kész. Én elismerem, hogy te vagy a jobb Am komoly cucc
Lesz időm, majd jelzem feléjük
Közben win10-el vívok. Ami érdekesség,hogy az integrált cpu-s Q1900B alaplap 1,98 Ghz-es procija win alatt 2,38-at is fut... Lehet ne örüljek, mert bug lesz az
A nagyobb poén, hogy vettem két darab 30cm-es(!) neon csövet is a kis szörnyetegbe. Ami felett elsiklottam:
1 - nem fér bele
2 - világít a házikó 12cm-es ventije iswww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33498 üzenetére
Nem slagot vettem Átlóban is csak hajlítva férne el. Az FSP táp pöttyet aggatna. De elég is lesz a venti fénye. Szerintem. Éccaka kiderül. Most pedig jöhet a formázás nélküli elfogadás kicsikarása a filmes vinyónak.
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33500 üzenetére
Mára elfogytam. Némi szenvedéssel, de végre fut a Plex, úgyhogy megyek is filmet nézni. Kábelrendezés, oldalfelrakás holnapra marad. Meg költözik a router mellé. A vinyó rohadtul hangos, azt hiszem a windózost ki is szerelem. Tesztnek jó volt, de marad csak a médiás. Pendrive-ról meg fut a rendszer Tetszik. Na szóval csinálok, majd szebb képeket is.
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33505 üzenetére
Köszi!
A vinyó (ősi hitacsi 80/7200) mint win meghajtó, kikerült a házikóból. Merthogy búgatta az egész házat, de valami olyan szinten, hogy az íróasztal is már búgott tőle. Azt mondjuk alaplap fólia megoldotta, csak hát mégsem ez lenne a cél A felső kimondottan 3,5"-os helyre becsavart Seagate vinyó, szimplán csak vinyóhangot sugároz, a ház nem rezonál be tőle. Gondolom ha felkerül az oldallemez, akkor csitul ez is. Képek csak hétvégén lesznek, mert kinyír a meló. Nem marad affinitásom estére a bütykölgetésre. Azért rendeződnek a kábelek
Mondjuk visszatérve a búgásra - kissé érdekes a dolog. A ház alja nem csak lukas a rögzítési pontokon, vagy csavarhelyeknél, de tartalmazza a gumi alátéteket is. Ennek kellene megszűrni a rezonanciát. Na ez nem jött be. Oda csak ssd való.
A tápért meg köszönet Dulee-nak! Tényleg néma. Minimális terhelést kap és az alig forgó ventivel is hűvös a doboza.
A gatyagumira viszont legalább egy up járwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33521 üzenetére
De be ám Ahogy te is javasoltad, már első körben is az átlón gondolkodtam. Csak simán lapátlóban nem fértek el. Így térátlóban is csak némi erőszakolással, meg feszegetéssel fért el. Egy kondi majdnem kárát látta, de túlélte. Lényeg, hogy bent vannak. Sharkoon C10 ház volt a legeslegóhajtottabb házikó, de most, látva ezt... Hál' istennek, hogy épp nem volt kapható a C10
Én köszönöm, hogy itt lehettem és segítettetek!www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #32998 üzenetére
Kezd összeállni a cucc: ma megjött a PicoPSU-120WI:
Azután, hogy a BIOS-ban is levettem a CPU ventilátor fordulatszámát, gyakorlatilag hangtalan az egész gép, és ahhoz képest, hogy asztali konfiguráció, az alapjárati fogyasztása (20V/65 W-os laptop táppal hajtva) 11 W. De amikor már fut néhány alkalmazás (Thunderbird 6 postafiókkal, Chromium PH! Fórum lapokkal), akkor is 16 W körül marad.
Ma megjött a PicoUPS-100 is, ehhez még várom a 12 V/2,3 Ah-ás akksikat (és lehet, hogy szükségem lesz egy alacsonyabb feszültségű laptop töltőre is), de így nemsokára elkezdhetem végre építeni a szünetmentes üzemre is képes munkaállomásom házát.
Ja, #32998 óta a CPU hűtő egy Cooler Master GeminII M4 lett a nagyobb ventilátor átmérő által okozott kisebb zaj reményében. Kicsit ugyan nagyobb lesz így a ház, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33563 üzenetére
Újabb ház építés!
Nyugodtan posztolhatod ide, ha elkészült egy munkafázis
Ha kihúzod a hűtő ventit( 1-2 percre alatt nem fog túlmelegedni) van hangja a tápnak?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Wide range pico psu nem örül a 12V betápnak, legalábbis a 12V akkor jóval zizisebb lesz.
Mondjuk nem mind, de valamivel jobban örülnek a nagyobb fesznek. Hamár egyszer wide range.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33566 üzenetére
Szerintem 12V körül átválthat 100%-os kitöltésre a DC-DC, így tudhatja biztosítani hogy 12V bemenetnél a kimeneten is meglegyen a 12V.
A zajjal nem lehet gond, mert ekkor nincs kapcsolgatás, az akku szolgáltatja az áramot, a fet-es átkapcsolón(UPS) keresztül. Ugye a be+kimeneten továbbra is ott a szűrés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33566 üzenetére
Ha teszel elé sorosan néhány Si diódát, azzal be tudod lőni, hogy 18V alatt maradjon a picoUPS bemenete egy pár volttal magasabb feszű tápegységnél is.
(mondjuk a P2500 8A-es -kapható lomexben is: 16-04-23- mint relatíve nagyáramú, hengeres kivitel, de akár graetz-hídból is kiindulhatsz, az mindjárt "duplát ér" fesz.esés tekintetében (20A-es: 20-01-17) ) -
uhulinux0203
csendes újonc
Szia!
Megtennéd, hogy ismerteted az összeállítást.
Érdekelne a dolog.
Egy ilyen házba mekkora proci rakható be.
köszi -
uhulinux0203
csendes újonc
válasz cinemazealot #33590 üzenetére
szia
köszönöm a választ
-
kisza25
félisten
válasz cinemazealot #33701 üzenetére
Csinos
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
sb
veterán
válasz cinemazealot #33701 üzenetére
Saját konfig nálam is paneltáppal fut.
Az lenne az ideális ehhez is, de most a költségminimalizálás jegyében csak házhoz adott paneltápban gondolkodtam.Viszont amit írtál az elég jó áron van. Ez a Whitenergy kocka mennyire megbízható? Régebben 8-9k között láttam csak külső kockát is, így a panel+kockára 20k körül számoltam... ez meg így majdnem a fele.
-
Mercutio_
félisten
válasz cinemazealot #33747 üzenetére
Gyakorlatilag egy hangfaldoboz aminek a belsejébe egy PC kerül, ahogy a hangfal a hangszórók hangját (főleg a mélyebbeket) felerősíti úgy itt is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
eight
senior tag
válasz cinemazealot #33756 üzenetére
Az a baj, hogy elvileg 2 hét múlva mentem volna szabira, amikorra berendeltem volna mindent, de ez az "ötlet" most kukázva lett sajnos. Nem tudom mit csinálok, az elite 110 nagyon nem tetszik.
Lehet akkor inkább matx és Enthoo Evolv, mert szvsz nem éri meg az itx/sfx felár ha nem pici a gép Most viszont akkor megint tervezés és ma még ugye rendelnem is kell[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz cinemazealot #33739 üzenetére
Köszi, a 2 év valóban bíztató.
Mondjuk ennél nagyobb kéne. Pentiumhoz elég az 50-60W, de i3 csúcsban elérheti alulfeszelve is az 50-60W-ot HDD-vel és kellene némi tartalék.Hangtalan, nem túl drága SFX tápra nincs valakinek tippje?
-
kisza25
félisten
válasz cinemazealot #33786 üzenetére
nekem a 478 idejében ez hozta meg a megváltást
1-2 héten belül indul nekem is a mini-ITX project, nem semmi a memória árak pár hét alatt, hogy felmentek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Mercutio_
félisten
válasz cinemazealot #33789 üzenetére
Én is parázom, hogy jövőre lejár a GA-B85N Phoenix garija, na nem mintha bármi baja lenne, csak nálam a gari amolyan fixáció és már nem lehet újonnan boltban megvenni, emiatt meg platformot váltani ...pláne, hogy az utódról lehagyták az USB DAC-UP csatit
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Nirvanus
aktív tag
válasz cinemazealot #33786 üzenetére
Na igen, emlékszem. De a 1340Mi-ben nincs (!) mozgó alkatrész. Csak négy mag, SSD és 8GB dual.
[iTX-or-GtfO!]
-
HoaryFox
őstag
válasz cinemazealot #33855 üzenetére
Hmm... azt hittem, ezek tartósabb konstrukciók, saját rendszer építésébe meg nem fognék bele.
Akkor lehet mégiscsak marad a GeminII. Csak az a baj, hogy az honnan fog lélegezni, az a 6 mm a venti és a táp nem kicsit kevés hely?"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
HoaryFox
őstag
válasz cinemazealot #33858 üzenetére
Akkor csak a vízhűtés opció?
(#33859) kisza25: Igazából attól félek, hogy egyszer csak szivárgás, azt dobhatom a kukába a drága procit meg alaplapot...
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
HookR
addikt
válasz cinemazealot #33855 üzenetére
"A ventilátornak mi a pontos típusa?"
NoiseBlocker eLoop (Hogy ezen belül melyik, azt nem tudom)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HoaryFox
őstag
válasz cinemazealot #33863 üzenetére
és (#33865) Duracellm... köszönöm a válaszokat!
Még lehet jelentkezek, most ebben a szemenszedett pillanatban átcsábított a kollégám a microATX felé, most megvitatom magamban, melyik lenne a jobb
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
VTom
veterán
válasz cinemazealot #34130 üzenetére
Ezen talán látszik minden.
Elölről fúj be a 200mm-s venti, a CPU hűtő tolja tovább a leegőt, a ház hátuljában 2db F8 pro szív.
Fogalmam sincs, hogy miért nem a képet szúrja be, miért csinálja ezt..
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz cinemazealot #34132 üzenetére
Igen, az segít, a tető levételével GPU -8 fok. A nagy melegben így toltam.
(#34133) Duracellm... Gondolkodtam már én is az elülső venti cseréjén, az NZXT FN-200RB tűnt a legerősebbnek. Viszont cserébe hangosabb is.
(#34133) Duracellm... Kicsit tuningolt Atlas, 2db Ben Nevis ventit operáltam rá (amit mellesleg ingyen küldtek Aplenföhn-ék - egy kis reklám ) így nyertem 6-7 fokot a CPU hőmérsékleten játékok alatt az eredeti 92mm-s ventikhez képest.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
energy4ever
addikt
válasz cinemazealot #34232 üzenetére
Minimum 2, de 8Gb az ajanlott hozza!
Enis 2x4Gb-al hasznalom a gepem, es egyik jatek, egyik szerkeszto program sem lepte tul eddig a 6Gb-ot!
Feleslegesnek soknak talalom. A tobblet penzt meg masra is tudja kolteni. Vagy vegyen inkabb gyorsabb memoriakat. Nalam az 1333-rol valo 2400-ra valltas jelentossen felgyorsitotta az egesz gepet.BennyRay: Arban mennyit koltenel gephazra?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cinemazealot #34269 üzenetére
Tegnap már félig aludtam, azt sem tudtam, mit írok...
HTPC/media macs:
NyanLian cat:Enthusiast kitten:
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zsoltee10
addikt
válasz cinemazealot #34762 üzenetére
Köszönöm a véleményt. Ventilátort tudja vezérelni biosból, akár le is áll a procin, be lehet állítani hőmérséklet limitet erre vonatkozóan?
-
zsoltee10
addikt
válasz cinemazealot #34764 üzenetére
Köszönöm szépen, várom a fejleményeket!
-
félisten
válasz cinemazealot #34762 üzenetére
Jó kis konfig!
Milyen tápot használsz, milyen notiadapterrel?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz cinemazealot #34814 üzenetére
Ennyi idő elteltével a PCB-vel együtt bármelyik pineket tartó műanyag(foglalat) is deformálódhat a hűtés egyenetlen leszorítása vagy a CPU-t befeszítő kerete miatt, annyira, hogy ilyen problémát okozzon, mert nem ér hozzá a cpu-hoz a láb.
Ez nem Asus specifikus a probléma.Meg lehet próbálni levenni a 3 csavarral a keretet a foglalat körül, és hagyni 1-2 hétig csupaszon, talán kirúgja magát az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz cinemazealot #34941 üzenetére
Köszi szépen! Majd teszek fel képet a kész gépről is.
-
Ðávid
aktív tag
válasz cinemazealot #34951 üzenetére
Köszi szépen!
A pontos konfiguráció:
Celeron G3900
Asrock H110M-ITX/ac
Adata 2x4 GB DDR4
Kingston V300 120 GB (még Toshiba cellás, nem nagyon volt más kéznél)
160 wattos pico PSU és mellé egy 120 wattos adapter
Chieftec IX-01B#34953 AxBattler
Köszi szépen neked is!
Ez a porszűrő jónak tűnik, lehet beszerzek belőle. Már a többi gépemnél is gondolkodtam ilyesmin, mert sajnos nálunk nagyon porosodik minden az egész lakásban.Őszintén szólva nem hallok semmit belőle (jó egy méterre van tőlem). Leszabályoztam a BIOS-ban 25%-ra és így 860-as fordulat körül van. Egyelőre még nem volt időm különösebben tesztelni a gépet, mert csak éppen az előbb fejeztem be a szerelést és közben más dolgom is akadt. Most üresjáraton megy kb. félórája és a processzor 39, az SSD meg 38 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cinemazealot #34994 üzenetére
LINK
Ez furcsa, mivel a tesztben Prime95+Furmark alatt sajtoltak ki 50W-ot az i3-6100T-s rendszerből..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest