- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Adott egy AsRock alaplap, amin az USB3.0 csatlakozók száma és a sata portok száma is kevésnek bizonyult.
Létezik olyan PCIE bővítőkártya, amin mindkettő csatlakozási mód megtalálható? -
tibi9011
újonc
Sziasztok!
ASRock J3160DC-ITX alaplaphoz milyen házat ajánlotok, HTPC-nek lenne?
http://www.asrock.com/mb/Intel/J3160DC-ITX/index.hu.asp
-
hegegabi80
addikt
válasz
soneec #41790 üzenetére
Nekem TY147A van, igaz ennek a mérete aszem 160x140, de brutál halk és 300rpm-ről indul. Ventis topikban is sokat ajánlják.
Amúgy az alpenföhn wing boost 2 plus is nagyon jó, de csak a színes belsejű. Igaz ezek mind 4 pines pwm-es ventik, nem tudni neked milyet szabályoz a lap. -
törölt tag
válasz
soneec #41790 üzenetére
Nem feltétlen ez a topic, de ha venni kellene, akkor a NF-A14 FLX/PWM
Nem a világ leghalkabb ventilátora 800-1000 RPM felett, de mindegy milyen orientációban szereled fel, nem nő meg idővel a zaja, ezt nem tudja más.
Nanoxia Deep silence PWM, fractal desingn SS R2, Silverstone AP141-et, és a NF-A14 PWM-et próbáltam ki eddig.
-
soneec
tag
140 es ventikből mik az ajánlott példányok? Kinek mi vált be?
-
HookR
addikt
válasz
tippm86 #41782 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen magas CPU-hűtő fér a leendő házba. Mindenesetre innen is tudsz csemegézni.
Tápellátás tekintetében érdemes megfontolni a 12V-os LED táp + paneltáp/picoPSU kombinációt is.
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, tanácstalan vagyok procihűtő és táp terén.
Építek egy egyedi házat, persze minél kisebbet.A konfig:
Asrock FM2A68M-DG3+
Athlon x4 845 (65W)
HyperX 2x4 GB DDR3
Gigabyte 1050 Ti D5 (75W)
Seagate 500GB laptop sshdEddig amiket néztem hűtő terén az ID-COOLING IS-50, tápnál méret szerint a flex atx vagy a tfx méret kellene.
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Az alábbi házba való átköltözéssel kapcsolatban kérnék segítséget:
Jelenleg ez a konfig ketyeg itthon:
- i5 2310 LGA1155
- 2x4GB DDR3 1333Mhz
- Gigabyte H67MA
- iArena GPA-500S
- HD6870
- 2x500GB HDD + 128GB SSDAlaplapot és VGA-t mindenképp váltanom kell, lapban erre gondoltam:
- P8H61-I
Külföldről rendelném, itthon eddig nem találtam M-ITX méretű 1155-ös lapot amibe sima RAM megy.
VGA-ból max 21cm-es férne be a házba, itt szeretnék kérni olyan kártyára amin elfutna az MK XL normálisan.
Nincs sajnos most keretem egy full gépcserére azért gondolkodom félmegoldáson, a ház mérete adja a mostani projektet.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Mukucs
senior tag
válasz
Di Natale #41774 üzenetére
Csak erre a felhasználásra nem lenne jobb egy Barebone srácok!?
Nekem ez volt a mostani Metis projektem előtt, csak mivel helyhez kötött, visszajött a kedvem a játékhoz...
Persze csak felmerült bennem, jó dolog az ITX is!
A 8GB ramot 2x4 be vedd szerintem, nem tudom mennyit számít, de számít!
-
Ispy
nagyúr
válasz
Di Natale #41774 üzenetére
Szerintem ehhez a felhasználáshoz egy g4600 is elég, i5 nagyon overkill, i3 meg nem ad semmi extrát neked a g-s procihoz képest,
cserébe fele annyiba kerül., na vagyis a g4600 fele annyiba kerül, mint egy i3, csak kinyögöm a végén.És igen, ssd nélkül nem építünk gépet, az i3 felárából pont kijön egy.
-
Di Natale
senior tag
Sziasztok!
Örülök, hogy rá találtam erre a topicra.
Van egy kihasználatlan LG full HD, 80 cm-es TV és mögötte a falból lóg a lankábel. Arra gondoltam, hogy építenék neki egy Mini-ITX gépet.
Proci: Intel Core i5-7400 vagy Intel Core i3-7300
Alaplap: Asus H110I-PLUS
Ház: Chieftec FI-02BC-U3 250W
Memória: Kingston 8GB DDR4 2133MHz
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXA kérdésem az lenne, hogy ez így megfelelő? Netezésre, filmezésre és youtube-ra használnám. Esetleg az i3 elegendő lenne?
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41768 üzenetére
Az is egy megoldás, de szerintem elég sokat elmond a munka "összetettségéről", hogy én le sem ültem megtervezni, meg G-kódot generálgatni a saját CNC marómhoz, hanem inkább megcsináltam manuálisan. Szerintem mire eljutottam volna egyáltalán a szerszámpálya generálásához már készen is voltam.
-
Seep
senior tag
válasz
cinemazealot #41769 üzenetére
Drevo calibur. Kali alatt mukodik a vilagitas, mast meg nem probaltam.
-
Riotoro CR280 az iPon-on!
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41755 üzenetére
Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.
A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...
Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...
Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele.
-
alcsa
senior tag
Gondoltam idővel lehajlik a sok lemez súlyától, mert az egész a levegőben lóg.
Persze, hogy jól van, az erősebb marad életben a természetben is
. Amúgy a táp venti nem forog soha, SF450 tulajdonság, a proci még nem szólt, hogy melege lenne, játék közben sem, s a hátsó csak azért van benn 600 körül, hogy a felsőkről jövő levegőt valahol kivezessem.
Szerintem így a legjobb. Ha a táp venti is menne, akkor megfordítanám a hátsót, s akkor talán jobb volna az áramlás, de mit csináljak, ha jól érzi magát anélkül, erővel nem indítom be
.
-
imibogyo
veterán
Így van. Én is most fejeztem be egyet.
Nagyon jó anyagú ház, jó vele dolgozni... -
Mukucs
senior tag
Igen, egyelőre erre volt keret!
Procihűtő, hátsó venti tippek jöhetnek is, ha nem veszitek tolakodásnak!
Cryorig C7.-et nézegettem anno, most is tetszik, mit gondoltok?
Asszem kialakult egy új függőség nálam, ahogy raktam össze, azon agyaltam hogy lehetne szebben elrendezni a kábeleket, variáltam vele, agyaltam.... aztán rátettem a teli oldallapot!
-
Vesa
veterán
-
tippm86
tag
De úgy látom másnak se adja el mert sorban állnak érte.
-
Vesa
veterán
válasz
tippm86 #41728 üzenetére
Értem, akkor ahogy a kolléga már említette, olyan lapot válassz, ahol a hűtés jól megoldott. ITX-nél ez hatványozottan fontos, ha nem eleve megsütött lapot fogsz ki mint most, akkor is jó esély van rá, hogy majd náglad megsüljőn. Mondjuk ez attól is függ, mire lesz használva, pl. NAS-nál kevéssé kell tartani ettől.
-
tippm86
tag
válasz
cinemazealot #41722 üzenetére
Nem vág földhöz az az 1750ft, az nagyobb baj hogy csak ezért adtam el az alaplapom és a procim hogy ITX gépet
építsek... -
cinemazealot
addikt
válasz
tippm86 #41721 üzenetére
"Ilyenkor ki fizeti a visszaküldés árát?"
Ez jobb esetben megegyezés kérdése: ha szerencséd van, az eladó átvállalja a költségeidet, de ezzel elismerné, hogy rejtett hibával kínálta a portékáját. Rosszabb esetben ugyanúgy kell eljárnod, mint egy vaskalapos webshop-pal: Te fizeted a visszautat (akár személyesen viszed vissza nekik, akár postával/futárral küldöd).
-
tippm86
tag
válasz
#16939776 #41718 üzenetére
Bocs hogy eddig nem válaszoltam, de most nincs gépem telon meg napközben nem tudok netezni.
A tulaj szerint jó a lap, de megegyeztünk hogy visszaküldöm a lapot akkor visszaküldi a pénzem.
A lapot már reggel feladtam postán.Megmutattam egy számítógépesnek és Ő is azt mondta hogy biztos hogy megmelegedett a lap.
Ilyenkor ki fizeti a visszaküldés árát?
-
törölt tag
válasz
felora:) #41719 üzenetére
Tudom mire gondolsz, de gyárban azt lemossák, hullámforrasztás után, és az nem így néz ki. a második kép jobb oldalán, a fehéres folt az annak a maradványa.
Lehet flux, mert valaki már próbálta/sikeresen javította a lapot.
Vagy lehet akár odakenődött, kiszáradt hővezető paszta, annak van hasonló színe..
Első esetben megkérdezheted azokat akik itt PH-n foglalkoznak ilyennel, hogy volt-e hozzá szerencséjük. Óvatosan fel lehet deríteni az előző tulaj nevét/számát/e-mail címét, ha van rá energiád.
-
törölt tag
válasz
tippm86 #41709 üzenetére
Ha van egy multimétered akkor CPU tápdugó GND/+12V és a foglalat tövénél lévő kondik csíktalan vége között nem szabad zárlatnak lennie.
Ha van tápod is, CPU és memória behelyezése nélkül is fel kell állnia a CPU feszültségeinek a power on gomb megnyomására.Első képen a sárga/zöld trutyi az mi?
Második képen a kondi csík felőli lábán égés szagnak kell lennie, "ha az az". Valamint a kép alsó részén a 0.1-es ellenállás szakadt?!-nak néz ki.
-
Mukucs
senior tag
Srácok, Node202 táppal vagy anélkül inkább?
Valamit olvastatok, hallottatok a gyári tápjáról? Zajos lehet!?
Ha kuka, melyik tápot vegyem bele? SF450 ről olvastam, hogy szeretnek "huncutkodni"...
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket. Vettem pénteken egy itx alaplapot, de processzor hiányában még nem tudtam kipróbálni. Ma szerettem volna beépíteni a házba, amikor tüzetesen átnéztem az alaplapot 2 dolog tünt fel:
Szerintetek jó az alaplap?
Nem szeretném a többi alkatrész épségét megkockáztatni.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Márk
-
jokeph
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #41701 üzenetére
Z270m-ITX/ac lapom van, G4560-al kezdtem vele + 2*8 GB DDR4 3000MHZ G.Skill Rip Jaws V RAM KIT.
Ebben a lapban, ha számit valamit, a Pentium mellett is lehet járatni a ramot a maximális frekvenciáján (esetemben 3000 MHZ XMP-ből betöltve).
Hogy a H270-nél ez a Pentium mellett működik-e, azt passzolom.
Bár 3k nem nagy difi.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az új home szerver alkatrészeit próbálom összelegózni, alaplapból az Asrock H270M-ITX/AC vagy Z270M-ITX/AC típusokat, prociból az Intel G4560-at néztem ki, memóriát még kutatok, de 2x4GB lesz.
A kérdésem, hogy vajon mennyi értelme lenne a Z270-es lapot venni ezen felhasználást figyelembe véve, tudok-e valamit profitálni a Z270-ből? Tudtommal az alapvető különbség az overlocking képesség, de egy 24/7-ben ketyegő szerver esetén nem a tuning, hanem az alacsonyabb fogyasztás a fő szempont.
A kérdést azért teszem fel, mert elenyésző a különbség (~3k), és hosszú távra tervezek.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest