Új hozzászólás Aktív témák

• bil

tag

válasz PROTRON #51779 üzenetére

Hi, köszi a választ!
    Nem vadászok. Jelenleg csak érdeklődök az okosabbaknál. Nem biztos, hogy most kiadnék sok pénzt egy ilyenért, csak kiváncsi vagyok, hogy csak én nem találok ilyen lapokat, vagy ténylen nem igazán vannak.
    Nem ragaszkodtam az integrált procihoz, de ahogy néztem, a dc-táp és a thin mini-itx nem igazán járt együtt. Aztán ha igen, akkor meg ha beletennék egy asztali Intel 4-magost, nem hiszem, hogy passzívan le lehetne hűteni.
    De lehet tévedek, azért is dobtam itt fel a témát.
    Egyébként igen, dual channelben mennek a RAMok, de nem sokat segít rajta.
    Azért kiváncsi lennék egy 4 magosra (pl. N4100). Nyilván ott sem erősebbek a magok, de ha az egyik melózik, akkor a többi jobban mag be tud segíten a háttérfolyamatoknál, mint egy 2 magos esetén. Persze nem tudom, csak gondolom.
    Szerintem egy erősebb 4 magos procit nem lehet passzívan, venti nélküli házban hűteni, hacsak nem pl. egy modern 7nm-es erősen downclockolt AMD-ról van szó. De pl. AM4 foglalatot nem is láttam thin mini-ITX-es lapon :( .
    Van otthon egy G4560-am, nem tudom elképzelni, hogy az passzívan lehetne hűteni, pedig csak 2/4-es. Vagy BIOSban le kell szabályozni - ha lehet ilyet olcsó ITX-es lapok BIOS-ában egyáltalán. Akkor lehet működne egy ilyesmi is.
    A thin ITX azért szempont, mert van egy ilyen házam, amibe bele kéne férnie a dolgoknak:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés