- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
mpierre #41098 üzenetére
Közben leesett.
"Nem lehet, hogy a hűtőfelfogató hátlapja túrja meg ennyire a cuccot?"
Meglehet, hogy az alaplap alatti merevítő felfekszik az alaplaptálcára és az nyomja felfele. Erre például magasabb távtartócsavar (és szükség esetén a hátlapi kivezetések takarólemezének kihagyása) megoldást jelenthet. Vagy alátét a távtartócsavar alá."Thermalright AXP-200 Muscle súlyra most nem találtam adatot."
Ez nem az adatlapján szereplő AXP-200, mert az top-flow hűtő, nem torony. -
mpierre
veterán
Szerintem az ívesre hajlott nyákról lehet szó....
Durván úgy néz ki, mintha a két alaplap lefogató csavar között hajlott volna ívesre a deszka. Főként a foglalat alatt.
@Ispy: Nem lehet, hogy a hűtőfelfogató hátlapja túrja meg ennyire a cuccot?
Milyen hűtő ez?Thermalright AXP-200 Muscle súlyra most nem találtam adatot. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #41091 üzenetére
Mást nem nagyon tudok érdemben hozzáfűzni, mint amit az update-be írtam.
(#41095) Ispy: Szerintem csak a krómozott hőcsövek árnyjátéka csalóka. A hőcső ívének és a talp íves vájatának az érintője beljebb van az alsó talp szélénél. Ráadásul a páratlan számúak is eltérnek a párosaktól.
Vagy egyszerűbb, ha úgy mondom: a hőcsövek csak beljebb fordulnak rá teljesen az alsó talpra, nem a szélénél.Vagy másra gondolsz?
-
Pista0001
addikt
válasz
djsiegfried #41092 üzenetére
Terhelten kellene feszültséget mérni, mondjuk egy autó izzóval. Az indexbe való 21 wattos, az már használható. Ha így stabil a 12V, akkor lehet, hogy neked is az van, mint HookR-nek a Dell táppal, hogy az alaplap védelme kapcsol le. Szerintem mérj feszültséget úgy, hogy csak az izzóval terheled, aztán mérj akkor is, amikor a másik gép van rákötve, hátha látszik bekapcsoláskor, hogy hogy épül fel a feszültség, aztán mérj egyet ezzel a lappal is, hátha látsz valami különbséget. Ha az izzós terheléssel sem ad le az Xbox táp 12V-ot, akkor talán az lehet hibás. Nem vagyok ampervadász, remélem beesik valaki, aki nagyobb szaki, és megerősíti vagy cáfolja, amit írtam.
-
djsiegfried
tag
Úgy látom, hogy a hiba nem az én készülékemben van. hiba Bocsánat a sok off-ért
-
Pista0001
addikt
válasz
djsiegfried #41090 üzenetére
"(Update: Vélhetően hamarabb lépett működésbe a(z alaplapi?) védelem, minthogy áram alá helyezve stabilizálódott volna a Dell DA-2-es 12V-ja. A PicoPSU-160-XT már eleve billenőkapcsolóval került összerakásra és akkor még nem sejtettem, hogy ennek hiánya lehetett a gond. Azóta sajnos nem adódott lehetőség ellenőrizni, de gyanús, hogy ezzel is működne.)" Erre gondoltam, de a Dell kockával volt problémája, nem az Xbox-szal, bocsánat.
-
Pista0001
addikt
válasz
djsiegfried #41088 üzenetére
Xbox-Realan kombóval HookR is szívott, szerintem hamarosan előkerül, és leírja, mit kell tenned
Más. FM2+-os ASRock lappal vagyok kicsit bajban, 3 venti aljat van rajta, CPU, CHA és PWR. A prociéval nincs is gond, viszont a házventit is szeretném szabályoztatni. A CHA aljzat pwm-es, viszont úgy tűnik, csak pwm-es ventit hajlandó szabályozni, a PWR sima 3 tűs, viszont ahhoz nincs opció a BIOS-ban. Átsiklottam valami felett, vagy tényleg az a helyzet, hogy nem tudja a lap? Mit tapasztaltatok hasonló korú/szériájú egyéb lapjaikkal?
-
djsiegfried
tag
Fejlemény: A G-s procival szépen indul a lap. Telepítettem egy Win7-et. Frissítettem a Biost, visszaraktam az i3-3220-at és működik a PC rész. Utána próbáltam volna a külső tápról megszólaltatni, de sajna csak pördül egyet a venti és annyi. Csak arra tudok gondolni, hogy külső tápegység résszel lesz valami gond. Vagy az alaplapon kellene valamit beállítani? Az FM2-es gép indul vele. Az Xbox tápból 4 sárga és 4 fekete kábel jön ki,
én viszont csak 2-2-t kötöttem be... -
djsiegfried
tag
Igen! Felkapcsolt a lap az új celeron procival. De sajnos nem a Realan tápról, hanem rendes ATX-es tápról. De már ez is valami. Valami hibaüzenet fogadott a monitoron, hogy túl sok sikertelen indítási kísérlet volt...) Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
-
Üdv!
Min. FPS-eken szeretnék kicsit javítani, szóval kérdezném: i7-7700T mennyivel melegszik jobban az i7-6700T-nél?
Úgy tudom, a Kaby Lake rosszabbul teljesít ezen a téren, pl. itt is +10%-os hőmérséklet különbséget mértek.
Ez nagyjából megfelel a valóságnak? -
pillevas
csendes tag
válasz
hegegabi80 #41075 üzenetére
A sima QBX-nél több a műanyag burkolatrész, amit én kerülni akartam. Jó kis hát nem csalódtam benne. Főleg az árához képest jó.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #41061 üzenetére
Én is gondolkoztam AM4-en, egy kis mini APU-s rendszeren, de még ugyebár az új nem jött ki, megvárom ha már lesz teszt is belőle. Na meg a jelenlegi memória árak is eltántorítottak egy kicsit.
mATX méretben nem sok ház választék van, legalább is sokkal kevesebb mint ATX-ben. Pláne hogy némelyik matx ház nagyobb, mint a kisebb atx.
(#41070) AxBattler: vagy a Styx is szóba jöhet, ha maradunk a márkánál. Ezek a házak nekem is tetszenek, csak jó lett volna úgy megoldani a tápot, hogy ventivel előre, és a ház két oldalán elől szellőző a táp magasságáig. Na meg ez a fentről lefelé légáram
-
pillevas
csendes tag
válasz
#16939776 #41055 üzenetére
Duracellm... Köszi a képet.
Mercutio_ nem érzem taknyolás/gányolásnak ha nem költök azért 1000-2000ft egy csatlakozóra amit 1/2óra munkával meg lehet csinálni saját alapanyagból. 0Ft plusz költség.
Végül találtam a cuccaim között egy széles sata táp csatolót aminek a másik fele molex volt innentől nem volt nagy gányolás. És működik rendesen.Egy szépség hibája van hogy a how to do videó szar volt (lábak fel voltak cserélve) így a rosszul levágott piros kábel helyett maradt a citromsárga
Még jó hogy a kiosztást ellenőriztem még egyszer
A DVD a házba is be lett építve -
Ghoula
senior tag
válasz
Speed® #41066 üzenetére
Kb azt tudja mint egy 4700mq. Órajelben kicsivel alatt,de magasabb tdp és L4. Ha XTU-ban rátolod a +400Mhz-et. Ekkor full load-on 3000-en megy xtu stress alatt,ami linpack, de ha nem emeled meg a TDP-t, akkor nem. Kb 60W-ig kell emelni,hogy ilyen load alatt ne dropoljon. És még az 1-2 magos turbot és a cache-t nem is emeltem fel az alap 3200ról. Persze egy 90+W TDP alatt jobban elengedheti magát a cpu,viszont így 1080-al egyedül GTA5 alatt volt, ahol ha nagy volt a látótávolság, akkor már kevés,értsd beesik az fps 50-re. Szintetikusban biztos gyorsabb a 2600...
Nekem ilyen bajom nem volt vele,de akkor azt gariztasd meg vagy másik drive,hátha nem barátok.
3dmark -
Archttila
veterán
Átgondoltam, mégis marad az NCASE
[link]
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #41062 üzenetére
múltkor már tettem egy kis kitérőt, mert akkor meg házat nem találtam ami tetszene és megfelelne, de akkor is visszatértem, abban nem volt semmi kihívás
mondjuk annyira az sem volt nagy -
kisza25
félisten
Tegnap elvitték a mini-itx gépem utolsó darabkákját (metis)
Ryzent rakok össze, de nekem nem kellenek a 35k alaplapok, Intel 8xxx meg még nincsen csak Z-s alaplapok, szóval kénytelen vagyok mATX-et venni.
Amiben biztos vagyok, hogy még visszatérek -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #41039 üzenetére
"A VGA hűtős végét riser-en lévő 1db pöcök tartja, érdemes lesz a PCB-t táv-tartózni+csavarozni."
Igen, a riser-en is adott a furat és a lemezig is kerek 10mm a távolság, adja magát a távtartós rögzítés alkalmazása.
Hátulütője, hogyha a távtartó számára a menetes furat a lemezbe kerül, akkor a bele rögzülő csavarok hozzáféréséhez jó eséllyel előbb el kell távolítani a CPU-hűtőt és/vagy a memóriákat. Hogy aztán az alaplap is kiszabadulhasson. Áldozat a felhasználóbarátság oltárán.
Másik lehetőség, hogy a távtartó menetes része anyával közrefogja a riser nyákját és a bele rögzülő csavar a VGA felé néz. Mivel előbb a VGA-t így is, úgy is el kell távolítani, a szerelés szempontjából ez nem jelent többletet. Cserébe a távtartó+anya nem olyan elegáns megoldás.
Harmadik és talán a nyerő megoldás, hogy nem az alaplapba dugott 90 fokos riser kapja a távtartós rögzítést, hanem a VGA gyári hátlapja miatt amúgy is szükségszerű toldás, a 180 fokos riser. A VGA kiszedésével ahhoz gond nélkül hozzá lehet férni."Az alaplap tálcán felül-alul hagynék kivágást amin 4db sata kábelt át lehet bujtatni a 2,5"-os lemezekig."
Alaplap és az alaplaptálca között elvezetve nem jó?"Ezt nem csúfítanám el..."
Ezt a részt nem értem. Úgy érted nem tennél szellőzőt az előlapra?Köszönöm az észrevételeid!
(#41041) Vesa: Nem lehet, hogy a böngésződben valami reklámblokkolón akad fenn?
(#41057) Pista0001: Nálatok tényleg ekkora probléma a por? Nálunk a házban nincs szűrt, aktív légcsere, porlerakódás van bőven, mégsem érzem szükségét a kuckót fél-egy évnél hamarabb kiporolni. Akkor is csak finom lerakódás gyülemlik fel, nincsenek burjánzó pormacskák.
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy androids médiabox (S802) kiváltásához melyik alaplapos megoldás lenne a legjobb?
ASRock QC5000M-ITX/PH alaplap vagy ASRock Q1900B-ITX alaplap
FHD-HD videókat néznénk, KODI, streamelt videók stb. Némi internet böngészés mellette.
Nincs nagy igény, ezek a funkciók akadálymentesen menjenek, lehetőleg passzív hűtéssel, 2,5 "-os HDD-vel, később talán SSD-vel.Melyiket tanácsolnátok.
Alternatívák is érdekelnek, csak az alaplap+proci kombó 20e alatt maradjon.
Jelenleg az AMD-set 18e-ért, az inteles megoldást kb 20e-ért tudnám megvenni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #41039 üzenetére
A felső szellőzővel kapcsolatban egyetértek, de sajnos a hátlapon nagyon kicsi a felület. Két ötletem van szépen megoldani:
1., Távtartókkal kerülne fölé plussz egy lap, de ezzel tovább növelnénk a magasságot.
2., Ha teli lenne a teteje, és az oldallapok felső részén lenne szimmetrikusan keskeny szellőző sáv ugyanakkora össz keresztmetszettel. Ez csak a felső ventiket lehetetlenítené el, amik alsó befújó ventikkel végső soron kiválthatók.
-
-
pillevas
csendes tag
válasz
pillevas #41047 üzenetére
SATA micro power connector
Köszi; már házi barkács megoldás lesz szerintem: Szétvágok egy sata kábelt vagy a DVDre beforrasztok egy káblet a végére meg négy pin molex
VÉLEMÉNY?ez a gyári: https://kabel-csatlakozo.arukereso.hu/delock/82913-p265473585/
-
pillevas
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan kábelt amivel Slim DVD sata csatakoztatható asztali PC-hez.
Ha jól tudom slim sata kábel a neve. Vagy egyéb barkács megoldás is érdekel. Forrasztani tudok profi szinten. -
-
törölt tag
válasz
hektorka69 #41042 üzenetére
Ez érdekes.:.:
F10 ENTER-rel próbálj kilépni, miután megváltoztattad az értékeket.
Ha ez nem működik, akkor húzd le az OS-es drive-ot, ha ekkor nem áll vissza, visszalépve a biosba, akkor Win-es program eltávolít, ha feltettél bármi util-t az alaplapi cd-ről.
Elem csere, esetleg van valami gond a cpu hőmérséklet visszajelzésével?
-
törölt tag
válasz
hektorka69 #41038 üzenetére
Bios-ban a H/W monitor fülön tudsz definiálni CPU hőmérséklet-ventilátor fordulatszám függvényt, amivel KELLENE szabályoznia a rádugott PWM ventilátorokat, nem kell win.-es program/driver/akármi hozzá.
-
törölt tag
Csak most néztem át a képeid:[ITX-Box V12]
Annyi építő jellegű észrevételt tennék, hogy:
A tetején a rácsozat beengedi a port, a riseren és a tápon (vízszintes felület) fog leülni, ami elég jól látható lesz a sok kivágás miatt.
Az SFX táp kilépő légáramlatát fel kellene használni a VGA körüli levegő cserélésére.
A VGA hűtős végét riser-en lévő 1db pöcök tartja, érdemes lesz a PCB-t táv-tartózni+csavarozni.
Az alaplap tálcán felül-alul hagynék kivágást amin 4db sata kábelt át lehet bujtatni a 2,5"-os lemezekig.
Ezen felül hatalmas riszpekt részemről, mert letisztult és precíz munka, messze van ez már a "Box"-tól.
Szerk.: Ezt nem csúfítanám el, mekkora esélye van hogy valaki mini-1080Ti-vel akarjon kínlódni, amikor a normál/extra méretű custom hűtősök, és a FE. se futja ki magát intenzív szellőzés nélkül.
-
hektorka69
tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudnám életre kelteni a pwm ventilátor vezérlést?
az alaplap egy asrock h81m-itx
kell esetleg valami chipset drivert feltenni?
win 10 van alatta ha ez számít valamitdirekt vettem egy penge zalman hűtőt hogy ne legyen meleg a kis itx-ben
illetve egy pwm vezérelt ház coolert.
de sajnos így a kettőnek hogy mennek maxon nem lehet megmaradni mellettük.segítségeteket előre is köszi!
Üdv! -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #41035 üzenetére
Caseking.de vagy OC majd még meglátom. (2018.01.25 szállítás) mivel a gyártás még csak most kezdődött meg. (3 vagy 5 ezer db nem emlékszem)
Hidd el nekem sem könnyű megválni egy ilyen remek kis háztól (szinte lelke van neki
) de az az igazság, hogy számomra már ez is feleslegesen nagy. Egyszerűen semmi nincs már szinte a gépben csak egy SSD (ami megint csak kikerül) és a VGA ami mellesleg itt (nagyrészt) el van szeparálva a rendszer többi részétől így mehet bele hosszabb/halkabb custom.
A V1 esetén a CPU volt kérdéses, de V2 már fogad AIO-t igaz csak 92mm de DONDAN SFF-en linkelt már 120-as render képet is, igaz itt a radi vertikálisan állt egy FE mellett...
Érdekességképpen megjegyezném, hogy már készül bele egy egyedi tervezésű LP top-flow hűtő légben gondolkodóknak
, de egyelőre ahogy elnéztem még hétről hétre reszelgetnek a méreteken, de idővel sztem jó alternatíva lehet a jelenleg piacon lévő termékekkel szemben.
Érdekességképpen meg kell jegyezzem, hogy a Noctua egyik embere is felfigyelt a project-re és bár nem ígért semmit, látszólag tetszik nekik DAN ámokfutása a méretekkelSzinte pontosan így jutottam én is idáig:
[link]
-
mpierre
veterán
Kiindulva a fiam itx gépéből:
Ez ugyan nem torony jellegű házban lakik, hanem egy id cooling t60 sfx-ben. Nos, a benne lévő gtx 760 néhol nyaldossa a 70°C feletti tartományokat. A ház alulról rendesen rácsos, de az egy db, hátsó 92 mm-s venti nem tudja zajtalanul kezelni a max 35W + 170W + alaplap hőterhelést játékok alatt. Netezés közben egész korrektül halk a kis traktor.A zaj ellen valóban jobb megoldás a zárt oldal, ellenben a friss, szobahőmérsékletű levegő beáramlását akadályozza. Ez akár eredményezheti azt is magasabb fordulaton járnak a ventik terhelés alatt. Vagyis végeredményben mégse lett halkabb a gép.
Rácsosan kisebb fordulat mellett "brummog" a venti, zárt oldallal meg magasabb fordulaton szélzajjal fűszerezve zúg(hat) a gép. Zaj mindenképp lesz, esetleg a frekvencia és a hangerő változhat.
Sz'al - szerintem - rácsosabb kialakítás. Így a +1-2 liter el is maradhat... Kisebb gép.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #41032 üzenetére
Amennyire jelenleg látom, pozitívumok:
- Letisztultabb megjelenés. A palást és így a ház három, jól látható oldala mentesülne a szellőzőnyílásoktól. Alul, hátul és felül maradna csak. (Mondjuk a VGA-nál lehet nem ártana meghagyni)
- Kevesebb megmunkálási igény a paláston.
- Csendesebb az oldalra és előre zártság okán.Negatívumok:
- Méretnövekedés. Szélesség és magasság igen, mélység nem feltétlenül. Egyrészt legalább +2cm-t magasítana a felül elhelyezett 25mm magas ventilátor. Másrészt a talpak jelenlegi 10mm-es magasságát is illene növelni a szabadabb levegőáramlás érdekében. (A VGA gyári hátlapja miatti +2cm-es magasságnövekedés ettől függetlenül szükséges, az nem számít ide értendő negatívumnak.)
- Potenciálisan korlátozottabb hardverkompatibilitás. Top-flow hűtők esetén értelem szerűen nagyobb távolságot kell hagyni zárt oldallap esetén, mintha lenne ott közvetlen szellőzőnyílás, de ezt jó eséllyel kompenzálná az oldal irányú méretnövekedés. Lehet, hogy végül is nem feltétlenül jelentene hátrányt.
- Ami viszont legjobban aggaszt, az a komolyabb hőtermelésű kompakt VGA-k (GTX1070, GTX1080, netalántán GTX1080 Ti) szellőzése a zárt oldalfal esetén. Márpedig a komolyabb VGA az egész koncepció egyik sarokköve.Megfontolandó, de bizonyos, hogy a belső szerkezetet újra kell hozzá tervezni.
Illetve a másik a fent elhelyezendő ventilátor kérdése. Én minimum 120x25mm-esben gondolkodnék. Ahhoz, hogy 2db is elférjen, a ház mélységét növelni kellene. Szerintem annyit nem ér, elegendő 1db 120/140x25mm-es méretű is középre.
Topik lakók! Mit gondoltok? A fenti pozitívumok kellően csábítóak +1-2 liter térfogatnövekményért (és esetleg korlátozottabb VGA kompatibilitásért) cserébe?
-
dugo_
veterán
válasz
#34576640 #41029 üzenetére
https://logout.hu/tema/mini-itx/hsz_34790-34790.html
https://logout.hu/tema/mini-itx/hsz_35986-35986.html
Nekem még a Pentium is meleg benne, igaz, nem is adok neki sok levegőt a hang miatt.
-
Pista0001
addikt
Nem tudtam, hogy van megoldva a váz, bíztam benne, hogy büntetlenül lehet mozgatni a tápot az oldalfalig. Ezt azért tenném, hogy a táp kicsit nagyobb helyről szívhasson friss levegőt. Hőmérsékletben tuti nem rosszabb, mint ha el van némileg szeparálva a vga-tól, viszont zajban az egy nagyobb folyosó tuti jobb, mint a 2 kicsi. Hogy vga fronton mennyire lenne kompromisszumos, azt csak a tesztek mutatnák meg, mint ahogy azt is, hogy indokolt-e nagyobb hűtő a processzorra. Utóbbit mindenképp kompromisszumos, kb 160mm-ig mindig van legalább 1, ami pár mm híján nem fér be
-
Vesa
veterán
válasz
djsiegfried #41024 üzenetére
Thanks!
-
Ghoula
senior tag
válasz
#34576640 #41029 üzenetére
Közben teszteltem még tovább, 77 lett a vége, erre rányomtam a vsync-et 15 perc alatt beállt 52 fokon.
CPU az I7-4860EQ, 60W.ig kitolt TDP-vel, húzva. Ha megnézed a Kontron lap gyári bordáját,akkor az nem is olyan meleg
Amúgy ehhez a házhoz a Scythe Big Shuriken 2 az egyik,ha nem a legjobb hűtő.CPU azzal nem hiszem,hogy túlmelegszik, a GPU inkább. Nem is értem a másik oldalon miért nincs gyárilag rács. -
Archttila
veterán
Ha minden a tervek szerint alalkul akkor uj tulaja lesz a szeretett kis NCASE-emnek. Eleg sokat agyaltam a dolgon de vegul a DAN A4 v2 gyozott a 92mm AIO-val.
Egyelore meg alszom ra parat bar itt jegyeznem meg, h hozzavetoleg avg. 1 evet gondolkodom egy hazcseren
-
Ghoula
senior tag
válasz
#34576640 #41012 üzenetére
Az attól függ mivel terhelem.
Most heaven loop-ot indítottam vsync off, FHD+4xaa, ott 70 fölé benéz a vga,húzott 1080, 2038-2050 között, cpu 55-56 fok, ventik sem acélosak, arctic 12esek. Mivel vsync-el használom, oda meg erősen túlméretes a vga, így gyakorlatilag közel hangtalanul viszi a játékokat,bőven 60 fok alatt. Ha lenne benne 4x50mm venti kis fordulaton, akkor még jobb is lehetne a gpu, de még nem jutottam el addig, hogy ezt belepakoljam.
De ha azt nézed,hogy ez végül is egy passzív 1080, házventivel hűtve,nem rossz. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #41010 üzenetére
Ha jól értem, lényegében a letisztultabb megjelenés oltárán áldoznál korlátozottabb szellőzéssel és kompatibilitással (kiesnek a nagyobb top-flow CPU-hűtők és az erősebb rövid VGA-k), valamint méretnövekedéssel (magasság és szélesség - utóbbi a befelé fordított táp* miatt). Egyfelől igen, bizonyosan letisztultabb és megkapóbb lenne a külső. Másfelől adódik a klasszikus dilemma, hogy a Mini-ITX házak mindig valamilyen kompromisszummal járnak és az egyensúlyi állapotból elmozdulni valamelyik szempont irányába jellemzően a többi rovására lehetséges. Köszönöm az észrevételeid!
Még hagyom őket ülepedni, meglátjuk mit tudok hasznosítani.
* Emiatt a belső szerkezetet is újra kellene gondolni, mert a mostani terv adott méretű zártszelvények (első és hátsó függőleges tartó) kifarigcsálásán alapszik. Persze ez legyen a legnagyobb gond.
(#41014) flyercreator: Az utolsó háromba tudod beépíteni a leírt konfigurációt. Válaszd ki melyiket szeretnéd és ahhoz kell majd a tápot és CPU-hűtőt igazítani.
(#41016) Seep: Ez most CNC megmunkálástól mentes kézmíves kuckó hivatott lenni.
Hogy túl tud-e jutni e stáción, majd meglátjuk...
(#41024) djsiegfried: Az nem Pico, hanem paneltáp: Realan LR1106-250W12VDC
-
Vesa
veterán
válasz
djsiegfried #41020 üzenetére
Pontosan melyik verziós X360 tápot használod és milyen PICO-t?
Jöhet privátban is a válasz! -
djsiegfried
tag
Viszont a PICO Xbox 360 kombó működik.
Egy FM2-es gépen próbáltam ki. Elsőre elindult, minden működik.
Nagyon szépen dolgozik az Xbox 360 203W tápegység. Alig van hangja.... -
Apollyon
Korrektor
válasz
djsiegfried #41017 üzenetére
Azt kéne tudni, hogy milyeneket csipog. Itt írják milyen beep code milyen hibát jelent: [link]
-
djsiegfried
tag
Kipróbáltam a lapot egy működő ATX tápegységgel. Induláskor 4et beep-el, de nem történik semmi sem. Csak pörög a CPU venti. Próbáltam másik DDR3-as rammal is, de azzal is csak csipog. Vagy rossz a lap vagy nem jó a proci vagy nem jó a bios....
-
tomic
addikt
válasz
djsiegfried #41013 üzenetére
Hol tudok ilyet venni?
-
törölt tag
Melyik házat és milyen proci hűtőt, illetve tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz?
Asus z170i pro gaming ---> ez még nincs meg de ezt néztem ki az itx-es gépemhez
i7-6700k
2x8gb ddr4 corsair vengeance lpx 3000 mhz
250 gb evo samsung ssd
1 tb WD ezex
gtx 980 strixAmilyen házakat kinéztem
Streacom F1C Evo WS Mini ITXKöszönöm!
-
Pista0001
addikt
Ha semmi mást nem változtathatnék a házon, akkor is az előlapit és alaplap magasságában levő nagy oldalfalit elhagynám, a másik kettőt az oldallapokon alacsonyabbra venném. Ha mást is változtathatok, akkor a tápot megfordítanám, és kitolnám a ház szélére, elhagynám a maradék oldallapi rácsokat is (esetleg valami kicsit hagynék csak legalul), a magasságot megnövelném, és felülre tennék kifújó ventiket. Nem a legjobb megoldás a felső venti szerintem, jobban szeretem, ha hátul vannak, azonban ahhoz már a ház koncepcióját alapjában kellene megváltoztatni. A hatásfok lehet, hogy romlana, de esztétikailag szerintem sokkal szebb lenne. Nagyon nem szeretem a tésztaszűrő házakat, úgyhogy hajlandó vagyok áldozni a hőmérsékletekből, hogy szebb és zártabb legyen a ház. Eddig 2 caseconom volt, az egyik csak befújt, a másik csak elszívott szellőzésű volt, mindkettő nagyon jól működött. Az elszívásos (alacsony nyomású, csak ezt a kifejezést nem szeretem
) szerintem jobb a légvonat irányíthatósága miatt, így passzív hűtőkkel is lehet vele operálni, a befúvott inkább az aktív hűtéses komponensekhez jobb.
Szerk.: Természetesen a ház alján és hátulján a lehető legnagyagyobb szellőzőket használnám az első esetben, kényszerszellőzés esetén a hátsón elgondolkodnék. Nem is azon, hogy megszüntessem-e, hanem hogy valami belső megoldással hogy lehetne hasznosabb irányba terelni az itt belépő levegőt, mielőtt felül elhagyja a házat.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #41006 üzenetére
Sose lehet tudni... a pillanatnyi figyelmetlenségben megszalad a szerszám, 1-2 házzal több pottyan le a munkapult széléről...
Ehhez amúgy minden bizonnyal meg kellene növelni a ház magasságát 2cm-rel a #37723-ban (off-ban) részletezett dilemma miatt.
(#41007) tomic: Igen.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #40998 üzenetére
Kíváncsi vagyok hova raknál kevesebbet.
Funkcionális szempontból valóban nem indokolt mindenhol ekkora területű szellőzőnyílás - ez igaz -, mert akad, ahol a méretezés csak az egységesebb megjelenést hivatott szolgálni. De ahol van szellőző, oda okkal került. Pl.:
- Az SFX(-L) tápnak elegendő lenne akkora, mint a 010-es képen. Ehelyett jelenleg méretre és pozícióra megegyezik a jobb oldali perforációval (VGA-é) és egyben a szélessége is a nagyobb nyíláshoz (CPU-hűtőé) igazodik.
- A hátlapon az IO portok mellett a CPU-hűtő hátlapi szellőzője esetén sincs feltétlenül szükség ekkorára, ott is inkább a környezetéhez igazodik a mérete.
- Az előlapi VGA-szellőző megléte a legrosszabb esetekre való felkészülés szüleménye.
- A tetőn lévő széllességét mondjuk semmi akadálya néhány mm-rel keskenyebbre venni, ha az javít az arányokon.
- A ház alján, a VGA alatt lévő nyílásokból is eredetileg csak a ház eleje és közepe felé eső 1db volt indokolt, a magas VGA-k tápcsatlakozójának akadálytalan bedughatósága miatt. De akkor már lett belőle 4db, biztos, ami biztos. Nem kér enni és nincs szem előtt sem.(#40999) Vesa: Amelyik megfelel a tervezett konfiguráció teljesítményigényének és amelyiknek nem zavar a hangja (mindhárom(?)ban van ventilátor
).
Xbox 360 Power Supply Teardown(#41001) mpierre: "Az sf450 egy bizonyos terhelésig (50% ?) passzívan megy, ami a táp alja (terven oldala) felől elhelyezett vga hátlapját (nyákját) fűteni fogja... Amíg a vga nem dolgozik, addig nincs gond, ha melót kap, akkor ott igen meleg helyzet lesz néha."
A 014 - 018-as és 023 - 028-as képeken láthatod, ahogy a korábbi, kiforratlanabb szerkezeti kialakítás átformálódott egy a VGA térrészét elkülönítő változattá. Másrészt a PSU ventilátorának is illik bekapcsolni, ha forrósodik a helyzet.
Bizakodom, hogy a gyakorlat nem cáfol rá az elméletre. -
törölt tag
válasz
djsiegfried #40994 üzenetére
Hint.: azt a processzort csak P2.10-es bios-tól támogatja a lap:[link]
-
mpierre
veterán
Szerintem igen. Jól néz ki. Ennyi rács kell egy itx-be, sőt! Ami csak tud távozzon a melegből.
Egy dolgot - ezt csak a rajz alapján - "kérdeznék": Az sf450 egy bizonyos terhelésig (50% ?) passzívan megy, ami a táp alja (terven oldala) felől elhelyezett vga hátlapját (nyákját) fűteni fogja... Amíg a vga nem dolgozik, addig nincs gond, ha melót kap, akkor ott igen meleg helyzet lesz néha. Vagy valami felett átsiklottam figyelmetlenségből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest