Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz Francia91 #46152 üzenetére
Pl. Shuttle WLN-P
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz Francia91 #46156 üzenetére
Win10 1803 buid-től kezdve problémák lehetnek a 8191/8192 realtek chipsetes Wifi kártyákkal is.
Meg lehet próbálni, hogy a microsoft által szolgáltatott drivert helyett a gyártó által szolgáltatott drivert használja, amíg következő frissítésnél vissza nem cseréli.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Francia91 #46159 üzenetére
A pigtail-antenna szett-et nyugodtan vehetsz, az SMA csatlakozókra (ajzat papa, antenna mama) azért figyelj.
Ha adott kártya -legyen az bármelyik brand- és működik kihagyások nélkül, folyamatosan frissített W10 alatt a abban a laposban, akkor stabilan mennie kell az ITX lapoddal is.
Szóval igen.Tudom hogy triviális, de a modernebb laposokban már M.2-es modulok vannak, nem Mini pci-express, szóval valami 5-6 éves vagy idősebb dologban találsz nagyobb eséllyel fizikailag is kompatibiliset. De minél öregebb a kártya, minél régebb óra van piacon, annál valószínűbb hogy nem lesz friss win10 driver hozzá, szóval ördögi kör.
-
HookR
addikt
válasz Francia91 #46208 üzenetére
Kis türelmet, kapcsolom a delphoi-i irodát...
Szvsz hamarosan - geizhals.eu
-
Pgraph
aktív tag
válasz Francia91 #46239 üzenetére
Szia,
Nem akarom elvenni a kedved a Wraith Stealth-től, én éppen most cserélem egy IS-50-re. (Megvan már, csak kis idő kéne beszerelni.) Szóval, számomra zavaró volt a wraith vinnyogó motorhangja. Pedig nem vagyok különösebben érzékeny az ilyesmire, de ez elég rossz frekvencián dolgozik. 2400G-t meghűti azért, bár nálam nem pörög csúcson a proci sokat.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
-
A.Winston
tag
válasz Francia91 #46316 üzenetére
Szerintem nem, mert a táp teljesítménye alapján elméletileg nem kerül 8 pin-t igénylő terheléshez felhasználásra. Nekem is van kb ugyanez csak sfx-ben és az 4 pin-es. De amúgy simán átalakíthatod. Elég kell legyen.
Más:
Ilyet épített már be valaki? C6-os ac aljatot tennék a végére és egy pico psu-t hajtana (így lesz "brickless" a konfig és dc jack miatt se kell parázzak, h lefő valami). 3400G lesz csak rajta.
Esetleg másik topic-ot is javasolhat valaki, én nem találtam sehol infót róla.[ Szerkesztve ]
nincs
-
hegegabi80
addikt
Szerintem teljesen jó, ezek a chieftec tápok egész jók meg az sfx-esek is.
Sajnos a 4+4 pin-es 12V csati még nincs mindegyik tápon. De ez nem is annyira lényeges, mert a 4+4 leginkább OC-s procikhoz tuninghoz kell inkább.
PL ha az alaplapon csak 4 pin van és a tápon 4+4m akkor csak az egyik 4-e megy rá, nem is lehet felcserélni, mert úgy van a kialakítás. Ha az alaplapon a 4+4 van és a tápon meg csak 4, akkor sincs gáz alacsony fogyasztású cpu-nál, mert az a 4 pin elég rádugva, ezt is csak egyféle képen lehet.
Nekem volt már mind a két variáns is, és még nem volt gond. Bár lehet akad olyan lap, amelyik nem indul esetleg el ha 4+4 van rajta és csak 4 pint kap. -
törölt tag
Annak a 4p csatlakozónak (2 pin oda, 2 pin vissza) folyamatos, biztonságos áramterhelhetősége 2x6A, amivel 144W-ig jó vagy, bármelyik lapban.
1x4p-s 12V-os csatlakozóval tuningolt i5 3570K (~130W) és stock 1800x (~140W) hajtottam ill. hajtok probléma nélkül 8 ill. 4pin-es ITX lapokban.
-
törölt tag
válasz Francia91 #46339 üzenetére
a korábban kérdezett 4 PIN CPU csatlakozó meg lett oldva egy 8 PIN-es átalakítóval
CPU 12V 4pin-t bármiféle átalakító nélkül dughatod az alaplap 8pin-es CPU csatlakozójába, igaz csak 1 féleképpen, de belemegy.
"elektromossan" itt is ugyan az történik mint az átalakítónál.
-
hegegabi80
addikt
válasz Francia91 #46339 üzenetére
NO akkor csak megoldódott minden, és működik a cuccos, ez a lényeg.
Azt a 4 pinest egymagában nem próbáltad, ahogy Duracellm... is írta? Persze nem baj, ha van plusz átalakító. Anno én is rendeltem molex-sata átalakítót, meg molex-pci de még egyiket sem használtam.[ Szerkesztve ]
-
-
Horvi
őstag
válasz Francia91 #54361 üzenetére
A netes infók alapján simán lehet. Mivel nekem nem egy erőgép van benne így ezzel nincs problémám. Ventit tudsz pakolni bele bőven és levegőáram irányokat is lehet próbálgatni.
YT-n van egy csávó aki rendesen tesztelte őket azt érdemes megnézni a hőfokok miatt akár.Arra kell még figyelni, hogy ha alulra rakod a VGAt és SFX-L tápegységed van valamint a VGA is a hosszabbak között van akkor kicsit macerás a tápját bedugni illetve a kábeleknek ott elég szűkös lesz a hely.
A tápnak van egy kis felfogatója amit be tudsz rakni SFX meg SFX-L állásba is. Ha SFX-L állásban használod(mert mondjuk olyan a tápd) akkor viszont fentre a táp fölé csak egy slim venti fér be. Ha az SFX állásban használod a felfogatót(de a tápod továbbra is SFX-L) akkor meg nem fér be a normál/nagyobb méretű VGA. Párszor próbálkoztam
Ha még valami eszedbe jut kérdezz nyugodtan megpróbálok válaszolni.Hello darkness, my old friend...
-
PROTRON
addikt
válasz Francia91 #54365 üzenetére
Teljesen jogos a kérdésed.
Nem minden mini-itx alaplapnál van a hátlapon az M.2 slot, ami a munkaállomásunkba került ASROCK H570M-ITX/ac-ben egymás mellé, a csipset fölé került mind a 2 slot. Ez ugye azért problémás mert az alaplapi csipset is melegszik hiába van hőelvezető lappal körbevéve, egyik prohardver kolléga pár hete(itt topicban vissza tudod pörgetni) inkább vett rendes lamellákkal és "hőcsővel" szerelt SSD hűtőegységet, mert megriasztották az SSD hőfokok.Na most tehát a tényleges kérdés hogy amit ténylegesen használni fogsz annál mi a helyzet? Meg hogy milyen SSD-t használnál? Mert 970 EVO plust nagyon nem ajánlott elzárni a friss levegőtől, de a Kingston A2000 viszonylag hűvös és igazából annál gyorsabbat átlagos felhasználás mellett nem használ ki az eNber gyermeke.
Egy 980-as is fel tud melegedni ha nincs semmilyen légmozgás.
Szal összefoglalva:
-A2000 esetén minimális perforáció már elegendő szokott lenni.
-970 EVO (sima), valamint 980 (sima) már igényli a "fuvallatot", továbbá érdemes rá egy 2k hufba kerülő, rendesen bordázott "borda". De nem kell rá komolyabb légmozgás, tényleg csak fuvallat elég szokott lenni.
-970 Evo plus biztos hogy belassul ha nincs rajta a fenti rendes bordázott borda, de mellette igényli a komolyabb légáramot. Na nem közvetlen proci ventit kell gondolni, elég ha a ház ventiről érkezik friss levegő. Tehát ezt a típust kevésbé ajánlott az alaplap túloldalára rakni pláne ha aztán ezt a felét le is rakod az asztalra.Egyébként az SSD gyártói specifikációja megadja az üzemi hőfok tartományt, azt kell nézni hogy tartós 20GB írás alatt ne lépj túl rajta. Pl Kingston A2000 valamint Samsung is 40-65 fokig még hivatalosan nem lassul be.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HookR
addikt
válasz Francia91 #54373 üzenetére
Igen. Sőt, mivel a táptartó keretet nem csak az alaplaptálcára, hanem 90 fokkal elforgatva az előlap mögé is rögzítheted ( kép ), így akár még a microATX méretnek megfelelő 244 mm mélységű is lehet az alaplap.
Magasságra pedig 1 bővítőhellyel alacsonyabb, mint a microATX (244 x 244 mm), így az olyan ~220 mm körüli lehet maximum (hátha akad itt tulaj, aki leméri neked pontosabban).
Nyilván a határok efféle feszegetése rossz esetben kihatással lehet a többi elhelyezendő alkatrészre (pl. az alulra szánt ventilátorok méretére; HDD rögzítési pontok számára...), így azt érdemes előre átgondolni.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz Francia91 #54376 üzenetére
"Itt találtam egy linket, ahol szintén mATX lappal rakják össze, tetszetős "
A képen látható alaplap 226 x 205 mm (magasság x mélység). Ennek fényében az alaplap magassága 230 mm körüli is lehet, ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Francia91 #54571 üzenetére
Nem fér el. Ennek a szélessége 244 és a mélysége 205.
Olyan férne el aminek a szélessége talán 226, a mélysége talán lehet akár 244 is.
Én is benne vagyok ebben a dilemmában, vettem egy ilyen házikót, költözni kéne, az ATX lapom után nem kapkodnak, hogy az ITX drága, azok a kompakt mATX lapok amik elférnek általában sz*rok és max egy 4 magos procit tennék bele, akkor már lehet jobban járnék AMD-re váltással, mert ott olcsóbbak a lapok, gyengébb lap is elég 6-8 maghoz, stb.
ATX-es MSI Z590 Pro Wifi lapom van 11600K-val.https://tinyurl.com/rasoapro
-
félisten
válasz Francia91 #54571 üzenetére
244 x 244 mm-es microATX lapok már nem férnek el NR200-ban!
Ami beférhet AM4-ből: ASRock B450M-HDV, B550M-HDV
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
-
félisten
válasz Francia91 #54597 üzenetére
Az más, nem jó ha feszül... véletlenül belerúgsz a házba, és kész a baj. Így én is inkább elővenném a Dremel-t.
#54599 Pista0001
Nyilván ha ez a max. ami elhelyezhető, akkor nincs más, ez van. Gondolom ha 80mm-es beférne, akkor akkorát raktál volna bele.
Nálam meg azért lehet válogatni a 92-120-140mm vonalon. Valszeg' 1x 120mm lesz."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz Francia91 #54637 üzenetére
Az jó cucc, tápos topikban írták, ráadásul félpasszív... de ha picit olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor ezek is megfontolandóak:
COOLERMASTER V650 SFX Gold 650W
CORSAIR SF Series SF600 Gold 600W"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Francia91 #54639 üzenetére
CM-el vigyázni kell, mert két revízió is van a piacon, és a korábbi rev-nek van egy olyan idegesítő tulajdonsága hogy mikor aktív üzemmódba áll át, rövid ideig maxra járatja a ventit mielőtt beállna egy alacsonyabb fordulatszámra. az újabbaknál ezt már kijavították, de ugye online rendelésnél nem feltétlen látod ezt.
a corsair szerintem kicsit túlárazott, ahogy az EVGA is. ha az házban elfér, én azért átgondolnám az SFX-L-t, 12cm-es venti csak jóval többet tud.
vagy ha SFX, asszem olcsóbb opció a Thermaltake Toughpower[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
PROTRON
addikt
válasz Francia91 #54642 üzenetére
Szerintem ahhoz hogy később majd egy rtx 3060/3070 mini itx-et bele tudj rakni, érdemes előre tájékozódni hogy a 12V-os sín hány ágra van szedve, mennyi egy ágon a max terhelhetőség.
Valóban azt írják hogy a 650W már sokszor elég egy 3060-3070-nek, csak aztán érkeztek a panaszok itt a forumon, hogy bizony a régebbi fejlesztésű tápok során nem számoltak azzal hogy a mostani VGA-k 1-1 pillanatra annyira megrángatják ezeket a 12V-os ágakat hogy a védelmek lekapcsolnak. Szal két 650-es táp esetén sem mind1 hogy melyikről tudod majd meghajtani, melyikről nem.
De vannak régebbi tervezések amikbe raktak elég tartalékot ehhez, szal tényleg az adott kinézett tápegységre kell rákeresni a gyakorlati tapasztalatokkal az interneteken, mert itt nem biztos hogy elég hamar kapsz választ.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Francia91 #54646 üzenetére
lazán. én R5 3600 + RX6600 XT (előtte meg RX 480) kombót hajtottam 450W-os corsair SFX-el. csak azért vettem nagyobb tápot mert terhelés alatt hangos volt a corsair, de amúgy a táplálással nem volt semmi probléma.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
veterán
válasz Francia91 #54637 üzenetére
Én most egy Fractal Design Ion SFX-L 650W tápocskát vettem, alzánál múlt héten még 31 volt, már 36.
Eddig nagyon tetszik, sokáig passzív, csak játék alatt megy a venti de nem zavaró a vga mellett.
A kábelei pedig a Corsairhez képest vajpuhák.https://tinyurl.com/rasoapro
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Francia91 #54653 üzenetére
amúgy nem lenne egyszerűbb egyben megvenni, amikor megvan rá a teljes keret? engem biztos frusztrálna hogy ott áll a félgép a fiókban, kihasználatlanul.
-
PROTRON
addikt
válasz Francia91 #54653 üzenetére
Nem látni hogy a proci benne van-e, de egyébként már kerregtethető konfignak néz ki.
Nekem is van idehaza félkész gépem, hiányzik a mobil munkaállomásról a monitor, meg az aksi pakk... nomeg a befoglaló házikó.
De azért mint mini-itx PC-t használom iroda-fosbúk célokra.
Mondjuk VGA már van benne...meg igp-s proci is ha minden kötél szakad.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Francia91 #54657 üzenetére
szerintem jobban járnál inkább félretenni és egyben megvenni. már csak azért is, mert simán lehet hogy pl megveszed a deszkát két hónapra előre, lehet hogy később olcsóbban, vagy ugyanannyiért jobbat vehetnél. és mivel félkészen nem használod a gépet semmire, semmivel nem vagy hátrább ahhoz képest hogy egyszerre veszel mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest