Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz bil #51783 üzenetére

Azt láttátok hogy az általad linkelt CHIEFTEC IX-03B-OP házikóból kivehető a HDD keret? A 30 mm cpu hűtő magasság a keretbe szerelt 3,5 HDD miatt értendő. Mindig a gyártó honlapját kell nézni, nem írtad hogy kell a 2,5 colos meghajtó, így ha a határok feszegetéséről van szó akkor ez kezdő hiba gyerekek. :D
    Így már odafér valamelyik csendesebb low profilos cpu hűtő ventivel. Ha i7-6700-at letudtak hűteni NFC S4 Mini házban ami alacsonyabb mint ez a ház, akkor ezt is le kell tudni.
    De lehet használni csak 1 db 2,5 colos meghajtóval és akkor az üres hely fog a hűtőegység fölé lógni.
    Meg van hozzá extra csomag(lehet csak opcionális), ahol a gyártói leírás 5. oldala szerint kéne van magasító elemek a felső laphoz [link].
    Amúgy nem lehetne inkább máshova rakni az SSD-t? :D

Figyelem a nyugalom megzavarására alkalmas tartalom következik! Bár csak teszt volt.
    Én továbbra sem vetném el a normál asztali procival történő használatot. az alábbi fotón látható hogy én milyen hűtőt raktam rá az i5-7500T procimra, 4C4T, hivatalosan 35W TDP. Az alaplap Gigabyte H110TN thin-mini itx. 120W tégla tápról üzemel.
    Szóval én a tapasztalataimat írom meg, nem tippelgetek.
    Direkt nem a felszerelni szót használom, mert a gravitáció tartja a hűtőegységet.
    Amikor nem volt venti rajta szóval passzív, akkor 15 perces stressz teszt alatt 75 fokra melegedett,de végig stabilan tartotta a 3,1 GHz-t. Közben HWInfo szerint 27W volt a peak CPU package power, mellette 4W a "rest-of-chip" peakje. Te viszont netezős PC-t említettél, ott nem fogod így használni, alacsonyabb terheléseid lesznek, rövidebb ideig.

Mint a fotón látható ez az összeállítás nem rendes passzív hűtős, odatervezett dolog, hanem az AM2-es athlon 64 procihoz kapott gyári hűtő, amit ventivel adnak, arra van tervezve hogy aktív hűtés, nem passzív üzemre.
    Amúgy a passzív ház egyik eleme sokszor hogy magára az alumínium házra is kivezetik a hőt, lehet hogy a tieddel is meg lehet gányolni.

Persze a Te döntésed, csak a tisztán látás miatt írtam meg. Akitől vettem az alaplapomat, megint aukcióra rakott egy ilyet ebay-en 50 ajró kezdeti árral(nem licitált senki rám) + szállítás, eredetileg nem állított be szállítást MO-ra, de miután ráírtam megbeszéltük, igaz magyar királyi postán keresztül érkezett, Ő rendesen becsomagolta. (Arról nem tehet hogy gyári hibás a hdmi port, így csak a displaport és VGA működik). Meg persze 6th genes procit támogat az alap bios, frissíteni kellett.
    De sok egyéb opció van eboy-on, csak körültekintően kell eljárni még akkor is ha PP-n keresztül vásárolsz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés