- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51797 üzenetére
iponból alapesetben szöget se vennék, de lehet most kivételt teszek
PROTRON
a gb gt 1030 silentnek elég szép nagy passzív hűtése van, 25w körül tetőzik, de még az is megizzad ha stresszelem - úgy hogy open air, sehol nem reked meg a megtermelt hő -
ez sem tipp, hanem tapasztalat ( :
ha neaggyisten' valakinél nincs klíma, nyáron mondjuk nem 20-22 fokról indulunk, hanem akár 30-ról, nem fog jót tenni semmilyen passzív megoldásnak - nálam pl pont az van, hogy nyáron lesz hűvösebb minden, tehát ha télen jó nyáron csak jobb lehet - -
törölt tag
válasz
zed1983 #51792 üzenetére
haragudj arra, aki kitalalta h neked egpu-d lesz
en abban gondolkodtam h hasznaltan 50k-70k korul mar ki lehet fogni kulso hazat es beteszek a meglevo alaplapba egy tb kartyat, szinten hasznaltan. igy kevesebbol kijohetett volna. ha a hordozhato munkagepemet hasznalnam jatekra is, meg lenne is ertelme. -
PROTRON
addikt
Azt láttátok hogy az általad linkelt CHIEFTEC IX-03B-OP házikóból kivehető a HDD keret? A 30 mm cpu hűtő magasság a keretbe szerelt 3,5 HDD miatt értendő. Mindig a gyártó honlapját kell nézni, nem írtad hogy kell a 2,5 colos meghajtó, így ha a határok feszegetéséről van szó akkor ez kezdő hiba gyerekek.
Így már odafér valamelyik csendesebb low profilos cpu hűtő ventivel. Ha i7-6700-at letudtak hűteni NFC S4 Mini házban ami alacsonyabb mint ez a ház, akkor ezt is le kell tudni.
De lehet használni csak 1 db 2,5 colos meghajtóval és akkor az üres hely fog a hűtőegység fölé lógni.
Meg van hozzá extra csomag(lehet csak opcionális), ahol a gyártói leírás 5. oldala szerint kéne van magasító elemek a felső laphoz [link].
Amúgy nem lehetne inkább máshova rakni az SSD-t?Figyelem a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik! Bár csak teszt volt.
Én továbbra sem vetném el a normál asztali procival történő használatot. az alábbi fotón látható hogy én milyen hűtőt raktam rá az i5-7500T procimra, 4C4T, hivatalosan 35W TDP. Az alaplap Gigabyte H110TN thin-mini itx. 120W tégla tápról üzemel.
Szóval én a tapasztalataimat írom meg, nem tippelgetek.
Direkt nem a felszerelni szót használom, mert a gravitáció tartja a hűtőegységet.
Amikor nem volt venti rajta szóval passzív, akkor 15 perces stressz teszt alatt 75 fokra melegedett,de végig stabilan tartotta a 3,1 GHz-t. Közben HWInfo szerint 27W volt a peak CPU package power, mellette 4W a "rest-of-chip" peakje. Te viszont netezős PC-t említettél, ott nem fogod így használni, alacsonyabb terheléseid lesznek, rövidebb ideig.Mint a fotón látható ez az összeállítás nem rendes passzív hűtős, odatervezett dolog, hanem az AM2-es athlon 64 procihoz kapott gyári hűtő, amit ventivel adnak, arra van tervezve hogy aktív hűtés, nem passzív üzemre.
Amúgy a passzív ház egyik eleme sokszor hogy magára az alumínium házra is kivezetik a hőt, lehet hogy a tieddel is meg lehet gányolni.Persze a Te döntésed, csak a tisztán látás miatt írtam meg. Akitől vettem az alaplapomat, megint aukcióra rakott egy ilyet ebay-en 50 ajró kezdeti árral(nem licitált senki rám) + szállítás, eredetileg nem állított be szállítást MO-ra, de miután ráírtam megbeszéltük, igaz magyar királyi postán keresztül érkezett, Ő rendesen becsomagolta. (Arról nem tehet hogy gyári hibás a hdmi port, így csak a displaport és VGA működik). Meg persze 6th genes procit támogat az alap bios, frissíteni kellett.
De sok egyéb opció van eboy-on, csak körültekintően kell eljárni még akkor is ha PP-n keresztül vásárolsz. -
bil
tag
Aargh! Megirtam egy litaniat telon, de mire betoltam, leidozitett az oldal
-
válasz
Chaser #51789 üzenetére
Nekem úgy tűnt, hogy szimplán csavarozható az ASRock által adott hűtő.
Supports AMD AM4 CPU Cooler (Max. Height ≦ 46mm)
Overall Dimension: 93×101×45mm (L×W×H)#51790 HookR
Szerintem neki az integrált táp miatt lehet fontos a thin lap.Ahogy nézem, már iPon-on is berendelhető az X300, 2 év garival, szóval ha vki kompakt AM4 rendszert rakna össze, annak ennyi pénzért szerintem nagyon megéri, nincs sok versenytársa.
-
HookR
addikt
AM4-es Thin Mini-ITX alaplapok pl.:
- ASRock A320TM-ITX
- ASRock X300TM-ITX
- Lenovo AM4IH
- ONDA B320-IPC
(Lehet, hogy van újabb is, nem nagyon követtem őket.)"A thin ITX azért szempont, mert van egy ilyen házam, amibe bele kéne férnie a dolgoknak: [link]"
"...a linkelt thin mini-ITX-es házban..."
A Chieftec IX-03B-be ugyan tehetsz Thin Mini-ITX alaplapot is, de eredendően normál Mini-ITX ház. -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51788 üzenetére
gyári bordán t@knyolni lehet leginkább, egyedi a rögzítése
a 30mm-be nem fér bele az is40x - 93×101×45mm (L×W×H) -
gondolom ák-n láttad, ott csak a venti méretét adták meg...a teljes hűtő méretének ( : maga a borda 30mm, de az semmire sem lesz elég venti nélkülbil
a jövő oldja ezt majd meg
m1b-ől egy szerényebb beérné pár w fogyasztással, a jelenlegivel akár 4k videókat lehet kényelmesen vágni, és az is notebookban 10w körül van plafonon, desktopban kapott nagyobb tdp-t a venti miatt
netezni egy jóval szerényebb bőven elég lenne, hátha ráfekszik intel/amd is..sztem igen, kénytelenek lesznek -
bil
tag
válasz
Chaser #51786 üzenetére
Az ARM desktop eljövetelét én már elég régóta várom. Egyelőre az rPI4 az egyetlen olcsó alternatíva, ami sajnos az a Qualcomm és Apple megoldásokhoz teljesítményben úgy viszonyul, ahogy az ára. Plusz jó lenne belőlük a jövőben mini-ITX verzió, hogy normálisan be lehessen építeni.
Ha beindul tényleg a desktop ARM történet, akkor talán az AMD-nek is lesz megoldása a Zen miatt félretett K12 személyében, meglátjuk.
A celeronokat tényleg nem javaslom, bár gyanítom a Tremont már életképes lenne, csak azokból szintén nem találni tényleges terméket. -
Chaser
legenda
én is szerettem volna olyat de igazán kis méretben nem életképes, ha meg picit nagyobb oda már kraft is elfér, és mindkét méretben igen drága a végeredmény mai hw-ekkel
az atomra épülő pentium/celeron csodákat valahogy kipróbálni sem volt kedvemszerk:
a mac új m1 chipjére majd lehet lesz idővel további alternatíva, de az nem mostanában
na ott már van kraft minimális foyasztás mellett, a notebookjuk teljesen passzív, de ugye annak is van mellé egy ára -
bil
tag
válasz
Chaser #51784 üzenetére
Köszi hogy helyretettétek a fejemben a dolgokat! Tényleg, x86 vonalon akkor nem esélyes a dolog. Nyilván tudnának a gyártók csinálni ilyet direktben, de valszeg az én igényeim - egy relatíve reszponzív netezős/letöltős passzív ITX-es gép - nagyon nem tömeg-igények, ezért nem fognak ilyeneket gyártani. Már a jelenlegi Asus Prime N4000T-m koncepcióját sem értem, hogy az kiknek készült. Én örülök, hogy van, de nem látom azt a piaci rést, ahova kell. Rajtam kívül.
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51782 üzenetére
99% hogy nem tudna, a soc magában sokat zabál, ha csak nem 2133-on akarja valaki a ramot járatni mellette, max 30-as magaságú hűtővel lehetetlen passzívan
más kérdés, a 3100-ast 3,6-on smt-vel simán megoldja a gyári kis vicc amit adnak hozzá, 600rpm-en konvertálás alatt is, ami néma lenne, ha nem lenne alapból morgó hangja a motornakbil
azért mondtam annál a háznál ezt megoldani lehetetlen
akármilyen 7nm-est is vennél, azoknál az itx lapoknál az m2 rész a chipsetre fekszik rá, egymást fűtik
vagy egyáltalán nem használnál nvme slotot, vagy kell az aktív hűtés
de arra meg elég sok pénzt el is kell verni pluszban
egy 200ge vagy 220ge talán menne passzívan, az 2c/4t, de nagyon le kellene venni az órajelet és alulfeszelni hozzá, és esélyesen csak smt nélkül menne még így is passzívan - bár én nem is tudok 30-as passzívról egyáltalán, abba még a gyári stock hűtők is épp beleférnek ha beleférnek - -
bil
tag
válasz
Chaser #51781 üzenetére
Kösz a helyesbítést és az infókat!
Amikor azt írtam, hogy passzívan, akkor természetesen a linkelt thin mini-ITX-es házban elférő passzív hűtésre gondoltam. Normál asztali CPU-val kapcsolatban akkor jól sejtettem, hogy ilyen körülmények között nem lehet passzívan hűteni. Itt csak ezek a nagyon kiherélt CPU-k hűthetők, mint pl. az N4000.
Meg kell várnom akkor a következő raspberry PI-ket, mert a 4-es már összehasonlítható teljesítményt nyújt a jelenlegi N4000-rel. -
AM4-ben valóban karcsú a kínálat, de már nálunk is rendelhető pár helyen az új X300-as ASRock Deskmini, az ház+táp+alaplap egyben 55k HUF, és egy Athlon 3000G-t szerintem le tudsz benne szabályozni passzívra, vagy egy normális ventivel közel hangtalanra.
Bár az APU-k ára is eléggé kilőtt, a készlet meg megcsappant... -
Chaser
legenda
magát a cpu-t éppen le lehet hűteni passzívan, de nem max 30-as hűtő magassággal, a 7nm amd-t sem lehet úgy
csak megfő minden körülötte, sok értelme nincs
pár szár rpm-es 120-jó ventinek nem hallod a hangját már 10cm-ről sem - persze ha nem nyávog/cicereg/stb-zik a motorja -, de légáramot már eleget generál hozzá hogy minden élhető hőmérsékleten maradjon
g4560 kikapcsolt ht-val, alacsonyabb órajellel még elkaristolhat passzívan, bár a max 30-as hűtőmagasságnál nem hiszem
100x100x70 az arctis passzív bordája am4-re, az nem boldogul zen 3100-zal 3600mhz-en smt nélkül sem, 2,2ghz-ig le lehetne vinni, de a soc akkor is fogyaszt, még ha a cpu-t lehűteni is vrm, chipset és ramok szétsülnek egy itx lapon -
bil
tag
válasz
PROTRON #51779 üzenetére
Hi, köszi a választ!
Nem vadászok. Jelenleg csak érdeklődök az okosabbaknál. Nem biztos, hogy most kiadnék sok pénzt egy ilyenért, csak kiváncsi vagyok, hogy csak én nem találok ilyen lapokat, vagy ténylen nem igazán vannak.
Nem ragaszkodtam az integrált procihoz, de ahogy néztem, a dc-táp és a thin mini-itx nem igazán járt együtt. Aztán ha igen, akkor meg ha beletennék egy asztali Intel 4-magost, nem hiszem, hogy passzívan le lehetne hűteni.
De lehet tévedek, azért is dobtam itt fel a témát.
Egyébként igen, dual channelben mennek a RAMok, de nem sokat segít rajta.
Azért kiváncsi lennék egy 4 magosra (pl. N4100). Nyilván ott sem erősebbek a magok, de ha az egyik melózik, akkor a többi jobban mag be tud segíten a háttérfolyamatoknál, mint egy 2 magos esetén. Persze nem tudom, csak gondolom.
Szerintem egy erősebb 4 magos procit nem lehet passzívan, venti nélküli házban hűteni, hacsak nem pl. egy modern 7nm-es erősen downclockolt AMD-ról van szó. De pl. AM4 foglalatot nem is láttam thin mini-ITX-es lapon.
Van otthon egy G4560-am, nem tudom elképzelni, hogy az passzívan lehetne hűteni, pedig csak 2/4-es. Vagy BIOSban le kell szabályozni - ha lehet ilyet olcsó ITX-es lapok BIOS-ában egyáltalán. Akkor lehet működne egy ilyesmi is.
A thin ITX azért szempont, mert van egy ilyen házam, amibe bele kéne férnie a dolgoknak:
[link] -
PROTRON
addikt
Hát sok sikert, eléggé alkatrész hiányos időkben vadászol, nekem tavaly 1 egész hónapom ráment mire találtam minimális kompromisszummal hasonló thin, dc tápos alaplapot, igaz nekem követelmény volt a rendes proci foglalt és az pcie slot.
Viszont ahogy nézem az összes bolt kivette a teljes thin kategóriát a listából.Vannak olyan lapok, amikben a 2 magos 4000-es proci helyett 4 magos 4100-as van, de szerintem nálad nem csak a mag szám, hanem a boost órajel is kevés ha el tud fogyni a proci ereje, azért a notebookok is szeretnek 3 GHz fölé boostolni. Amúgy legalább dual channelben használod? Meg azért a celeron architektúra nem véletnül olcsóbb a pentium, vagy core szériáknál, pl hálózaton folyó múveleteknél erősen megérződik a különbség.
Miért ragaszkodsz az integrált procihoz? Rendes foglalatos procikból is van olyan ami vagy alapból elég alacsony hőtermelésű, vagy vissza lehet fogni hogy az integrált procikhoz hasonló low profilos passzív hűtéssel el ketyegjen és nem sokkal magasabb az energia fogyasztás, hisz ugyanúgy thin-mini itx DC tápos.
Inkább az IOT területen használatos egyéb kommunikációs portok szoktak lenni a szűk keresztmetszet. -
bil
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan thin mini-itx lapról, ami passzív embedded cpu-s, laptop táppal megy és nem az asus N4000T
Nekem ilyen van most, de elég kevés a 2 mag néha. Anno néztem és volt 4 magos, de az nem 30, hanem 50-60ezer volt kb, ezért an N400T-re esett a választásom, de kicsit bánom. Asztalinak ez kevés/határeset.
AMD-t jobban csipáznám, de olyat akkor sem és most sem találtam.
TX! -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51737 üzenetére
jobbat már láttam, van is itthon olyan táp ( : designban jobb a corsair pt kábele, másik táp és a hosszabbítók is 16-18awg-sek, úh. nem tudom miből készítik a corsair kábeleit
az viszont fail, hogy olyan merev mint a qrva ég, miközben rövid - amit láttam sokan megszívtak és szóvá tették, corsair válasza szinte mindig az, ez kis gépekbe való táp ahol szűkös a hely..jogos, csak akkor mért b@sszák el merev kanócokkal?-
ez volt az első amikor megfogtam, ezek a kábelek pocsékak...hiába szépek -
HookR
addikt
válasz
zed1983 #51774 üzenetére
Passz, ez a témakör kívül esik a komfortzónámon.
Arra is csak most csodálkoztam rá, hogy USB 4.0-t ír 40Gbps-kel, meg hogy mennyi USB variáció van már: USB 3.x – 4.x data transfer modes -
törölt tag
válasz
zed1983 #51774 üzenetére
kis tulzassal
egpu.io-n nagyon sok hasznos info van, tudsz kulon keresni tb implementacio es doboz kapcsolatara is akar. savszel, kompatibilitas, stb.
-
PROTRON
addikt
Ha jól sejtem az a gond az rpi-vel hogy nem tudja megtáplálni(akár sávszél akár vezérlő) ha nem csak 2 PC közötti 10Gb/s adatátvitelt kéne biztosítani, mert a kolléga egyik fentebbi hszében azt célozta meg mint hosszútávú tervet. Itt egy vidi amiben 5Gbps hálózatot épít másik kolléga compute modullal: [link].
Legalább PCIe gen 3, x4 slotra lenne szükség. Van olyan sbc ami fel van azzal szerelve [pl: link], de a beszerzése jelenleg problémásabb mint egy normál gépet átépíteni, másrészt lehet meg kell küzdeni vele hogy mukodjon. -
Melorin
addikt
válasz
sztivo #51769 üzenetére
Köszi a tippet. Sajnos nagy beruházás lenne mert proci is kell bele amiknek most nagyon felmentek az árai a bányászok miatt (i3 vagy valami alacsony TDP proci való tűzfalba amik kifejezetten a bányászok kedvencei) + a meglévő DDR3 ramjaimat is ki kéne cserélnem DDR4-re.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51766 üzenetére
Azt hiszem egy nagy Q a neve. De taobao/aliexpress az ahol kapható. Pedig nagyon kajak. Kisebb, mint egy nzxt h210 és matx sli is mehet bele.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #51766 üzenetére
First horse fun
-
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51760 üzenetére
Van kínai klónja, ami rendes matx és éppenhogy nagyobb...
-
HookR
addikt
Ezen az MSI H510I Pro WiFi-n megakadt a szemem. H510-es létére egész korrekt kis jószág.
- 2,5Gb LAN (!)
- M.2 slot elől van, és kapott saját hűtőbordát... lemezt.
- 3db FAN csatlakozó.
- Dizájnos hűtőbordák, pofás megjelenés, mint a felsőbb kategóriás lapok esetében.Bár belső USB Type-C csati nincs, de korrekt árazással nem tűnik rossz vételnek.
-
Valaki rakott már be NR200P-be teljes értékű mATX lapot úgy, hogy nem följebb tette a házban a lapot, hanem felexszel kivágott egy csíkot ahol kilóg alul az alaplap?
-
Melorin
addikt
Köszönöm a javaslatokat!
-
L4D1K
őstag
válasz
gordonfreemN #51735 üzenetére
Köszi a tanácsot
Másik elképzelés még egy barebone pc lett volna, de ott még magasabbak az árak
-
törölt tag
válasz
Melorin #51748 üzenetére
Nem kérdeztél könnyűt, mert már ott elvérzik a java, hogy nincs a házhoz riser, ill. nem lehet felcsavarozni annak a PCB-jét, valamint külső tápos.
Ezek közül mind túl lő a célodon, de legalább le vannak rendesen dokumentálva és több portálon is beszerezhetők + olcsóak.
http://www.genesysgroup.com.tw/mini-202.htm
http://www.genesysgroup.com.tw/s104b.htm
http://www.genesysgroup.com.tw/mini-207b.htm
Szerk: A riser mindegyiknél opcionális alkatrész!
-
HookR
addikt
válasz
PROTRON #51747 üzenetére
Ezeket lesd meg:
- ASUS Prime B460I-Plus - [link]
- ASUS Prime H410I-Plus - [link]
- Biostar B450NH - [link]
- Biostar X470NH - [link]
- Biostar X470GTN - [link]#51748 Melorin: "Segítséget szeretnék kérni abban, hogy tudtok-e olyan ITX házat amibe belemegy 1db teljes magasságú bővítőkártya (Ethernet) de mégis kisméretű marad."
Pl.: [link]
- Silverstone ML05 (legolcsóbb)
- Silverstone ML06B (szálcsiszolt alu előlap)
- Silverstone ML06B-E (szálcsiszolt alu előlap + javított alkatrész elrendezés)
- Silverstone ML09B (javított alkatrész elrendezés)
Utolsó kettő javasolt, ha esetleg később dupla slotos LP dVGA-t is tennél bele. -
duo
addikt
válasz
PROTRON #51742 üzenetére
biosban letiltod, és ha úgy van rögzítve lásd #51745, alaplapról lecsavarozod. úgy emlékszem, mintha alatta egy pci-e slot lenne. szerintem nem garivesztős mutatvány, mert visszaállítható. (persze tévedhetek. szoktam) én mindenesetre az asrock fatalitiyvel csinálom meg hamarosan.
-
Melorin
addikt
válasz
cinemazealot #51751 üzenetére
Nekem már az sem tetszik ahogy most van, a tudatomból nem tudom kitörölni: lecsavaroztam a kártyáról a rögzítő lemezt és a kártyán lévő lyukat összekötöztem a házzal, hogy ne dőljön el. De ez nem tetszik valahogy. A jövőben pedig lecserélem a kártyát egy 10GBit-esre ami nagy valószínűséggel szintén teljes magasságú lesz és annak már lehet, hogy a nyákja is magasabb lesz mint félmagasság, így a lemez nélkül sem fog beférni a házba.
-
Melorin
addikt
válasz
cinemazealot #51749 üzenetére
És lógna a levegőben a kártya?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Melorin #51748 üzenetére
Riser kábel/kártya nem játszik? Azzal bármekkora kártyát be tudnál illeszteni az alaplap mellé, azzal párhuzamosan.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy tudtok-e olyan ITX házat amibe belemegy 1db teljes magasságú bővítőkártya (Ethernet) de mégis kisméretű marad. Amiket találtam a neten azok vagy nem beszerezhetőek itthon, vagy iszonyú drágák vagy túl nagyok, játékgépnek valóak.
Nekem tűzfalhoz kéne lapos CPU hűtővel.
Jelenleg ilyenem van [link] de nem megy bele teljes magasságú kártya és amúgy is felesleges bele a Slim 5.25" -
PROTRON
addikt
Köszi, ha lehetne kapni őket jó lenne, pláne a második az x16-os slottal(bár azt legalább egy ideig árusította pár bolt).
De a verseny feltétele a standard mini-itx, mint pl ez: ASRock Z170M-ITX [link]
Abban bíztam emlékszel 1-2 hasonlóra az elmúlt évekből, amik rendszeresen kaphatóak, és nem a leggagyibb alkatrészekből szerelve. -
HookR
addikt
ASRock Z590 Phantom Gaming-ITX/TB4 hivatalos oldal - [link]
- LGA 1200 -
HookR
addikt
ASRock H510M-ITX/ac hivatalos oldal - [link]
- LGA 1200 -
PROTRON
addikt
Látom hogy elég sokszor linkelgetsz alaplapokat.
Tudsz segíteni abban hogy melyik a legerősebb olyan standard mini-itx alaplap, amin NINCS beépített Wifi(BT) csatlakozó az IO között?
Túl magas a csatlakozó fajta amit használnak, mert még az IO körüli hőterelőt le lehet szedni, de csatlakozó leforrasztgatni nem akar az eNber...
Tudom sokszor az audio csatlakozó blokk is hasonló magas, de nem mindig és olyankor zavaró hogy ott a wifi blokk. -
Seep
senior tag
válasz
Csak arra irtam ajanlatot amit kert a kollega. Szemely szerint en is a lassan forgo Noctua ventilator + bohom nagy borda hive vagyok.
-
HookR
addikt
MSI H510I Pro WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA 1200 -
-
PROTRON
addikt
válasz
Szerintem pontosan ezt a házat kereste a kolléga, most nézem hogy 3 hete volt táppal 22k-ért használtan HA-n.
Mellé a proci terén T-set 8k-tól tud szerezni, szal az eredeti 30k-s budge' meg is van, csak hűtő nélkül. Ha nem ragaszkodik a T-s procihoz, akkor abból talán tud olcsóbbat szerezni, ami valmivel melegebb, de azt meg elvileg biosból lehet orvosolni és akkor már beleférhet egy rendes használt low profil cpu hűtő. -
gordonfreemN
addikt
Személy szerint én továbbra is mást ajánlanék mint Seep.
Kipróbáltam már pár cuccot, úgy írok.
Noctua nh-l9 cpu hűtő,észre nem veszed, hogy megy.
Antec isk 110 házikó. Ebben benne az antec saját paneltápja, vagyis az FSP-jé, a külső kockatáppal együtt. Ez legalább megbízható, de itt a cpu + sallang 80W-nál ne kérjen többet, amibe egy T proci simán belefér.
Nekem ez volt a legkompaktabb házam. -
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #51733 üzenetére
csakaflex' ( :
van egy idősebb ismerősöm, ha bármi hack' kell akkor flex, mindegy mi, flex -
Chaser
legenda
tápokból ilyen téren szűkös a választék
a kétes minőségű pico psu-k meg enyhén szólva nem életbiztosítás, ami minőségi az már drága szintén
chieftecet mondta valaki, náluk vannak házak paneltáppal, noname gagyiknál biztos minőségibb elektronika van bennük, de az sem 1-2e ft kategória
passzív hűtést sztem felejtsd el, legalább cpu-ra és környékére rakj valamit, cefetül fel tud forrósodni minden ha nincs egy minimális légáramlat, 120/25-ös venti 400rpm-en még én se hallom 20cm-en kívülről ha nem nyávog/cincog a motor, de a hőfokokat jelentősen redukálja
még egy 15mm-es is bőven jó lehet, de ezek sem olcsó kategória ha a magasság erősen limitált ahogy nyilván nálad is leszszerk:
keress ráa gb passzív gt 1030-asára, talán silent néven fut, na az megold 25-30w-ot légmozgás nélkül, de nem is 40 fokos ( : cpu körül vrm, ramok, kondik, minden forró ha nincs légmozgás -
L4D1K
őstag
Köszi, közben kerestem neten is és ezekből is feldobott. Szerencsére nem SOS téma, így legalább van időm körbenézni. Egy 7 éves, többszinten rossz laptopot fog egyébként váltani a gép. Még megvitatom faterral az anyagiakat. Ha rábólint egy nagyobb budget-ra, könnyebb lehet a megoldás.
Az biztos, hogy mozgó alkatrész nem lehet a gépben.
Chaser
Bocsánat, félreérthető voltam. Olyan táp megoldást kerestem, ami arányaiban alkalmazkodik egy alap géphez. -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51706 üzenetére
nem értettem félre, passzív megoldást keresett, amiket mondtam annál a fogyasztásnál passzívan mennének vígan a tápok, és sajnos nincs belőlük 150-250w verzió
az egy külön dolog, hogy mennyi gart adnak rájuk
ez csak egy tipp, nyilván van más megoldás is, ezek minőségiek az biztosduo
ezért sem olcsó táphoffman_
a kábelei sztem borzasztó rosszak
mihez képest?
van phanteks és silverstone kábel hosszabbítóm, ui. megoldású mint gyárilag a corsair
sokkal hajlékonyabbak, sokkal puhábbak, teljesen más világ
a corsair pt kábelei nagyon merevek, ez az egy nem tetszett benne
hdd-vel ugyanígy vagyok, inkább legyen kevesebb tárhely mint hangszennyezés, nekemmmegváltás volt hogy megszabadulhattam a hdd-től, fiókban van még néhány backupra, eldugott nas-ba is tennék, de olyan helyre nem ahol egy légtérben vagyok velük -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #51705 üzenetére
450-es silverstone, meg 500-as sx500-g van nálam. Engem nem zavar egyik hangja sem.
tlac: én 3,5''-os,WD Purple-t használok évek óta, atx-be meg itx-be is. Igaz nem egészen a specifikáció szerinti 24/7-ben mennek meg nem is dvr-ként van használva, de eddig minden oké.
A seagete-ek között még nem találkoztam csendessel, nekem eddig ezek voltak a leghangosabbak a 2,5-ösök között. -
hoffman_
nagyúr
nem vagyok ám vájtfülű, sőt, kifejezetten rossz a fülem, úgy 15kHz felett megszűnik a világ. ez a lemez viszont valami nagyon rossz frekit talált meg, amúgy én is azt hittem volna, hogy azért nem kell leszabályozott venti nagyságrendbe tenni. elég közel van az asztalon a gép, és mióta itx-re váltottam, azóta búcsút intettem a tempered glass-nak és 700rpm-nek is, nem gondoltam volna, hogy zavaró lesz. tévedtem
-
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #51720 üzenetére
lemez járása, fej kéregesse hallatszik ki a fém lemez alól, vagy búg/rázkódik?
ez így mind
a lemezek járása önmagában hangos, meg búg is
hiába van a gumirögzítőkön, magában is rázkódhat, mert ha az ujjammal kicsit megnyomom a közepénél, akkor elmúlik a búgása
a fejnek is van ciripelő hangja, de az a legkevesebb az előbbiekhez képest -
törölt tag
A Hangos miben testesül meg pontosan?
lemez járása, fej kéregesse hallatszik ki a fém lemez alól, vagy búg/rázkódik?5 tányérral azért legalább az esélye megvan, hogy hangos lesz.
[link]
max. 1 db lemezzel szerelt HDD az, amit éppen még nem találtam cikinek hang/rázkódás szempontjából.
-
Seep
senior tag
válasz
gordonfreemN #51718 üzenetére
Igen, jok, a corsair arulja kulon is a kabelszettet.
-
hoffman_
nagyúr
én épp ebben a pillanatban rendeltem egy második 1TB nvme drive-ot, hogy kivehessem a 2.5" 2TB Toshiba L200 lemezt, mert falramászom a folyamatos sziszegésétől. nem akartam vagyonokat költeni, így inkább leadtam a tárhelyből, de megőrjít a vinyó.
amíg kötegelővel volt a Ghost-ban rögzítve állítva, nem votl ilyen vészes. mióta kifúrtam a gyárilag elcseszett (...) rögzítési furatokat és csavarral rögzítettem, azóta a lemez a leghangosabb, simán rálicitál 2db Noctua a12x15-re 1100rpm-en.
-
tlac
nagyúr
aki használ még nagy vinyókat itx-es gépben, mit használ?
gondoltam lecserélem a régi wd red 3tb-ot az nr200p-ben egy 5tb-os segeate 2,5"-os vinyóra, mégis csak tárhelyben előrelépés, meg a kisebb méret jobban illik a házba
hát jóval hangosabb, pedig azt gondoltam, hogy egy "laptop" vinyónál nem lesz ilyen gond
plusz előre a hátlap alá sem érdemes tenni, mert azon a kis helyen valahogy felerősödik a hang is
a gépbe, a táp tartójára szerelve csendesebb, de nem eléggé -
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51711 üzenetére
én el lettem volna Gold táppal is, de miután kipróbáltam a gyári Corsair PT kábeleket, szerintem maximálisan indokolt az árkülönbség, nem csak a beltartalom miatt. ég és föld szerelni a két kábelt egymáshoz képest, ilyen pici házakban óriási előnye van a szálanként harisnyázottnak
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51709 üzenetére
szerk.: most látom, rendesen kéne olvasnom, a PT és Gold volt keverve.
-
Seep
senior tag
válasz
gordonfreemN #51703 üzenetére
A corsair Sf platinum tapokhoz egyenkent "sleevelt" kabeleket adnak, tehat nem szallagkabel.
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51695 üzenetére
Szerintem félreértetted a kollégát, nem üzembiztos munkahelyi gépet akar, ahova fontos a 10 éves garanciával ellátott felsőbb kategóriás tápegység. Nem csak azok között van csendesebb megoldás.
Mondjuk jó lenne látni hogy H81-en belül pontosan melyik alaplapról van szó gyártói linkkel, egyrészről hogy milyen EPS csatlakozó van, másrészről a méretét milyen házba fér, egyébként meg teljesen okés az eredeti elképzelése a pico-psuval.
Én HA-ról 5-ért vettem használt 120w-os téglatápot és most látok szintén 5-ért használt pico-psu-t(igaz akyga 120w-os, max még jobban körbe kell nézi).
Még 5-10K használt gépház...még az is lehet hogy a 30k-ba beleférne egy ram csere hogy biztosan dual channelbe menjen, hisz IGP-t tervez használni és nehogy valamikor szaggasson a tecső...
Amúgy HA-n van fent teljes konfig 33-ért, ránézésre azt tudja amit a kolléga is ír és 60-as picoval van, mivel passzív integrált procis. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51699 üzenetére
annyi kiegészítés az SF széráihoz, hogy MINDENKINEK az van, elképesztő befutót csinált vele a Corsair, ennél fogva, a nagy számok törvéyne alapján valóban több hibásról is olvasni. a hibaszázalék számok ugyankkor valószínűleg ezzel együtt is nagyon jók. volt egy gyári hibás széria, a Corsair, mielőtt hivatalosan kiderült, lekommunikálta és visszahívta, ingyen vállalta a postát a visszaküldéshez.
nem kell félteni őket, ők is nagy multi és profitorientált, de az SF szériás tápok nem véletlenül toplistások.
az SGX ettől még egy remek táp, csak SFX-L, az nem mindenkinek jó. én is arról váltottam az SF600PT-re. Silverstone tud még hasonlót papíron, de azzal kevés a tapasztalat.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51701 üzenetére
20mm, aminek lehet létjogosultsága egy kis gép esetén hely szempontjából, hűtés tekiintetében ezt nem emelném ki. Talán a kisebb ventit ki lehetne, de 92-es venti -6 dB egy 120-ashoz képest?
Légáramban úgy kell gondolkodni, hogy a passzívhoz képest ha egy légy fingik egyet az alkatrészekre/bordákra már az több nagyságrendi javulás, utána már csak kisebb lépések lesznek. Szerintem mindegy, hogy 30 vagy 60CFM, de mind1.
Az alkatrészek tekintetében pedig ha elfogadjuk ha nem, a kondenzátorok a gyenge pont (pm-ben beszélhetünk róla ha érdekel) a többi csak rizsa vagy gyártási hiba. Most, hogy japán-e a kondi vagy sem, azt én nem emeltem ki, nem is emelném továbbra sem. Ha az elna silmic mond neked valamit, akkor még erről is tudnék mesélni, terveztem/építettem egy USB-s DAC-ot és nagyon ráfáztam
De attól még amit ráírnak, azt tudnia kell.A kábelek tényleg FOS, a szó legszorosabb értelmében, de túlélhető. Egyébként az a gond vele, hogy ezek mint a szalagkábel, egymáshoz vannak öntve az egyes erek és emiatt merev. Ha szétszedné a user, akkor nyerne rugalmasságot, csak akkor meg szanaszét fognak állni az egyes erek->csúnya lesz a kábel. De ezt a pontos én is lehúzom.
Ne érts félre, én is majdnem seasonic-ot vettem mert olvastam tőled, de a tápajánlós topikban corsairre voksoltak. Szerintem kicsi a különbség.
Amivel vigyázni kell ezeknél a modulárisoknál, hogy nem szabad túl erősen megnyomkodni az aljzatoknál ahogy becsatlakozol. -
Seep
senior tag
Szervusz, Chieftec mini hazak pofasak es olcsoak. Chieftec Compact Series IX-01B. 27Euro amazonrol. 30Euro egy 90W-os picopsu szinten amazonrol. paneltapot meg aprorol valami dellt.
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51700 üzenetére
nem én mondom hogy ára van a passzív működésnek/hangnak, ez tény
silent is gold ( :
nem véletlen hangosabb a seasonic és nem véletlen ad emellett több gart, ugyanez igaza corsair-re, nem véletlen halkabb de kevesebb garral
a gold corsair is halkabb mint a seasonic, ha kevesebb terhelésig is tud passzívan menni, és ennek ára van
ez sfx méret, minden alkatrész nagyobb hőterhelésnek van kitéve mint az atx verziókban, kondik csak egy dolog
az egy külön történet, hogy a 105 fokos japán kondi egy gyűjtőfogalom max, ott is vannak minőségi eltérések, ahogy az fdb venti sem jelent semmit, egy jobb golyós akár jobb mint egy belépő fdb
tedd mellé, hogy a seasonic 120x120x65, a corsairek 120x100x65, tényleg nagyon pici - ezek gondolom nem tűntek fel elsőre, még jobban át tud melegedni, ventije is csak 90-es, a seasonicban 120-as van -
corsaireknél még a kábel érdekes, nagyon rövidek, láttam neweggen ebben sokan beleszaladtak, emelett nagyon merevek is, hiába "design kábelek", de funkcionalitásban azért lehetne sokkal jobb is
tesztoldalakkal vigyázni kell
mostani lapomnál egyik szerint megrángatott 3900x mellett 6x fok a vrm, másiknál már elég volt ehhez 3700x is, mivel nálam a 3100 eléri az 50-et, így valahogy szkeptikus vagyok 3900x mellett 6x-ben, pláne ott kiemelték hogy bármilyen légáram nélkül...aha persze, van az a pénz hogy ezt mondják ( : és mindkettő nagy oldal
ki kell ezeket próbálni, sajnos egyre kevesebbszer esik egybe a nagyobb tesztoldalak eredménye is a valósággal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest