- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #51699 üzenetére
Ez korrekt, köszi.
"a cél minél olcsóbb"
Akkor a corsair (GOLD) lenne a nyerő, az az olcsóbb ugye.
Tehát a corsair olcsóbb, jobb a hatásfoka (elenyésző), csendesebb a ventillátora, de csak 100W-ig passzív. Net/film közben amúgy kevés PC lépi át a 100W-ot.
Épp egy tesztet néztem és ami nagy különbség volt az valóban a hangjaAzt mondod, hogy ára van a passzív működésnek? De akkor miért van, hogy a seasonic 150W-ig passzív és 10év gart ad, emez meg 100W-ig és csak 7évet?
Szerintem is logikus amit mondasz, csak ezekkel az adatokkal nem cseng egybe, mindkettőbe 105fokos kondenzátorok stb.
Na mind1, ha valakit érdekelnek a részletesebb adatok:
[link]
[link] -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51698 üzenetére
a 250w tényleg költői túlzás ( :
a cél minél olcsóbb
a crosair 450-es gold sfx 32-3e ft, de az nem sokáig passzív
a platinum most 47e ft 450-esben, az 180w-ig passzív, 250w környéki ezekből meg ugye nincs, ami bőven sok is lenne neki
ha pénz nem számít én is a 450-es platinum corsairt mondtam volna
emellett megjegyzem, az enyém 3 hetesen megdöglött ( : ebből használatban maximum 24 órát volt, legnagyobb terhelés egy 2080s ftw3 volt neki, amit 24/7-ben vinnie kellene gond nélkül - nyilván nem amiatt halt meg, utána még üzemelet többször, aztán kb egy hét szűnet és csak búgott mint a búgócsiga, jelenleg egy hónapja szervizben, elvileg már napokban visszakapom vagy cserélik -
én mindkettőt szoktam ajánlani tápoknál, egyik az ára miatt oké, másik a hatásfoka/hangja miatt drágábban, sokaknak ez megér nagy felárat is
egyik sem gagyi, a seasonic puritánabb és kilépve a passzív módból jóval hangosabb, az 10 év garos, a corsairekre 7 év gart ad a corsair az sfx-ekre - nyilván a sokáig tartó némaságnak/kvázi néma működésnek ára van hosszabb távon az alkatrészekre nézve -
a gold verzió pedig kb egy liga a seasonic-kal, áruk is hasonló -
gordonfreemN
addikt
válasz
hegegabi80 #51696 üzenetére
250W
Jó az 50-60W-nak is...Chaser: többször hallom tőled ezt a tápot, valamiért mégis a corsair sf szériát ajánlják, legyen szó tesztekről, user reviews -okról vagy az itteni tápajánlóról. Nem tudom miért, csak jelzem, hátha van valami oka
-
L4D1K
őstag
Köszi a gyors választ.
Kb 30e gondoltam rászánni táppal házzal procival együtt.
Gondoltam egy max 90W-os paneltáp elég az egész rendszernek. Passzív hűtés procra azt jónapot.
Ha fater nyitottabb lenne, akkor megoldanám a kérdést egy rpi-vel.
-
Chaser
legenda
van olcsó alternatívája, atx-nek hívják ( :
minőségi picopsu és ac-dc drága, ahogy az itx lapok is drágábbak sokszor még az atx verzióknál is
mit akarsz rakni bele? ami tényleg olcsó és pofás az a jonsbo c2, filmes géphez tökéletes, de van annál sokkal kisebb is, kérdés mit szeretnél és mennyit szánsz rá
tápnak "olcsó" alternatíva pixelről az sfx sgx 500-as seasonic 32e körül 10 év garral, 150w-ig passzív
ha atx-ből akarsz fél passzívat az is 30e+
vagy veszel egy olcsó jó használt fsp-t és kicseréled a ventit valami értelmesre, aztán járatod 400rpm-en -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék összerakni faternak egy budget netezős/filmezős gépet és kérnék egy kis segítséget/ajánlást.
Van egy gigabyte h81n alaplapom, 8gb ddr3 1600as ramom régről, ezekre építenék.
Sztem apróról egy 1150es i3 4***T tökéletesen elég lenne.
Amire javaslatot kérnék, az egy olcsó mini-itx ház, illetve egy hangtalan táp(picopsu?) Sokat nem szeretnék rákölteni.
Tudom, hogy pont a mini itx a leg zsebbe nyúlósabb, de hátha van már olcsó alternatíva
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Tud valaki normális ATX -> SFX bracket-et linkelni?
Corsair SF450 tápom van, de a Raijintek Ophion házba (ami baromi kicsi) csak ATX foglalat van, kéne átalakító. Azt hittem, hogy az táphoz jön, de nem volt..
Nincs sok kedvem kínából rendelni és arra várni, amikor össze se tudom rakni a gépemKöszi
-
-
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51682 üzenetére
nem, kivitelezhetetlen 8 magnál és 3060-nál ekkora térfogatban
ott egy 1050ti van és egy 7700k, mostani konfigom kb ez, gtx 1650 és 3100 - 4c/8t -, annál még meg lehet oldani de rezeg a léc, viszont az nem nagy teljesítmény
én egy 3800x/5800x-ben gondolkodom némi uv-val, egy bizonyos órajelig nagyon jó a fogyasztásuk, ami nyilván az adott chiptől függ
hihetetlen módon felmelegszik passzív hűtővel minden, kedves tesztoldalak pedig nagyon szeretik kifelejteni azt az apróságot amit nvme ssd néven ismerünk, azokból pedig sok szeret melegedni, nagyon, én pedig szeretném használni továbbra is ( : csak ugye mivel a chipset közvetlen alatta van így mókás
mostani lapom már jó, de a tesztek fele amik vannak róla az fizetett hirdetés az is biztos
két db 120/140-es venti max 500rpm-en ami nálam a cél és szabvány alkatrészek, szabvány táp
xbox mérethez képest azért nem rossz, ott cpu+vga egy tok, az úgy leegyszerűsíti a dolgokat, ahogy a táp isszerk:
1650-ből van is passzív, palit kalm x, gyorsabb is mint az 1050ti és működik a hűtése -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51681 üzenetére
Gondolom továbbra is passzív hűtéssel tervezed megoldani, ahogy fanlessguy.
-
Chaser
legenda
válasz
Pete55555 #51679 üzenetére
köszönöm
én is így gondoltam
az alaplapi tálcát vágtad vmilyen komplett házból?PROTRON
hasonlóan gondolom én is, használtam már íróasztal fiókban is gépet váz nélkül, ott sem volt gond
ha egy potenciálra akarom hozni a lapot és tápot max kapsz egy kanócot egyik alaplapi felfogató és táp közé
faanyag 10mm, simán bírnia kell, az egész 3kg váz nélkül, 9 literben
ez még mindig rengeteg egy xboxhoz képest de már tényleg kicsi ( : és néma, ha kisebbre veszem már hanggal vagy teljesítménnyel vannak bajok
így egy 8 magos zen szolidan és egy 3060 non-ti az már elketyegne szépenszerk:
jah látom te is kanócozásra gondoltál táp-alaplap közt, úgy már műszakilag sem lehet belekötni -
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51656 üzenetére
Az árnyékolás és a földelés kérdésesek ahogy a kollega is említette.
Árnyékolást megúszhatod azzal hogy kicsivel messzebb rakod a tápegységet, mivel az eleve saját házában azaz ketrecében van.
Annyi hogy a vezetékek, pl a 230-as maga körül mágneses teret csinál, így azokat is úgy kell elvezetni hogy legyen távolság, nekem egyszer a 230-as monitor tápkábel miatt se az egér se a bill nem ment, mivel túl szorosra kötegeltem össze őket az asztal alatt.
Az még akkor érdekes, amikor a wifi+bt modul vezetékezését igazgatod, már ha lesz.A földeléssel kapcsolatban elvileg a 24 pines alaplapi kábel is tartalmaz gnd szálakat, de azért jobb lenne a táp egyik rögzítő csavarját valami fémes anyagba csavarni, ami hátulról érintkezik az egyik alaplapi tartó csavarral.
Meg persze arra azért figyelni kell hogy el is kell bírnia a súlyát az alkatrészeknek, tehát hogy ne legyen túl vékony a faanyag. [link]
-
Pete55555
addikt
válasz
Chaser #51656 üzenetére
Semmi akadálya. Én is csináltam már, 8-as rétegelt lemezből. Még a tápot sem kötöttem össze az alaplapi tálcával, pedig az ajánlott, földelés miatt. (táp házát, az alaplapi tálcával)
Házi barkács topikban sokszor felmerült már ilyen téma, imibogyo-nak több háza is készült fából. -
petersomo
csendes tag
Cryorig Taku után [szabadon].
-
apollo12
veterán
válasz
Crabface #51672 üzenetére
fenti venti miatt nem tudsz mit csinálni :/
de nem lesz jó, mert ha az oldalsó üveg rajta van a vga 72 cfokos, és most a rácsos van fent úgy 60cfokos, lehet elengedem a vizes rendszert, valami bika léghűtés kellene
egy ilyesmi kéne és akkor felűlre mehetne a radiátor [link]
-
duo
addikt
válasz
cinemazealot #51667 üzenetére
"kedves kúz'n, az, hogy valaki a szamba hazájában, Tangónak hívatja magát, rávilágít arra a tényre hogy az illető mekkora nagy seggfej"
elnezest az offokert, abbahagytam!
-
HookR
addikt
Én AIDA64 SensorPanel-ből konfiguráltam egy az igényeimnek megfelelő tálcára optimalizált variációt:
Csak sajnos ez idáig hiába próbáltam Fiery-t megfűzni, a SensorPanel mind a mai napig nem eszköztár kompatibilis, azaz nem lehet tartósan a tálcára dokkolni (a tálcán kattintás felülírja az 'always on top' beállítást).
Jelenleg közvetlenül a tálca fölött/mellett használom... 'ideiglenesen'.
-
PROTRON
addikt
Nálam is automatán elindul a feladatkezelő windows indításkor....már kb 14 éve.
De a HDD led szigorúan véve nem a cpu gondolkodására volt hivatott jelezni, hanem a háttértárat...csak ugye régebben a cpu szinte csak akkor dolgozott amikor a háttértár is, így egybeforrt nálam is a két dolog. -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51659 üzenetére
nekem mind egyformák vagytok
( :
ha non-lp topflow akkor tessék:
bq! dark rock tf/shadow rock tf2
noctua nh-c14s
scythe choten
ezekből ár/érték arányban messze a csótány' a legjobb - sztem qrva jól is néz ki -
szigúrúan hűtési teljesítményt nézve a dark tf vagy a noctua
bq-nál a fekete szép, de a festék könnyen lepattogzik, illetve ha jól rémlik egyedi venti felfogatás van, shadow rocknál biztos - venti közepén van rögzítő, szóval csak gyárira lehet cserélni vagy mókolni kell a lefogatóval -szerk:
a noctua nagyon gyikos lehet, a ninja 5 ventik nélkül 922g, a noctua 850-900g közt lehet valahol
mondjuk az ára is gyilkosés a dark tf-nek is
-
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #51655 üzenetére
Az én alaplapomon a HDD led az nvme-vel kapcsolatos folyamatokkal kapcsolatban fel se villan, csak ha a SATA meghajtók vannak használva.
na ezt viszont nem tudtam, csak sata-s cuccaim vannak
viszont ha lecserélném az ssd-t nvme-sre, még utána is érdekelne a hdd villogása -
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #51654 üzenetére
engem még most is érdekelne, hogy mikor dolgozik
még win alatt is kirakom mindig a tálcára a feladatkezelőt, hogy lássam, hogy dolgozik-e a cpu, meg, hogy mekkora terhelést kap
de így legalább már értem, hogy miért hagyták le
-
Chaser
legenda
ha teljesen fából építek gépet annak lehet műszaki gondja?
nyilván felgyulladni nem fog - bár ma már tűzveszélyesnek hívják, régen rádiók de talán tv-k "kasznija" is volt fából -
az árnyékolás miatt érdekel, de igazából mivel most open air így sincs árnyékolás -
PROTRON
addikt
Az én alaplapomon a HDD led az nvme-vel kapcsolatos folyamatokkal kapcsolatban fel se villan, csak ha a SATA meghajtók vannak használva. Elsőre anno megijedtem, mert mondom nem fogom garanciáztatni egy led miatt, de ha már ezt se csinálták meg jól akkor mi egyéb hiba lehet.
Aztán rájöttem hogy az nvme tech eléggé távol áll a HDD-től.
Most hogy van egy SATA meghajtó, továbbra is csak akkor villan fel ha azon van forgalom, egyébként kussol. Szal nem hiányozna, ha le lenne írva tisztán hogy nincs. -
-
tlac
nagyúr
Aki NR200/NR200P-t használ, nem hiányolja a HDD ledet?
Egyelőre a helyére bekötöttem a power ledet, de az nem az igazi, alig világít és pont nem látok rá, mert egy kis perem van előtte.
Most gondolkozok, hogy a power ledet vissza kellene kötni a helyére és valahova betenni egy HDD ledet. Nem is értem miért kellett ezt lesprórolni... -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51648 üzenetére
ha vertikálban akarod a gpu-t nagyon belimitál a 76mm
noctua l12s, scythe big shuriken 3 pl ami jó és befér
id coolingból találtam talán egy értelmesebbet, de az itthon nem kapható
bq shadow rock lp sem rossz, de lap függvénye milyen ramot "eszik"
a raijinteknek van még a 140-es pallas, más nem jut eszembe
shurikennél mindegy a ram magasságaszerk:
shadow rock nem is jó, az 85mm ventivel -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #51647 üzenetére
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Kinek van még Raijintek Ophion-ja?
Az alap, kisebb verziót használom 2+ éve, most fejlesztek, cpu-t és tápot, 1-2 kérdésem lenne hűtéssel.Főleg, hogy a 2x 120 as fenti ventit hogy állítsam be. Most mindkettő exhaust (ki)
1 darab slim 120-as alul pedig intake (be)
CPU hűtés Wraith Spire ( a jobbik AMD-s gyári) - eddig minimális oc-vel, 1,35 V-on ment, de mintha sok lenne.Corsair SF450, Ryzen 5 2600, Gtx 1070
Üdv,
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51646 üzenetére
Nekem ID-Cooling IS-60 van, teljesen meg vagyok vele elégedve, venti egész jó rajta, van hozzá hosszabb csavar, ami jó a 25mm-es ventihez. Előtte volt IS-50 is, 1 hőcsővel kevesebb, de a talpán sikerült kilyukasztani az egyiket, ezért jött az utód apróról jó áron.
Sőt az IS-50-hez nem volt AM4, írtam nekik mellékletem a számlát és küldtek egyet ingyen.Vagy van Alpenföhn Black Ridge, az is nagyon pacek, volt az is pár hétig. 92 slim venti, de tehető rá 120-as slim meg normál. De nekem bele lógott a PCI csatiba, mert ez kifejezetten riser-hez jó, ezért ment apróra.
Esetleg Raijintek Pallas, Phanteks PH-TC12LS, be quiet shadow rock lp.
-
válasz
gordonfreemN #51645 üzenetére
Még valami: Van valami tapasztalatok alapján javasolt AIO ? Esetleg lapos cpu hűtő?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #51644 üzenetére
Várjuk tapasztalataidat!
-
-
apollo12
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #51629 üzenetére
Hát az a baj nagyon kevés benne a hely, én még az sfx táppal is szenvedtem kábel ügyben, meg ahogy nézem a képeket túl fent van a táp, és igy nem lehet majd be tenni fentre a ventiket
-
-
Crabface
senior tag
Van valakinek tapasztalata Asrock B450/X470 itx lappal + Dark Rock TF hűtővel? Elvileg nem támogatott. Ez mibe nyilvánul meg? Backplate, hőcső, valami más nem kompatibilis?
-
törölt tag
válasz
Panthera #51636 üzenetére
WoL is lehet, de nehany bios-nak is van ilyen idozitett opcioja. (ha nem tuzfal mogott vagy, a WoL-t lehet piszkalasra is hasznalni, legtobbszor csak bosszanto, mint karos) illetve linux es windows alatt is vannak programok amik idozitve ebresztenek sleep-bol/hybernate-bol. windows alatt tudsz csinalni 'scheduled task'-ot is kulso programok nelkul.
attol fugg mennyire szeretned magad csinalni vagy hagyatkozni kesz megoldasokra -
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51635 üzenetére
Ez egy jó ötlet. Majd lehet én is megcsinalom az enyémmel
-
Panthera
őstag
minden munkanap hajnali 2-2:15 között bekapcsol, és csinál erről a szerverről a megfelelő mappákról egy 1TBos HDD-re egy mentést, pontosabban csak felülírja a változásokat, utána kikapcs.
Mi ébreszti a gépet? WakeOnLan?
Mi(lyen program) követi a változásokat?
Csak röviden. Köszönöm. -
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51633 üzenetére
Alsó aio nem túl jó ötlet. Pár hónapig biztosan csendben lesz aztán lassan megadhatja magát a pumpa ha az van felül. Szóval ha alulra akarsz aio-t akkor pure loop az ésszerű megoldás.
-
válasz
hegegabi80 #51632 üzenetére
Köszönöm, én is valami hasonlóra gondoltam, olyan feleslegesnek érzősik ez a nyomtatott műanyag, de már legalább látom, hogy befér a triplaventis vga-m meg egy full size atx (sőt 16 centi hosszú) is.
Csak az a kérdés, hogy lapos cpu hűtő legyen, vagy bottom mounted 240 AIO? -
hegegabi80
addikt
válasz
Én úgy oldanám meg, hogy vennék L alakú aluprofilt, abból vágnék 2 darabot olyan hosszba, mint a ház váza keresztbe. Arra mehet pl 2-2 db lyuk, mihez lenne fogatva a táp, majd az alu rögzítése mehetne a ház vázához.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
nem tudod valakivel kinyomtattatni?
egyébként nem erőltetném annyira az atx tápot ebben az nr200p-ben, nem arra van tervezve
szerintem vagy keress másik házat vagy ha ennél maradsz, akkor cserélj sfx-re -
Valaki ismeri ezt a PSU Bracket terméket NR200P-hez?
Az ár önmagában oké de a posta kétszer annyi.
Ezt a megoldást szeretném használni, tehát oldalfalra erősített ATX PSU (160mm-es van nekem) és vertical GPU:
A táp erre a helyre történő felfogatását nem lehet egyszerűbben megvalósítani házibarkáccsal, vagy szimplán kötegelővel? -
Nixon18
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Nixon18 #51626 üzenetére
ha normál állásban van a venti lefele tolja a levegőt, ami "visszacsapódik", mivel alig van tér a venti és alaplap közt
azzal rosszat biztos nem csinálnám ha vrm-re fordítod a hűtőt, legalább hűti, kinnről tud szedni friss levegőt és a meleget is tudja kitolni, egy próbát megér -
Nixon18
senior tag
válasz
Chaser #51625 üzenetére
Lemértem és 2,54 mm van jelenleg a Hyperx Fury bordája és az LP bordája között.
Sajnos megfordítani nem tudom a hűtőt. mert az Asus Strix H270i Gaming VRM-je felett még talán elférne, de akkor ki kell vennem a node 304-ből a hátsó hűtőt. ami za egyetlen normális méretű hűtő a házban.
De ha beteszem a GTX1080-at, ami kifele fogja fújni a meleg levegőt, a táp elve lefele tolja és rácsos polcon van a gép. Akkor lehet, hogy a hátsó venti nem is kellene...
Bár az most tudatosult - pár év után -, hogy a shadow rock LP ugye felfelé tolja a levegőt, viszont ott nincs rács csak oldalt, kb a hűtőborda magasságában. -
Chaser
legenda
válasz
Nixon18 #51617 üzenetére
itt azt írja az aegis 31,2mm, szemre max 3mm van a teteje és a lamellák alja közt
van egyébként több olyan hűtő aminél "végtelen" magasságú ram is mehet mellé, ez kb a baj a shadow rock lp-vel
bár lap függvénye, van ahova felszerelhető hőcsövekkel ram irányába, ott nincs gond, csak amikor a másik irányba szerelhető fel a magas vrm hűtés miatt -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #51614 üzenetére
A baj ott egy rolly nevű nagyokos volt, sokadik megnyilvánulása után már tudtam, hogy nem kívánok vele egy helyen tartózkodni, plusz az előzőekben írt okok is valósak, nagyságrenddel több a feladat, mint évek óta, így tényleg döntenem kellett, volt hogy 4-5 hónapig be se léptem, utána vettem pár apróbb hardvert, sok másik mellett a szegedi topic ment a levesbe. A meló mellett házfelújítás van, így már csak pár hónap és végleg költözöm a Balatonra, tervezem a nyugdíjas éveimet, szóval a szegedi topic így is úgy is ment volna a levesbe.
Ide is jobbára csak hétvégente van idő belépkedni, első körben azért jöttem, mert gépcsere volt az ünnepek alatt, kellett pár infó, normális, segítőkész itt mindenki, szóval itt jól érzem magam. -
Gergello
addikt
Köszönöm a válaszod !
Bennem is felmerült ez az igény miótaketten nyomjuk faterralhárman egy távoli munkatárssal, de nem tudtam még ilyen jól megfogalmazni, hogy mire van szükségünk. Felhagyni a rendszertelen backupolással, meg a küldd már át ezt vagy azt, ami csak nálam van meg egy külső vinyón. Havidíjas előfizetős megoldásokról olvasgattam eddig, nálunk szerintem az is elég lesz, hogy egyik pont az irodában, másik a raktárban.Szegedi fórumból eltüntél, azt hittem valami baj van.
-
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #51610 üzenetére
NR200P: Fém és üveg oldallap, riser, 92mm venti, 2x120mm venti
NR200: fém oldallap, 92mm venti, 120mm ventiATX táp official nem megy bele, de lehet 3D nyomtatni keretet hozzá, ami fent van a gyártó honlapján. Ezzel az előlapra lehet csak rögzíteni.
-
Úgy látom egész alkalmas a kis NR200P
Adnak-e hozzá lemez oldallapot is vagy csak az üveget?
Hol lehet szerezni rizert hozzá? Netán benne van?
Valahogy megoldható az ATX tápegységet úgy berakni, hogy a jobb oldalról szívja és felfelé nyomja a levegőt? Ha csavar helyett kötegelő az sem zavar.
Illetve még attól tartok, hogy ezesetben sem alulra nem fér be 30 centis vga mert túl lelóg a táp, sem rizeren a táp vastagsága miatt.
Azt hiszem 17 centis a tápom. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
A memória modulok magasságát hogyan kell érteni?
Arra lennék kíváncsi, hogy a BQ! Shadow Rock LP alá (31,7 mm van a hőátvevő felület és a borda alja között) beférnek-e a Ballistix Sport LT (32,5 mm) vagy a Corsair Vengeance LPX (33,53 mm) -
Rick4
félisten
válasz
gordonfreemN #51603 üzenetére
Logout cikk ebből biztos nem lesz, mert annyi idő nincs, régen még volt, de hoztam egy döntést, hogy a ph-zásra elpocsékolt időt sok sok millió forintra váltom, és a ph-zás helyett az üzlettel foglalkozok. Na ez így is lett
Kellett kis idő, amíg az elején kialakult, mi és hogy célszerű, a kezdetek kezdetén még a kockás füzet volt a menő, de az pár év után kezelhetetlen volt, végülis mindent abszolút szakértelem nélkül, magam raktam össze a weboldaltól az adwords kampányig, szóval leglaább rálátok minden részre.
Nekem muszáj volt az adatbiztonságra törekedni, 17. éve importálok amerikai autó alkatrészeket, asszonnyal itthonról dolgozunk, tulajdonképp ülök a gép mellett reggel 8-tól éjfélig, eközben valamikor jön telefon, sms, e-mail, messenger üzenet, hogy van egy ilyen- olyan autóm, ez az alvázszáma, ezekre az alkatrészekre van szükség. Ekkor létrehozok a megfelelő mappában (pl most üzlet->rendelés->2021->03) egy jegyzettömb fájlt, hogy 0307KovácsBélaSiófokCorvette.txt amiben az alvázszám, elérhetőség, alkatrész igény, annak beszerárai, eladási árai, beszerzési hely, usd/huf árfolyam benne van, majd ha ebből megrendelés születik, akkor a végén a sokból megrendelt alkatrészek listája, végösszeg, vevő név, cím, telszám, stb stb, elmentem. Ez onnantól fent van a mappában, és akármelyik géppel, innen 300 km-re akár menet közben telefonról megnyitható, messengeren, mailben kompletten tovább küldhető. Ezekből készül egy heti rendelős, ami összesíti a heti megrendeléseket, van az online számláknak kimenő- bejövő mappa, bejövő ügyfélfotók, kimenő robbanttt ábrák (karikázd be, neked melyik alkatrész kell) stb stb.
Namost egy ideje annyi ilyen fájlt kell generálni, hogy akár egy napi adatot is képtelenség fejben tartani, max órák alatt kereshető vissza minden üzenetekből, mailekből, az meg annak fényében, hogy az erre szánahtó időt a kereső tevékenységtől venném el, aranyat érő árban van.
Szóval ahhoz, hogy a dolog működjön, holnap reggel is, nem lehet egy helyen, nem lehet mentés nélkül dolgozni. Nekem erre épül minden, akár 6-8 évre vissza tudok keresni bárkit, mit vett, mikor vett, mennyiért vett, mire kért árat, stb stb.És akkor vannak még a privát fotók, pár apróság, adatbázisok, mindenféle autó manual, robbantott ábrák, stb stb, amik 17 éve gyűlnek.
Na de ne offoljunk, ez már nem ITX függő dolog, viszont emiatt nekem egy kisméretű, de erős gép is elég egy NVME SSD-vel, és indul a buli holnap reggel 8-kor, nem kell 3-4-5 lemez, raid, meg ilyen marhaságok, az fogja magát, szétesik, melegszik, pénzt visz el, áramot fgyaszt, helyet foglal. Nagyon nagynak, percenkén sok sok lekérésnek kell lenni, hogy bárhová 4-5 lemezes raid kelljen
-
Sziasztok! Olyan ITX ház érdekelne, amibe befér full size 3 ventis 2,7 slot széles vga, lehetőleg a légáramlás down->up és full size táp belemegy, a helye pedig az alaplap előtt van.
Néztem a CM NR200p-t, de asszem 3d nyomtatni kell táphoz és a tápom picit hosszabb. És jobb lenne, ha táp úgy állna, hogy a gép jobb oldala felől szívna, nem a gépből. Talán egy AIO jobb lenne egy pici házba. Ami megvan az a Corsair. RM550X és a Gainward Phantom 3070.
De nem zárkózom el a rizeres megoldásoktól sem ha befér a vga meg a táp. Tudtok pár ilyet mondani? -
gordonfreemN
addikt
Nagyon tetszik a megoldásod, írhatnál az összeállításról egy logout-os cikket is hátha kedvet kap más is vagy én később, de egy kérdést engedj meg: Te amúgy mit tárolsz azokon a meghajtókon, hogy biztonságosabban tárolod, mint a magyar államkincstár a kincstári bejegyzéseket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest