- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
Ixion77 #57698 üzenetére
Ja. [link]
Timeline:
- The C4-SFX Batch1 production will be done on 22th march 2023
- container shipping to resellers will be 7 weeks
- local custom processing and shop arrival will be 1-2 weeksThe C4-SFX will be available mid may 2023 in the following shops:
EUROPE: Caseking and connected shops like (JIMMS.FI,GLOBALDATA.PT,Mindfactory s.o.
-
Crabface
senior tag
Elgondolkoztam a ház csere dolgon. Azaz már egy ideje filózom a dolgon.
Nr200-hoz hasonló házat szeretnék, ami azért kisebb annál... Vagy ha nem kisebb akkor jobb helykihasználással rendelkezik.
I5+ref 6800 menne bele, sfx táp, nvme, esetleg ventik pluszban. Risert mellőzném.
Van valami ötlet?
-
Mercutio_
félisten
Kösz srácok
, azt hittem van valami lebutított 20k-s low budget verziója, de ennyit tuti nem akar rá beruházni a leendő tulaj.
Esetleg létezik AM4-es Barebone ami viszonylag kicsi, de 1 db 3,5"-os hdd-nek van benne hely?
Csak új bolti cucc játszik.
-
Ixion77
addikt
válasz
Mercutio_ #57680 üzenetére
Én nem találtam jó klónját. De mivel a C4-SFX hamarosan érkezik, már nem is annyira izgat. Nekem ez utóbbi lenne az ultimate ház, csak sajnos jó eséllyel nem lesz elérhető Mo.-n. (Na jó, csak majdnem ultimate, mert szívem szerint én az elejére állítanám, hogy kisebb helyet foglaljon és az alaplapi portok nézzenek felfelé) Mindenesetre ha hasonló felépítésű házat ismer valaki más gyártótól, ne tartsa magában!
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57677 üzenetére
Ez egy eladásra szánt gép, szóval mindegy, technikailag mi van benne, ez amúgy egy 1TB-os adata 750-es ssd, nem a rosszabik vége szerintem. De volt benne egy 500-as Kingston, azt vettem most ki, azzal is érezni lehetett, sőt, azelőtt egy samsung p981-est próbáltam, a különbség ugyanúgy megvolt még a ryzen 7-es konfiggal is, igaz ott alig volt érezhető.
Ha a trabantba Ferrari motort raksz, úgy fog menni, mint az állat, ez nem lesz példának jó...
Pláne úgy nem lesz jó, hogy csak az SSD-re szűkíted a példákat meg a mondatokat, miközben én azt írtam, hogy :
"bár nyilván több más dologgal együtt egyben érezni."
Mert a kolléga vacillált, hogy rakjon-e be másik konfigot a házba, azaz foglalatváltással, jobb procival, gyorsabb ramokkal tovább jutna-e, én meg mondtam hogy tovább.Nyilván tudjuk, hogy az újabb konfigok tesztekben mutatott erősebb számai a klasszikus használat során is megmutatkoznak, (hiszen a szintetikus teszt pont a vlaó életben használt funkciókat szimulálja) és ennek az SSD is részese, bárhogy is nézzük. Én se mondtam azt, hogy egy régi P4-es gépbe SSD-t téve megtáltosodik, és lever minden 13 genes cuccot, nyilván nonszensz is lenne.. Hanem azt, hogy ugyan a kolléga nem akar konfigot fejleszteni, pedig összességében érezni a különbséget egy 2 éves cucchoz képest is.
-
PROTRON
addikt
Nekem még sose sikerült a P95 manuáléját rendesen értelmezve tesztelnem a gépemet.
Az hogy egy SSD 2500/2000-et tud, van egy rakás más adata ami alapján el lehet dönteni hogy mire használható / mennyi a tényleges különbség. Ott a Kingston A2000-es széria, kiváló volt amíg lehetett kapni, biztos hogy erősebb a te Adata SSD-dnél, pedig az is csak 2000-es általános adattal bírt.
Hiába raksz egy trabantba ferrari motort, attól az még ugyanúgy rángatni fog mint az eredeti motorral.
Szal itt sem mind1 hogy belül milyen alkatrészek vannak.
Van idehaza Adata SU630 sata ssd-m, hiába van ráírva ugyanaz a 300-as érték mint a 850-es samu m.sata SSD-ra, ég és föld a kettő közötti különbség használatban, rendszer reszponzivitásban.Adata-ból csak a fullosak amik jók, a középkategóriában nagy a szórás, tapasztaltam.
Hasonlóan 2000-es Adata gyegébben teljesített mint a Kingston A2000-es amit céges gépbe vettünk.Amúgy meg a sebességgel kapcsolatban tudom Linus-t udvari bohócnak tartjuk, de tény hogy csináltak videót ahol leültették a kollegákat 3 PC elé vaktesztelni az SSD sebességeket amikor kijött a gen 4.0. Maga a PC többi része ugyanaz volt, ugyanaz az alaplap, ami tudta gen 3 gen 4-et, ugyanaz a proci-ram, gpu...és persze mindegyiknél a megfelelő driver volt fent hogy kihasználja az adott SSD technológiát.
10-ből 8 ember játék és általános office használat során a Sata SSD-vel szerelt rendszert érezte a legsmothabban használhatónak szemben a gen 3.0 vagy gen 4.0-val szerelt M.2-es SSD-vel szerelt változatnál.
Legalább is amikor megkérdezték hogy rendszer sebesség alapján tippelje meg melyik volt a leggyorsabb hisz abban kell legyen a gen 4.0 SSD...legtöbben a Sata-sat mondták.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57674 üzenetére
Nade ha játék alatt semmi, meg irodai programok alatt se, akkor én hogy érzem böngészgetve? A kattingatások mellett sok más dolog van, ami egy ilyen újabb cuccnál gyorsabb... Oké, ha van egy GPU bottleneck, akkor mindegy már, mi van előtte...
Pont ezokból felbuzdulva foglalkoztam egy kicsit az elhanyagolt hobbimmal...
Itt volt már egy ideje egy összerakni való gépalkatrész- halom, volt olyan, ami már össze volt válogatva, pont azt vettem elő, mert hasonló a gépemhez, de mégis kicsivel gyengébb. Egy Gigabyte H470i itx lap, egy i7-10700, 32 ddr4-3000, 1tb adata SSD..Össze se lehet a kettőt hasonlítani, pedig erre most került fel ugyanarról a pendrive-ról ugyanaz a rendszer, mint a sajátomra, mértem néhány SSD írást, az enyém a 7000/4000, ez 2500/2000, ram teszt nálam 90 ezer fölé megy, emitt 45 ezer körül. Nyilván a proci is gyengébb, de egy ugyanolyan VGA kártyával lehet mindkettő elbír, nade amíg oda jutsz, és kattintgatsz, addig is érzed ami történik...
És pont ezt mondtam, ha dobsz rá, mást fogsz kapni, ég és föld.
Pl most vettem a gép meg a monitor közé usb-c kábelt, mert a monitorban van usb hub, és közelebb teszem a vevőt, mert ma is elemet cseréltem, szerintem lagolt a sajátom...Egy furcsa csak, még kint fekszik a cucc az asztalon, egy idcooling frostflow 120-as aio került fel rá, és bármeddig toltam a P95-öt, nem igazán akart 50°C fölé menni a cpu hőmérséklet, pedig 1300 a 120-as radihűtő venti max fordulata, hangja nincs. Namost ennek nem így kellene történnie, mégsem értem, miért nem melegszik a cpu. Még a radi se volt meleg.
-
PROTRON
addikt
Azt azért ne felejtsd el hogy más a használati üzemetek.
Csak játékok alatt semmi különbség nem lesz, de még irodai programok alatt is csak nagyon nagy excell táblák esetén...CAD, 4k video render on to go vágáshoz, 8k fotomanipuláció programok, vagy amihez Te használod, server oldali írás-kiolvasás az teljesen más tészta mint amire átlag embernek szüksége van.
Az én CAD programom esetén láttam a különbséget, napi jelleggel kb 10-30 percet nyerek (aktuális felhasználás függő) azzal hogy 2000-es SSD helyett 3500-asra váltottam, mert az IO-K is módosultak 300k ról 600-800k-ra...az az ami számít.
Csak a 2000 helyett 3500 semmit nem számít napi használatban... -
Rick4
félisten
válasz
sff-cucc #57672 üzenetére
es hat meg a 4.0-sok kozott sem volt olcsonak nevezheto.
Január 27-ei vásárlás:
KINGSTON - KC3000 PCIE 4.0 NVME M.2 SSD 512GB - SKC3000S/512G 27180ft volt, most 23170ft
7000-et ír és 4000-et olvas, hidd el, érezni, bár nyilván több más dologgal együtt egyben érezni.Pont ugyanennyibe kerül minden más is ebben a méretben, még egy sima sata3 is lehet 20-26 ezer között. Szóval ez az olcsó vagy nem olcsó az marhaság.
-
sff-cucc
csendes tag
Nekem tetszik az otlet, hogy egy meglevo alaplap feltuningolasa aminek ezaltal kihuzodik az elettartalma + egyedibbe es meg ertekesebbe valik a tulajdonosa szemeben. Ha sok ujdonsagot meg meg nem is hasznalna ki, akkor meg foleg.
Ettol fuggetlenul ami az M.2-es SSD-ket illeti, szerintem meg mindig a 3.0-as az ami a legjobban megeri. A sebessegbeli kulonbseg 4.0-n annak lehet eszreveto, aki szaz gigakat mozgat rendszeresen. Egyeb esetben egy sima olcsobb, egyoldalu, 3.0-as ami kevesebbet is fogyaszt es foleg huvosebb is nekem szimpatikusabb. Ezek mind olyan elonyok amik azert szamomra fontosak de 4.0-nal elvesztem ezeket es tobbet is fizetek.
...ettol fuggetlenul a korabban bemutatott Dan A4-ban Seagate Firecuda 520-as gen 4-es M.2 van elol es egyaltalan nem melegszikViszont sajnos nem ez a jellemzo es hat meg a 4.0-sok kozott sem volt olcsonak nevezheto.
-
Mclovin
senior tag
válasz
Crabface #57667 üzenetére
Pont így. A fenti Asrock b450 kb elmenne 20-25k körül, arra rárakni 60k-t...plussz ha foglalat váltás, akkor a proci is ráfizetős a mostanihoz képest. AM4 vonalon meg nem megérős egy b550 újonnan vagy x570 használtan, ha játék a fő fókusz. Főleg, hogy mostani Asrock tud mindent, ami játékhoz fontos nekem (SAM, PBO2, RAM OC).
u.i: az adatlapom és konfig nem volt up to date, pótoltam.
-
-
Mclovin
senior tag
válasz
flashpointer #57661 üzenetére
Úgy értettem, ha 4.0-n szeretném használni a VGA-t.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Ide írok, talán itt lehet a legtöbb tapasztalat ezzel kapcsolatban.
Adott egy Asrock B450 ITX/AC lap, amiben egy AC m.2 wifi modul van, most már nem érzem túl combosnak.
Cserélném az AX m.2 modulra, egy Intel AX200/210-t néztem ki. Kompatibilis ez az alaplappal? Csinált-e már valaki ilyet? Ahogyan néztemn nem nagy ördöngösség cserélni.
-
Rick4
félisten
válasz
sff-cucc #57653 üzenetére
Tudok a problémáról, írtam is többször róla, sőt, már a proci vétel előtt is tudtam, de mint mindenben, itt is lebegtették, hogy majd lesz olyan széria, ahol ez már nem bug, hanem feature, és első sorban a 12. generációt írték ilyen meghajlósnak, az első tapasztalat után már megvettem a lefogató keretet, csak még nem ért ide.
-
sff-cucc
csendes tag
Sajnos ezeknel az uj generacios lapoknak a lefogatoja (nem tudom mi a rendes nevuk) ket oldalt nyomja csak le - emiatt picit meghomoritja a procit ami miatt nem egyenletes az erintkezes. Ez okozhatja az ilyen lenyomatokat.
Nem reg en is valtottam es raparaztam erre, igy beruhaztam egy ilyen lefogatora.Ez a der bauertol elvileg a jobb anyagbol levo, echte nemet "kezmuves" valtozat.
Kesobb vettem eszre, hogy a Thermaltake is gyart ilyet harmadannyiert. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
AxBattler #57643 üzenetére
Szerintem hasznalj carbonaut pad-et - vagy mit. Idealis ilyesmi feladatra mert nem pacsal, nem kell allandoan takaritani utana. Tovabba nincs olyan hogy hol jol, hol rosszul kented, hanem mindig tuti ugyanazt hozza. Ezek miatt ilyen proci vagy huto tesztelesekre idealis mert leszeded kicsit megigazitod es mar dobhatod ra a kovetkezot.
Amugy most en is jelenleg ilyet hasznalok, pont mert bar par fokkal rosszabb mint egy paszta, viszont sose degradalodik, tehat tartja a szintet - evek mulva nem romlik a hovezeto kepessege mint a paszta eseteben. Emiatt hosszabb tavon munkahelyi, boltokban levo vagy iskolai pc-k, nagymama gepe stb. amik raadasul ugysincsenek tulhajtva es foleg amit nem tervezunk allandoan butykolni, jobb ez.
Viszont ovatosan kell vele banni, mert konnyen szakad. Tehat ekkora folyamatos csere eseten erdemes bevasarolni azert 2-3 adagra valot. Figyelni kell a meretre is, mert minden prociesszortipusra mas kell (lehet pont AM4-esekre is venni, de nagy feluletet is amibol lehet merete vagni).
Az egyenlo nyomas meg sajnos az 1700-as foglalatoknal (talan az uj Ryzeneknel is) nem jo sajnos - es ez a lefogatobol ered. Mar kaphato erre olcso es draga megoldas kulon cserelheto contact frame-ek altal.
-
Rick4
félisten
Csak leszedtem, pont úgy, ahogy kell, egyszerre emelve, nem tetszik a lenyomat.. Igaz szedtem már le mindenfélét, azok se voltak "szépek", deitt feltűnően nem az...
Mindent végignéztem, életemben nem raktam még fel ennyire körültekintéssel hűtőt, pedig valamikor 2 éve rakhattam fel az elsőt, elvileg jó (jobb mint előtte) lesz, mert a pasztát is óvatosan kentem......
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57649 üzenetére
Ez már a 13th gen, de a probléma még megvan, ez a lefogató keret már úton van, direkt sok pasztát nyomtam, hogy pár próba után lenyomatot nézzek, de nem sikerült túl jól a csavarok leszedése után a lehúzás, szóval el is kenődhetett, de kicsit kevés a hely a pumpának, hivatalosan nem is fér be, mert az ssd takaró nagy fémtömb útban van, de addig nyomtam, amíg befért.
Holnap lesz időm, leveszem, megint fotózom, hátha ugyanaz látszik, és akkor már gyanús lesz, aztán ha megjön a lefogató, úgyis csere, meg tervben van a 240-es AIO is, szóval ha nem is 100-as, úgyis ideiglenes most...
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #57643 üzenetére
Akkor van gond ha megsütöd és esetleg továbbadod elsőtulajnemdohányzóként
Ha túlmelegszik a lap/proci védelmének közbe kell szólnia, normális esetben nem kellene gondnak lennie ebből, szerintem.
Bár kicsit nehezebb hűtő optimálisabb lenne ehhez a módszerhez, de hajrá. -
Pont ugyanúgy megfér az erős de kicsit tulajdonság egymás mellett, mint amikor ATX -ből építenek valami rettentő gyenge gépet!
Lelkük rajta...
Ide amúgy direkt nem írtam, hogy Torrent Nano helyett Meshify 2 Mini, mert az kb. ugyanekkora, és akkor már micro ATX, stb.
Az a belső LED kijelző nagyon menő! -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57612 üzenetére
Nade ennek ugyanolyan létjogosultsága van, mint egy vizesüvegbe hajót építeni, vagy bonsai kertecskét építeni, pont az a lényeg, hogy problémás, hogy fejtörést, kézügyességet okoz az összeépítés...
Hogy utána 600W-ot eszik majd a konfig? Az nem alaplap meg házméret függő, attól, hogy kicsi, még lehet az embernek igénye arra, hogy néha valami játékot is lehessen tolni rajta!Pont ugyanúgy megfér az erős de kicsit tulajdonság egymás mellett, mint amikor ATX -ből építenek valami rettentő gyenge gépet!
-
válasz
Grave_444 #57642 üzenetére
Itt azért már látszik, hogy nem kevés vas; szvsz kell neki a hely + a légáramlat!
Más OFF:
Adatlapon szereplő konfigomban tesztelnék néhány procit, de egyetlen napon belül, 15-20 perces időtartamokkal, szóval gyorsan cserélném egymás után.
Mivel elég szűk a konfig, nehézkes a szerelés, ezért arra gondoltam, hogy csak mindig újrapasztázok, és ráfektetem/rányomom a coolert a procira, de nem csavarozom rá az alaplapi foglalatra, így spórolok sok vesződséget.
Ugye nem gond, ha így csinálom? -
Grave_444
nagyúr
Mivel már említettem és volt róla szó remélem elfér ide ennyi a költözésemről.
Ez a része még itx gépek közt is elmenne.Prodigynél 1,5 literrel nagyobb.
Akit érdekel annak több kép és egy kis infó itt. -
sff-cucc
csendes tag
Ha mar nagyobb hazakrol van szo, nekem is van olyan ami nagyon tetszik, dacara hogy boven nagyobb mint amit a szabvany eloir. Ilyen a Fractal Torrent Nano (remelem most sikerul rendesen beszurni kepet). Baromira bejon hogy elol van egy bohom nagy venti (vagy ketto 120mm-es) es az folyatja keresztul a hozza passzolo, szinten oldalventis processzorhuton a levegot, mig a tap fent van, de megse vesz el helyet - sot, igy nem is perforalt hanem teljesen zart a teto (siman ott aludhat egy macska is no problem). Letezik feher es fekete valtozata is es bar nem pici, de ide is ITX alaplap kell. Ranezesre a flowthrough-videokartyakkal sem lehet benne gond.
-
flashpointer
őstag
válasz
PROTRON #57633 üzenetére
A huto deepcool AK 620 (ennek is kattogtak az eredeti ventijei.. nem tudom csak en vagyok ilyen balszerencses vagy mindenhonnan kihallom, noctuabol bezzeg nem ) (1 mm marad az oldallapig) .
Igen ez a tap a tartalekom mert mindenhova befer, ahelyett kene egy masik, habar 65w-os procival jatek kozben vitte siman a konfigot ugyhogy nem surgos, meg amugy is 80%-os poweren fut a kari ami kb -5% teljesitmeny.
ket 360-as radi is "befer" , majd meglatjuk mit hoz a ráérés : ) -
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #57632 üzenetére
Kár a gyári venti kattogásért, jó macera lesz kicserélni gonodolom.
De faja a konfig.
Jó az a 4090...
D15 extrákkal?
600-as tápegység??Amúgy az általam linkelt videóban 850-es silverstone van...
-
flashpointer
őstag
Azert azt is emlitsuk meg mostmar kb csak a hutesnek kell hely mert maga a PCB alig foglal valamit, meg hogy egy dolog a meret es egy dolog hogy ki milyen zajszintet toleral, mert 4090-et is le lehet huteni egy 120-as ventivel (by linus).
Szoval instan meg redditen (meg itt a forumon) jol mutat a 8 literes 7950X+4090 konfigcsak rohadtul nem lehet elni mellette, vagy szuksegbol van (helyszuke/utazas).
"A nem fer el a monitor mellett az asztalon" temaban meg csak annyi hogy matx-ben is van aminek kevesebb footprintje van mint a majdnem barmelyik mitx-nek:
Ha mar ilyen lathatatlanul attertunk a temara: tegnap beleraktam a cuccokat az alta g1m-be :D
Sok a kihagyott lehetoseg, gyari allapotaban max egy kozepes, de kis reszelessel jo lehet (raadasul a 180-as gyari venti is kattog... mindegy ugyis noctua lesz helyette):
-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #57624 üzenetére
Pont az a lényege, hogy észszerű keretek közt minél kisebb helyen elférjen az adott konfig.
Vagy pedig, hogy adott teljesítményű konfig férjen el minél kisebb helyen. És itt jönnek/jöhetnek képbe a bitang erős, de relatíve kicsi gépek, amik nem a legkisebbek, sőt akár nagyok is egy mondjuk NUC-hoz képest, de még mindig jóval kisebbek egy ugyanekkora teljesítményű ATX, vagy (bár nem mindig jön ez össze) mATX géptől. -
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57627 üzenetére
De nem értem miért rúgoztok ezen? Az egész elnevezésnek csak az alaplap formátuma ad alapot, hogy lehessen tudni mit lehet beleépíteni, minden más már a fantázia kategória. Aki egész életében 100 literes atx gépeket használt, annak egy prodigy is pici cuki lesz.
Az itx kategória nem a dan a4-el jött létre, az már csak egy miniatürizáló trend következménye, ami egy időben nagy trend volt, még a TG-s showcase házak előtt.
-
PROTRON
addikt
Igazából szerintem a legjobb munkaállomás konfig a következő:
10-11 colos Tablet aksis üzemmódban korlátozott de egyébként fullos procival szerelve, továbbá olyan erős grafikai teljesítménnyel, hogy egyszerűbb 3D fájlokat (pl Solidworks) lehessen a helyszínen módosítani egy bejárás alkalmával. De azért a komolyabb 3D feladatokhoz kell a kraft, ott már nem kényelmes a proci melegedése meg kellene VGA is.
Ezért:
Homeoffice/Irodában 1 mozdulattal rácsatlakoztatom egy dokkoló állomásra ami egy célhardver "mItx PC", tehát nem univerzális alaplap, hanem a tablet és VGA közti dedikált kapcsolatot biztosítja, némi IO-val, meg extra hűtést a procinak. Természetesen a felhasználó irányába hangszigetelés.
Dokkolóba belefér a dedikált, felső kategóriás VGA+hűtése, amire rácsatlakozik PCIe gen 4.0 full x16-al a tablet procija, mert ki van vezetékezve a PCIe gyorscsatlakozó a tablet felfogató részre. Még 1db x4-es port, mert bármikor kellhet, pl auidohoz.
A dokkoló extra léghűtést biztosít a tablet procija számára is a felfogatáson keresztül.
Olyan tápegység amivel elbírja a VGA-t + a tablet aksijának töltését.
A dokkolóban legyen hely HDD vagy SSD számára, lokális biztonsági mentéshez, mert ugye alapvetően a munka NAS-on tárolod a dolgokat és felhőn keresztül csatlakozol a tabletben lévő 512-es SSD-ről futó 3d cad programmal a projekt mappákhoz, de kell hogy legyen lokális biztonsági mentés, pl fotókról.Hátul IO portok kivezetése, 2-3 monitor, headset, usb: egér+billzet+ egyéb tasztatúrák, elöl usb pendrive/okosmobil számára A és C is, legalább 2,5G LAN.
A tablet felfogatás tartó kihúzható legyen, hogy magam elé tudom hajlítani a tabletet, ha tapicskolnám a kijelzőt.
Extra ha még opcionálisan hozzá lehet csapni a tápegyég elé egy kis kompakt szünetmentest, hogy ha áramszünet van akkor a VGA miatt legyen idő lekapcsolni az egész konfigot...2-3 perc.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57624 üzenetére
Ne csak a saját magad szempontjából nézzed, kinek mi a fontos, ha az atx táp és a 300+-os vga, akkor olyat veszel, ha pici méret, akkor meg olyat, és közte is van mindenféle átmenet. De attól még a házakat az alaplap határozza meg, mert csak.
Én simán megvettem volna matxben is a towert, ha a külső paraméterei nem lennének nagyobbak, de a gyártó így találta ki a sorozatot, pedig a 100-ba is belefért volna az matx lap, ha nagyon akarják, de nem akarták.
-
Grave_444
nagyúr
Végül is érthető ez az oldal is, de így értelmét veszti az egész.
Pont az a lényege, hogy észszerű keretek közt minél kisebb helyen elférjen az adott konfig.
Nyilván nagy a szórás már csak a hűtés, opciók kialakítása miatt is.Van azért több kategória, például amiben nincs vga (In Win Chopin) és a gamer konfigok, amik a jobb hűtés miatt is nagyobbak.
Az új házam végül Trinity Mini lett, hétvégére összeáll, mivel van psu shroud a hasznos tér, amibe lehet építkezni nagyon kicsi. Lényegében az alaplap szinte teljesen kitölti, mint amikor itx házba raknak matx lapot. Csak annyit írok ebbe kapott 7db házhűtőt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57620 üzenetére
Nem, mert a kategória kb úgy néz ki, hogy milyen lap megy bele. Szóval ha valaki kitalálja egyszer az atx méretű házat, amibe csak itx lap rakható, akkor az itx. Kb ennyi a logika, szvsz.
Az, hogy kinek mekkora méret fér bele az itx fogalmába, az már más kérdés, én sem tartom itxnek a towert, sem a prodigyt, meg úgy kb semmit, ami egy metisen (nr200-on) felül van méretben, de ez már az én nyomorom.
-
Grave_444
nagyúr
De ha egy mATX ház kisebb, mint egy csak ITX lapot fogadó, akkor az már nem is egy kategória? Szerintem ugyanaz, sőt, az előbbi még jobb is a kevesebb kompromisszum miatt. Már csak ha az alaplap árát nézzük is jobban megéri, könnyebben eladható stb..
AxBattler
Ez a nagy Metis. -
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #57618 üzenetére
Ha megnézed a tower 100, az tk. egy fejre állított matx ház, viszont így elfér a monitor mellett, és nem kell atomjaira szedni, ha valamit matatni akarsz, elfér rendesen a vga, nem kell sfx táp, stb., én örülök neki, hogy jönnek ki ilyen házak, mert egyéként matxet nem raknék az asztalra, mert nagy.
-
Ispy
nagyúr
Oké, de srácok, az itx szabvány nem a ház méreteire vonatkozik, hanem a deszkára, csak valamiért egy időben elment mindenki a nőgyógyász buildek irányába.
Itx lehet a prodigy is, meg egy realan htpc is.
-
válasz
PROTRON #57606 üzenetére
Az, hogy Linus mit épít egy 30 perces clickbait videóban, az egy dolog.
Hogy adott házba milyen szabványú alaplap fér bele, mennyi xirx@rral, az meg egy másik.NZXT H210 (ITX ház) méretei: 210mm x 349mm x 372mm
Siverstone Milo 12 (ITX ház) méretei: 105mm x 378mm x 393mm
Jonsbo V9 (mATX ház) méretei: 165mm x 317mm x 337mm
Jonsbo C3 Plus (mATX ház) méretei: 218mm x 360mm x 398mm
Hűha, zavart érzek az Erőben...Természetesen lehet ITX szabványos házba is 600W fogyasztású konfigot építeni, kérdés hogy mennyire éri meg, ill. mennyi értelme van megfizetni az ITX-felárat, amikor méretben alig van előrelépés mATX-hez képest?
Szerintem semennyire, akkor már inkább építkezek görcsölésmentesen, pénztárcabarát(abb)an egy mATX házba, mATX alaplappal, ATX táppal. -
PROTRON
addikt
Sőt mondok még:
Berakja az ablak alá, az elejére meg olyan kijelzőt, ami ha mögötte fény van akkor azt átereszti, de ha nincs fény akkor kijelzőként mondjuk olyan kandalló videó fut rajta, mintha ilyen designer gázkonvektor lenne, ami amúgy is imitálja a kandalló funkciót. -
PROTRON
addikt
A fanyalgók(kis házba full power=fúúúúj) felé még 1 utolsó kérdés:
Ez most akkor ITX-nek számít, vagy nem? [link]
Mert sajnos belefért a 4090es...850-es tápegységgel...igen, az egy SFX táp, ami minden irányban 30%-al kisebb a normál méretű 600-asnál...és van rajta 12+4 tűz csatlakozó alapból.#57605 imibogyo
Nagyon tuti.
Lehet csak emiatt leszerelem a FÉG átfolyós gázüzemű vízmelegítőmet és átállok elektromos bojlerre, majd annak a házikójába építem a passzív munkaálomást.
Na nem azért szerelem le mert gyűlölöm, vagy mert a katved a társasházi lakásomban béleltetni akarja velem a hozzá tartozó kéményemet, amibe csak ez a vízmelegítő van belekötve és ez kb 200k+-ba kerülne...áááá...nem azért.
Mostmár klímával fűtök, szal nem lesz cirkó... -
Pista0001
addikt
válasz
sff-cucc #57601 üzenetére
A ház eleje és alja perforált, a tetején 240-es radi lesz (előbb-utóbb, ez a mostani szerelés egyelőre kicsit elbizonytalanított
) 2 120-as ventivel. Mivel a radiról egyből kimegy a proci hője, remélhetőleg házszellőzés elég lesz az alaplapnak és a vga-nak. Majd plexicsíkokkal alul azt kell megoldani, hogy a táp kifújt levegője ne (vagy minimálisan) jusson vissza a házba, illetve a hátfal tetején a perforációt kell lezárnom, hogy a radi ventilátorai ne onnan szívjanak friss levegőt, hanem valóban átszellőztessék a házat.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
Pista0001 #57597 üzenetére
Jo osszeallitas es remelem jo lesz es minden hus + halk lesz - de ha megsem lenne teljesen ok, akkor a hazat picivel tobbert ki lehet cserelni egy Lian Li H2O-ra (akar leghutessel is). Nekem pl. nagyon szimpatikus ez as ASRock alaplap az alacsony VRM miatt, a proci 65w - tokeletes, de a videokartya is megerdemli hogy perforalt oldalpanelu hazba keruljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest