- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a "radiator support" mit akar jelenteni?
Ez is a házba rakható méreteknél van a core v1 dobozán. -
HookR
addikt
válasz
Kvelstadt #39393 üzenetére
"Vicces hogy a dobozán rajta van pontosan hogy m8ből mejkora fér bele a neten meg nem nagyon lattam ilyen infókat."
Végül maradt a Thermaltake Core V1? Mert csak a hivatalos termékoldalon legalább 3 helyen fel van tüntetve. Plusz a felhasználói kézikönyv letölthető változatában is.Tényleg vicces.
-
Megjött a ház.
Vicces hogy a dobozán rajta van pontosan hogy m8ből mejkora fér bele a neten meg nem nagyon lattam ilyen infókat. -
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39389 üzenetére
Ebbe a meretbe siman belefer a Fractal Node 202, es abba mehet teljes erteku grafika.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39389 üzenetére
A sima QBX-et én úgy tudnám elképzelni: az alap tálca felőli oldal alá tenni lábakat, és a hardverek felett lévő 120mm-es ventillátort használni légmozgatásra.
Máskülönben max. egy 1060 FE-vel békülne ki igazi szellőzés híján.Gondolati síkon életképesebbek tartanám fekve, custom hűtős VGA-val, mint rövidebb oldalára állítva.
-
Üdv!
Melyik most a legolcsóbb, ajánlott SFX táp?
- ne legyen hangos és ne ciceregjen;
- 300W minimum;
- 4 ponton lehessen csavarral rögzíteni. -
milkabrams
őstag
47x40x20 cm
ebbe a Cougar qbx beférne én azt néztem ki, igaz örülnék, ha nemcsak 2 usb lenne -
törölt tag
válasz
milkabrams #39387 üzenetére
Ha leírod mekkora dimenzió fér el a gurulós bőröndben, ebből meg lehet az ITX ház a mutatványhoz.
Alaplapra, memóriaáriára, tápra, kapsz ajánlást a bennfentesektől -
milkabrams
őstag
De kár. Össze tudnátok állítani egy konfigot 95-105k közt? Vga csak októberben lesz. Egy darabig megfelel egy g4560 vagy használt i3 is. Aug. közepén venném venném meg. A lényeg, hogy beférjen egy gurulós böröndbe és beférjen majd egy 1060 is.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39385 üzenetére
A táp alacsony hatásfokú, /halk/ lesz amíg nem fejlesztesz vga-t+cpu-t, a ház bóvli minőségű műanyagból van. a folyadék hűtés nem örök élet...
kb.: igen.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39382 üzenetére
Nem akarom az üzletét rontani az illetőnek, de ez egy pénztemetőnek tűnik.
Persze ha nagyon jó áron ki tudod árulni - az alaplapon kívül - az összes többit, akkor lehet jó üzlet. -
milkabrams
őstag
Meg szeretném venni ezt a konfigot
Ház : Powercube 712 (dobozos, minden csavarral, usb3, 12cm venti, vízhűtés kivezetés)
Alaplap : AsRock H81M-VG4 R2, tartozék nincs (i7 támogatás, sata3, usb3)
Proci : I3 4130
Hűtő: Antec kühler X2O (dobozos)
Memória : 2*2GB Kingston 1333MHz
VGA: Sapphire 260x 2GB OC
HDD: 2.5" WD 250GB
Táp : HiPro 480W HP-D4802RWB2
a későbbiekben kap 2x8gb ramot hagyobb hdd-t, i5+gtx 1060 3gb-t. Van ennek bármi akadálya? -
válasz
#16939776 #39378 üzenetére
Képek alapján a táp kábelezése miatt valóban kétséges a dolog, én valami SFX tápot, vagy rövidebb VGA-t néznék.
Kolink Satellite MATX case mini review
Kolink Satellite MATX / ITX PC buildEgyébként maga a ház megegyezik a Kolink Satellite-al, amit nem nagyon ajánlanék az ultragagyi műanyagok miatt... legfeljebb a full alu Satelite Plus változatot vállalnám be.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #39378 üzenetére
pontosan így van, de azért kiegészíteném.
Sőt ha csak sfx tápot teszel bele, akkor a táp mellé előre befér egy 120-as venti befújónak. igaz ezzel csökken a vga hossz. normál 140-esA TX tápnál a kábelek kicsit útban lehetnek a vga-nak, nekem egy giga 750Ti windforce kényelmesen elfért benne. ettől hosszabb max sfx tápnál lehetséges.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39377 üzenetére
Szia!
Ezen kép alapján 86mm+10mm+170mm=266mm lehet az első és a hátsó lemez között.
140mm-nél hosszabb ATX táppal nem próbálkoznék. Javasolnám utoljára beszerezni a tápegységet, átgondolva, hogy hova kerül(nek) a moduláris csatlakozók/kábelkorbács annak okán, hogy ne érjen(ek) bele a VGA-ba.
-
milkabrams
őstag
Milyen hosszú vga fér egy Powercube 712 házba?
-
Archttila
veterán
Luka beújított
[link]
-
Elkezdtem összeállítani a gépet amit veletek fórumosok segítségével raktam össze, vagyis inkább ti raktátok össze én meg csak jegyzeteltem meg a pénzt költöm rá.
Szóval Ispy, HookR, Weareus és mindenki más. Köszönök minden segítséget!
ha elkezd megszületni majd jönnek a képek!
Valahogy egy PH logót majd nyomok rá mert ez a gép nélkületek nem lenne. -
Üdv! Metis téma...
Vágta már ki valaki a hátsó venti rácsozatát?
Mintha szélzajt hallanék onnan, de szvsz nem a Pure Wings ventik hibája, azok elvannak 800-900rpm-en, inkább a rács miatt lehet. Vélemény? -
sevi90
csendes tag
-
törölt tag
válasz
#16939776 #39348 üzenetére
ejgen, lattam mar a pici lenovot, tetszik is, de nincs benne hely egy masodik nic-nek, meg a flexibleLOM-nak sem
akkor lenne csak erdekes. ezert lehetnenek jok azok a NUC van nano-itx hazikok ahol van hely nagysagrendileg egy 2.5-os vinyonak, mert oda pont beferhetnek. pl az akasa nuc hazak tokeletes jeloltek lennenek.
nagyon megtisztelo h erdekel a proci/memoria, de a tobbivel micsinalok?
orulok h bevalt a zord rendszer es meg hutheto is!
most aztan neked is van megtobb felesleges cuccod
-
Patice
nagyúr
-
Erdei88
veterán
Köszönöm a tanácsokat,ezen a vonalon fogok nézelődni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
i3-6100 (nem T-s) konfigom (adatlapomon) üresjáratban 12 W-ot, koppanásig kiterhelve 66 W-ot eszik, de nagy általánosságban szerintem nekem sem megy fel 30-35 W fölé (web-fejlesztek localhost-on futó Apache+PHP+MySQL-lel, Chrome-ozok átlag 10 lappal, Thunderbird-özök 6 postafiókkal, zenét hallgatok...)
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
Lehet hogy csúcsban több, de rövidebb ideig tart a terhelés. IGP-vel, ssd-vel, merész 18-25W, átlag használattal 30W-ot bemondanék látatlanban.
Az öreg T-s i5 Ivy biztos(így megy hetek óta), de a 45W-os i7-es sem igényelne aktív hűtést átlag használat mellett, ha nem lenne mellette HDD... én nem aggódnék emiatt.
-
dugo_
veterán
válasz
Erdei88 #39354 üzenetére
i3-6100T esetleg, 20-ért most is van aprón.
De azért azok az 50W-osok se kajálnak be annyit, Buckey mért G4560-as rendszert műszerrel, nálam pedig a szoftveres mérés is ilyen 29W-os maximumokat jelez a CPU package-re. -
Erdei88
veterán
nem biztosan, hogy szorosan ide tartozik, ezért offba teszem
Az ITX konfigomban van egy Asrock J3455-itx alaplap 2x4gb ddr3 sodimm egy ssd és egy hdd
Azon töröm a fejem hogy egy kicsit erősebbre váltanék. Mi a véleményetek egy G4400 előre lépes lenne vagy annál azért erősebb kellene?
-
törölt tag
válasz
#25954560 #39345 üzenetére
Én sem tudnám mivel pótolni, bocs de: 800 usd-ért mini WS:
Persze ezen már nem szükséges megnézni a power-led-et, "tudod" ha megy.
Ha mégis meggondolod, a ram+CPU érdekelhet, van egy tartalék H67M-ITX/HT a szekrényben felfrissítve, előre bekonfigurálva..
Én is picit megcsömörlöttem a sok jól "sikerült" ITX konfigtól, valami nagyobb kihívás kell.
On: B350/X370-GTN-hez kijött a 1.0.0.6 bios: kapcsolható SMT-vel, meglehetősen részeltess memória időzítés állítási lehetőséggel.
Érdemes a memória táblát pontosan felötleni, mert abszolút-vaj-sima lesz a rendszer, SMT-vel
-
törölt tag
Mester,
Még a következőt szeretném megkérdezni az általad leírt konfigurációval kapcsolatban: külső csatlakozókat külön kell kérni hozzá? Gondolok az USB, hangkártya és internetkábel csatlakozójára.
Bocsi, de ahogy tegnap írtam, eléggé kiestem a képből az utóbbi évtizedben.
-
törölt tag
picsoghatok kicsit?
elhataroztam, hogy eladom a gepemet:
Zotac H67 ITX-Wifi
Intel e3-1265L v2
Noctua NH-l9i egy nagyobb ventivel
2x8G crucial ballistix tactical
fekete realan e-i7 hazban, gyari 120W-os (?) dc-dc-vel es kulso tappal.
hiszen kene a penz, jonnek az itx ryzen lapok, stb.
nezem, nezem a gepet, hasznalom, es mindig rajovok, hogy
DEHISZEN EZ K.VAJO!csendes, furge, napi hasznalatban van.
ugyhogy nem adom el. megint nem. inkabb osszelapatolom a sugo sg-05-ben lako amd x4 9100e-t a 4G memoriaval, a MINIX-ben, chifi sfx-szel. naaaneeeeeeeee. az az elso mini-itx gepem! csak a port fogja, es igazan erteke sincs.
ezen kivul van meg a SafetyOrange a 14 magos Xeon-nal, de arrol szo sem lehet, az KELL. azon dolgozom. sokkal jobb, mint a ceges cuccok.
akkor nemtom. ennyi
-
dugo_
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
#72487936 #39337 üzenetére
1. Mert anélkül csigalassú a rendszer, gyakolatilag a leggyengébb mai hardvert is visszafogják a merevlemezek gyenge random írás/olvasás értékei, ill. az elérési idő. SSD-re menjen a rendszer és az összes futtatható program (esetleg a gyakran használt fájlok, amik ráférnek), HDD-re pedig a tárolt statikus adatok.
2. Jó lesz, úgy választottam ki a lapot, hogy legyen rajta D-sub kimenet, amire rá tudod kötni. -
dugo_
veterán
válasz
#72487936 #39331 üzenetére
Aqua is összerakja neked. Beleszaladni bármelyiknél beleszaladhatsz a tutiba. Iponnál van összeszerelés+tesztelés opció is, remélhetőleg ezzel a DOA-t már helyben kiszűrik...
Most hogy épp melyik boltnál van készleten minden alkatrész vagy legalább hasonló ajánlottak az jó kérdés.
-
Weareus
addikt
válasz
AxBattler #39326 üzenetére
Ez ment az aranyköpésekbe!
Lol.(#39318) Kvelstadt : ha pl van 50 fontod és találkozol velem, akkor én azt mondom (ha nincs pénzem): - Figyelj! Elisszuk azt az 50 fontot, aztán majd csak lesz valahogy! Ne is hálálkodj! A barátod vagyok! Rám mindig számíthatsz!
-
törölt tag
Tisztelt fórumtársak,
Nemsokára új gépet szeretnék venni, ezért kérem a hozzáértő szakik segítségét.
1. Alap otthoni felhasználás, Zoner Photo programmal képszerkesztés, filmnézés, irodai munka. Játék nem érdekel.
2. Teljesen új gépet szeretnék, nincs semmilyen használható alkatrészem.
3. Csak gépházra és billentyűzetre van szükségem.
4. 100-120 e Ft, de ha van egy jó ajánlat, akkor felfelé csúszhat a keret 20-30 ezerrel.
5. A jelenlegi monitorom egy Asus VH222D, ezt szeretném megtartani ha lehet. [link]
+1 Kis/mini házban szeretném vásárolni.Tisztelettel,
firecrest -
HookR
addikt
53 dkg lett, maradhat? - Custom Alpine 11 Passive build
-
Na megnéztem a házakat.
Van köztük olyan ami szóba jöhet.
De van olyan is ami vagy magas vagy nem elég szita vagy drága.
Elsőre jó lesz most nekem a thermaltake core v1.
Ez tetszik is, szitás is, elég alacsony is, az ára is jó és baromira tetszik a cuccok elrendezése.És kezd alakulni a dolog.
Kaptam tippet noctua hűtőre is ami be fog férni és nem zavarja a ramot sem szóval jól állunk.
Csak az a baj hogy ma meg holnap is egész nap meló és igy nem tudok rendesen nekiülni a mit honnan mennyiért kérdéskörnek. -
Köszi a rengeteg tippet.
Majd szünetembe megnézem őket.A kártya meg szimpatikus.
Ilyesmire gondoltam én is nem olyan kis csudri egy ventis hülyeségre. Persze biztos nem az a lényeg de ha fér akkor had legyen rajta bőven anyag, és a core v1-be befér.
De azóta ránéztem a core v1 házra neten hogy hogy is állnak benne a cuccok és megtudtam hogy teljesen jól elfér benne rgy ilyen kártya mert a táp az egész alaplspos vga-s hóbelebsmc alatt lesz, szóval nincs olysn gond hogy elférnek e egymás mellett. -
HookR
addikt
válasz
Kvelstadt #39268 üzenetére
Ezeket lesd meg:
- Antec ISK600
- Cougar QBX
- Cougar QBX KAZE
- Fractal Design Core 500
- Fractal Design Node 304
- Raijintek Metis Plus
- Sharkoon QB ONE
- Thermaltake Core V1
- Thermaltake Suppressor F1Mivel előnyben részesíted a letisztult, egyszerű megjelenést, ezeket is érdemes fontolóra venni:
- Jonsbo (Cooltek) U1 Plus
- Jonsbo (Cooltek) U2Ha megvan a ház és az alaplap, akkor lesz mihez hűtőt választani. Személy szerint az U1 Plus-szal szimpatizálok. Lehet nem szellőzik olyan jól, mint egyik-másik ház, de kicsi, letisztult, minőségi benyomást keltő, szép kuckó. Amúgy sem kazán dVGA-t szánsz bele és a CPU-ra is kerülhet relatíve combosabb toronyhűtő (pl. Alpenföhn Atlas).
(#39272) Kvelstadt: "Vagy itt van ő. 184mm. azt sem tudom hogy ilyen játszik-e itx házban de próbáltam minden méretben összeszedni egyet."
Low profile kártyát csak akkor van értelme választani, ha nem fér be teljes magasságú, amin nagyobb/csendesebb hűtés van.(#39294) cain69: Praktikus dizájn, mert ha nem lenne elég 1db CR2032-es elem, akkor rögtön van az alaplapon egy tartalék foglalat is.
Fektetve.
-
-
Ispy
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Azzal kezdtem.
Az asztalon volt még vga nélkül 1db SSD-vel és egy laptop HDD-vel.
Ahogy betöltött a Windows pár perc és már ment is a venti, pedig nem futott semmi a gépen.
Oké lehet, hogy a házban túl meleg azért megy szinte állandóan, de asztalra kitéve nehogy már 50 fok legyen a szobámban.Kb 30-40W terhelés lehetett rajta.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #39301 üzenetére
Én még azért csinálnék egy olyan tesztet a helyedben, hogy összeraknám a konfigot a házon kívül, és úgy is megnézném. Ha akkor is pörög a táp ventije, akkor mehet vissza, ha viszont meg sem moccan, akkor valami hűtési gebasz lesz a házban (amit nem értek egy 1050ti esetében), ekkor még mindig megnézheted, hogy mi van akkor, ha úgy használod a házat, ahogy azt kitalálták raijintekék, és nem forgatsz semmit sehova.
Mondom, nálam a 1060 teljesen zárt házban 2 óra wotozás után sem tudta megmoccantani a táp venijét, ami elég bizarr egyébként...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robogó, kismotor
- BestBuy ruhás topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Torrent meghívó kunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 3
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest