Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz FireKeeper #53932 üzenetére
Na igen, a value packot kapod meg kb egy noctua áráért
Még akarok majd ilyen szilikonos venti rögzítőt amivel kicserélem a csavarokat és akkor még kevesebb rezonancia lesz.Hello darkness, my old friend...
-
-
Horvi
őstag
válasz Francia91 #54361 üzenetére
A netes infók alapján simán lehet. Mivel nekem nem egy erőgép van benne így ezzel nincs problémám. Ventit tudsz pakolni bele bőven és levegőáram irányokat is lehet próbálgatni.
YT-n van egy csávó aki rendesen tesztelte őket azt érdemes megnézni a hőfokok miatt akár.Arra kell még figyelni, hogy ha alulra rakod a VGAt és SFX-L tápegységed van valamint a VGA is a hosszabbak között van akkor kicsit macerás a tápját bedugni illetve a kábeleknek ott elég szűkös lesz a hely.
A tápnak van egy kis felfogatója amit be tudsz rakni SFX meg SFX-L állásba is. Ha SFX-L állásban használod(mert mondjuk olyan a tápd) akkor viszont fentre a táp fölé csak egy slim venti fér be. Ha az SFX állásban használod a felfogatót(de a tápod továbbra is SFX-L) akkor meg nem fér be a normál/nagyobb méretű VGA. Párszor próbálkoztam
Ha még valami eszedbe jut kérdezz nyugodtan megpróbálok válaszolni.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata az aktívan hűtött m2 slotokkal(gondolom azok) pl ennél az alaplapnál? Az lenne a kérdésem, hogy ezek mennyire hangosak? Már csak a méretükből is kiindulva.
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #55519 üzenetére
Pontosan. Ha SFX-L tápot használsz és az SFX-L slotba rakod akkor felette csak egy slim venti fér el(P12 van nekem bent). Vagy nyomtatsz/esztergáltatsz 4 rögzítő pint vagy megoldod gyorskötözővel a rögzítést.
A "B" terv pedig az, hogy az SFX-L tápot berakod az SFX slotba, akkor elfér felette a sima venti viszont a tápon alul a csatlakozóknak szűk lesz a hely és nem tudsz normális méretű VGA-t berakni a gépbe abban az esetben ha a VGA alulra kerül.
Viszont ez nem probléma abban az esetben ha a VGA az oldallapra párhuzamosan kerül beszerelésre a riser kábellel. Ennek az építésnek pedig az a hátránya, hogy nem tudsz toronyhűtőt használni.
Ezeket már végigszívtamsasNAXO Az a seasonic táp jó vétel csak ez a gond vele, hogy SFX-L méret valójában. Az SGX(2021) lenne a rendes SFX méret viszont ahogy láttam itthon sehol nem kapni. Opció lehet még valódi SFX méretben a népszerű Corsair SF600 mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Elég hülyén fog kinézni egyébként, de azért majd kérünk róla képet
Ha már ennyire pörög a topik akkor egy kérdésem lenne nekem is. Ha esetleg úgy döntenék, hogy az NR200P-t lecserélném egy kisebb házra, ilyen 10 liter környékire, akkor mik a szóba jöhető opciók? Esetleg valakinek van tapasztalata? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz flashpointer #56580 üzenetére
Az milyen CPU hűtő amúgy rajta? Valami top-flow hűtőnek tűnik de méretre toronyhűtőnek is elmenne
-
Horvi
őstag
válasz KaqXar19 #56681 üzenetére
Köszi, házhűtőnek használod?
Gondolkodom rajta, hogy cpu hűtőre raknám egy Black Ridge-re az új buildben. De azért a 10k-s ára elriasztott. Van itthon 2 P12 slim ventim lehet majd próbát teszek azokkal is aztán ha nem adja akkor jöhet a noctua.
-
Horvi
őstag
Köszi szépen a tapasztalatok megosztását. Van két slim P12-m megpróbálom először azokkal hűteni a procit meg a házba bedobni aztán ha nem elégséges vagy hangos akkor jöhet az upgrade a noctuára.
-
Horvi
őstag
válasz PROTRON #56829 üzenetére
Jól igen. Szóval ilyen szempontól ezek az FE kártyák neccesek, hacsak nincs valami plusz légáramlat abban a házban vagy custom középső panelt használsz.
hoffman_ Ha már így a Ghost a téma, te használsz hozzá tophatet? Illetve milyen CPU hűtőt használsz az 5700x-en?
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56832 üzenetére
Köszi szépen. Fasza képek nagyon, jól összeraktad a gépet. Én most várok még 1-2 alkatrészt és indul nekem is a build. Látom raktál alulra egy slim ventit. Na ott nekem elvérzik majd a dolog mert csak SFX-L tápom van az meg túl nagy.
Sajnos az olcsó tophatről amit a Louqe szórt arról lemaradtam, de találtam máshol így berendeltem. Aztán majd ha nagyon nem tetszik a ház úgy, meg a hőmérséklet értékek is jók lesznek akkor max nem használom. Ami ház neked van az a Limestone szín?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56846 üzenetére
Köszi! Sokat agyaltam én is a színen. Fehér nem az én világom, feketét nem akartam(a mostani NR200P is az, meg az Optimumos srác mondta egy videóban, hogy eléggé meglátszanak a feketén a karcok) így maradt a limestone. De a képeken elég világosnak tűnt, viszont a te képeiden úgy látom egész matt színe van, kb mint egy macbook.
VGA nekem még nincs még azt akarok választani hozzá, valószínű újat veszek így arra egyelőre nem biztos, hogy tennék másik ventit.
CPU hűtőnek én az Alpenföhn Black Ridge-et vettem meg, arra dobok majd egy slim ventit. Van is itthon P12 slim kiadás majd azzal megnézem. Speci alapján be fog férni.
Nekem is SGX-em van csak az 500 kiadás szóval akkor bele fogok férni.
Ramból Kingston Fury Beastet vettem, annak specifikáció alapján a magassága 33,5mm szóval a Black Ridge alá be kell férnie, ha a hűtő tetejére rakom a slim ventit és nem alulra.
Én a flow through dolgot először szerintem megnézem a TopHat-el felülre bedobok két P12-t aztán kiderül.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz hoffman_ #56848 üzenetére
Igen azt néztem én is, hogy a black ridge-re simán felülről megy a hűtő és még úgy is simán befér.
Hát akkor a kábelezéssel majd megküzdök valahogy, nehogy már az megszivasson
VGA-ból még nem tudom mit veszek. Amit egyelőre kinéztem az egy Sapphire RX6600 Pulse verzió, az elvileg simán befér mert csak 40mm vastag. Illetve képben van még esetleg az RX6600XT Pulse vagy Nitro hűtéssel. Azok ilyen 44,7mm vastagok szóval elvileg éppen beférnek. Esetleg még amit néztem az egy EVGA RTX3060 lenne.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Crabface #56852 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem akkor a 2slotos kártya megy bele illetve a 2.2 ha éppen szerencséd van. A támogatott vastagság 45mm.
hoffman_ Ezt jó tudni akkor, hogy beférnek. Igaz egyelőre ezekre nincs keret, hacsak használtan nem fogok ki valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Hát igen ez az ITX nem az olcsó vonal sajna. Most körbenéztem arukereson NR200P ügyben és ilyen 30k körül mennek. Nem igen vesztett az árából, legalább is ahhoz képest amikor én vettem 2 éve.
Nekem is ott figyel az új ház csak idő kéne a költözésre, na majd talán most hétvégén
AxBattler Azt is 30k-nak látom árukereson bár most nem forgalmazzák azt írja.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Remélem elfér itt egy kis gépépítős tartalom
Végre megjött a proci is így eljött az idő az építésre.
Ház: Ghost S1
CPU: Ryzen 5 5600
MB: Rog Strix B550I
RAM: Kingston Fury Beast
Hűtő: Alpenföhn Black RidgeÉletemben nem építettem még sandwich layout-os gépet szóval kicsit át kellett rá állítani az agyam de jó móka volt.
A RAM modulok pont elfértek a hűtő alatt
Mehetett is fel a venti. A rögzítési móddal nem vagyok kibékülve
Aztán egy próba az oldallappal. Kicsit szűkös de azért jó lesz
Egy kis kábelrendezés nem ártana még, itt megbosszulja magát az SFX-L táp
Egyelőre itt tartunk most, VGA még nincs benne, majd azt kell még lőnöm egyet. Összeraktam ugyan, illetve rápróbáltam a top hatet is amibe majd mennek a 12-es ventik. Annyira nem is néz ki "bután".
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Qkackca #56955 üzenetére
Alulra is lehetne rakni, de igazából a tesztek alapján felülre kell rakni, exhaust ventikkel és akkor jó lesz.
Amúgy pont van/volt eladó Giga H97N lapom
Amúgy elég rossz dolog ez az ITX, nagyon rá lehet csúszni. Amúgy a FormD T1 házakat én is elkezdtem nézegetni, de egyelőre az árát nem veszi be a gyomrom
-
Horvi
őstag
Na végre bekerült a kártya is. Nagyon picinek tűnik így a régi R9 után.
De legalább mellette elfér egy sata ssd felcsavarozva. A kábelezés elég nehézkes volt az SFX-L táp és a szalagkábel miatt de megoldódott az is.Ami feltűnt, hogy néha furcsa hangot ad ki a gép. Az egyik zörgésre rájöttem, valamiért a fedlapot rázza a top hat-ben levő venti, azt majd orvosolom valahogy.
A másik egy ilyen pulzáló hang mikor felgyorsul a venti meg lelassul. Idle-ben van ez a hand de néztem a VGA-nál nem is megy a venti, legalább is a radeon szoftver szerint. Elvileg a proci hűtőnek is csak 20%on kéne menni amíg el nem éri a proci az 50 fokot.
Még ami ötletem van az a tápegység szóval még lesz vele dolgom kideríteni, hogy még is mi adja ki a hangot.
A VGA-hoz kapcsolódva, a coil whine mindig hallható vagy inkább csak terhelés alatt?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Grave_444 #57030 üzenetére
Oké megvolt a hibafeltárás. A tápventi be sem kapcsol Szóval annak a ventije kilőve.
A pulzáló hang valószínű a CPU ventiből jött(P12 slim), kicseréltem most megy a Heaven 4.0 és nem csinálja, meg idle-ben sem.A furcsa morgás pedig a top hatben levő két ventiből jött(P12), megpróbálom őket kicserélni, vagy először csavarral rögzíteni nem ezzel a gumis bizbasszal.
Ha az sem segít akkor cserélem a ventiket, anno vettem egy value packot abból futja.Ha nagyon felb@szom magam akkor veszek noctuákat.
FireKeeper Köszi, akkor úgy néz ki nekem is ilyen kártya jutott. Terhelés alatt van coil whine, a hűtő is viszonylag hangos, pedig elvileg a Sapphire Pulse nem rossz. A legdurvább coil whine akkor van amikor leállítom a benchmarkot és leveszem a terhelést a VGA-ról.
Mit lenne érdemes nézni helyette? Vagy próbáljak rá simán egy másikra hátha?[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája