- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalageK
tag
válasz
zolika15 #65798 üzenetére
Nem hiba, csak nem mindegy az orientáció mihez képest van :-)
Az alaplap egy S1-ben pont fordítva van, mint mondjuk egy H2O-ban.
Úgyhogy ami az ábrán látszik, az a H2O-s orientáció, és totál nem az S1 / Dan A4 esetén.
Lényeg, alacsonyabb VRM hűtő lett, kb. 5 mm-el alacsonyabb. És így elfér, a helyes (heatpipe kanyar alul) orientációban. -
válasz
zolika15 #65049 üzenetére
Sajna nem fog úgy működni, a V1.1 formd-ban kizárólag 2 setup oldható meg, vagy ide esik az alaplap, vagy 3 slotban építem meg. Esetleg kihagyom a ház IO felőli fedőjét, de úgy elég fapados lenne. A 2.1 talán tudná már ezt, ott ugyebár nem kötött a hátsó plate. Cserébe fele ilyen stabil az egész.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
zolika15 #64748 üzenetére
nincs zavaró mértékű zúgása ha erre gondolsz, pedig itt van mellettem a gépház. Jó a ventik kialakítása, illetve az maximum érték. Ha 1 mp-ig megy azon, akkor is listázza a rendszer. A techpowerup cikke alapján cca 30 dB a zaj, ami semmi. [link] Nálam is elnyomja az in win ház beépített gyári ventije
A zotac 3060 12gb fehér kártyám is ekörül pörgette őket, az mondjuk még halkabb volt és kis híján kétszer ennyibe került
-
Horvi
őstag
válasz
zolika15 #63186 üzenetére
Köszi szépen, akkor lehet én összeszerelésnél benéztem valamit mert mintha úgy láttam volna, hogy a kártya(3070 XC3 Ultra Gaming) ami nekem van nem fér el rendesen 2,25 slotos módban.
Akkor majd megpróbálom átszereni hátha mégis elfér és simán csak bamba voltam
Neked amúgy melyik XC3 volt? Illetve simán elfért vagy le kellett szedni azt a műanyag keretet a ventikről? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
zolika15 #61335 üzenetére
Nincs olyan minősége mint a T1-nek, cserébe hasonló árban van. T1-nél a panelok és az illesztések nagyon rendben vannak, itt azért nem, tehát pl. a kisebb panel amit a 4 belső csavar tart, hajlik picit. Majd próbálok ellen hajtani rajta, állítólag lehet, és akkor szebben illeszkedik, de lényeg hogy nincs T1 szinten. Mondjuk kevesebb is készült belőle és valszeg több nem is fog, úgyhogy nagyon egyedi. És nekem baromira tetszik.
-
Pista0001
addikt
válasz
zolika15 #61088 üzenetére
Alu lamellás, szürke ventis.
A mért értékek fenntartásokkal kezelendők, az alaplap a magasabb értéket nem tudom, honnan szedi. Emellett ez egy 1. gen. Core i proci, más részegységek más elrendezésben lehetnek, a kupak is más, stb. Ma még megnézem, hogy bekapcsolt turboval mit tud, a játékos próba a gyárival is úgy volt...
-
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60772 üzenetére
Szerintem elfér nyilván kell a megfelelő ram alá. IS-67-el kb 2-3mm az előny magasságban.
[B760i AXP-120] -
gordonfreemN
addikt
-
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60770 üzenetére
Nyilván az előbbit egy fokkal könnyebb beszerezni most, mondjuk korrekt módon jött az is-67 is nagyon jól becsomagolva hibátlanul csak kicsit várósabb mint az AXP-120. Meg van egy olyan megérzésem hogy ventiben azért nem lesz a csendesség bajnoka.. Talán itt van egy kis előny, fordítva felrakva meg nem is számít mert elfér a hőcső a memória előtt.
-
Hanok
senior tag
válasz
zolika15 #60766 üzenetére
Nem sajna, AliExpress vagy Amazon de azt hiszem az utóbbiban most nem elérhető. Megkérdeztem levélben a három magyar hivatalos forgalmazót hogy várható-e, de mindenhonnan azt a választ kaptam hogy nem. Bár gondolom ez csak idő kérdése viszonylag új hűtőről van szó, nem nagyon tudom elképzelni hogy egy viszonteladó aki a cég termékeinek a 90%-át forgalmazza ne hozasson majd ebből is.
Ha végre megjönnek a cuccaim és találok egy Ryzen 7600-at akkor majd jövök beszámolóval Noctua NH-L12S vs. IS-67#60767flashpointer: Jézus
-
flashpointer
őstag
-
-
törölt tag
válasz
zolika15 #54828 üzenetére
Drukkolok, hogy szerencsével járj a supportal!
Ez egy nem létező brand “terméke”, amit sejtésem szerint egyetlen termékhez gyártatták le, kis szériában. Tehát az esélyeid nem túl jók, hogy 100%-ban kompatibilis forgórészt találj az állórészedhez.
A harmadik verzió esetén megjegyezném hogy kb.: 3200 rpm-mel~2,5-3mmH2o statikus nyomást állíthat elő a gyári ventilátor, ez nyomja át a levegőt a bordázat ellenállásán, ha sűrű a bordázat szinte egyenes arányban van ezzel az átpréselt levegő mennyisége. Ebben az esetben a 80mm 3200-3500 jobb mint a 92mm 2200 rpm. -
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #54139 üzenetére
Ne örülj
kis módosítás (csak közben szóltak az óvodából hogy menjek a gyerekért mert karantén again)
So benéztem és véletlenül kihagytam az első lépést amikor az egyedi görbét összedobtam, szóval most gyorsba (szigorúan teszt jelleggel) 5% 30C-ig 733RPM 53C CPU és NULLA hangja van emberek, kva halk!! pedig itt van az orrom előtt... na de a többit később megcsinálom, mennem kell.
Azért most megnyugodtamKöszi!
-
törölt tag
válasz
zolika15 #48770 üzenetére
Közben SSF-en találtam rá megerősítést ebben a posztban:
Fan ductAfter toying with cardboard prototypes I ordered a laser cut fan duct (USD15). Each layer was cut on a 5mm acrylic sheet, for a total thickness of 10mm. I used the longer screws provided with the L9i (M3 x 26mm). The screws should not be tightened too much to avoid cracking the acrylic.
-
törölt tag
válasz
zolika15 #47977 üzenetére
Szerintem a ha összefogod a felkrimpelt végét és le rag.szalagozod spirálisan, majd össze felé nyomva a két végénél fogva a harisnyát, rátolod, akkor a harisnyába beakadás veszélye minimális lesz.
(#47975) sati :az szokott lenni a probléma hogy a korbács végén a zugsorcső felcsúszik, ha nem ragasztós fajta, ha meg ragasztós túl merev lesz és nem lehet majd meghajlítani a kábelt csak a csatlakozótól távolabb. ATX csatlakozót szerintem nem lehet szépen a tövéig egyben csövezni, ahhoz túl széles a csatlakozónál és túl keskeny az átmérő a kábel köteg felől.
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47977 üzenetére
Régen a hagyományos (széles) IDE kábelek helyett nekem ilyenek voltak a gépeimben
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47974 üzenetére
18-bol van itthon vagy 5 méter ezért abból készül
Unsleeved lesz de eszembe jutott egy olyan, hogy mi lenne ha kapna az egész egy vastagabb harisnyát a végein zsugsorcsővel.
Valahogy úgy mint ittNekem ez sokkal jobban tetszik mint a külön harisnya vagy pucér edisön
Szebb, kompaktabb.
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47798 üzenetére
Valóban nem apróztam el, viszont a 92-es ventit egyelőre nem rakom fel mert szerintem teljesen felesleges
de mivel nálam jönnek mennek a hűtők (is) így később simán kellhet
szóval nem adom el. (illetve ki kell még tesztelnem az új Rig-et)
Holnap érkezik a Black Ridge AM4 (antidestruction
) felfogatója
szóval hétvégén tesztelde van...
Egyébként hatalmas fekete pont a Noctuának amiért gyakorlatilag azonos áron adja a Chromax sorozat a normállal, viszont szinte alig ad hozzá valami kiegészítőt.
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47696 üzenetére
Nekem van egy fogom, amit ha gondolod szivesen elkuldok neked!
shteer
Az elozo build (ebben a hazban) egyedi kabeleket kapott... es bar merfoldekkel jobb volt mint a platinum psu harisnyazott kabelei, valahogy megsem tetszett igazan. (Alis rendeles)
Ezek az Etsyn kaphato unsleeved kabelek viszont piszok rugalmasnak tunnek, sztem teszek veluk egy probat. (mondjuk egy hete olcsobb volt mint most)
Vagy Zolika keszit nekem egy settet
(árat privibe irhatnal)
-
hegegabi80
addikt
válasz
zolika15 #38916 üzenetére
Az teljesen tökéletes.
Én most egy Realan E-D5 vagy Sharkoon CA-M házon agyalok, nagyon megtetszett a kis mérete miatt és matx-es. Igaz moddingolnák rajta kicsit, alulra tennék 2 db 120-as ventit a hdd-t meg az előlap mögé.
Csak nem tudom játékok alatt milyen hőfokokat kapnék.
-
-
>Deego..
senior tag
válasz
zolika15 #37180 üzenetére
Igen a noctua...
Van egy Noctua NH-U9B-SE2 hűtőm. Sajnos a 25 mm széles gyári venti útban van a Ripjaws V ramoknak.
Így berendeltem egy Noctua NF-A9x14 PWM ventit (6k).
Van ára, s remélem hozza majd az elvártat.Használhatnám 1 ventivel is ha felaplikálom a másik oldalra, de az nem feelinges és sajnos csak 3 pinesek a gyári 9 cm-es ventik.
-
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #30968 üzenetére
En is gyartok
viszont eleg szomoru, hogy aliexpresszen a melyen tisztelt uriember csak a 24 pin-es ATX csatikbol enged darabra vasarolni, a tobbinel 20-30 a min. piece!
-
törölt tag
válasz
zolika15 #30956 üzenetére
Gratulálok hozzá! Egészen igényesen lett összeállítva, bekábelezve
Ha majd lesz lehetőséged, egy konnektoros fogyasztásmérést Load/Idle elkövethetnél, legalább is engem érdekelne.
(#30951) sati: Nem erőltetném a mini VGA-t, ha már elfér normál méretű a kuckóban. És megemelném a lábait, hogy az alsó ventiket ne keljen hajtani. 970+140-150W CPU-nál elkél a bőséges légáram.
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #30963 üzenetére
Valoszinuleg a kis gumipockokkel volt felfogatva ezert nem latod a csavar helyet. De siman elkepzelheto, hogy valoban uj termekrol van szo.
Nekem veluk eddig csak jo tapasztalataim voltak, az NH-U9S is toluk erkezik.(elvileg ma kapjak meg)
Az osszes Noctua ventim, az SG13, az SFX tap mind onnan van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Egyedi ékszerdobozka
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged