- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz
PROTRON #57997 üzenetére
Én még ezt néztem: BLACKNOISE BlackSilentFan XM2
Ebből kettő nincs annyi mint a Noctua, cserébe nem PWM-es
Ebben a méretben pláne a 10mm vastagok között nincs nagy választék. -
sasNAXO
aktív tag
#57992 Rick4:
Megvan még, a "kis" gépben megy az X36.
Főgép: Dan A4-SFX, 5600X, BlackRidge, RTX3070
Kis/tartalék/"játszós":In win Chopin, 5600G, AXP90-X36#57996 O_L_I:
Az még jobb, bár lehet lesz szélzaj, attól függ milyen közel lesz a venti a tetőhöz. A két kis venti jó lesz ott.
Amúgy a BR alá pl. pont befér a Ballistix.#57997 PROTRON:
Egy Noiseblockert próbálj ki. -
PROTRON
addikt
-
O_L_I
őstag
válasz
sasNAXO #57993 üzenetére
A 47mm magas változatot rendeltem, mert az a SSD beépítő keret nélkül még éppen befér.
A két oldara pedig lesz két Noctua 40X10 PWM ami majd kifelé szívja a meleget a házból.@Rick4 A BlackRidget azért vetettem el mert szinte az összes hűtőbordával ellátott RAM magasabb mint 33mm
-
PROTRON
addikt
"Ha a hűtő magasságot ír, tehát cooler max height, akkor rászámoltak procit, foglalatot, lapot, távtartót, és a 40mm a hűtőé."
Köszi, ez a távtartó ami útban van, szal ha az kikerül akkor rendben lesz.
Vagy másik opcióként ott a JX-500, annál csak 45 mm-t ír hűtőhöz, de talán abból az 1-2 miliméterből nem lesz gond...híres utolsó mondatok.
Elvielg a JX-500-ban 120W panel táp van, de ac-dc nélkül, már ha hinni lehet a hiteltelen leírásoknak.
Ha hiszünk nekik, akkor br. 172k a konfig ami szimpatikus összeg. -
sasNAXO
aktív tag
Most éppen nem tudom megnézni, de szerintem igen. Asszem az 5700G-t (volt olyan is csak downgrade volt utána) tudtam 2100-ra is állítani...
Asszem ez is bírta volna, de azért lett 4000Mhz, mert így jobb a timing, mint 4200-on. Teszt progikkal méregettem melyikkel volt a jobb, ez lett a vége, bár nem vittem nagyon túlzásba, pár óra volt csak.AXP-X36 nem rossz, pár fokkal jobb mint a Noctua L9a. Abba a kis házba javaslok egy oldalsó ventit is.
-
Rick4
félisten
Ezt a hűtőt akarod egy 5700g-re rakni? Mostmár ugyan mindegy, de nemrég SasNAXO kolléga nemrég ilyet cserélt le egy Black Ridge-re, ami itthon üzletből 14 ezer, azaz szinte forintra annyi, mint a tied. szerintem jobb választás lett volna!
Mondjuk én is ilyen kísérletező kedvű vagyok, kíváncsi leszek, nálad mi lesz a végeredmény azzal, de ez a ház nem valami nagy egy ilyen procihoz.. -
Rick4
félisten
Papíron van eltérés a két frekin mért értékek között, de mivel csak annyi változás van, hogy önmagában a ram 15%-nyit gyorsul, minden más azonban marad, alig érezni belőle valamit, szóval inkább a stabilitást célozd meg... Úgy rémlik, 3800-ra állítottam be végül, legyen egy kis plusz, de ne a stabilitást feláldozva.
-
sasNAXO
aktív tag
Szia, egy Asrock B450 Gaming-ITX/ac -ben a 4400MHz-es Crucial Ballistix Max 2x8GB 4000-re állítva szépen megy 5600G-vel. Timingok nem túl komolyak, jobb mint a gyári, de nem sokkal. (Az XMP profil azonnal megy, nem kellett állítgatni.)
A másik memória amiről tudom hogy állítólag nagyon jó az a Patriot Viper Steel, nekem nem az lett végül mert ez a mostani olcsóbb volt és helyben, de állítólag ez a másik Samsung B die-os és nagyon jól lehet állítgatni. -
O_L_I
őstag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Egy 5700G köré építek egy kis ITX gépet és az ASROCK B550M-ITX/ac-t néztem ki hozzá. Esetleg használ-e itt valaki ilyen lapot 4000Mhz körüli RAMokkal és ha igen mi vállt be?
-
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57980 üzenetére
"40 mm ha nincs"...no de ezt úgy kell érteni, hogy attól még mert nem rakok bele SSD-t, attól még benne hagytátok a tartólapot nem?
Tehát ha a háttértár-tartó lapot is kiveszem, akkor lehet hogy csak "dudorodni" fog?
Nem nagy cucc venni külön aftermarket hűtőt ami csak 40mm és éppen elég egy i3-hoz, csak amikor már egy teljes irodát kell felszerelni 3-5 PC-t, akkor már inkább elinnám a teljes összeget, amibe még a főnök is belemenne mire végzek a 3 PC összeszerelésével és beüzemelésével win10+office+acrobat pro+DWGtrueview.
BTW lehet hozzá kapni DVD bay kiegészítőt mint a IX-01hez, szal ki lehet emelni még 10mm-el az egészet, csak az még pénz...Igen, a teljesítményt azt vágom, ez ilyen próba cseresznye, hogy idle mellett mennyit kér, meg hogy a tényleges irodai terhelés során, pl excell táblák és word mellett megnyitva egy 20 tabos firefoxot, tecsővel...van irodában másik PC-ben 300W-os táp, azzal tudunk majd tesztelni.
De én is azzal számolok, hogy könnyen 90% hogy a panel táp kivesz és helyére egy inter-tech NAS 200W pico + külső tégla min 120W-al...legalább is itt a forumon mindenkinek javaslom a biztonsági tartalékot.
Most meg akasztják a hóhért...Csak mert idehaza a server i3-8100 procival full load alatt se megy 55W fölé, falból mérve.
Épületvillamosságis cégként azért van az irodában pár műszer amivel le tudjuk ellenőrizni a tápegység tényleges terhelését a falból.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57978 üzenetére
Általában úgy szokták, hogy 30mm ha van benne ssd, vagy 2,5 hdd, 40mm ha nincs. Biztos hogy a gyári hűtő nem megy vele.
Az az intel proci kereken 60 wattos nem? Ráadásul annàl többet is be szoktak kajálni az intelek. És még ott a többi fogyasztó. Ahhoz kevés lesz a külső táp. Ehhez meg nem írják hogy tudna 120 wattot a belsője.
Az U, T, TE modellek alap órajelen azonban beleférnek.
(Egyébként csini ház) -
PROTRON
addikt
Hmmm...kíváncsiságból összepakoltam az egyik bolt kínálatából az Inter-tech ITX-601-be egy kis irodai konfigot a konfiguratorral.
Alig bruttó 167k, így hogy elérhető az Asrock b660m-itx/AC.
A "H" csipset az további 14k lenne és igazából csak 1 db alaplapi "C" csatival tud többet, meg ugye biztosabb VRM hűtéssel.
Bár ezutóbbi nem biztos hogy lényeg ha eleve csak a beépített 60W panel táppal használjuk egy i3-12100-al.
Ami ráadásul jó pont a B660 esetén, hogy ennél nincs felesleges második M.2 slot, ami takarná a csipset hűtést.Az egyetlen gondom a házzal hogy nem tudom a gyári intel hűtő belefér-e, mivel elvileg 40 mmt írnak, de lehet hogy ezt a beszerelt a HDD tartó elemmel együtt érti?
Ugye olyan elrendezés mint a Chieftec IX-01B esetén. -
Akyga AK36BK - gyári oldal
Kicsit OFF ez a modell, de ITX elhagyóknak jó lehet, főleg fektetve, HTPC-nek!
Alacsony ár, 2x 120mm venti, ATX táp és mATX deszka (épphogy'), 310 x 175 x 350mm. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57970 üzenetére
Az MSI logó, meg a lefagyás az elég távol áll a "mindent elfelejt a gép", az előbbi valóban lehet inkább bios hiba, de inkább bios chip, majd most kiderül!
-
HUN_Sector
őstag
A baj a gyakorlatban nem az volt, hogy pl az időbeállítást elfelejtette, hanem hogy a boot menü után az msi logónál lefagyott. Ezt nem tudom menynire okozhatja elem. Félek nem.
De bios frissítés után automatikusan rendben elindult amíg addig nem., Azt követően meg nem vettem még le az áramhálózatról. Fura egy hiba na, annyi szent. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #57966 üzenetére
Nekem is noiseblockerek voltak, egy gond van velük, kb. egy évig ha bírják normális hanggal folyamatosan (ha időszakosan van bekapcsolva, akkor mondjuk kettő összejöhet).
De amíg bírják, addig jók...És nem írtam a bios témádhoz, de igen, ahogy Rick4 kolléga is írja, az bizony a bios elem lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57967 üzenetére
Szerintem nem bios hiba, legalábbis furcsa lenne, ha a bios hibája az, hogy idővel elfelejti a beállításokat, hiszen pont az a dolga, hogy megmaradjon amit beállítottál...
Na majd látod. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #57965 üzenetére
Első körben kettő darab 15 cfm-es 50x50x10 mm-es noiseblocker blacksilent xs1 ventit rendeltem bele (jókat olvastam róla), lemérem utána hogy alakul a hőfok. Mivel megrekedni nem fog és átfújás lesz, 70-nél magasabbra már nem számítok.
Ha mégis a teje közelében alakulna, jön a modding, ami alpvetően nincs ellenemre -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #57944 üzenetére
RGEEK L80S tulaj itt. Ami egy kínai, valszeg egy Intertech A80 kopi, vasból, szellőző fedlappal. Most ezt tudom linkelni, ha szabály ellenes lenne valaki modi törölje kérem, a képeken lenne lényeg.
Az az A60 ha jól tudom nem szellőző fedlapos cucc, avagy bent keringtet mindent a proci hűtőd és ha jól látom, még a lamellák iránya sem segít (proci befelé fújja a levegőt). Nekem is ilyen irányba állt a hűtő, csak nekem fentről tudott beszívni a venti és még kapott egy 5 centis ventilátort ami kifelé fújt.
Így egy 3200G, windowsban talán 80-90%-ra leszabályozva nagyon kényelmesen elvolt és nekem ugye volt 2.5 tárhely is benne. Amikor nem használtam a felső lemezt, akkor egy 3D nyomtatott tölcsér még tudott rajta segíteni.
Én azt gondolom hogy neked muszáj lenne bele rakni oldalsó ventiket, egyik beszív, másik kifúj...
A másik opció amit írtál, az alternatív fedlap. Nem tudom Intertech verzió van-e, RGEEK verzió létezik aliexpress-en. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57963 üzenetére
Semmi baj, ha van multimétered, ki tudod mérni, hogy mennyi feszkó van benne, nem feltétlenül kellene 3 év után cserésnek lennie, de mi mástól felejtené el a beállításokat, ha nem a rossz elemtől. Lehet még persze bios chip, de az nem kihúzás után 1 hét lenne...
Ha van másik lap, ki tudod cserélni, vagy egy 800ft-os beruházással véglenesen kiderülhet, mi a gond. [link] -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57961 üzenetére
-
-
zolika15
tag
Sziasztok egy kis segitséget szeretnék kérni, még pedig az a problémám hogy adott egy asus b660i lap egy 12600k proci ha lapról szeretnék meghajtani egy 144hz-es monitort display kábelen pár perc után elkezd vibrálni a kép mi lehet ennek az oka? 120hz en nem produkálja ezt a jelenséget.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #57953 üzenetére
Áramtalanítást követően 10 perc alatt elfelejt mindent a gép és többet nem lép túl a bios logón...
Bios elem milyen állapotú?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #57954 üzenetére
Nincs oldalsó ventije
Legalábbis gyárilag nem kaptam.
Megfontolom a javaslatodat a belső kikanyarításával kapcsolatban, ha nem válik be a szúnyogháló. Keret nélkül de fedéllel is mocskosul meleg (-5fok a diffi). Ezen egy 6 cm-es venti sem dobna már sokat szerintem
No de többet nem offolok, telepítem inkább -
válasz
Vigyázz, az oldalsó 60mm-es ventiket is ez tartja, nem csak az USB-t.
Inkább csak a közepét vágnám ki, körbe meghagynám a keretet.#57945 HUN_Sector
Dremelel kivághatnád a külső lemezt, és rakhatnál rá egy fém porszűrőt. -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57952 üzenetére
youtube alattiak.
Fólia le lett véve, egyszer anno nem vettem le, azóta erre külön figyelek
A cooler megfelelően felfekszik, annyira van meghúzva, amennyire még illik, elégséges friss pasztát is kapott, az nem lehet baj. Netes beszámolók alapján másoknál is ilyen forrófejű.De most amúgyis más miatt fő a fejem. Áramtalanítást követően 10 perc alatt elfelejt mindent a gép és többet nem lép túl a bios logón... Most próbálom egy másik windows verzióval életre lehelni.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #57951 üzenetére
Ezek max terhelés melletti adatok, vagy tecső használat alatt?
Szerintem nem jól fekszik fel az a hűtő...nem bántásból, de levetted az aljáról a fóliát?
Mondjuk az is igaz hogy bent tud ragadni az ilyen házban a hő. -
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #57948 üzenetére
85 fokon megy a proci. Ennyit a 3400g nem produkál a chopinban. Oké, azt egy noctua hűzi de ez sem magyarázat.
Ellenben fedő nélkül 55 fok.Gyors ötletként a szomszédos praktikerben vettem tépőzáras fekete szúnyoghálót, megnézem az hogy szuperál rajta, lehet ennyivel meg is tudom oldani. Ha keret is kell hozzá, 1 mm-es balsafából vágok hozzá, de szerintem az nem lesz szüksèges. Na majd meglátom funkcionàl e
-
PROTRON
addikt
válasz
Én azt hittem hogy a másik irányból le tudod csavarozni az usb-k PCBjét, elvégre, innen úgy tűnik mint ha belső menetes cucc lenne belepréselve a fém lapodba. Ahogy pl a power gombnál is van. És akkor az egész panelt le ki tudnád hagyni.
Amúgy a fenti aldis mágneses cucc neked is jó, egyik mágnest felragasztod a zára, a másikat meg a mesh lapra.
Amúgy nem opció egy külön vásárolt USB csatlakozás?
Tudom drága, mert pl 5k huf az usb "C" kivezetés, de simán kapni olyat amelyiknél 1 alaplapi csatira 1 előlapi kimenet van, csak ilyenkor a rögzítés szokott a gond lenni.De mitől forró?
Mert nálam az irodában lévő mini itx konfig esetén érthető hogy a nálad is használt hűtés miért nem bírja, abban egy 10600K proci van, az meg messze 35W TDP fölött van még word alatt is, csak úgy heccből.
Na ott tényleg érzem a meleg levegőt fújni kifele minden résen át.De hogy 35W proci esetén hogy lehet forró a házad, az nekem rejtély...
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
A lemez felezese helyett, nem lehetne valahogy csak az usb-reszt kivagni belole oly modon, hogy kesobb akar meg vissza is lehessen rakni a panelt?
Tovabba a magneses talpakkal kapcsolatban (lehet lama kerdes, de nem ertek hozza) okozhat problemat a magnes ha hazban kozvetlenul a tuloldalt van a tap?
-
HUN_Sector
őstag
C verzió: tud valaki oldalt ahonnan mesh panelt lehet venni? Meretre vágva, a közbenső lemere rakva tökéletes tetőként szolgálna a mostani tele alumínium fedlap helyett, a levegő mégis járna
-
HUN_Sector
őstag
Na megvan ez az intertech A60 csoda. Van neki egy felső lemeze amihez lehet rögzíteni ssd-t, hdd-t. M.2-vel tolom, szóval bem lenne rá szükség. Na igen ám! De az oldalsó 2 db usb 3.0 foglalat is ehhez van rögzítve. Ha kiveszem, ki kell vegyem az usb-ket.
4 csavar fogja a 4 szélén. Felmerült bennem egy olyan opció, hogy a felét levágom egy lemezollóval, hogy jobb legyen a szellőzés. Így csak a ramok felett maradna a belső tartólap, de megmaradna az usb 3.0.
Meg lehetne L alakban is vágni, úgy a képen a bal alsó blokk tűnne el, tehát a negyede.35 wattos proci van benne, de tűzforró a ház. Jonsbo hp400s hűtővel és mx-2 hűtőzsírral van most elkészítve. Meg kell még néznem hogy tartólap nélkül jobb-e, ha igen, vagdosni kell.
De mindezek előtt még, valakinek valami további tipp? -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57942 üzenetére
Lehet a kormányzatnak mindehhez semmi köze, és talán csak a szokásos, az össz vásárlóból 15-20% körüli nyerészkedő, vagy nyerészkedni próbáló jelzi vissza, hogy megérkezett a csomag, de sérült, hiányos, aztán ennyit- annyit kérnek vissza, míg más országokban az ilyenek 0.1% körül megállnak.
Pont ezért nincs még magyar ebay sem, és sok évvel ezelőtt Magyarország is ott volt rengeteg amerikai eladónál a tiltólistán.
Talán ebben, és adózási morálban kellene mindenkinek jobban teljesíteni, és akkor nem itt tartanánk!Mondjuk pár perc alatt lesz áfa szempontból kedvezőbb másik országban címed, ahonnan még tovább is küldik neked a cuccot, szóval pont erre ráhúzni egy vélt ideológiát tényleg felesleges volt!
-
PROTRON
addikt
válasz
KaqXar19 #57941 üzenetére
Ez biztos info?
Mert akkor eléggé inkorrekt tőlük hogy az egyes egységek weblapján ez az info szerepel a duties and taxes-nál:
"
If your delivery address is in the EU, you can choose "Free Shipping" regardless of the warehouse. If the order is shipped from a warehouse in Hong Kong, the goods will first be sent to a German warehouse and then forwarded to you, all costs are already covered by the seller.
"
Itt egy egész EU-t írnak, nem szűkítik le.szerk.:
Most ránéztem a ship-terms oldalukra és ott tényleg egyesével fel van sorolva minden európai ország EU belül és kívül...magyarország (igen, szándékosan kismegűvel) nincs a felsorolásban.Bajszos népünk győzni és mert mindenkinél jobban teljesítünk! : @
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57938 üzenetére
Biztos jó, de nem olcsó, és ha elindítasz bármit, hangja lesz. Szemeztem anno ilyesmivel, aztán mégis az átépíthetőség- eladhatóság okán rendes pc alkatrészekből raktam össze gépet.
Most voltam az aldiban, olcsón van mágneses cucc, ahogy néztem a méreteit, akár pc lábnak is használható csak odanyomod, és kész vagy. 700 forint ért 8 db nem pénz.
-
PROTRON
addikt
Srácok ezek elég jó árak ingyenes EU-n belül házhozszállítással és elvileg átvállalt vám+áfa fizetéssel nem? [link]
Pl a legújabb Venus gép 512 SSD-vel és 2x8 gb rammal 509 ajró, ami kb 194k huf, egy kisebb mini-itx gépért...De a leginkább a Nuc ami jó árasnak tűnik, rtx3070-el 1009 ajróért.
Persze ezek mind integrált cpu-sak és csak a ram+SSD-t lehet bennük cserélgetni.
-
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57931 üzenetére
Persze, még betehetnék két oldalra két ARGB led szalagot, van belőlük egy nagy szatyornyi, de azt se akarom, már minden világít így is.
A kis kijelzőm megtestesíti mindazt, amit nekem tudnom kell pluszban, a ventit álligassa csak a lap nyugodtan...
Sok már ez így is..És akkor már nem is mondom, hogy megjöttek a ROG ventirácsok 2 hete, azokkal is kellene foglalkozni, de nem sok kedvem van szétkapni a gépet...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57929 üzenetére
Én inkább az alaplapi szoftveres szabályzásban hiszek, van itt még dobozában egy sosem használt 5 ventit szabályozni képes, 3 hőszenzoros, érintőképernyős 5.25"-os spéci ventiszabályzóm, de mire bekerült volna valamibe, leszoktam az akkora házakról, amibe befért volna...
Most meg itt a TT torony, aminek alul lehetne egy szép kis nyomtatott ajtócska a rács helyett, oda ez pont befér, és jól néz ki, meg is fordult a fejemben, de a lap annyira jól szabályozza a dolgokat minden mással együtt, hogy nem akarok belenyúlni. -
Rick4
félisten
válasz
KaqXar19 #57920 üzenetére
Van egy 3 kilós vastagfalú acél házam, igazából nem lesz vele semmi, ez olyan lanpartyra hurcolós, vagy házbontós kaliber, nehéz benne kárt tenni, talán egy camouflage minta jót tenne a dizájnnak, esetleg egy kis katonai láda jellegűre fel lehetne hozni, de nincs mégse tervem vele.
Tele brutál merevítésekkel, és olyan anyagból van, hogy bármit kibírna, simán rá tudok a 125 kilómmal állni. Az előlap konkrétan 4mm vastag, szóval még golyóálló is!
-
KaqXar19
tag
Koszi mindenkinek, ML06B es OPHION 7L kozt vacilalok mar csak.
Bar egy Chopin-ert elengednem az sfx tapot barmikor -
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #57922 üzenetére
És szerinted, szerintetek ez reális ár érte?
A saját hirdetéseimet levettem, mert se a Metisre, se a V6-ra még csak érdeklődő sem volt, a végén már 17k-ért sem. Pedig az előbbi konkrétan sosem látott konfigot (kétszer volt elővéve a gyári dobozából fényképezésre), a V6 az előző tulajnál igen, de egy csavarnyom sincs rajta.Az elfogadom, hogy kimentek a divatból, de fillérekért meg nincs kedvem kiszórni.
-
KaqXar19
tag
Hello,
Van valami ertelmes, itthon is kaphato sfx tapos haz, dvga nelkuli rendszerhez?
Lap,huto,tap van minden, csak valami kis pofas haz kellene. NR200-nal kisebb, ha lehet.
Koszi -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #57916 üzenetére
Én a képeket néztem, az alapján előre befér az AIO, én oda raknám, SFX-hez kell a beszerelő keret, hogy a házban az ATX nyílásba bekerülhessen a táp, és az talán 20mm plusz helyet enged felül, tehát fizikálisan már beférhet, viszont tudomásom szerint csak olyan keret létezik, ami szinte minden irányban középre pozícionál, nincs valamelyik irányba tlejesen eltolva a táp helye, szóval ha be is fér fölé így az aio, a táp attól még a levegő útjában lesz.
Létezik viszont TFX- ATX tápegység adapter, ahol akár az ATX hely alsó felébe is lerakhatod a TFX tápegységet, fölötte ott egy csomó hely, így azzal már tuti beférne, és van 700W-os TFX táp, nem is olyan vad áron, már ha a 60-70K neked nem az...Viszont onnan jön a következő gond, TFX-ből nem sok olyan táp van, ami moduláris lenne, 350-est találtam, ami a táp oldalába csatlakozós, erősebbeknek egy külön csatisor van már, amit megint nincs hova dugni ebben a házban, szóval marad a felülre heyezett AIO mellet egy adapter TFX táppal, és a hátsó panelnél, az alaplap mögött elrejted a szükségtelen kábeleket.
-
válasz
AxBattler #56637 üzenetére
Jonsbo C6 Belt Black / White gyári oldal
A korábban már bejelentett C6-os modell új variációja, 2db pánttal, köztük hordozószíjjal. Fehér ház esetében szerintem elüt a fekete szíj, viszont a kialakításának köszönhetően gond nélkül cserélhető házilag egy új szíjra.
Bizakodok, hogy ha ennyire tolják ezt a modellt, akkor rövid időn belül eljut majd hozzánk is, pl. a T8 Plus-al ellentétben. -
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57911 üzenetére
Igen Asusék sosem áraztak alul semmit .
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
viperabácsi #57907 üzenetére
A firmware miatt én is asust szerettem volna, de árban jóval a TPlink felett volt a hasonló hardverrel rendelkező.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57904 üzenetére
Direkt mértem én is, ezen felbuzdulva pakolgattam az antennét, routerből xiaomi AX3600-as van openwrt-vel, hardveresen nem hiszem, hogy az alja lenne, a gépben pedig egy alaplapba gyárilag dugott ax211-es wifi kártya veszi a műsort a lap gyári antennájával.
Mivel a kifelé mérhető sebesség korlátozott, pontosabban nem nagy ügy túllépni, én liniksebesség fétises vagyok, 2400 csak 1- 2 alkalommal volt, 1700 többször, érdemes, most 1200-1300 körüli értékeket láttam, ennek ellenére ez nálam csak egy opció, kábelezve van minden, és azon átjön le- fe a gbit macera nélkül.
Az 5GHz 160MHz-es wifi sugárzás egyik hátulütője, hogy a sávon belül zavaró tényező, azaz átlapolás (másik eszköz által a sávon belüli szórás esetén esetén borul a 160MHz-es sávszél, így még kertesházas környezetben se lehet hosszú távon arra alapozni, hogy évekig megvan a Gbit feletti wifi sávszél, szóval jó ez, de én még a 2.5Gbit-es itthoni hálón is csak gondolkodom, hogy kell-e nekem, elég az 1Gbit, pedig talán egy ezressel drágább a 2000/1000. -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57907 üzenetére
Tudod te mennyit hajlandóak az emberek fizetni a kikapcsolható LED-ért az ilyen eszközökön?
Nálam a TV-n is ki van kapcsolva a LED amikor nincs bekapcsolva a TV.
Nagyon zavar éjszaka hogy világít a klímának a zöld ledje... -
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57906 üzenetére
Engem az ASUS-ok egyszerű konfigolhatósága fogott mrg. Az előző is Asus volt Rt-AC55U , semmi gond nincs vele a mai napig sem , csak valamiért nem világítanak rajta a ledek , egyedül a power.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
viperabácsi #57905 üzenetére
wifin nagyobb névleges sebességet tud AX3000 vs AX5400, meg +2 antenna. de cserébe az asusodon 2,5Gig lan port van, enyémen csak gigabit.
-
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57904 üzenetére
Miben jobb a tp link , ha meg kérdezhetem ?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57902 üzenetére
Oké, ez tuti, viszont a mini antenna ehhez elég szűk keresztmetszet lesz...
-
viperabácsi
addikt
Asus Tuf Gaming AX3000 V2
Egy vasalt beton födémen keresztül a Telekomos 1000/25 nettel 900Mbps -t mérek vissza meg 27-et
Most csak ennyi lett -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57900 üzenetére
Routered is van, ami tolja a sávszélt a 210-es kártyának?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Futás, futópályák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest