- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Találtam 40k alatt (édes istenem nincs 1 éve, hogy 27-ért adtam el 2x8GB DDR3 1866/cl9 5 év garos Savage-t
) ezt a G.Skill ramot, szól ellene bármi - vagy van-e jobb vétel 40ig - a G4560+B250I strix esetén?
Normál gyári cooler alá gondolom befér, de a big shuriken alatt is elfog?
-
válasz
#16939776 #39896 üzenetére
Proci 1.1v ra állítva, NB és ram gyárin. Prime95 stabil 22w mérve+ háttérben másolás usb3 pendriveról és updatet tölti le hálóról. Ez csak 1.3Ghz maxon szóval beérheti ennyivel is. Gpuja is talán gyengébb mint az athonoknak.
Adapter kézmeleg.
Szerintem megy ez 1v on is meg a ramból is nyesek. Nb-t hagyom. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #39887 üzenetére
Ha az adapter kézzel körbefogdosva nem tűnik nagyon melegnek és eddig egyszer sem tiltott le az áramvédelme (gép leáll, és csak az adapter kihúzása-visszadugása után indítható) akkor nem aggódnék.
A passzív üzem, magasabb CPU hőmérséklet okán, nagyobb szivárgó áramot és nagyobb fogyasztást okoz, ami ebben az esetben nem tűnik célravezetőnek.
Nálam az alulfeszelés - igaz erősebbik cpu-val - nem jött be, látszatra és mérve stabil volt, valami -150-200mV-al is, de eldobálta a lan kapcsolatot netes rádió hallgatás közben még -75 mV-is! Így inkább visszaraktam alap állapotba.
A ramon tudtam 50mV-ot "nyerni". Ezt a lap saját dc-dc-je és 90W 19V-os DELTA psu-val csinálta. -
HookR
addikt
válasz
UT2004 #39888 üzenetére
Szemléltetésképp a #39744-ben láthatod Goose-T Nano S-be épített konfigurációját, ami olyasmi, amit a későbbi bővítéssel tervezel. Két dolog érdemes említésre:
- a VGA szellőzésére tekintettel SFX méretű tápot használ (adapterlemezzel)
- a ház fele üres** Bár az avatatlan szemlélő - kissé elhamarkodottan - a topik köbcentivadász szellemiségéhez méltatlannak, már-már eretneknek bélyegezné, a leghalványabb kétség sem fér hozzá, hogy valójában a Metis részére és tiszteletére fenntartott helyről van szó.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #39891 üzenetére
Mivel a ház tetején kialakított perforáció alaposan megrostálja a választékot, ezért ha tetszik a Chieftec BT-04B-U3, akkor hajrá! Mondjuk, hogy a CPU tud-e érdemben profitálni az alulról felfele átszellőzésben az erősen kérdéses, tekintve, hogy a VGA majdnem teljesen eltorlaszolja a felszálló levegő útját. Szerintem kelleni fog a venti a hátfalra. De legalább a ház megfelelően perforált a kiszemelt VGA hűtéséhez (Nem csak felül. A VGA vastagságában oldalt is.).
(#39888) kisoroszlány: Ha az általad soroltaknál nincs igény kisebb házra, akkor olyan nagyon sok megkötéssel nem kell számolnod. Az egyetlen említésre méltó, ami most hirtelen eszembe jut, az a:
- #37985-ös hsz. második bekezdésében, illetve
- a #39553-as hsz-ban olvasható.
Megemlítendő továbbá, hogy ekkora méretben már akár microATX-es alaplapot fogadó házat is találni.(#39874) HookR: A link helyesen: HG Computers Osmi
-
MPeter87
őstag
válasz
UT2004 #39888 üzenetére
200k körül VGA nélkül Intel vonalon én kb ezeket venném (ha egy helyről veszed őket, lehet valamivel több lesz, árukeresőn nézegettem az árakat):
Proci i5 7500 56k
SSD Adata SX930 240GB pcx-ről 27k
Vinyó 1 TB WD Purple 16k
Ram 2*8GB 40-42k Corsair vagy G.skill pl
Alaplap Asus Strix B250i 36k vagy MSI B250i Pro 27k
Táp 16-30k között, az igényektől és a háztól függően, ATX méretben EVGA B3 450W (moduláris) 16k kb, vagy SFX méretben pl Zalman ZM350-FX 15k (nem moduláris, elvileg jár hozzá ATX méretre átalakító, ha még kapható) vagy Corsair SF450 26k (moduláris) (szerk.: ha mondjuk 1080 ti jellegű lesz a VGA, akkor Zalmanból is inkább a 450-est venném, de kérdezz rá a tápos topic-ban is: ) )
Ház mondjuk 20-25k, amelyik tetszik, én a Define Nano S-t venném a felsoroltakból, de ez szubjektív.
(#39891) Mercutio_
Ezt a Jonsbo-t nézegettem én is, de jelenleg sajna nekem is sok lenne ennyi egy házért.
-
UT2004
csendes tag
Köszi a kérdést! jól látod, nem a hordozhatóság a fő cél, egyszerűen a konfig nem lesz tuningolva, de valszeg még bővitve sem nagyon, néha viszont lesz hordozva. Ezért sem mennék el nagyon a ''legyen minél kisebb'' irányba. Igy jött a mini ITX ötlete, de ha tévúton járok ezzel az elképzeléssel, javits ki.
Ezért valamelyik nagyobb mITX haz egy i5 7500-zal + megbizható alaplap, 256-os SSDvel + 1tb HDD lenne kb a kiindulas, 2x8 gb ram + tap.( kesobb videokartya bovites)
https://ipon.hu/webshop/product/philips_bdm4065uc/1027235 ilyen monitorral hasznalnam, az mar megvan.
-
Van egy kicsi AM1-es konfigom.
Az érdekelne hogy mekkora a legkissebb ajánlott táp ha paneltáppal használom, a mostani szerintem a limitjén van és nem tudom hogy hosszú távon nem-e okoz gondot. Réges régen még 5A-es táp volt hozzá meg LC power gyári tápja de elhagytam, akkor mértem 10-15w idle és 20-25w terhelve de 2db rammal.A konfig:
Asrock AM1B-ITX
Sempron 3850 - ezt még nem feszeltem alul, még kap passzív hűtőt
1db 4gb-os egyoldalas 1600-as Adata, szintén gyári fesszel.
Noname PicoPsu ami papíron 160w-os, de szerintem a negyedét jó ha tudja. [link]
KTEC 12v 1.5A-es táp (ha jól számolom akkor az 18w max) de van egy 2A-es is de más dugasza van mint a picopsunak.
Kingfast 32gb-os ultralassú SSD
LC power itx-es gépház amiben nincs meg az eredeti táp.
Most powercheck3000-el mértem 12-22w közötti fogyasztást ami arra enged következtetni hogy az 1.5A-es táp a hátárán van (18w-ot tud amire rájön még a hatásfok így a 22w valószínű nagyon maxos). Habár hibát nem produkál de nem szeretetném leégetni a gépet emiatt.Szóval a kérdés hogy hagyjam meg az 1.5A-es tápot és feszeljek alul procit ramot amennyire lehet vagy szereljek át 2A-esre csatlakozót ami a számok alapján el kell hogy bírja?
-
HookR
addikt
válasz
#25954560 #39879 üzenetére
Amennyire a képek alapján meg tudom ítélni, (a színeken és feliratokon kívül) két lényeges különbség van az egyes változatok között:
- A ház palástját középen 1db széles 'szalag', vagy 2db keskeny képezi.
- Hátul a bővítőkártyáknak 5 vagy 6 rögzítési lehetőség van kialakítva.
A renderelt képeken a rögzítési pontok eleve ilyen csereszabatos konstrukcióról árulkodnak.(#39884) Mercutio_: "Nem vesztek komolyaaaahaaaan
"
Gondolod? Szerinted ~550db Mini-ITX házat tartalmazó fotóalbumot meddig tart vizuálisan átnyálazni mindenféle (úri, huncut, képtelen) szempontra való tekintettel? Úgy, hogy minden potenciális jelöltnél le kell ellenőrizni megfelel-e az egyéb óhajoknak?
Megfejtés: Sokkal tovább, mint amennyi kedvem van mostanában hozzá.
-
energy4ever
addikt
válasz
Mercutio_ #39884 üzenetére
"Létezik olyan álló ház nem aranyárban, ami max 37 mély, 36 magas, 17 széles"
Az enyem: 13,5 szeles 12mely, es 30magas. Ez meg joval kisebb is, mint amit te irtal. Csak van egy bokkeno... Ameddig te cm-re gondoltal, addig az enyemet col-ban irtam le.
Amugy az enyem alulrol-hatulrol sziv, es felul-hatra tolja ki a levegot. oldalfalai 1,6cm-es falapokbol, es 3mm vastag uvegbol allnak. -
törölt tag
válasz
sevi90 #39882 üzenetére
Caseking.de be lehet rendelni ide is. Vagy Merlin, aki szintén német nagykerekből hozza. Nálam egy fillérrel nem volt drágább mint a caseking.de-n vettem volna.
A Plexi anyagától, színezettségétől, életkorától függ mennyire bírja a mechanikai behatásokat.
Ahogy látom a sarkok be vannak védve, de a csavarok alatt lehet hajszálrepedés, ha egyszer túlhúzod mert nincs menet ragasztva a metrikus csavar és rendszeresen kilazul.
a súlyésztett fejű lemez csavart nem szereti az biztos.Ez szerintem elég kényes egy "ékszerdoboz".
-
sevi90
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdés: szerintetek Asrock AB350 gaming ITX megjelenése mikor várható? Németországban már egy-két hete kapható, de itthon nagyon nem akar megjelenni
Gigabyte változat nem kifejezetten tetszik rossz VRM hűtés miatt, X370 meg picit drága az én ízlésemnek. Ha nagyon nem mozdul semmi a témában akkor megy a rendelés mindfactory-ra, vagy hasonló külföldi oldalra.
Másik:
[link] erről a házról mi a véleményetek? MSI gtx 1060 aero, asrock ab350 gaming itx, ryzen 1600 menne bele, 16gb RAMmal együtt. Egyedül a CPU hűtő a kérdéses, illetve a ház strapabírósága a felhasznált anyag miatt. Mivel lehetne legjobban lehűteni? Tápból nyilván valamilyen SFX jöhet szóba. Két fan guarddal rendelném a lehető legjobb hűthetőség érdekében. [link].Sevi
-
törölt tag
válasz
Feriboy2 #39880 üzenetére
Azon kívül hogy a DDR4 egy újabb szabvány, nem sok haszna lenne, ebben a felhasználásban.
Mert nem produkálna sokkal magasabb átvitelt mint a DDR3, az "alacsony" órajeles magok (Mobil CPU) ki sem hajtják egyiket sem, így mondanám elhanyagolhatónak a különbséget.
Az IGP az L4-re (128MB) van kötve ami ua. az órajellel megy, mint a rendszer memória, az sem gyenge sávszél, és így szinkronban van a rendszer-memóriával.Annyira nem lehet ciki amit tud
Nálam egy hd 2500-as IGP van kb.: ekkora teljesítményű CPU-val aka.:3770T Nem olyan ciki "általános feladatokra", rendes SSD-vel 25%-ig nem tudom tartósan kiterhelni a CPU-t, mert pik-pak végez a feladattal, és párhuzamosan is megeszik bármit, anélkül hogy megrándulna a bajsza.
Ha lenne 2db dp kimenetem...boldog ember lennék, vennék egy második monitort is képszerkesztésre...
-
törölt tag
igaz. max akkor jatszanek ilyesmivel, ha tenyleg nem lenne tobb helyem.
(jol latom, hogy a Raya zold elolapos valtozatat a bronz elolaposbol fotosoppoltak?
)
Duracellm:
mar mindent kitalaltak. ezert hajlamosabbak az emberek guglizni mint gondolkodni. bar neha nem art egyiket sem...najo, megyek dolgozni, mert ez igy nem palya
-
HookR
addikt
Eléggé Off topik, ám nehezemre esik szó nélkül tovatevegelni mellette. Kínai boszorkánykonyhák kénköves bugyrainak fortyogó üstjeiből időről-időre felszínre emelkedik egy-egy (európai értékrenddel szemlélve is) igazi gyöngyszem. Az újabb Jonsbo kuckók után - számomra legalábbis - ez az irány is igencsak tetszetősre sikeredett. Ha jól értem, a Magnetic Power 06 Raya nevet kapta a kaotikus távol-keleti tűzkeresztségben.
(#39876) &rew: Ha van rá lehetőség, érdemesebb legalább 120x25mm-es ventire, nagyobb felületű lamellákra és több hőcsőre törekedni. Szvsz a fentebb említett hűtők közelebb állnak ehhez a megközelítéshez a Kozuti-nál.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #39875 üzenetére
igen, csak megorultem a kezenfekvo megoldasnak es mar jart is az agyam azon h hifi labakat tegyek alulra vagy valami kotenyt, ami vilagit
HookR:
sejthettem volna
csak a magassag es a szelirany miatt irtam. ha ez is felfele tol, akkor egyiranyba nezhetnek a tapventivel, szoval nem zavarjak egymast.mas:
ez sem csunya haz: DNK-PRIME. persze nem a 15k kategoria :/ -
törölt tag
válasz
#25954560 #39873 üzenetére
ha az sg05-ot orra allitod, pont azt kapod, amit szeretnel
Ezért írtam a 05-öt
(#39865) Mercutio_ :Mennyi pénzed van rá, megcsinálja más?!
(#39866) kisoroszlány: van PHaprón számodra /szerintem/ ideális lap, integrált CPU-val : Ilyen Veszett jó IGP van benne, általános dolgokat elég jól elgurítja a 4C/8T cpu.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #39854 üzenetére
Például ezek közelítenek az elképzeléshez:
- HG Computers Osmi (Nem tudom ezen az áron mit tartalmaz)
- Jonsbo TU
- Jonsbo UMX1 Plus- Sharkoon QB One Csak hát 18cm a legrövidebb oldala.
(#39866) kisoroszlány: "...mini ITX hordozható házba szeretném tenni (ilyenem még nem volt, de tudtommal manapság már nincs olyan sok kompromisszum a kis ház miatt.) pl bitfenix prodigy...
...Hazak amik tetszenek: Fractal Design Define Nano S-ez hangsigetelt igaz?, bitfenix phenom, bitfenix prodigy"
Ezt a részt egy kicsit pontosítsuk! Az említett mini-ITX-es házak kifejezetten nagynak számítanak, tehát ha jól értem, akkor annyira nem is kell kicsinek lennie. Illetve mit jelent számodra a hordozhatóság?(#39871) MPeter87: Persze, alacsony hőtermelésű alkatrészekkel nem gond, pláne, ha még oldalról is kap jó szellőzést.
(#39873) &rew: Köszönöm, nem kérek. Már van egy a szekrényben.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #39861 üzenetére
ha az sg05-ot orra allitod, pont azt kapod, amit szeretnel
a tetejere kell csak kitalalni valami takaro idomot, a csatlakozok/kabeldzsungel eltuntetesere.
sot, ha eleg durva vagy, hajlitasz hasonlo biliacelbol a burkolattal megegyezo U alakot, mondjuk 5-7 cm szelessegben es akkor vagy felcsavarozod a haz tetejere vagy berakod a burkolat ele tavtartonaken tuti megprobalnam. igaz, nekem konnyen nagy a szam, epp van egy sg05-om 'elfekvoben'
HookR:
kozuti? -
>Deego..
senior tag
válasz
Mercutio_ #39865 üzenetére
Hátha megfelel számodra. Chieftec BS01BBSL.
2 darabbal rendelkezem + egy félig moddolt.Ha érdekel ez a fajta koncepció keress.
Jelenleg a thin-itx formáció vonalán haladok/nék. -
MPeter87
őstag
Lian Li PC-Q21-ben a proci felől szív a táp, viszont ebben az esetben mondjuk egy Scythe Kozuti jó lehet, nem? Persze én csak G4560-G4600 procival gondolkodom ebben, dVGA nélkül, plusz alulra egy 12centis venti. Netezős, filmezős gépnél gondolom a proci nem termelne akkora hőt, hogy a tápnak (is) melege legyen.
Vagy célszerűbb lenne inkább olyan hűtő, ami az alaplap felé fúj, így hűtve a VRM-et is? Mondjuk gondolom az alaplapnak se lenne túlságosan melege ilyen igénybevétel mellett. -
HookR
addikt
válasz
milkabrams #39839 üzenetére
Ha nem mozgatsz egyszerre rendszeresen 10+ GB-okat, akkor mindegy, mert nem arról megy a rendszer. Az 5400rpm-es 3,5"-es HDD-k meg csendesebbek a 7200rpm-eseknél. Ha meg az is zavaró lenne és a felhasználási szokásaidnak nem mond ellent, akkor x perc elteltével elküldheted alvó állapotba őket.
Hűtőnek az ID-Cooling IS-60-at mondanám elsőre, bár ahogy látom, már egy ideje nem igazán kapni idehaza. Az a baj, hogy hiába áll rendelkezésre a 65mm-es magasság, ha a házban a táp van fölötte, így a ventilátorok egymás ellen dolgoznak. Ildomos lenne minimum 1-2cm-t hagyni közöttük. 60-65mm alatt viszont már le kell mondani a 120x25mm-es ventiről, de slim 120mm-es sincs túl sok. (Ezért nem szoktam ajánlani efféle házakat. Ezeknél szokott a játékvíz képbe kerülni, mint pótmegoldás.) Alternatíva például:
- Thermalright AXP-100
- ID Cooling IS-50 (ebből épp van is egy aprón)Hogy mennyire csendesek, érdemes teszteket nézni róluk. Illetve ebből a listából tudsz még szemezgetni.
(#39844) energy4ever: Az általa választott alaplapon a CPU-foglalat a lap szélére került, ezért az aszimmetrikus top-flow hűtő célszerűbb választás még akkor is, ha történetesen a CM Elite 130-ban épp van elég hely oldalirányban Cooler Master GeminII M4-nek (ha nem rakod be a kiegészítő 80m-es ventit a tartókerettel).
-
válasz
Mercutio_ #39865 üzenetére
AkarodaMetist.
(#39867) Grave444
Hát, az biztos, hogy csak 1 ventis VGA-k szerelhetőek így a házba...
HDD-hely marad 2db a vágás után: 1 a táp felett (3.5"), 1 pedig a táp mögött, az alaplapi tálcán (2.5").Azt nem tudom, hogy jobb így a szellőzés, de a 2 venti gyak. egymással szembenéz...
-
Grave_444
nagyúr
-
UT2004
csendes tag
Sziasztok! Ide irányítottak a milyen gépet vegyek topikból...
Szeretném a szakértői segítségeteket kérni. Cél egy megbízható gép, ami néhány évig stabil (Tuning nem lesz, játék sem) és 1 középkategóriás videokártyán kívül nem kell kesobb fejleszteni. Online pókerre, általános felhasználásra, internetezésre-sok sok google chrome ablak-, és Postgre SQL lekérdezésekre lesz használva 30-50gb méretű db-kből. mini ITX hordozható házba szeretném tenni (ilyenem még nem volt, de tudtommal manapság már nincs olyan sok kompromisszum a kis ház miatt.) pl bitfenix prodigy.. amd vagy intel azt rátok bízom
budget 200k korül. 256 ssd es 1Tb vinyo kell, ha i5 akk nyilvan nem vennék videokártyát. 40" 4k monitorral hasznalnam. Vizhutest nem tervezek. Hazak amik tetszenek: Fractal Design Define Nano S-ez hangsigetelt igaz?, bitfenix phenom, bitfenix prodigy
procira max 50-60k költenék, innen kellene kiindulni és köré épiteni. Köszönöm szépen előre is
-
válasz
Mercutio_ #39863 üzenetére
1, Az ablak nélküli változat olcsóbb.
2, Ha hátrafelé fúj ki, akkor hogyan nyomja telibe meleg levegővel a mellette álló monitort?
3, Ha Metis Plus-t veszel, és az aljába vágsz egy 120mm-es ventihelyet, akkor két légkavaróval meg tudod oldani, hogy alulról fölfelé átfújják a gépházat. Főleg, ha megfordítod a belsejét, ahogy Grave444 tette:You can't escape The Metis...
-
törölt tag
válasz
Az SU GO 05 is ~2 mm-el (magasabb) szélesebb mint a 170-es kritérium ha leveszed a lábait, az FT-03-mini 19mm-el szélesebb.
Igaz hogy szélesebb mint 170mm de:
A variáció:
Metis-t arcra lehet fordítani, lábakat csinálni neki, és egy ventilátort vágni a front lapba.B variáció:
Szintén metis, az alu előlap és az azt tartó vas lemez közé távtartót tenni, lenne 1-2 cm rés, amin be tud áramlani a levegő.Amúgy ha monitor mögé kellene kerülnie, egy alaplap-tálcából + vékony rétegelt lemezből elkészítheted a "csövet".
-
Mercutio_
félisten
Chieftec BT-04B ellen szól-e valami, illetve ha ez OK, akkor valami hasonló, csak kicsit dizájnosabb verziót tudtok-e javasolni?
-
shteer
titán
válasz
Patice #39855 üzenetére
40 magas minimum a FT03 Mini
más:
ez is Mini de vga, kijött a TPU Zotac 1080 Mini tesztje -
Patice
nagyúr
válasz
Hát, nekem a SilverStone Fortress mini ugrott be elsőre, csak az egyedül az "aranyár" kritériumnak nem fog megfelelni.
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ház kérdés:
Létezik olyan álló ház nem aranyárban, ami max 37 mély, 36 magas, 17 széles (gondolom ez a kritikus, pedig 1-3 centivel keskenyebben még jobb lenne) és kéményhatásra alapoz? (szerk.: a lényeg, hogy a 2 oldalára nem tud fújni, mert a monitornak nem tenne jót a meleg, a fal pedig blokkol, ahogy a hátulját is)Ami bele menne:
Giga B250 strix lap
G4560 proci (1151)
2x4/8GB ram
ha halk, akkor gyári cooler, ha nem az, akkor Scythe Big Shuriken (az első verzió, nem tudom felmegy-e 1151-re)
275GB Crucial m.2 ssd
1,5TB ST1500LM006 notivinó
2TB WD RED 3,5"
Giga GTX1050 Ti 4GB (félpasszív ITX verzió)Slim ODD hely is jó lenne, de nem feltétel
Asztalon lenne, a bal oldalán a monitor, a jobbon a fal. Nem baj, ha a befogadó méretek kisebbek, ha az nem megy a melegedés rovására érdemben
-
válasz
milkabrams #39845 üzenetére
3. hónapra meg ugye már nem is tervezünk előre. Jól van, csak így tovább!
-
>Deego..
senior tag
Fenomenális az utóbbi 5 hsz.
Jól megnevettetetek.
-
shteer
titán
válasz
-
törölt tag
válasz
Ebből az alaplapot, SSD-t, HDD-t, házat megvenném boltból. (ssd-ből lehet hogy 1-el nagyobbat vennék a helyedben, ha egyszerre akarsz, több feltelepített játékkal játszani. Én eddig megvagyok 100GB-n, de az az én igénytelenségem)
A többi alkatrészt összevadásznám apróról, VGA-t, PSU-t minden félképpen garanciával.Csinálj egy kalkulációt, mennyivel lenne így barátibb a végösszeg.
(#39848) Goose-T: Dobj privátban egy címet, kapsz egy ilyen légkavarót:[link]
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #39838 üzenetére
Szívás van két ágon is: tegnap beleraktam az A10-7850K-s gépet az FI-01B-be, de abba csak 20mm vastag ventilátor fér, amit viszont eddig használtam (Yate Loon D12SM-12C), az nem PWM-es. Az ASRock FM2A85X-ITX tudta szabályozni annak is a sebességét, de a Giga F2A88XN-WiFi nem, így most teljes fordulaton pörög, ami nem annyira csendes. Az egyetlen típus, ami még megfelelne, és PWM-es, az a DeepCool GS120, de július vége óta nem lehet sehol kapni. Most mondjuk megrendeltem valami XPlaza nevű cégtől, ahol véletlenül úgy jelezték, hogy raktáron van, de valószínűleg csak tévesen. Még a MobilX-nél is jelezték, hogy van belőle, ha ez nem jön be, akkor azt is megpróbálom.
A másik szopóág az az, hogy nem tudok Windows-t telepíteni jelen állapotban a gépre, mert a Giga alaplapon csak HDMI és DVI-D kimenet van, és a tévé meg nem támogatja azokat a felbontásokat, amiket használ a BIOS és a telepítő. Az ASRockon volt VGA kimenet, azzal egyszerű volt a dolgom. Majd odacuccolom a monitor mellé a gépet, csak kicsit kényelmetlen lesz így.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Welcome to the club
-
Archttila
veterán
válasz
Helyes!
-
milkabrams
őstag
válasz
energy4ever #39844 üzenetére
Az eredeti cél az volt, hogy összesen 150k-ból megússzam. Most ott tartok, hogy ebből a fizuból 160k, a következőből 100k😖
-
energy4ever
addikt
válasz
milkabrams #39839 üzenetére
En ilyet hasznalok: WD Purple 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20PURX Jelenlegi fadobozos gephazban is ultra csendes.
COOLERMASTER GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R1 ?
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39841 üzenetére
Nem rémlik, hogy lenne 7200-as Purple. Az a PURX, amit írtam biztosan 5400-as, adatra nem kell több. EZRZ-t ne vegyél, az átcímkézett Green.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39841 üzenetére
hat, ez epp a green-bol lett blue, nem az a kifejezett villam es megbizhatosagra is eleg vegyes. ha megvan, hasznald, de ha most veszel ujat, inkabb ne ezt. de a vinyo topik majd jol megmondja.
-
milkabrams
őstag
Western Digital 2TB 64MB 5400rpm SATA 3 WD20EZRZ megfelel játék, torrent és filmhez vagy kell a purple széria?
-
milkabrams
őstag
válasz
energy4ever #39837 üzenetére
Érezni fogom a külömbséget a hdd-k közt? Vagy mindegy mert nem arról megy a rendszer. Ajánlanátok egy hűtőt max 10-15k-ig ami befér ide és csendes?
-
Goose-T
veterán
ITX porn:
Szerelem át a gépeket. A tévés gépbe megy az A10-7850K (jobb oldalon), amit váltott a Ryzen. Anyósomnak meg építek egy gépet a megmoddolt a volt tévésA10-5700-ból (bal oldalon) egy Chieftec BT-02B-be, ami régóta pihen a szekrényben. Marad egy fekete Metis Classic üresen (illetve van benne egy FSP 350-es táp), annak még nem döntöttem el a sorsát.
-
energy4ever
addikt
válasz
milkabrams #39836 üzenetére
Igen. A gyari hutovel szerintem nem lesz gond. Az ingyen van, ha megis hangosnak talalnad, akkor majd lecsereled. De nem hangos, hanem forro lesz.
HDD-bol pedig nezzel 5400-asat. (enis Purple 2Tb-osat hasznalok, ami 5400-as es semmi hangja. Jatekok arrol mennek, a rendszer pedig SSD-rol) -
milkabrams
őstag
Asrock H110M-ITX(AC)
Pure Power 10 400W
Cooler Master Elite 130
120gb HyperX Fury
DDR4 2400 Fury, Corsair LPX 2x8gb
I5-6500
GTX 1060 3gb
WD Purple 2tb 7200rmp
ez a gépezet milyen hangos lesz?
Elsősorban a gyári proci hűtő és a hdd miatt. Van valami ötletetek a zaj minimalizálására? -
törölt tag
válasz
AxBattler #39832 üzenetére
kb.: 2 hete nem merem bekapcsolni a játékos gépet, no nem azért mert nem bírja a hűtése, hanem én nem bíróm azt a poklot, amit a szobából csinál.
Ha 1-2 fokról van szó engedd jobban forogni az 1db 12-es ventit, meg a VGA venti-vezérlését, ha az a baj hogy a boost-ot veszi vissza a VGA. A cpu-val nem hinném hogy lenne bármi.
-
válasz
#16939776 #39831 üzenetére
Jah. Most ezen gondolkodok én is, hogy lecserélem a Metist egy jobb hűtéses modellre...
... mondjuk egy felül két ventivel moddolt Metisre. Sajnos nem gondoltam, hogy az 1db befújó 120mm-es kevés lesz, de ebben a kánikulában kiderült, hogy kettővel jobban jártam volna. Persze kell a változatosság, az új már fekete lenne, nem ezüst, és ennek már kivágnám a hátsó rácsozatát. -
törölt tag
válasz
Nirvanus #39822 üzenetére
Van hova tenni, és rájuk tudod csukni a szekrényajtót addig nincs baj.
Voltam anonim alkoholbetegek gyűlésén /dolgozni/ amit ott hallottam azzal leltem némi párhuzamot a kütyübuzulás és az alkoholizmus között.
Mind a kettőből ki lehet gyógyulni, csak be kell ismerni saját magának és a közösségnek hogy függő. Ez az első lépés.Ha igény van rá csinálunk neki egy topikot.
-
Nirvanus
aktív tag
És itt porosodik szegény.
Pico táppal, 60-as SSD-vel. Túl sokat dolgozom mostanában, nincs időm kockulni.
Na meg H81i/G3220 konfigok vannak, egyik ISK310-ben (bontsa meg, akinek hat anyja van!), másik a Metis-ben (Metis... Metis everywhere). Meg két lapos... Meg még vagy két ITX... Öregszem, összeraktam, működik, leszrom. Ez betegség? Vagy csak időszakos elmezavar?
-
törölt tag
válasz
betyarr #39818 üzenetére
IGP+megjelenítő drivere Win 10 alá, próbaképpen egy másik HDMI bemenet a TV-n.
Amiket leírtál, abból az látszik, hogy nincs fogalma az OS-nek mi van rádugva.
Lehet hogy nevetségesen hangzik, de várj pár napot amíg teljesen felfrissíti magát a Win, és akkor telepíts egy friss IGP drivert.
Szerk: Win10-es topikba is benézhetsz a kérdéssel.
-
betyarr
veterán
válasz
#16939776 #39817 üzenetére
megvolt.némi képbeállításokkal javítottam rajta,de még mindig nem az igazi...
főleg ezt a manuális képernyő beállítást nem értem.1920x1080 a felbontása a tévének,16:9 az arány,a win felismeri és mégis kilóg a kép,ha nem szabom testre az intel grafikus beállításokban -
HookR
addikt
Threadripper Mini-ITX méretben, avagy vágy-vezérelt PS sziporka - reddit.com
Mondjuk 4db memóriafoglalat nélkül nem sok értelmét látom.
-
betyarr
veterán
végre elkészült a nagy mű.hozzákötöttem az lg tv-hez hdmi-n keresztül,de nagyon fura a képminőség: rosszak sokszor a színek (mintha erős alapozó lenne a szereplők arcán,vagy a betűk is olyan érdekesen látszanak,a mozgás is mintha néha beszaggatna.automatikusan 59 hz-n van a képfrissítés.ez lenne a ludas?)mitől lehet?még a képarányokat is manuálisan kellett megadni,mert kilógott alul-felül meg oldalt is.pedig a win felismeri a tv-t.valahogy olyan az egész mint amikor a tévén be vannak kapcsolva a képjavító funkciók (truemotion és tsai),pedig nincsenek.ha plexen indítok valamit hálózatról,akkor meg jó.tudtok tanácsot adni?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
milkabrams #39806 üzenetére
Karcsú a kuckóba betehető hűtő max magassága, elméletben.
( convert it to node 304 with flex)
-
HookR
addikt
válasz
CPU-hűtő?
-
alcsa
senior tag
válasz
Nem Metis
-
milkabrams
őstag
Kb. ez lesz a konfig. Van bármi gond vele?
Asrock H110M-ITX(AC)
Pure Power 10 400W
Cooler Master Elite 130
120gb HyperX Fury
DDR4 2400 Fury, Corsair LPX 2x8gb
I5-6500
GTX 1060 3gb
WD Purple 2tb 7200rmp -
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39804 üzenetére
Nem, szerintem is akkora, amekkorat mondott AxBattler, csak legyen jo a kivezetes. Csak hirtelen nem tudtam elkepzelni, hogy lesz a VGA.
Ha nem, akkor szerintem mar te is tudod, hogy ha Metised van, akkor mit kell csinalj
.
-
energy4ever
addikt
1 slot-os a VGA. Elvileg oda kellene vinnia a kartyat, ahol a 2. slot van a gephazon. Vagy ez a lap 3 slot meretu lenne?
Szerintem ez a lap csak 1 slottal nagyobb mint egy itx, es igy pont ugy fogja kiaddni, hogy a metis 2. slotjaba lesz a kartya, az 1. 1x-es pci-ba meg kesobb akar mehet hangkartya, vagy wifi, stb.
-
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Ha bele is megy ez a lap a Metis-be, a VGA-t hogy fogod tudni bedugni? Kivagod a hatlapot neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest