- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #56398 üzenetére
Én is éppen csodálkozom, hogy egész halk tud lenni a DAN A4-SFX, hangosabbra számítottam (és én is harapok a hangokra). Mondjuk nálam valami rezonál nagyobb venti fordulaton, még azt ki kell derítenem micsoda, de utána a játék közben is elfogadhatónak tűnne már.
#56395 ANOka: Ezeknél a félig víz, félig levegő hűtéseknél nem éri meg jobban egy teljes vizesblokk és valami custom loop?
(Én amúgy levegő+deshroud párti vagyok.)
-
Crabface
senior tag
-
Egy "hirtelen ötlettől"* vezérelve úgy döntöttem, hogy az épülő konfigot mégsem NR200-as házba építem, hanem inkább AP201-esbe.
Hááát.... [kép]
Ez utóbbi pont annyival nagyobb, hogy már ne lehessen a konfigot ITX-esnek nevezni, hiába ITX-es lap kerül bele!
Ok: az AP201-es hivatalosan mATX ház, de mégis "milyen jól el fog férni benne az a b@sz*tt nagy videó kártya"!
Azt hiszem, tanultam valamit: "ITX-es Gamer PC" nem létezik!* - nincs (még?) a piacon- számomra értelmes - ITX-es táp, ami ATX 3.0-ás és PCIe 5.0 kábelt is tartalmaz
* - úgy "döntöttem", hogy nekem Saphire TOXIC Radeon 6900 vmely variánsa kell, mert az halk
* - "A disznó 10-et fog fialni!" -
hszilard666
veterán
Köszönöm az infót, le is beszéltetek róla!
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #56389 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #56389 üzenetére
Szerintem nem lehet valami stabil azokkal az akril elemekkel. Bár az ilyen kis kuckókat elég egyszer összerakni, aztán pár évig nem nyúlni hozzá.
Ennyiért jó vétel, mikor én akartam venni gyártótól borsosabb ára lett volna posta költséggel együtt.Hirtelen nálam is beindultak az agymanok, de gyorsan elhessegettem őket.
-
válasz
hegegabi80 #56386 üzenetére
Tényleg!
Jók az arányai, és az SFX táp támogatás, de a porszűrők teljes hiánya miatt szerintem nem vállalnám be, és az akril lapok időtállóságáról sem vagyok meggyőződve. -
Nirvanus
aktív tag
Úgyis az lesz a vége, hogy dobom az Antec ISK-t. Az a racionális. Főleg, hogy van itthon 600-as Silverstone fullmodu SFX. Szerintem Milo ML lesz a vége. Csak meg kell békélnem a gondolattal.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Nirvanus #56380 üzenetére
4-es Noctuával halkabb, de egyéni preferencia kérdése a dolog, meg picit táp függő. Nekem SilverStone FX350-G volt, "érdekes" venti vezérlése volt, alaplapra kötöttem ki inkább a Noctuát. És így se tudtam teljesen megszeretni.
Ezen kívül kérdésesek még a kábelek mennyi helyet foglalnak, de a flexguru pont hogy fullmodu, szóval itt megoldható kényelmesen a saját kábel is.
18-ért szerintem jó vétel (hát még ha jár mellé valahogy a 14 nap elállás akkor must buy). -
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Van itt valakinek tapasztalata flexATX tápokkal kapcsolatban? Szegény Antec ISK 150W-os spéci kialakítású tápja bírja ugyan a 100-120W-os folyamatos terhelést, de a jövőben kapna még 20-30W plusz terhet. Láttam jóárasítva Flexguru 300-at. És ugye a kendácsolás meg a kísérletezőkedv... Házcsere nem opció sajnos. Még.
-
Danex
addikt
válasz
FireKeeper #56370 üzenetére
nincs teljesen bepattintva az oldallap
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #56372 üzenetére
Akkor citrom....izé, hungarian narancs
-
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #56370 üzenetére
Banán nem volt?
-
fatpingvin
addikt
válasz
nihil41 #56362 üzenetére
közel tökéletes megoldás, de ez sajnos nem viszi át a SMBUS pineket amire szükség lehet. én javaslom hogy vegyél egy kevésbé esztétikus de jobban működő szalagkábeles megoldást. ebayen egy-két ezer forintok, de emlékeim szerint itt a hardveraprón is van aki ilyeneket árusít.
-
PROTRON
addikt
válasz
nihil41 #56362 üzenetére
Most sznob leszek, de én inkább innen vettem VGA bekötéshez: [link]
A neked minimálisan szükséges, nyitott végűt kiválasztva 6 dodó maga a riser kábel, én biztonsági alapon inkább olyat vettem aminek a másik vége rögtön x16, hogy stabilabban álljon. Persze ugye nincsen bekötve a többi adatszál aminek nincs kiinduló pontja a rövidebbik felén.
Ez már 16 dodó.
Ebayről is lehet, van eredeti fiókjuk.( mondjuk nálam nem csak a pciex slot hosszával, de irányával is kenyér törés volt. )
-
Rick4
félisten
válasz
nihil41 #56360 üzenetére
Ja, tényleg, arról lelopták a gyárban a rendes x16-os PCI express sínt. Bocs, meg se fordult a fejemben, hogy ilyet csinálnak, van itthon q1900b, j4025-ös asrock, utóbbi volt a kezemben kb 2 hete, azon ott a rendes hosszúságú sín.
Az adaptered a bányász vonalon egészen biztosan működik, nekem is van itthon ilyesmi vagy 50 db még... Nade filmezésre miért nem elég az a vga, ami a prociban van?
-
dugo_
veterán
válasz
nihil41 #56360 üzenetére
A hossza nem, mert valószínűleg elmenne x1 sávszélen is, jóval lassabban. A nagyobb baj, hogy a lapon x1-es PCIe hátrafele zárt, meg kéne vágni, hogy be tudd rakni a kártyát. Ez óvatosan kivitelezhető, kérdés, hogy ekkora sávszél csökkenéssel van-e értelme.
Vagy valami M.2 PCIe átalakító működhetne, ha ki van húzva rá 4 sáv, de abban nem vagyok otthon. Volt már szerintem téma a topikban.
-
Danex
addikt
Hát csak kisebb merevlemezekbol lehet több is otthon, a túl nagy méretű driveok pedig elég drágák, meg gondolj bele 18tb-hoz egyből 2db 18tb disk kéne a redundancia miatt, tehát 18tb kuka.
Eközben unraidnel 4db 6tb disk 18tb használható helyet ad pl redundancia mellett. És tippemre olcsobbra jön ki mint az 1db 18tb-os.
-
nihil41
tag
Sziasztok! Asrock j5005-itx lapot hogyan tudok párosítani rx550 vga-val?
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
NAS témában lenne kérdésem: valaki hosztol médiaszervert több kliensre 4k HDR képeségekkel? arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne a minimum (és legkisebb fogyasztású) hardver, ami ki tud tolni (mondjuk) Plex-re 4-5 szimultán stream-et, 2-3db 4k és 1-2db fhd tartalommal. a Q1900 még éppen eldöcög 1db 4k és 1db 1080p stream-mel, de tartalomtól is függ már sajnos erősen. ha megy a directplay a 4k fogadó tévén, akkor általában ok, de necces már.
köszi, ha akad tapasztalat
-
válasz
AxBattler #56327 üzenetére
Megnéztem a képeket a HDD csatlakozó nyákról.
Szerintem lehet bele hátra 25mm vastag ventit rakni, ha nem hagyományos SATA kábeleket használ az ember hozzá, hanem megfelelő irányba hajlítottat.
Mondjuk a 2xMolex táp is fura, az miért nem sata?
Arra a képek alapján nehéz következtetni, hogy merre lehet a SATA kábeleket felhozni az alsó kamrából. Talán oldalról, ahonnan a tápegység kábeleit is fel lehet hozni. -
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #56345 üzenetére
Az teljesen más sztori, én szerencsére csak txt fájlokat generálok, és egy ügyfél anyaga nálam a 4.5 KB méretet feszegeti, a hosszabbak is beleférnek 16KB-ba, nincs ilyen gondom, de azért is kérdeztem rá a vélt otthoni körülményekre..
Akkora méretben viszont más egy raid rendszert tartani, hiszen a backup sem megoldható már.
-
Horvi
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56341 üzenetére
Egy ideje nem követtem az árát amikor a normál 25mm-esből vettem egy value packet.
AxBattler Végül is nem rossz, csendes teszi a dolgát de azért azt hozzátenném, hogy nekem nem egy erőművet kell hűtenie.
-
Doom
aktív tag
válasz
flashpointer #56331 üzenetére
Köszönöm, ez az Asus valóban érdekes lehet. Az IM-1 kevésbé, akkor inkább megveszem az NR200-at.
56332 tlac: láttam egy videot, ahol a fickó belepróbálta ezt a hűtőt. A tetején a kiszögellések hozzáértek az oldalpanelhez, ezt inkább nem kockáztatnám. Ezek miatt egyébként elég nehéz is lemérni a pontos magasságát.
Lehet, benézek a házas topikba is, hátha ott van több tapasztalat ezekkel.
-
Rick4
félisten
válasz
mpierre #56336 üzenetére
Mire jó otthoni körülmények között 4 vagy 5 hdd?
Annak idején én voltam itt az első, aki 2012-ben az xpenologyt elkezdte használni, akkor még még HP microserveren, fizikailag is szükségem is van a szerveres dolgokra, de a mai napig elvagyok egy darab 6TB-os vinyóval, és az is félig van csak, amiből a fontos adat 500GB. -
-
Horvi
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #56335 üzenetére
Arctic P12 van nekem bent abból is a slim kivitel. Csak az fér be ha az SFX-L tápot a megfelelő helyre akasztod.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mpierre #56336 üzenetére
Asrock Q1900ITX-ben használok 4x4TB-t és van még egy 2.5" puffer SSD benne. a 4 sata port mellett egy 2000ft-os pci 1x-be szúrható sata átalakítóval szépen fel lehet tornászni. CM120 Advancedben ráadásul, egy kis fúrás faragással kényelmesen elfért benne a 4 drive, igaz a felső hűtése nem tökéletes. pont emiatt néztem a Jonsbo N1-et, de 100e pénz itthon... nevetséges ára lett. ez az N2 is oké, oké, de ára csúnya lesz és hát elég nagy 5 drivenak.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #56327 üzenetére
A fene esne ezekbe is bele....
Éppen azon gondolkodtam, hogy kiszállok az xpenology-ból és elpasszolom a cm elite 110-be épített nasom és átállok vmi gyári megoldásra. Erre itt ez a pofás kis ház.
Ráadásul 5, azaz öt hádédét fogadni képes bendővel... Ok, hogy az itx deszkák nagy része csak 4 sata porttal rendelkezik, de talán akad olyan, amin több akad és esetleg integrált procis is...
Ebből ápgréditisz lesz... akut ápgréditisz.
(Az eddigi ilyen felhasználásra szánt házak nem nyerték el a tetszésem. És nem is akarok hallani / olvasni róluk.
)
-
NR200P-ben SFX-L táp fölé milyen vastag ventit lehet tenni? Tudtok linkelni valami ajánlottat ilyen vékonyból?
Illetve van valamilyen lapos tápkábelhosszabbító a gyári helyett amit használva befér egy normál venti? -
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni halk gép ügyében.
Jelenleg van egy Raijintek Metis Plus házam, benne egy Ryzen 5600-zal és egy nVidia 3060Ti FE kártyával. Sajnos a korábbi mini házas őrületemen felülkerekedett az az igény, hogy inkább halk legyen a gép, és ez a mostani konfig idle módban ugyan közel hangtalan, de ha izzadnak az áramkörök, akkor már sajnos igen hangos.Én a következő alternatívákat látom:
1. Veszek egy CM NR200P házat, ebben az esetben viszont valszeg cserére szorul a procihűtőm is, amely necces, hogy befér-e (Noctua NH-U12S, ami hivatalosan nem fér be - 158 mm, a max viszont csak 155 lenne).
2. Veszek egy FD Meshify 2 Mini vagy egy Jonsbo D30 házat, és ezzel megadom a lehetőségét, hogy később mATX-re váltsak (úgy látom, a miniITX egyre drágább kezd lenni, és rájöttem, hogy nem annyira élvezem a szűk házban való turkálást szerelésnél). Bár most úgy tervezem, hogy 4-5 évig nem igazán cserélek konfigot.A legfontosabb az lenne, hogy halk legyen az összeállítás, ha dolgoztatva vannak a komponensek. Szerintetek melyik alternatíva lenne a leghalkabb?
A házak választásában az alábbi szempontok érvényesülnek:
- max 205 mm széles (ez fér el, ez KO)
- a lehető legkisebb és a lehető legjobb szellőzés optimumát keresném, bár inkább halk legyen, mint kicsi
- beférjen a jelenlegi hűtőm (ha nagyon kell, cserélhetem, bár vizet max akkor vennék, ha azt mondjátok, hogy ezzel halkabb lehet a gép)
- storage drive nem kell, csak egy nvme SSD-m van.
- SFX tápom van, ez nem korlátoz
- tetsszen (ez már csak a hab lenne a tortán)
- keret a Meshify 2 Mini ára.Előre is köszönöm, ha valaki tud okosat mondani, mert én már lassan több hete ezen agyalok. Ha van egyéb ház javaslat, azt is szívesen meghallgatom.
Azért ebbe a topikba posztoltam a kérdést, mert úgy vettem észre, a kisebb házak szakértői inkább itt "laknak".
Köszi, üdv,
D -
Jonsbo N2 Black / White - gyári oldal
222.5mm x 222.5mm x 224mm méretű, kompakt otthoni NAS alap, kétkamrás kialakítással.5 x 3.5" és 1 x 2.5" HDD fér el benne, a két kamra közül sajnos kihagyták a slim ODD helyet, így nem mondanám igaz HTPC-nek.
120mm x 15mm venti hűti a háttértárakat, ez lehetett volna igazán 25mm-es.1 slot-os VGA, vagy hangkártya azért elfér az emeleten, és egy kis leleményességgel* elég jó hűtést lehet összehozni az alaplapnak.
* = modding
#56324 HookR
Méretben szinte pont akkora, mint a Ridge, csak kevésbé mutatós.
Viszont van benne ODD hely, a két kamra jobban el van szeparálva, fér bele normál ATX táp. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #56313 üzenetére
Sok feltételnek csak részben felel meg és szerintem abnormális ára van, de hátha még nem láttad. Inter-Tech SC-2100 Számítógépház - Fekete - BestMarkt
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #56315 üzenetére
Már csak összekéne passzintani az álló és a fekvő módhoz való konzolokat, alá berakni egy tehermentesítőt és be is kerülhetne a monitor mögé.
Meg persze opcionális kiegészítőként a monitor aljára egy "frontpanel" kivezetést, amit rá tudsz aplikálni akármilyen monitorra, 2 db USB-A, 1 db USB-C, 1 db kártya olvasó, kombi jack, power-restart gombok...
Már rá is beszélném főnököt a vételre. -
Fractal Design Ridge - gyári oldal, Tom's Hardware, TechPowerup, eTeknix, SFF.network
Iszonyú stílusos SFF ház, fekete vagy fehér színben - ezt már valóban odatenném bármelyik nappaliba a TV-szekrényre, akármelyik konzol mellé!Van benne hely 4db 2.5"-os HDD-nek, de akár 335mm hosszú VGA-nak is, csak a felhasználón múlik. PCIE 4.0-ás riser kábel mellett 2db 140mm-es ventivel érkezik, de ezeket cserélhetjük 120mm-esekre, és 3db 80mm-es is elfér a ház tetejében; tápból SFX-L méretűt, CPU hűtőből pedig max. 70mm magasságút fogad. 355 x 375 x 94.6 mm-es méretével még épphogy' SFF.
Jelenleg nem tudok betellni ezzel a házzal, de egyvalami biztos nem lesz: olcsó.
($129,99 MSRP, excl. taxes) -
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #56313 üzenetére
I/O shieldnél nem magasabb hűtéssel
44.45mm egy shield, 3.81mm-rel van feljebb a ház aljától a rés, szóval itt nincs sok lehetőség, hűtőből azt kell venni ami befér, de mivel azt se tudni, intel vagy amd vonalon nézelődsz mert a lap+foglalat+cpu magasság a két gyártónál bizony eltér, ezekhez hozzájön a távtartó, szóval szerintem te egy drága 34mm-es hűtőt akarsz venni, vagy pedig passzív bordás, integrált procis alaplapot keresel...
Azt se ártana tisztázni, milyen kategóriájú proci, lap, mekkora értékhatár, stb stb..
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Szükségem lenne egy házra némileg speciális igényekkel, de sajnos most nincs lehetőségem építeni. Az igények: 2 darab 3,5-es és egy 2,5-es háttértárat szeretnék elhelyezni benne, integrát procis ITX lapot I/O shieldnél nem magasabb hűtéssel, pico táppal, a lehető legkisebb külmérettel, barkácsolás, módosítás nélkül, normális áron. Eddigi kereséseim nem vezettek eredményre, remélem, valaki találkozott már ilyesmivel.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56310 üzenetére
nálam most ment el a FormD.T1 egy kollégának, épp épül, várom mi szép lesz belőle. nagy fejvakarás volt az is... ha nem kellett volna még 200k, hogy rendesen vízre rakjam, akkor az maradt volna.
csak hát sok is volt, meg nálam nem járja így, számítógépbe nem rakunk vizet -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56308 üzenetére
de olcsó bányászkártyát nem vennék. vagy EVGA vagy FE, de utóbbit most elvből sem, nálam ez ilyen. megvárom a Radeonokat. ha nem gyó, akkor még szétnézek HA-n, mielőtt késő : )
Ghost nekem, jó biznisz volt, mert bár teli áron vettem rögtön megjelenés napján a Mk3-t, de két éves és nem megy sehova. nekem megérte.
szerk.: hozzáteszem, ez a flow-tru design egyre inkább beeszi magát mindenhova, nagy baj nem lesz akkor sem, ha marad bent. azt mondjuk kétlem, hogy a tápoknak jó, hogy a vga forró levegőjét kapják teliben.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #56307 üzenetére
A sok olcsó bányász kártyával szerintem már nem az nV-t támogatod.
Undervoltolj. Nekem is -40W a RTX 3070 -em most kb., picit lejjebb húztam gyári órajel alá, nem is tudom már melyik teszt ment közben, talán a Unigine Heaven, 240W helyett lett 200W.
Szerintem az a gerinc nv kártyákhoz must-have....ha már a "sport", még át se költöztem az DAN A4-SFX-be, de már az akciós Ghost S1 árakat nézegetem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56306 üzenetére
van igen, csak bepöccentem az nV-re.
3080-at meg nem szeretnék amúgy sem, túl nagy, túl sok. már a 3070Ti is a fogyasztási maximumom felett van, de az meg nevetségesen pici a házhoz képest.
egy 200-220W kártya a max, ami beleraknék, az is már sok az elveimnek, de legyen rendesen megcsinálva a hűtője. a flow-thru gerinc már rajtam marad, az én hülyeségem...Crabface: ilyen sport ez : )
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56299 üzenetére
szép!
nekem nagy kedvenceim az RTX3000FE kártyák, de a 3070Ti olyan kis picike lenne a Ghost-ban, el is engedtem (pedig ezért vettem vagyonokért új gerincet a házba én okos).
nagyon kíváncsi leszek a 7000es AMD kártyákra, szerintem még soha nem álltak úgy a csillagok, hogy all-red gépem legyen, de most egyre inkább erre fúj a szél.
(nem beszélve az nV féle kabaré tápcsatiról és partnerkezelésről, árszabásról)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Konteó topic
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Egyedi ékszerdobozka
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest