- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
milkabrams #39839 üzenetére
Ha nem mozgatsz egyszerre rendszeresen 10+ GB-okat, akkor mindegy, mert nem arról megy a rendszer. Az 5400rpm-es 3,5"-es HDD-k meg csendesebbek a 7200rpm-eseknél. Ha meg az is zavaró lenne és a felhasználási szokásaidnak nem mond ellent, akkor x perc elteltével elküldheted alvó állapotba őket.
Hűtőnek az ID-Cooling IS-60-at mondanám elsőre, bár ahogy látom, már egy ideje nem igazán kapni idehaza. Az a baj, hogy hiába áll rendelkezésre a 65mm-es magasság, ha a házban a táp van fölötte, így a ventilátorok egymás ellen dolgoznak. Ildomos lenne minimum 1-2cm-t hagyni közöttük. 60-65mm alatt viszont már le kell mondani a 120x25mm-es ventiről, de slim 120mm-es sincs túl sok. (Ezért nem szoktam ajánlani efféle házakat. Ezeknél szokott a játékvíz képbe kerülni, mint pótmegoldás.) Alternatíva például:
- Thermalright AXP-100
- ID Cooling IS-50 (ebből épp van is egy aprón)Hogy mennyire csendesek, érdemes teszteket nézni róluk. Illetve ebből a listából tudsz még szemezgetni.
(#39844) energy4ever: Az általa választott alaplapon a CPU-foglalat a lap szélére került, ezért az aszimmetrikus top-flow hűtő célszerűbb választás még akkor is, ha történetesen a CM Elite 130-ban épp van elég hely oldalirányban Cooler Master GeminII M4-nek (ha nem rakod be a kiegészítő 80m-es ventit a tartókerettel).
-
válasz
milkabrams #39845 üzenetére
3. hónapra meg ugye már nem is tervezünk előre. Jól van, csak így tovább!
-
shteer
titán
válasz
-
törölt tag
válasz
Ebből az alaplapot, SSD-t, HDD-t, házat megvenném boltból. (ssd-ből lehet hogy 1-el nagyobbat vennék a helyedben, ha egyszerre akarsz, több feltelepített játékkal játszani. Én eddig megvagyok 100GB-n, de az az én igénytelenségem)
A többi alkatrészt összevadásznám apróról, VGA-t, PSU-t minden félképpen garanciával.Csinálj egy kalkulációt, mennyivel lenne így barátibb a végösszeg.
(#39848) Goose-T: Dobj privátban egy címet, kapsz egy ilyen légkavarót:[link]
-
Ispy
nagyúr
válasz
Welcome to the club
-
Archttila
veterán
válasz
Helyes!
-
energy4ever
addikt
válasz
milkabrams #39839 üzenetére
En ilyet hasznalok: WD Purple 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20PURX Jelenlegi fadobozos gephazban is ultra csendes.
COOLERMASTER GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R1 ?
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39841 üzenetére
Nem rémlik, hogy lenne 7200-as Purple. Az a PURX, amit írtam biztosan 5400-as, adatra nem kell több. EZRZ-t ne vegyél, az átcímkézett Green.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39841 üzenetére
hat, ez epp a green-bol lett blue, nem az a kifejezett villam es megbizhatosagra is eleg vegyes. ha megvan, hasznald, de ha most veszel ujat, inkabb ne ezt. de a vinyo topik majd jol megmondja.
-
energy4ever
addikt
válasz
milkabrams #39836 üzenetére
Igen. A gyari hutovel szerintem nem lesz gond. Az ingyen van, ha megis hangosnak talalnad, akkor majd lecsereled. De nem hangos, hanem forro lesz.
HDD-bol pedig nezzel 5400-asat. (enis Purple 2Tb-osat hasznalok, ami 5400-as es semmi hangja. Jatekok arrol mennek, a rendszer pedig SSD-rol) -
Nirvanus
aktív tag
válasz
milkabrams #39806 üzenetére
Karcsú a kuckóba betehető hűtő max magassága, elméletben.
( convert it to node 304 with flex)
-
HookR
addikt
válasz
CPU-hűtő?
-
alcsa
senior tag
válasz
Nem Metis
-
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39696 üzenetére
Ennel a lapnal majd figyelj, hogy a legnagyobb CPU hutok nem fernek ra. resp. rafernek csak a cpu socket nagyon el van tolva lap szelehez. Kissebb hutokkel nincs problema.
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39696 üzenetére
Igen, ebből csak DDR4-es van.
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39692 üzenetére
MSI B250I PRO
Asrock H110M-ITX(AC)Ezek jól működnek itthon és beleférnek az árba. Ha H110-es chipsetet veszel (vagy bármilyen 100-as szériát), akkor 7. gen proci előtt frissíteni kell a biost, hogy felismerje.
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39690 üzenetére
Biztos, hogy nem, hatalmas. Ha jól látom itt is hasonló hely van, mint a Core V1 oldalában, ott pedig 36mm maradt a 17x17-es ITX deszka mellett saját mérés szerint.
Ez pl. elég lehet egy Asrock H110M-DGS-nek, viszont úgy bukod az x16 slotot, ami neked tudtommal kell vganak. -
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39428 üzenetére
Remelem nem baj ha beszurok ide egy ilyet. Ezen a render kepen meretaranyosan ossze hasonlithatod a popularisabb Itx hazakat.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39433 üzenetére
Ha megnyugtat a tudat, vehetsz nagyobbat.
Nálam OC-s i5@4,5-el és 250W-os VGA-al (GTX780) konnektorból 310-320W-ot kért játék közben konnektorból, fps limit nélkül, 65W-os cpu-hoz és 120W-os VGA hoz, én nem aggódnék túlzottan a minőségi 400w-os tápon. -
törölt tag
válasz
milkabrams #39431 üzenetére
Kingston ramokkal mi a helyzet?
Papíron jó, de én csak szívtam vele hosszú távon, 10 év alatt ~10 db modulról van szó, utolsó 2db muterom gépében van, amit nem merek megmozdítani, mert becsíkoz a kép.
Ha lehet corsair árszínvonala alá ne menj.
-
dugo_
veterán
válasz
milkabrams #39428 üzenetére
Fordulhatsz, de ide leszel visszairányítva.
Oda nem nagyon jár aktuális ITX kínálatot ismerő fórumozó.De kb. ugyanúgy megy minden, lapot válaszd ki felszereltség alapján, sok lehetőség úgysincs. B250-es MSI-ből van talán két fajta jobban felszerelt, meg az új Asus Strix-ek.
Proci ami belefér (ha jól értem 1151-re építenél), a 6400-nak mondjuk elég alacsony az órajele, a 6500, 7500 jobb lenne vagy ideiglenesen G4560, G4600, esetleg használtan i3-6100.
Ramból mehet DDR4 2400MHz Fury vagy drágábban Savage alacsonyabb időzítéssel, esetleg Corsair LPX, ami épp van olcsón.
Tápból én félmodulárist vennék az ilyen jellegű házakba a kevesebb kábel miatt. BQ! Pure Power 10 400W CM pl. elég lenne egy i5+1060 konfighoz.HDD, SSD méret, ár és igények függvényében a szaktopikok ajánlójából. Legolcsóbban egy 120-as HyperX Fury + 1TB WD Blue EZEX.
-
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39414 üzenetére
Mennyit lesz ez az egesz utaztatva?
-
sajby
senior tag
válasz
Cooleren 3om figyel,csak az egyik sunyi fekete
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ö.... hogy hogy csak 2 USB van (a legtöbb frontpanelen 2 van, az ok.)? az alaplapon is van hátul legalább 4 nem?
Én a köcölékeket (egér, bill, ami fixen van bedugva) hátra teszem mindig, az előlapi 2 marad a mobil cuccoknak (pendrive, telefon adatkábel, stb).
Optikai meghajtó lesz beépítve?
Ha nem, annak a helyére lehet bedobni alaplapi belső USB csatira dugható frontpanelt.
Szerintem a Cooler Master Elite 130 jobban szerelhető... de ez csak az én véleményem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
milkabrams #39409 üzenetére
Azok valszeg elférnek, ahogy fentebb is írták ((#39411) Duracellm... ), a kábelezés nem lesz egyszerű, ahhoz szűkös a hely (nem moduláris normál méretű táp esetén).
Esetleg egy ilyen kuckón gondolkoztál?
A linkelt ITX lapos konfigomat én mondjuk mATX házba raktam, nem akartam szűkölködni, igaz ezeknél a kuckóknál az jóval nagyobb is (AeroCool X Predator Cube).
-
jokeph
nagyúr
válasz
milkabrams #39407 üzenetére
Közel? Pontosan milyen alaplapról van szó?
A hátsó paneli csatlakozó sornál feljebb nem tud lenni a VGA foglalat, az meg szabvány méretezésű (nem mondom, hogy minden ITX lap ilyen
).
ITX lapnál ez azt jelenti, hogy a VGA slotja a nyák alján helyezkedik el.
ITX=mATX=ATX.
Asrock Z270m-ITX/ac lapom van G4560 Pentium procival, gyári intel hűtővel, ha kell, dobok róla képet délután.
Addig is itt egy üres kép róla:
-
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39398 üzenetére
Vagy egy Silverstone Sugo SG13.
-
Seep
senior tag
válasz
milkabrams #39389 üzenetére
Ebbe a meretbe siman belefer a Fractal Node 202, es abba mehet teljes erteku grafika.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39389 üzenetére
A sima QBX-et én úgy tudnám elképzelni: az alap tálca felőli oldal alá tenni lábakat, és a hardverek felett lévő 120mm-es ventillátort használni légmozgatásra.
Máskülönben max. egy 1060 FE-vel békülne ki igazi szellőzés híján.Gondolati síkon életképesebbek tartanám fekve, custom hűtős VGA-val, mint rövidebb oldalára állítva.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39387 üzenetére
Ha leírod mekkora dimenzió fér el a gurulós bőröndben, ebből meg lehet az ITX ház a mutatványhoz.
Alaplapra, memóriaáriára, tápra, kapsz ajánlást a bennfentesektől -
törölt tag
válasz
milkabrams #39385 üzenetére
A táp alacsony hatásfokú, /halk/ lesz amíg nem fejlesztesz vga-t+cpu-t, a ház bóvli minőségű műanyagból van. a folyadék hűtés nem örök élet...
kb.: igen.
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39382 üzenetére
Nem akarom az üzletét rontani az illetőnek, de ez egy pénztemetőnek tűnik.
Persze ha nagyon jó áron ki tudod árulni - az alaplapon kívül - az összes többit, akkor lehet jó üzlet. -
törölt tag
válasz
milkabrams #39377 üzenetére
Szia!
Ezen kép alapján 86mm+10mm+170mm=266mm lehet az első és a hátsó lemez között.
140mm-nél hosszabb ATX táppal nem próbálkoznék. Javasolnám utoljára beszerezni a tápegységet, átgondolva, hogy hova kerül(nek) a moduláris csatlakozók/kábelkorbács annak okán, hogy ne érjen(ek) bele a VGA-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Milyen SSD-t vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest