- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v-paci
aktív tag
válasz
Crabface #51397 üzenetére
Azért az NR200 egy rendkívül átgondolt konstrukció, mind hardverelhelyezés, hűtés, mind szerelhetőség szempontjából. A kinézet megítélése meg amúgy is szubjektív és ezzel nem is érdemes vitatkozni.
Nemrég beletettem egy 6800xt-t és két slim alsó ventilátorral passzívban megy a videokártya jópár játék alatt
-
törölt tag
válasz
Crabface #51397 üzenetére
Ha már megfogalmaztad, egyetértek vele. Azért maradok mégis csendben, mert nem az én/korosztályom igényének kielégítése folyik most.
Nekem egy FT-03 mini van. Ami úgy néz ki mint egy szemeteskuka, az asztal mellé állítva. Ezt 2013-ban vettem, azóta számomra nem sok "izgalmas" dolog jött szembe..
-
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51395 üzenetére
Innen vettem anno 12-eset, az tök jó volt minőségre, méretpontosságra:
[link] -
HookR
addikt
válasz
A.Winston #51393 üzenetére
"[link] Ez volt mar?"
Igen volt: #50700(Meglehet, hogy könnyebb lenne rátalálni kulcsszavakkal gazdagított linkekkel...
)
=================================================
SSUPD Meshlicious hivatalos oldal - [link] / Youtube / [PH hír]
- 245 x 166.4 x 360 mm (14,68l)=================================================
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani mágneses porszűrőt 8cm ventihez?
Vagy van esetleg bevált módszeretek, miként magatoknak készítitek? -
A.Winston
tag
[link] Ez volt mar? 15L-el nem olyan rossz szerintem.
-
kubokra
tag
Sziasztok!
Fórumon belüli keresés alapján elég sok kérdés volt már ezzel a házzal kapcsolatban, de leszek én az n+1.
Egy Sharkoon CA-I házba szeretnék telepíteni egy 10100f-et Noctua l9i hűtéssel legalább félmoduláris, de ATX táppal (SFX drága af), és első körben egy r7 370-nel (jövőbeli terv egy 1060). Kérdésem az, hogy a hűtést el tudja e látni az a másfél venti, amit a ház fogad? Gondolom az a legjobb ha a kicsi venti befúj, a procihűtő protól elfele fúj, és a fenti venti kifúj, de mondjátok ha rosszul gondolom.Szélzajban milyenre számítsak, ha ebbe a házba települök?
Köszi -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51385 üzenetére
A levont tanulságom annyi, hogy a jó minőségű kínai - a végén - közel annyira jön ki, mint egy német/angol cucc.
Mert ott nincs akkora technológiai fegyelem, pl.: egy német gyártású alkatrészből legrosszabb esetben vennem kell 24-28 darabot, ahhoz hogy 8 teljesen egyformát találjak, a következő 8db ettől +/-1 digit-re van, a többi +/-2 digit-re, és csak 1-2 szélsőséges érték ami megy a kukába. Kínaiak között ennyi darabból még érték párokat vagy hármasokat válogathatok össze, de abból legalább 8-10-et egymástól 1-1 digitre lévő értékekkel. -
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51387 üzenetére
Az se rossz. Én ilyenekt nem hallok meg, se felszerelés, se idő, azt viszont látom, ha nincs kép a hdmi miatt.
Sajnos ez ma már a mindennapos dolgok közé sorolható, a kilós kenyér 90 deka, a fagyi, dinnye, csirkemell, sör se annyi amennyi. Erről szól a világ sajnos.
-
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #51373 üzenetére
Használtam egy ideig 2 molex- pcie 6 pin-est, egy gtx 460-al az thiszem vagy még korábban. Arra azért figyeltem, hogy ne egy vezetékről jöjjön a a 2 molex. Működött, se gond, se tűz nem volt, csak sokkal több kábel lett a gépházban, érzésre mindenképp, aztán igyekeztem minél hamarabb tápot cserélni amin már volt gyárilag pcie csatlakazó.
Egy modernebb, vga-t, 8 tűset nem biztos hogy rá merném kötni.
Bár egy modern felépítésű táppal talán nem lenne gond? -
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51385 üzenetére
Ilyenekkel van tele az ebay is, én meg autólakatrészeket importálok az usából, na ott látni igazán, mennyi különbség vna egyik- másik gyártó terméke között. :D
1 centért ölni tudnának...
Persze, mindig van jobb, de pl erre ellenpélda, hogy eddig minden kábelemen minden arany fent van, holott az elvemet követve sosem adtam kábelgyártó nevéértpénzt. Hogy ellenpélda is legyen, itthon, boltból vett 15m-es hdmi-t, ami mindenféle szép lerás, és az ígéretek ellenére nem volt jó, pedig a többi komponens hibátlan volt, ezt tapasztalva a német amazonról vettem olyan kínait, amiben már egy optikai szál fut a két fej között, azóta is hibátlan. Árban fele alatt volt. [link]
Szóval attól, mert olcsó, nem biztos, hogy rossz is.
De itt van a banggoodon vett itx házam, aminek az árát vissza is fizették.. Akkor ingyen volt, mostmár kezd tetszeni.Na jó, még mindig adobozban van...
Na de ne offoljunk. -
gordonfreemN
addikt
Mo-i gyártásban dolgozom, ez biza így van.
De ami a fontos Duracellm hsz-éből, hogy a kinai éjszakai müszakos, vagy leesett, qualityn megbukott de még használható alkatrészek, termékek vagy a nevesesok cuccok mind ilyenek.
Lehet venni pl rca csatlakozókat aranyozottat. Ebayról is meg pl Kácsáéktól is itthon. Mindkettő kínai.
Csak még a kínai 1év alatt zordabb körülmények közt elfeketedik, addig a kácsás ugyanolyan fényes maradt. Kínairól lespórolják az aranyat vagy galvánkád töltet csere előtt már nem olyan egészséges termékek jönnek le a sorról de még eladható mert te ezt nem tudod.Kínaiba is van ami szerintem elég jó, de ott már van egy kis név amiért kicsit többet kell fizetni, ezek természetesen nem a legolcsóbb cuccok (pl ugreen)
De van még az is, hogy az éjszakai müszakosban is ki lehet fogni és hibátlan lesz.
-
törölt tag
És akkor konkrétan ezzel a tápegységgel mit kezdjek?
Beteszed a fiókba azzal, hogy jó lesz ez még valamire... és 5 év múlva egy kidobod egy rend rakás alkalmával.
Nekem porladt már el a 300 USD árú planár magassugárzókban 5 év után a neodium mágnes, mert ez is kínai volt. Addig a pontig én is azt hittem, hogy az év üzletét kötöttem...
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #51375 üzenetére
A többi, mármint mi?
Duracellm: Szemre elég jól össze van rakva, a kis sorcsati is jól áll, a csati szorul rendesen, a vezetékre profin, egyformán rá vannak rakva a tüskék, és persze kéreht akármennyit a ráaggatott gép, de ez amúgysem arra készült, hogy 150W-ot kivegyünk belőle....
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #51377 üzenetére
Na igen, jól emlékeztem hogy nem életbiztosítás a fent linkelt adapterrel mondjuk egy GTX1070 erősségű kártya táplálása régebbi tápegységekkel amiken még nem volt VGA számára a modern 8 pines PCIe tápcsati.
Hiába tudja matematikailag, rémlett valami hogy a gyakorlat különbözik az elmélettől. -
törölt tag
Ennyiért ajándék. Annyit észrevételt tennék, hogy a 12V 4p csatlakozó másik végén lévő csatlakozó, ha az eredeti molex lenne, akkor pin-en-ként 3,5A folyamatos terhelésre lenne hitelesítve. Ez azt jelenti, hogy az onnan jövő 1sárga+1fekete vezetékkel, a 12V4p csatlakozó ~42W-ig "jó".
#51373 PROTRON: Egy hétvégés, "áthidaló" megoldás.
Ha matek esetleg ki is adná, hogy a molex aljzat dugós vége kibírja azt az áramot, akkor is ott a tény, hogy a dugó hüvelyes, tápegység felöli része idővel kitágul és elmelegszik, ha nem az ég szét hamarabb akkor a szigetelés olvad le a megmelegedett kábelről. -
gordonfreemN
addikt
válasz
PROTRON #51373 üzenetére
Ha arra gondolsz, elegendő-e ha csak át van kötve a gnd és a 12V a cpu vagy pci-e csatiban és egy egy vezetékkel érkezik oda a "delej" akkor a válasz nem egyértelmű, vagy nem homogén. Attól függ. Ha bivaly cpu van tekerve akkor lehet gond a nagy áram miatti fesz esés, a több vezeték=nagyobb keresztmetszet miatt viszont kevésbé jelentlezik a probléma. Pl van egy hirtelen áramcsúcs, a fesz be tud esni 12V alá egyik esetben még másikban nem.
Tehát egy <15-20W cpunál talán elmegy.
Bár olvasni sosem olvastam erről, van egy erős tippem, hogy a fenti érvelés megállja a helyét. De természetesen előfordulhat más ideológia is.
-
-
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51365 üzenetére
Erről a képről nehéz kivenni, de szerintem ezen is a négyes van, csak nem látszanak az első hely furatai.
Szerintem jól megcsináltad, illetve örülök, hogy jó helyre került a ház.
-
HookR
addikt
PNY GeForce RTX 3060 12GB XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Single Fan Edition hivatalos oldal - [link]
- 170 x 125 x 40 mm=================================================
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51362 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
gordonfreemN #51362 üzenetére
Anno én is kb. ilyesmire gondoltam, de szakember híján végül elmaradt az átalakítás. Lehetett volna annyi eszük a tajvani tervezőknek, hogy négy helyett három meghajtósra tervezik azt a keretet.
-
PROTRON
addikt
ÓÓ-jaj-meg húha, kezdhetek aggódni hogy beelőznek a 2,7 liter alatti gaming PC versenyben...ja várj akkor legalább nem nekem kell pénzt költenem rá.
Ebbe [link] standard mini-itx alaplap is belemehet, standard procival, ramokkal, mellé az oldalához mehet egy szétbontott 200-as dell téglatáp, picopsu, a hátuljára meg riserrel egy 8 pint igénylő mini 1660TI vagy rtx 2060-2070 amit a picoról táplálunk.
Már csak a boritást kell lecserélni hogy hatékony hőleadó legyen nomeg kicsi undervolt a proci és VGA terén hogy kevesebbet fogyasszon és kész is a halk üzemű munkára is fogható belépő smallest géming PC. -
törölt tag
válasz
Speed® #51353 üzenetére
Amit viszont maximálisan nem értek, az az, hogy ki az a barom, aki a default VIDet meghatározza.
Vannak olyan anomáliák, amik nem jönnek elő annyira gyakran, hogy abból egyből az alul fészelésre mint okra kellene gyanakodnod, de a fesz visszaállítására nem jön elő többet. Persze ez csak az én tapasztalatom azzal a 3db AMD processzorral ami eddig birtokomban volt.
-
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51355 üzenetére
Ez egy "olcsó" HTPC ház, ennek a kategóriának minden kínjával meghintve. Mivel nem szokás ezeket gyakran szerelgetni, ha jól néz ki meg szokták neki bocsájtani, ha valami nem következetesen van benne megoldva. Volt tapasztalatom a HTPC kategóriában árban a másik véglettel is, ott is ez a gyakorlat működik.
Maga a design >5 éves, szerintem akkor még a kanyarban sem voltak a moduláris SFX tápok.Van egy harmadik lehetőség is, a 4-es HDD keretből csinálhatsz 3-asat vagy 2-eset, vagy ha csak ssd-t használsz, le lehet munkálni a felső részét teljesen, elég csak az alsó lemezt és az L alakú résszel (csavarfülekkel együtt) kell megtartani. De ha van lemezhajlító gép a gyárit érintetlenül hagyhatod és csinálhatsz kisebbet, ami mögött elférnek a kábelek és csatlakozók.
Ha már a led-et cseréled, akkor az összebarátkozáson ténylegesen túljutottál.
-
HookR
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51311 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, éltem vele. Oli-tól sikerült beszerezni egyet.
Két észrevételem lenne:
A drive-rekesz 4 férőhelye miatt nem bírom bepaszírozni a moduláris táp kábeleit. Vagyis be lehetne, de nem szeretem az ilyen vagy letörik vagy nem megoldásokat, túl feszes.
Erre jól sejtem két lehetőségem lesz: átalakítom az eredetit / melóban gépműhelyben gyártatok újat?
Vagy lehet hozzá venni ilyen kiegészítőt?Másik, hogy a felső drive-tartó lemez (CPU felett) oké, hogy fogadja a 2,5" HDD-met, de tápkábelt abba bele nem ugod csak ha kiemeled még valamivel/valahogyan a drive-ot. Itt valamit én rontottam el, vagy ez tényleg ennyire nem átgondolt?
Egyébként okés, kezdem megszeretni, a szellőssége már meggyőzött, az ISK-ban szerelni... de hát valamit valamiért. Még a két kék ledet fogom délután cserélni, aztán rendben is van.
Ja igen, egy corsair sf450 tápot vettem hozzá 7év garival. Ilyen moduláris kábeleket van aki gyárt?
Nem azért mert ne tudnám én megcsinálni, csak idő szűkébe leszek, február közepétől.A táp hatásfoka egyébként eléggé rendben van, gyakorlatilag az Antecben lévővel majdnem pariban van (csakhogy az Antec 20 ill 70%-on van tekerve).
Idle esetén van minimális különbség, az antec 18W míg a corsair 20W, de ennyi. Ezt meg azért a szélesebbkörű használhatóság oltárán le tudom nyelni. -
törölt tag
válasz
Speed® #51353 üzenetére
ehh, szivatom magam az iommu group-okkal is.
ha bifurkacioval egy riser-ben lakik a gpu meg a nic, akkor azok egy iommu group-ba kerulnek. szoval ha nem adom at mindkettot a vm-nek, akkor nem muxik. remek, akkor kiveszem a videokartyat, running headless.
igenam, de a ketportos NIC (2x25G) ket portja is egy iommu group-ban van, ami azert kellemetlen, mert nekem ket kulon vm-nek kene odaadnom, egy szerver vm es egy kliens vm. igy viszont ha fellovom az egyiket, a masik mar nem indul.
namespace-ekkel szet tudnam valogatni oket virtualizacio nelkul, de az nekem keves, jobban el kell valasszam oket. franc. intelen mindez olyan konnyu volt -
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51351 üzenetére
Nyilván könnyebb 12 magot <125Wra rávenni, mint 16ot <105re.
Amit viszont maximálisan nem értek, az az, hogy ki az a barom, aki a default VIDet meghatározza. Allcore 1.325V, ill. 1.475V boost helyett most 1.2-1.35V tartományban mozog és nem hogy lassabb lenne, konkrétan gyorsabb is, még ha 3% javulás nem is tűnik soknak, de 2/3 fogyasztás mellett nagyon nem mindegy. Azt hittem rá fogok kényszerülni egy 4G LV setupra, ehelyett 4.1-4.5 boost maradhat, a passziánsz lájkolja -
törölt tag
válasz
Speed® #51348 üzenetére
az szep. nekem -50mV mellett is mar csinal furakat. de egyelore meg vagyok rokonyodve rajta milyen gyors pl a deszktop. egy alom hasznalni. mondom ezt ugy, hogy a munkagepeim is zordak.
egyelore nekem a 105W PPT egy jo kompromisszum, de nem vagyok maradektalanul elegedett. -
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51349 üzenetére
Alapvetően nincs olyan, hogy házventi..de ha arra gondolsz, hogy statikus nyomás vs. légszállítás alapján mire alkalmasak leginkább, én bordára szavaznék, a slim kivitel ellenére egész jól tolják az ájert. Egyúttal azért halkabb az ID valószínűleg, mert laposabb a lapátszöge, légszállításra van kihegyezve inkább. Én viszont nem véletlenül használnám push-pullban őket, az eredő erő alacsonyabb fordulatszámot eredményez. Ha sikerül a VLP beszerzés, kiderül igazam van-e
-
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51348 üzenetére
Nálam is be van dobozolva 2 ilyen akasa slim venti(legfőképpen azért mert egy 3. amelyiket kipróbáltam nagyobb fordulatszámon nem túl halk példány), ezek házventik igaz?
Amúgy van 2 ID-Cooling slim ventim is, azok csendesebbnek tűntek az akasa-nal, az egyiket tervezem majd felhasználni a mobil munkaállomásomhoz.
A projektemhez alternatívaként van egy phanteks 140-es házhűtőm, amit sikerült leejteni és eltörött az egyik lapátnál a motorház műanyag ami tatja a lapátokat, így nem forog. Láttam neten videót arról hogyan lehet radiál ventivé alakítani ezeket hogy a laptopokhoz hasonlóan oldalra fújja ki a levegőt. -
Speed®
titán
válasz
Speed® #51318 üzenetére
Meg is vala. -125mV offset mellett ~125W. LFII off, BR on.
Már csak azt kell kitalálnom, honnan szerzek VLP RAMot..
Anno nem vettem meg (3200/C22 unbuffered ECC) sajna,
mostanra meg nem lelek sehol egyelőre hazai forrásból :S
Enélkül meg bukik a csendes AK-FN078 pushpull tervem.. -
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51346 üzenetére
Jaja ezért is akarok majd valamikor custom vizet, AIO-kban nem hiszek. Akkor már inkább Prosiphon Elite [link], csak azt még senki nem tesztelte intel HEDT-re, mert derogál nekik(legyőzetett és halott platformmal nem akarnak foglalkozni a profik, minden másra ott a mastercard...vagyis a Tr).
Ezt a hűtőt ugye TrX-re fejlesztették, ami még nagyobb kupakkal rendelkezik, ezért pl 1151-es proci esetében nem tudja elvezetni a hőt.
Mármint durva hogy a legfullosabb TRX procit 90-95 fokon tartja 32 mag OC során ahol az AIO-K labdába se rúgnak, de egy sima 10700k meg throtlingol mert 100 fokra felmegy.Megint megnéztem, 80-83 fokon maradt R23 alatt, 18696 pont és a proci önmagában 213 Wot vett fel a tápegységből a hwinfo szerint alap beállításokon, semmit sem állítgattam még rajta. Valszeg némi udvervolt-al tudnék nyeri pár fokot, de FPU alatt nem hiszem hogy elég lenne, oda ahogy írod kevés a Mega. Azért nem fogom benne hagyni a prociban a teljesítményt, meg lesz ez oldva.
Najó ennyi offtopic már tényleg elég volt, bár szigorúan véve Asrock-nak is van lga2066-os mini-itx lapja.
-
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51343 üzenetére
Nálam 120as Vardarok, push-pullban, mikor a határokat feszegetem (1156 i7 OC). Jó borda volt a maga idejében, de azért van már feljebb légen is. A 10940Xre 165W TDPt kamuzni legalább akkora genyóság, mint nem gyárilag AIOval árulni..250+W simán beugrik és akkor még OC nem volt. Szóval ne csodálkozz, ha elfogy a Mega, még egy D15 kalibernek is fel tudja adni a leckét, ezen a szinten már előjön az AIO/H2O előnye.
-
HookR
addikt
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51328 üzenetére
Na igen pont erre vagyok kíváncsi.
Tehát hogy én szúrtam el valamit a pasztázáskor, vagy másik eshetőség hogy "megromlott" a megahalems hőcsövezése x év használat után, vagy harmadik hogy tényleg ez a torony kevés, pl a méretezett hőcső dry out miatt és másik hűtőt kell rakjak rá...emiatt lettem volna kíváncsi a Te értékeidre FPU alatt.
Vagy a +5 fokot már erre a tesztre érted? oh-ohMert korábban azt hittem ha CB R23 alatt 80 fok körül stabilizálódik akkor jó vagyok...a 7800x az simán ugyanazokat az értékeket hozta mind a két teszt alatt 68-72 fok között ezzel a torony hűtővel,
De hogy így elszáll FPU alatt a 10940x...már csak abban reménykedtem hogy az aida-val van valami.#51324mpierre
Mint írtuk CB R23 alatt hasonló eredménnyel mindkettőnk hűtése hasonló hőmérsékleten tartotta az eltérő processzorokat, csak a kolléga még nem rakott fel FPU alatti eredményeket.#51330 &rew
Köszi a boncolgatást, ez persze a másik tippem volt...
Amúgy terveztem vízhűtést építeni, csak épp a fentiek miatt nem AIO-val hanem custom hűtéssel, már pedig ahhoz pénz meg gyakorlás kell ha én raknám össze. -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #50353 üzenetére
Na akkor a rend kedvéért és mert időközben kiteljesedtek az adatlapjaik:
=================================================
Jonsplus i 100 Pro hivatalos oldal - Silver / Black / TG Silver / TG Black
- 194 x 307 x 435 mm (25,9l)=================================================
Jonsplus BO 100 hivatalos oldal - Silver / Black
- 239 x 282 x 233 mm (15,7l)=================================================
DarkFlash DLH 21 hivatalos oldal - Black & White / Pink & Neo Mint / [PH hír]
- 239 x 175 x 412 mm (17,23l)=================================================
-
Speed®
titán
Szimplán rosszkor vetted/adtad, ez van, emiatt még nem kell sarkítva a gyártót köpülni..azt bírom csak igazán ebben a témában, mikor azok rinyálnak, akik a kuponos/bundles témával jóárasított cuccaikat eladva nyígnak, hogy mekkora drágaság van. Egyszer fent, egyszer lent..az nyer, aki türelmes
-
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51330 üzenetére
Így van, nem akartam ennyire belemenni. Egyébként érdekes, ill. ehhez kapcsolódóan, CB alatt buktam ugye a csodálatos friss AGESA mellett 100MHzet, viszont érdekes módon P95 alatt +50MHz jött, 4.15G allcore kezd és FMA3 résznél esik csak vissza 4.1re. Ha nem lenne mérhetően lassabb is CB alatt, azt gondolhatnám, hogy a visszajelzett érték nem stimmel valamiért..
-
dugo_
veterán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Hát ja, de azért '19 őszén ezt nehéz lett volna előre megjósolni.
Speed(R)
Nem én adtam olcsón, a piac árazta be erre a szintre. És nem is vettem drágán, a mindenkori minimálár +3k volt.
Kvardlipot
Eddig még nem jött levél az Alzáról, hogy bárki leadta volna gariztatni azóta...
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Akartam is írni, az nem az AMD sara, hogy drágán vette/olcsón adta..én is olcsón váltam meg a 2db Nitro+ 580tól tavaly, mostani árakkal darabján 50kt kereshettem volna kb., de épp gariban volt a jósgömb sajnos akkortájt :S
A Vega56/5700XT viszont 1-1 év használat után 150kt hozott vissza a vételáron felül, szóval nem panaszkodhatok -
Speed®
titán
Csókoltatom az egész inkompetens ASUS/AMD bandát innen is..
A lapomon viszonylag régi BIOS volt, még 1.0.0.3 AGESAs verzió,
gondoltam ha már új proci, megadom neki a nemrég kijött 1.12-t.
Az eredménye azonos beállításokkal -100MHz allcore stabilan :S
Nem csak a frekivisszajelzést variálták, mérhetően lassabb lett..
Slusszpoén: nincs visszaflash erről a verzióról, lehet henkelni -
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51320 üzenetére
Almát körtével esete lenne..2 azonos specifikációjú proci is másképp viselkedik többnyire, nemhogy 2 architektúrálisan teljesen eltérő. Egyébként itt nem ennyire vészes a difi, kb. 5°C megy rá.
Egyébként egyszerű a magyarázat, AVX terhelés, nem véletlenül használnak Intelék offsetet ilyen esetben a friss platformokon. -
Panthera
őstag
Látom, többen munkára/játékra is fogjátok a miniPC-t. A VGA hőfokok hogyan alakulnak nálatok, le szoktátok cserélni a gyári hűtőt?
-
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51318 üzenetére
Off mivel nem itx:
Nekem a 14 magos intel HEDT procim kb 2-300-al előzi meg a tied R23 multi threadben és ugyanúgy 80 fokra melegszik óriás torony léghűtés alatt (prolmatech megahalems passzív hűtő, 2 db be quiet ventivel). Asszem 210-230W a HWinfo szerinti csúcs terhelése.
Viszont Aida FPU stress teszt alatt azonnal 100 fokra felmegy. Tudnál arról is befotózni egyet?
(Nem kell piszkálni a platform választás miatt, így is tudom hogy hülye vagyok. :P ) -
Speed®
titán
Megjött a 3900X..huh
Egyelőre LFII/240 került rá (ajóédesanyjátalefogatótervezőnek), hogy lássam mit tud, aztán jöhet az optimalizálás a'la Black Ridge/120. Az első körben kiderült, hogy jó vicc a 105W TDP
-
PROTRON
addikt
Ezer hála el is mentettem őket, mert így már rá tudok keresni. Algyő messze van.
Nálam csak azután derült ki hogy 2,1-es az aljzat az alaplapban, hogy már 1 napja használtam 2,5-össel felszerelt tápegységgel, majd a gyártónak végre valahára megérkezett a válasza az 1 héttel korábban feltett kérdésre.
Elműködik így is a kis mini itx-em hogy a 2.1 helyett 2.5-ös fej van a tápkábelen, de azért nyugodtabb leszek majd a pontosabb kontaktal. -
PDoki
tag
Megjött a 120W-os PicoPSU-m meg a 12-os AC-DC táp is, 5.5x2.1-es DC dugóval, de nem tudom bedugni a PicoPSU aljzatba. Nem találtam sehol infót milyen méretű a PicoPSU-é, lehet az 5.5x2.5-ös lesz? Akkor kell még egy átalakító, létezik ilyen, vagy milyen megoldás a célszerű?
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51309 üzenetére
Azt hiszem megértettem mi a probléma. Az optimális eredmény víziója nélkül, idő és erőforrás hiánnyal csak arra számíthatsz, hogy szerencséd lesz és a megoldás talál meg téged.
Nincs is értelme optimalizálni, amíg nincs mire. Ezért egy ilyen built for worst-cases & future-proof-ing dobozkát javasolnék beszerzésre: [link]#51310 &rew: A plexi egész jó szigetelő és mivel hajlamos rá, kezelni kell, hogy a ventilátor lapát/levegő molekulák, por össze dörzsölődésé ne okozhasson benne töltés szétválasztást. Ne csinálj véletlenül egy ESD-t előállító, villámokat szóró gépet az alaplap fölé.
Akkor áldásomat adom. Arra törekedj, hogy ha nem fedi a bordát a ventilátor, a motor-hub ne a borda közepére kerüljön, mert ott nem csinál szinte semmit a ventilátor.
-
törölt tag
az is jo megoldas lehetne, vagy mixelve Duracellmumus otletevel egyszeruen alubol/plexibol vagni egy olyat, amin betervezve ottvannak a szellozok, ahol kell: proci, vrm, halokartya.
az igazsag az, hogy vettem meg tavaly egy 'gyari hibas' oldallapot nagyon olcson ehhez a hazhoz pluszban, pont azert h szetvagdoshassam
es nagyon viszket a tenyerem megcsinalni
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51308 üzenetére
Ugyan semmi gond, egy fórum kötetlen beszélgetés...
Nem nincs meg a hdplex végül. Így nincs értelme, még be sem fér.
Hogy olallapot azaz rácot milyet lehetne bele építeni azt nem tudom, elképzelésem sincs de biztos van megoldás. Csakhogy a suliig 2 hét van hátra és nem mennék bele most még annak az ötletelésébe is, hogyan tudom átalakítani az ISK110-et. Ha el kell váljanak utjaink hát elválnak
De ha van referencia és bevállalod, megegyezhetünkNem szívesen bővíteném a hűtő zajkeltőket. Elég az APU-n ami van, eddig is elég volt, nincs 65C° felett semmi.
Max a corsair sfx táp, de az sem kapcsol be úgy 100W-ig ha jól olvastam.Hogy kell-e dvga vagy sem az attól függ. Jó lenne egy egy példa erre is arra is, hogy tudjak dönteni.
DVGA megoldásnál sem lenne egyelőre benne VGA, majd későbbiekben, csak az opció legyen meg.Egyébként az APU hűtése jelenleg egy noctua nh-l9a
A tervezett APU egy 3350G vagy 3400GFontos, hogy lehessen itthon rendelni, nincs időm várni (vagy akkor pedig dobom egyelőre az ötletet).
Legyen a lehető legkisebb méret és 40be férjen bele, vagy használt is jöhet ha szép.
Ezek alapján keresgélek már két hete, de semmi ami tetszik.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51307 üzenetére
Ne haragudj, elmaradtam a válasszal.
A rácsot ki lehet cserélni az oldallapban mélyebbre, régebben fém modelleket csináltam, nagyon könnyű megmunkálni.Ha kicsi lapos dobozt szeretnél nézni, akkor ne a beépített táposat válassz, kis méretben a kis ventilátorral ugyan úgy szívni lehet, azt azért nem ajánlom.
Ha már meg van a HDPLEX, akkor ki kellene ötölni hogy akarsz-e majd low-profil dvga-t. igaz ebből a fajta házból gyakorlatilag nincs kínálat.
APU-s megoldáshoz bőven jó lesz ez a DC-DC, mondjuk ki lehetne indulni abból, hogy milyen vastag top-flow hűtést tennél rá.? -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51287 üzenetére
5mm magasság híján a rácsos oldallapba ütközne. Sajna máshova se fér el.
Ez a ház, ez csak ilyen 35W-os APU-khoz való média PC-nek...Egyre inkább úgy érzem cserélni kell.
Kérdés mire.
In win chopin tápja megint csak öngól, egy néma gépről átállni egy olyan tápra.
Valami fekvő házikó lenne jó, letisztult forma.
Esetleg lehetne állítva is használni, de alapvetően fekve.
Jó szellőzés.
Ha kellően kis méretű, mint az in-win, akkor pico táppal, ha nagyobb akkor sfx táppal (pl corsair sf450?) -
törölt tag
válasz
#16939776 #51290 üzenetére
a szintetikus tesztek nekem azert hasznosak, mert a vm-ekben amiket futtatok poll-mod driverek huzkodjak ki a csomagokat a halokartya hardver buffereibol, tehat nem megszakitaskor, hanem allandoan probaljak. ha van csomag akkor feldolgozzak, ha nincs, akkor rogton probaljak ujra. gyakorlatilag ez is 100%-os terheles, annak minden elonyevel es hatranyaval egyutt.
egyebkent is linux fog futni rajta, a cinebench es geekbench teszteket csak a kivancsisag kedveert futtattam, meg h kicsit jatsszak a ryzen master-rel. megdobbento, hogy a 8160T xeon (24 mag, csillio dollar msrp) szintjen van cb20-ban eco modban a 3950x. ertheto egyebkent, csak sokkolo. nem veletlenul kezdte az Intel magyarazni h nincs ertelme a cb osszehasonlito teszteknek
linux alatt a stress-ng-t hasznalom terhelesnek, annak rengeteg fele 'stressor'-ja van, ugyesen beallithato a terheles tipusa. eco modban azzal is ~137W korul evett a falbol a gep.
az anand altal mert 144W az passzol a BIOS-ban latott 140W PPT-hez, ott kene legyen az igazsag valahol. kidobom a videokartyat a hazbol es remote jelentkezek be, ugy tisztabb az eredmeny.
egy max 30W-os halokartyat kell majd meg elviseljen az egesz rendszer, de akkor a 200-as hdplex mar elegge ki van hajtva. akarok annak egy kis sajat szellot, illetve a halokartyanak is kell.beszeltunk mar errol a hazrol korabban is, amikor a skylake 6130-cal jatszottam. az is 16 fizikai mag, most epp egy vapor chamber huto alatt, felette egy 120x25-os scythe es igy nagyon szuper (tavtarokkal csinaltam helyet annak a jopar mm-nek)
viszont az s4 mini 'skyslot' dizajnja abban az esetben, ha a venti kozvetlenul az oldallap alatt van, rettenetes modon csokkenti a legaramlast, mert nagy a 'kitoltesi tenyezoje', barhogyis hivjak ezt hivatalosanfeltett oldallappal vagy anelkul kb 15 fok a kulonbseg. ezert szeretnem kivagni a prociventi helyet. ha van tavolsag az oldallap es a ventilator kozott, akkor nyilvan sokkal jobb a helyzet, de butan nezne ki pl 20mm-es tavtartokkal.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #51302 üzenetére
Jóó, mondom, benéztem, az a kezdeti áramfelvétel brutál az átlagfogyihoz képest, akárkit megkérdezel 10-20 év számítógépes múlttal, tuti nem mond a 4 vinyóra 80-90 W-ot. Én se tettem volna, beismerem.
Nem off ez, szerintem tápegység méretezésnél ez a dolog mostmár mindenki agyába bele vna égetve kitörölheetlenül.
-
PROTRON
addikt
Még mindig kavarás van.
Abban a hsz-ben amire válaszoltam beírod hogy olvassam el a gyári adatlapot mert Te is elolvastad és azon egy átlagos értéket idézel.
DE világosan szerepel a PEAK értéknél a 12V 1,79 A, ami matematikailag 21,48VA. És a vita ekörül forgott, nem pedig az átlagos paraméter körül.
Ez nem fogyasztás.
És ki is lyukadunk ott hogy több helyen írod hogy fogyasztást mértél, ergo természetes hogy szakmai vitában nem fogja látni neked SENKI hogy Te a pillanatnyi csúcs-terhelési adatra vonatkozóan tényleges paraméterrel számolsz, hisz a kettő nem ugyanaz. Szakmai vitában mindig figyelni kell a szakkifejezésekre (ez még nem grammar-nácizmus mielőtt még megkapnám) .
A fogyimérőddel kapcsolatban írtad: "Persze mint írtam, lehet csak a fogyimérőm..." ebből következik hogy nem laboratóriumi egységről írsz, hanem feltehetően otthoni, konnektorba dugós egységről--->ezek nem összevethető pontosságúak amikor ilyen gyorsan változó, a valóságban aprónak számító paraméterek értékeléséről van szó.Amúgy fogyasztásból lehet következtetni 1-2 dologra, de hogy adott túláramvédelem pontosan mennyire van leterhelve arra pont nem lehet tényleges választ adni.
De már eléggé offoltuk a topicot, pláne úgy hogy időközben már megegyeztünk a 120-as javaslat biztosságát illetően.
-
Qkackca
őstag
válasz
tippm86 #51300 üzenetére
Az például egy valós ok lehet.
Én most egy székkel szenvedek, még dec. elején rendeltem, 4-6 hét szállítási idővel, külső raktárról, bíztam hogy karácsonyra meglesz vagy esetleg jan. elejére, de egyelőre 'kabaré' a dolog. Na, azóta az is drágult egy jó 20%-ot, meg már nem merik kiírni hogy raktáron, csak rendelésre...
Először, mikor érdeklődtem mi van, akkor az volt a válasz hogy a gyártónak téves volt a készlete...most meg késik a konténer...Ezt már lepingpongozom, kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Pedig európai gyártóról lenne szó, nem is olyan messzi van a székhelye, ünnepek-újév-határzár esetén se kellene legalább 3 hónap mire megkapom, úgy gondolom...
Nemtom, most ültetik a szövetnek valót, vagy műanyagfát amiről szüretelik a hozzávalókat.
Vagy a külső raktár az mondjuk Kínát jelenti esetemben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest