- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
>Deego.. #44885 üzenetére
"...hol, milyen eljárással készült és szavatossági időt is tudsz jósolni neki?"
Na már megint, nem kellene többet tenni a kérdéshez, mint ami eredetileg volt. / egyébként a szokásos.
Kit érdekelt konkrétan milyen eljárással készült, hol és szavatosságot meghatározva? Meséld el!
És mint előbb, ki kért szétszerelést és külön szakmai-szakszerű vizsgálatot? Ezt is meséld el!
Ha esetleg a kérdésre szerettél volna reagálni, de az csúsztatás nélkül nem jött össze sajnos, mert ezt írtam, és a kérdésem lényege ez volt: Nyilván nem, de csak feltűnik, hogy mivel kell dolgoznod, egy szagtalan így kellemes géppel vagy egy vegyi gyár szagú géppel,, melyik lesz a hatékonyabb munkaeszköz?
Ebben mi a bonyolult szerinted? Ezt egy irodai alkalmazott titkárnő mindenféle számítástechnikai végzettség, tapasztalat nélkül is eltudta dönteni pár másodperc alatt, egyébként bárki, és én is egyetértettem vele. Vagy ugye kit érdekelnek mások, stb.. Viszont, ha ezt a szakik így nem tudják és reálisabb hozzáállású egy titkárnő, az már tényleg érdekes és a poén az egészben az, hogy ehhez még szakinak sem kell lenni, csak egy "átlag" felhasználónak.#44886) AxBattler: lett volna, ha tudják a dc-dc-t, amit fentebb kitárgyaltunk, hogy fontos.
-
válasz
>Deego.. #39940 üzenetére
Értem, köszi! Jó lett!
(#39941) Nerazim
1, Attól függ, ez is egy lehetséges légáram. De ha a Classic Metis-t veszed, aminek ablak helyett lyuggatott mindkét oldallapja, akkor azokon keresztül tud elég levegőt szívni, hogy inkább kifelé / hátrafelé fújjon.
2, A Metis Plus-nál pont az a lényeg, hogy a venti a VGA-ra fújjon, és hűtse... vagy venti nélkül a VGA hűtése tudjon elég levegőt szívni kívülről. -
törölt tag
válasz
>Deego.. #39178 üzenetére
Ha gondolod van 4 HDD backplane csatlakozóm szerverből, nagyon komoly minőségű, amire 1:1-ben csatlakoztatható bármilyen sata eszköz. Másik vége egy hosszabb sata jelkábel és tövében egy sata táp aljzat.
Ha csinálsz neki tálcát, mint a képeden, akkor kihasználhatod mind a 3 db sata portot, amit az alaplap ad, és nem kell USB-sata bridge-el tölteni az időt.
Félretettem minősége okán, de nem fogom felhasználni, mert nincs időm 0-ról nas-t építeni.
Ilyesmi, piros/fekete kábel nélkül, 2db menetes fém hüvellyel a szélén, amivel rögzíthető. Tényleg űrtechnológia a mai ipari hulladékhoz képest!
-
Pete55555
addikt
válasz
>Deego.. #37331 üzenetére
Pedig szeretettel várunk, tanácsot is adunk ha kell
(#37328) zolika15
Nekem ebay-ről van a fogó kb 3-4k környékén, nem tökéletes, de ha rájössz a dolgokra simán meg lehet vele csinálni vagy veszel innen és ez tuti jó!Mennyi?????
Jó, még az ebayes 3-4k nem olyan vészes...csak az meg sokára van itt. Nincs erre kölcsönző ?
(#37333) HookR
Ez már jobb egy fokkal
Ez nem lenne jó esetleg? Ilyen van itthon
A pinek még nem jöttek meg, így nem tudom kipróbálni.
-
Pete55555
addikt
válasz
>Deego.. #37186 üzenetére
Javaslom ennek az eszköznek a használatát:
Én 4-es köracélból készítettem szerszámot, 1-es flexkoronggal bevágtam középen, meg kicsit köszörűltem rajta, és ellátta a feladatát.
A táppal nekem is lesz dolgom, jelenleg nem olyan a vezetékkiosztás, mint ami kéne, PCI-e 6/8 pin nincs rajta, ezt a 2 molexből átalakítózom...
Vettem hosszabbító/moduláris tápkábeleket, azokat akarom majd vele összehozni.(#37187) AxBattler
Szerintem hiába fúrogatod a hátsó rácsokat, érdemi eredményt nem sokat fog hozni
Annyi, hogy nagyobb lesz a keresztmetszet, nem fojtja le a ventit a rács. Valamennyit biztosan hoz, kérdés, hogy 5% vagy 15%.
inkább a tetőre vágnék egy 120mm-es ventihelyet, és oda pakolnám a második SWIF2-120P-t.
Nem akarom nagyon moddolni a házat, így ilyenekbe egyelőre nem megyek bele. Igazából a hőmérsékletek így is elég jók, tehát akár így is maradhatna.
Tápból meg a Chiefttek, Zalman SFX hangtalan, nincs vele szenvedés...
Ne bántsd a tápom! Ez egy Seasonic SS300TFX - egy 12V ágas masszív kis táp, saját ventijével is hangtalan, csak azért kell szétszednem, hogy redukáljam a méretét, illetve hogy beférjen alá a 12/14-es venti, meg jobban elférjen a VGA. Illetve mivel át akarom alakítani a kábeleit, ezt nem sajnálom "feláldozni" - elég jó áron 3500-ért vettem.
Ha vennék egy új tápot, azzal ugyanezt végig kéne játszanom, azért meg nem dobok ki feleslegesen 15k-t.
Persze van moduláris SFX, de arra meg szintén nincs 35-40k-m. -
-
törölt tag
válasz
>Deego.. #37096 üzenetére
1 igen, viszont a "cső" két oldalán van a borda és venti hely is, szóval választani kell melyik oldalt teszed légáramba.
2: Mielőtt ezt feszegetnénk: Meg kellene nézni hogy a benne lévő ventillátor(ok) milyen feszültségen indulnak el biztonságosan, ott elfogathatóan hallak-e. Mert: ha a hőmérsékletfüggő venti vezérlést vissza tudod fejteni, és szerencséd van akkor 1db ellenállás cseréjével be tudod állítani az alap fordulatot olyan alacsonyra, mint az indulási feszültség megenged.
Azt látom alap problémának, hogy ha nem tudod eléggé visszavenni a feszültséget a ventillátor tüskén, akkor hiába teszel bele "nagyon halk 3-4000RPM-es" ventillátort ha azok 3/4- full gáz között engedi csak szabályozni, akkor is feleselgessen hangos lesz a táp.
3. szerintem nincs akadálya.
-
törölt tag
válasz
>Deego.. #37048 üzenetére
Ha lenne később komolyabb Dvga a konfigban, abban az esetben indokolt ez a teljesítmény, zaj.
Maga a ventilátor vezérlése nem képvisel túl nagy átfogást 40-46dB.
6dB 2x-es hangerőt jelent idle-full load között, ez már kifejezetten zavaró lehet csendes környezetben, ha nem szabályozza le a hűtést.(#37049) tomi5244: [link]
Nagyon nagy légnyomás, szinte néma rotor, nem kattog/sípol a PWM ütemében, tartós.
Legalább is az a 2db amit vettem belőle, azok "ezt mutatták". -
törölt tag
válasz
>Deego.. #37045 üzenetére
Ezt merem ajánlani: Delta Electronics GPS-200 AB ~1/3-ad terhelésig nem irritáló a benne lévő 40mm-es venti hangja, feltéve hogy 30C° alatt tudod tartani a környezet hőmérsékletet. Teljes némaságot nem szabad elvárni, 1000-1200-at pörgő 120mm-es ventivel egyezik a hangszínben, hangerőben.
Itt találod Delta Flex-atx tápokról egy áttekintő táblázatot:[link]
-
Archttila
veterán
válasz
>Deego.. #36994 üzenetére
Igen picit valóban az, egy ilyen procinak bőven elég lett volna egy olcsóbb megoldás, ellenben ha a későbbiekben valami komolyabbat is szeretnél bele, akkor nagyon jó választás volt ez az ASRocK.
Mérete ellenére félelmetesen jó VRM lapul a kicsikén, a Vcore-nak 5GHz-en a szeme sem rebben, és nem esik zavarba a 4GHz-es RAMok láttán sem. -
válasz
>Deego.. #36635 üzenetére
Igen, láttam a Te házadat, szép munka!
Köszi a felajánlást, még meggondolom! Tényleg masszív kis cucc, csak kell hozzá kis modding, a belsejét is lefújnám feketére, meg előlapi USB3 sem ártana... viszont a mérete nagyon csábító!
(#36636) Ispy
Ja, csak ha megint jön valami szerelnivaló, akkor meg lehet hogy azzal lesz a gond...Átkozom a napot, amikor eladtam a GD05-ömet...
-
válasz
>Deego.. #36133 üzenetére
Viszont BUÉK!
(#36131) zolikaDB
+1 a Mercutio által említett RAM KIT-re!Ha fontos a kompaktság, és ilyen VGA nélküli alap konfigot raktok össze, akkor talán valami paneltápos megoldást is megfontolhatnátok. Pl. topiktárs pont most dobott össze egy ilyet, vagy ott van az Antec ISK 110, amihez gyárilag adnak már notiadaptert is.
Esetleg érdemes megnézni a 35W-os, T jelzésű procikat is: aprón gyakran jó áron elérhetőek, megbízható forrásból, és a Skylake generációban már nem vették vissza annyira drasztikusan az órajeleiket, mint a Haswell-nél.
M.2 SSD sem drágább már annyival, ahogy az ezzel kompatibilis lapok sem, pl. Giga H110N, MSI H110I Pro, stb. -
Z406
tag
válasz
>Deego.. #30574 üzenetére
Ami annyira nem életbevágó, az az előlapi USB3 kivezetés hiánya, de ha esetleg később szeretnék vga kártyát, akkor is bajban lennék. Aztán "csak" kettő SATA3 csati van és kissé hibás is a lelkem (random belép a biosba indításnál, nem mennek rajta az USB portok, nem mindig ad képet DVI-on)...
-
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #30540 üzenetére
Akkor az egy jó vétel volt, magasabb órajel, nagyobb cache. Viszont ahogy nézem a gyári oldalon az összehasonlítást, a Pentiumban nincs benne a Clear Video HD Technology. De szerintem nem fogod megérezni a hiányát. Az G1820 se tudja, mégis rendben tette a dolgát.
-
-
válasz
>Deego.. #30297 üzenetére
sajnos látható (és hallható) helyen tud csak lenni, méretbeli és dizájn korlátokkal (értsd: a nappaliban), ezért mozdultam a relatív csendes és kompakt megoldás felé.
@Goose-T:
értem, de a server építős topikban azt mondták, hogy többeknek elmegy ezzel a konfiggal.
alternatív megoldás: mégis rendes ATX táppal veszem, és akkor nincs ilyen para.
korábban ezt néztem ki: Be quiet! 300W S7, de nem tudom ez mennyire zajos.edit: azt még nem is mondtam, hogy 0-24 menne, így gondolom a fogyasztás szempontjából sem lenne utolsó a pico-psu
-
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #27852 üzenetére
és (#27853) Mercutio_
Köszi szépen a válaszokat!
A gépet teljesen átlagos dolgokra használom (net, filmnézés, file megosztás a hálózaton) és attól tartottam, hogy esetleg jobban befolyásolná a teljesítményt az egycsatornás üzemmód. A memóriafejlesztést csak két lépcsőben tudom megoldani, ezért lenne egy ideig két eltérő modul a gépben.
-
HookR
addikt
válasz
>Deego.. #27848 üzenetére
Párhuzamosan gond nélkül elfér, így bizonyára a merőleges elhelyezésre vagy kíváncsi. Ha jól látom ventilátor nélkül 104mm a Phantakes PH-TC14S hosszúsága és szimmetrikus, azaz 4,5mm-rel lóg ki az alaplapon bejelölt keep-out zone-ból. Normálisan biztosan nem fér el.
Halovány esélyt látok ugyan rá: ha a hűtő rögzítése enged ~1mm-t, hogy a VGA-tól távolabb told, illetve a VGA-t is tudod valamennyire a CPU-hűtőtől távolabb feszegetve rögzíteni (lehet magát az alaplapot is ennek megfelelően kell a rögzítőfurat széléhez igazítva rögzíteni). És esetleg valami vékony műanyag lapra is szükség lehet, amit a VGA nyákja és a CPU-hűtő közé kell majd helyezni, hogy ne dörgölőzzenek egymáshoz.Vagy ha más nem, értékes mm-eket nyerhetsz az alaplapra előzetesen felhelyezett 2db rögzítőlemez furatainak ellipszis szerű kiszélesítésével a megfelelő irányba.
-
imibogyo
veterán
válasz
>Deego.. #26778 üzenetére
180W 12v 16a
Most vagy 12V*15A = 180W,
vagy 12V*16A = 192WAmúgy annyi, hogy nagyobb legyen a DC táp teljesítménye, mint amit maximálisan ki szeretnél venni belőle. Tehát egy 20A-essel már tutira mész (mint én). De az elvi maximum terhelhetőségű is megfelel, tehát 15A-hez, 15A-es tápegység, mivel a paneltáp is csak egy-két pillanatig bírja ezt a terhelést, annyit a tápegység is ki fog bírni, de én mindig túl méretezem, nem szeretek hazardírozni.
Amúgy most nézem, hogy én is elírtam az előző hsz.-emben, mert az én paneltápom sem 18A-es természetesen, hanem 180W-os, tehát 15A-es 12V-on, csak kapkodtam.
-
mrbig25
őstag
válasz
>Deego.. #23814 üzenetére
Független a laptól. Olyan PicoPSU-t teszel bele, amilyet akarsz.
Csak arra kell figyelni, hogy ha a PicoPSU-hoz megfelelő külső adaptert vegyél.
12V input-os Pico-hoz csak 12V-os adapter jó értelemszerűen, ami egy kicsit ritkább.
Ilyen szempontból jobb egy 16-24V input-os Pico, mert nyugodtan vehetsz hozzá egy olcsóbb 19V-os külső adaptert, ami elterjedtebb és olcsóbb is, mint a 12V-os. -
törölt tag
válasz
>Deego.. #23575 üzenetére
A nyák alatt szokott lenni "U" alakban PE fólia, amit a felhasználhatsz erre. Ha beleragasztották a dobozba, kis melegítéssel lejön sérülés nélkül. Vagy barmién műanyag fólia 0,3...0,5mm-es vastagságban.
A nyákot mind a 4 sarkán fémtávtartóval(+alátét+körmös alátét+csavar) szereld fel a fém dobozra, Kötések alatt ne legyen festék, kell neki a fémes kapcsolat!
A tápcsatlakozó felől a védőföldet a gépház alsó lemezéhez kösd, lehetőleg erre a lemezre legyen felcsavarozva a táp nyákja. A ház fedelét is fémes kapcsolatba kell hozni a védő-földel.
A tápcsatlakozó és az érinthető fém felületek között nem lehet nagyobb ellenállás, mint 0.2-0.5Ohm, tehát oda kell figyelni a kötések minőségére!Persze csak saját felelősségre!
Szeretném ha raknál fel képeket mielőtt beüzemelned, biztos ami biztos.
-
hypno skate
senior tag
válasz
>Deego.. #23565 üzenetére
Én arra jutottam, hogy mondjuk egy FSP300-60GHS esetében a 220V-os bemenetnek és a hozzá tartozó főkapcsolónak ugyan édesmindegy, hogy hol található és a második oldalon található 3. kép szerint szépen le lehet csupaszítani, meg az az ágaskodó "hűtőborda" is simán helyettesíthető egy alacsonyabb, esetleg más formájúval, és a kimenő kábelköteg is bátran kigyomlálható, hogy csak annyi maradjon, amennyi nagyon kell, sőt kis kézügyességgel a vezetékek hossza is redukálható.
VISZONT!!!
A nyák kitölti az egész dobozt, vagyis közel 10x12 cm-es, vagyis nálam csak a videokártya helyén férne el. Ezzel meg is dőlt a mutatvány. és akkor még az ily módon megbuherált szerkentyű saját hőtermelését még meg sem említettem. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
>Deego.. #23025 üzenetére
Arra készülj fel, hogy nem lesz hosszú életű az alaplap külső táp esetén passzívan hűtve, mivel ilyenkor az alaplapon található feszültségszabályzó eléggé melegszik.
Írtad, hogy kifelé húzná valami a meleget, de szerintem az kevés lesz ezeknek: [link]Hallottad már amúgy a gyári venti hangját saját füleddel? Szerintem tökéletesen hangtalan már 1 méterről is.
-
VitaD5
tag
válasz
>Deego.. #22805 üzenetére
Igaz, van némi fellángolás, de pont azért vagyok itt. Hülye lennék csak fellángolásból venni ilyet, így hát hogy reális képet is kaphassak arról, hogy milyen esetben éri meg, gondoltam ennek a megvitatására mi lehetne jobb a fórumnál, ahol tapasztalt emberekkkel vitatjuk meg?
Tehát a válaszom: Fellángolás miatti érdeklődés a realitásért.
A te nézőpontod is számít, maximum nem értek vele egyet, de mégis valamilyen úton segíthet a fejlődés felé.
Amúgy, nem tudom, hogy mennyire számít tuningnak, de a messzi-messzi jövőben szerepel pár modding, néhány a teljesítmény javára, illetve a RAM-okat CL6-os időzítésbe rakni.
U.I.: "Akkor ez is csak fellángolás lesz részedről?" - "ez is"? Hol vitatkoztunk mi és miről, hogy így írsz rólam?
-
Mercutio_
félisten
válasz
>Deego.. #22690 üzenetére
Asrock AM1B-ITX lap AMD X4 5150 vagy 5350 proci, a gyári hűtője is hallhatatlan, most vittek el tőlem egy ilyet csak notitáppal etethető alaplappal (AM1H-ITX) és W8.1-el SSD-vel pörgős kis gép az új tulaj szerint.
Ramból inkább 4GB, abból 1 GB-t úgy is az integrált VGA-nak osztasz.
SSD vagy HDD ezt neked kell eldönteni, nyilván utóbbi lassítja a rendszert.
-
siti
őstag
válasz
>Deego.. #18686 üzenetére
2gb elég lehet. kinek mi az elég, nálam linuxos gép (még csak nem is netez, filmez, torrentezik) is kapott 2Gb-ot, a filmnézős meg 8-at, mert éppen akkor vettem, amikor nagyon olcsó volt, persze ez már feleslegesen sok, de ramdrive miatt jól jött. VGA is ezt a ramot fogja enni, szóval inkább többet gyorsabbat.
HDMI kimenet van, azt dugsz rá amit akarsz. inkább a gép fogja e bírni a fullHD-t (film, youtube, játék?) atomos vagyok, azt tudom hogy elvérzik már ilyen terepen.
tápot passzolom, teljesítményben elég lehet a pico, de inkább sfx/atx lenne jobb, ha nem zavar a ventije, szerintem itt is igaz, hogy kár ezen spórolni, az ebayes kis picok meg ki tudja milyen minőség. (gigabyte oldala nem hozza be a specifikációját, tovább googlizni meg lusta vagyok hogy mennyit fogyaszt)
ház meg ízlés és pénztárca és jövőbeni sok hdd kérdése.
-
HookR
addikt
válasz
>Deego.. #17203 üzenetére
Thermalright AXP-200 hivatalos honlap - [link]
Tesztek:
- tomshardware.de nagy képekkel
- fashaoyou.net
- coolpc.com.tw==========================================
Lian Li PC-Q30 review fényképpel gazdagon illusztrálva - xfastest.com
==========================================
(#17206) batagy: Nem igazán jellemző a mini-ITX házakra: Lian Li kínálat
Jah, és radi8tor1-nél AXP-100 féláron eladó...
-
Geller72
veterán
válasz
>Deego.. #17184 üzenetére
A 2100-ban nincs TB, annak az a max órajele. A többiben/nek laptól függő a TB szálankénti full load kezelése. Értelmes lapban megy az összes szál TB-vel. Annak ellenére, hogy a datasheet nem ezt írja. Pl. az én Xeonomra ezt írja gyárilag:
"
Type CPU / Microprocessor
Market segment : Server
Family: Intel Xeon 5600
Model number : L5638
CPU part number AT80614003591AB is an OEM/tray microprocessor
Frequency : 2000 MHz
Turbo frequency 2400 MHz (1 or 2 cores)
2267 MHz (3 or 4 cores)
2133 MHz (5 or 6 cores)"Ennek ellenére hála az égnek lazán megy 3200-on, teljes terhelésen mind a 12 szál.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged