- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #41480 üzenetére
Persze, ez világos, csak azt nem tudom, hogy mennyire lesz szép a vágás vonala, mennyit kell még rádolgozni.
Nekem is kerek luk lesz, rászerelős rácsos megoldás nem tetszik, négyzet formájú rácsot meg nem találtam, egy időben még gondolkodtam egy venti tartó plexi betéten, de aztán ezt elvetettem.
-
HookR
addikt
Itt egy másik variáció a Szemetes házra: taobao.com
Úgy látom nem is olyan egyszerű közvetlen linkelni taobao-ra, lehet ez se fog másnak működni. Főoldalról "垃圾桶机箱"-ra rákeresve szerepel a találatok közt. Biztos, ami biztos rakok be képeket:
-
hegegabi80
addikt
válasz
patomi #41490 üzenetére
Áh, sejtem melyik, nekem is van csak szürkébe, kellett a kocsihoz. Még anno tescoba vettem, ilyen kis ecsetelős.
Igen az van, az aljába megy egy TY-147A, a tetejébe meg egy Alpenföhn WB 2 Plus. Csak még nem készültem el teljesen a moddolással. Sőt készítek hozzá egy másik tartó konzolt pluszba az aljába, hogy 2 db 120-as is mehessen bele.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #41494 üzenetére
5V-ot ad a HDD LED csatlakozója, nem kell semmi elé.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #41492 üzenetére
Simán meg 5V-ról, az egyik régi gépházamban is ilyenből készült a dekorvilágítás. Éééés meg is találtam a képet róla, így nézett ki, ez már történelem (2005. május 19.):
Érdekességképpen ideteszem a világosban készült képet is, igazi korlenyomat az Abit IS-7 alaplappal, a Radeon 9800XT-vel, a Zalman CNPS7000AlCu-val és a társaival:
-
törölt tag
válasz
Goose-T #41491 üzenetére
ejha. jo otlet, koszi. utananezek.
kerdes lehet a sebessege is (villog-e eleg furgen ha akarom), illetve h a peldaban szereplo 6V helyett elmegy-e 5V-rol, azt megiscsak konnyebb talalni egy pc-ben.
ha elmegy 5V-rol az azert is jo, mert legalabb nem fog vakitani. viszont akkor valahogy vezerlest kell neki csinalni a hdd LED tuskeirol.a szivoszalat is fenyteritonek hasznalom, arra lenne jo a betervezett viztiszta mugyanta-szeruseg is. ha ugy ontom, hogy tele legyen egesz apro buborekokkal, akkor meg jol is nezhet ki.
neztem mar az elektrolumineszcens dolgokat is, mert nagyon jol formalhatoak, de iszonyu a zaj, amit csinal a meghajtasukhoz szukseges aramkor
~ 1-15kHz kell nekik, es nem tudom h neki akarok-e allni egy ilyen aramkor lecsendesitesenek zajszigetelessel (hore lagyulo ragasztoval vagy akar epoxival) es h egyaltalan le tudom-e teljesen halkitani.
mod:
az egesz azert erdekes, mert alapbol nem szeretem a vilagitast a hazakban, de ha ezt sikerulne izlesesen megoldani, azzal azert elegedett lennek. -
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #41488 üzenetére
Kiszuperált scannerből ha ki tudod venni a fényforrást, akkor az is alkalmas lehet a célra, ráadásul az RGB.
Itt egy leírás róla. Annyit még hozzátennék, hogy ezeknek csak az egyik végében van egy darab led, és egy speckó fényterelő elem teríti szét teljes szélességben a led fényét, szóval elvileg méretre is vágható.
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41485 üzenetére
Autóhoz való hibajavító festékkel. Ha az E-D5 van neked, abba én nem tennék oldalra. Sokkal többet ér a tetején a venti(szerintem). Nekem ebbe a házban semmi más, csak egy 60-as venti hely van gyárilag hátul.
-
prolad
addikt
Nekem is egy pure wings van még rajta, 500 alatt megy egy kicsivel. Azt néztem eléggé alulméretezték a gyártók a kártyák többségénél a hűtést, palit is elég meleg extra hűtés nélkül.
Nem veszi vissza, más a limitáló tényező, 1850 körül indul, aztán beáll 1822-re, azt tatja bármeddig.
Már csak a CPU-t kéne alulfeszelni és elég jók lennének a hőfokok alacsony zaj mellett. -
törölt tag
mivel nekem nincs metis-em, ezert en az e-i7-emet 'moddoltam', egeszen lajtosan.
lecsereltem a hon utalt bekapcsologombjat es probakepp az amugy sem hasznalt optikai lemez slot-ba beragasztottam egy szivoszalat, aminek az egyik vegebe beledugtam a hdd aktivitast jelzo LED-et.
eg es fold, minosegi ugras tortent a haziko megjeleneseben es a bekapcsolaskori juzer ikszpirienszben
a kep nem igazan adja vissza, sotetben marhajo.a szivoszalat le fogom cserelni valami sokkal szebbre, pl megprobalom a rest kionteni valami viztiszta megszilardulo gyantaszeruseggel, aztan furni bele helyet a LED-nek, persze ugy h szembol ne latsszon.
-
-
patomi
őstag
válasz
hegegabi80 #41482 üzenetére
Nem, táp már így nem fér bele. Pico adja a delejt.
-
válasz
hegegabi80 #41481 üzenetére
Repkednek itt a jobbnál jobb megoldások... köszi!
Lassan már senkinek nincs kifogás...
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #41473 üzenetére
Szerintem egy ilyen állítható körkivágóval is meg lehet oldani!
Most már tényleg be kéne szerezni egy metist és kicsit megfaragni!
-
törölt tag
Te vágod, az csak fix távolságra tartja a viszonyítási ponttól a vágófejet.
A vágott felület minősége azon múlik hogy a forgáspont és síkja mennyire fix, mennyit kopik közben a szerszám éle míg körbehaladsz.Szerintem úgy számold a nyers átmérőt, hogy még egy hengerre ragasztott csiszolóvászonnal át kell kezelni, hogy szemnek derékszögű legyen a vágott él, sorja, kenődések nélkül.
Amúgy szögletes házon a teljesen szabályos, köralakú nyíllás nem harmonizál semmivel, az csak egy luk, ami magára vonja a figyelmet. szvsz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
imibogyo #41470 üzenetére
Nice!
Én is pont ezt akarom megcsinálni (már 1 éve
), de eddig nem vitt rá a lélek.
Én a dremelhez vettem egy körkivágó szettet, ezzel akarom majd kivágni a ventik helyét.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #41471 üzenetére
Ehhez a projekthez vettem két darab "egymenetes" bi-metál körkivágót. Ez a két méret (114 mm, valamint 127 mm + egy ezekhez való befogószár) egy lépésben megoldja a 120-as és a 140-es ventiknek a kör kivágását.
Ezeket előtte mindig esztergán, vagy fúró + dekopír + multigép kombóval kellett megoldani (a mostanitól jóval körülményesebben).
-
imibogyo
veterán
válasz
patomi #41463 üzenetére
Szép lett. Tetszik...
(#41464) AxBattler:
Ezt kb. egy órája fejeztem be az egyik topiktársnak, és lényegében egy fúró lett hozzá használva, meg persze csiszoló/reszelő (nem ez a végleges állapot természetesen, még újra is lett festve, csak már nem csináltam sztárfotókat, mert teljesen hulla lettem így is estére, szóval ez egy régebbi állapot).Tehát CNC nélkül is van élet és anélkül is lehet szép munkát csinálni. A saját gépem persze egy "kicsit" más szintű gép, mint amit patomi linkelt, de azért tény, hogy nekem is sokszor könnyebb pár gombot megnyomni bizonyos munkáknál (mert mondjuk addig tudok mást csinálni), ha pedig elkészülök a fém vázzal és a golyós-orsós kihajtással, akkor jóval gyorsabban is mehet majd a munka és lehet én is átszokok a CNC-zésre. De addig egy csomó munkát gyorsabban megcsinálok kézzel, mint mire egyáltalán létrehoznám a G-kódot...
(#41467) radi8tor:
Ne panaszkodj, szerintem nagyon is rendben van a kuckód akárki csinálta...Amúgy meg legközelebb olyat kell kérni...
-
Goose-T
veterán
Új, moduláris Chieftec SFX tápok jelentek meg, ha valakinek nem lett volna meg a hír.
-
patomi
őstag
No egy kicsit alakítottam a házamon. Annyi lett módosítva rajta, hogy egy 120-as ventit ami drótozva volt, lecseréltem egy 140-es ventire, aminek elkészítettem a helyét.
Még gyári, de már fent a gépen:
Itt már készen az asztalon:
És a végeredmény:
Kapott egy kicsi ecsetelést, hogy ne fém színű legyen a mart felület. Meg a 140-es porszűrő hiányzik róla, de már úton van. -
HookR
addikt
MSI B350I Pro AC hivatalos oldal - [link]
-
prolad
addikt
válasz
Mclovin #41457 üzenetére
Ha csak önmagában van a kártya, akkor könnyen eléri a kritikus 83 fokot (ilyenkor kb. 1400mhz körüli boost órajelet tud tartani, memória órajelet nem veszi vissza). De mint írtam, ha kap egy kis közvetlen légáramot, mindjárt jobb a helyzet. A fractalban meg van alatta rögzítőhely egy 12 centis ventillátornak, annyi viszonylag alacsony fordulaton elég is, 1800as boost órajelet tartja a kártya 60 fok környékén. Azért nem egy kazán kártyáról beszélünk.
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41450 üzenetére
Legdurvább esetben akaszt rá az ember egy csendes ventit és kész (akár egy új dobozolásban). 2000 Ft-ért én még akkor is megvenném, ha épp nem is kellene...
(#41451) &rew:
Egyetértek, jó ötletek. De ahogy mondtad, én valószínűleg akkor is a LED tápegységet venném, már csak a szellőzése miatt is, mint egy zárt házú tápot (mondjuk nem tudom az Xbox-é milyen kialakítású még nem volt hozzá szerencsém és most telefonról nincs is huzalmam kikeresni).
-
HookR
addikt
HG Computers OSMI 2.0 hivatalos oldal - [link] / további képek
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok.
Egy elég hülye kérdésem lenne.
Valaki itt csinált már rétegelt fa rajztáblából házikót vagy wall pc mount-ot?
-
prolad
addikt
válasz
Mclovin #41447 üzenetére
Mert az volt eddig is, teljesen meg vagyok vele elégedve, szerintem a legjobb 1050ti verzió, még ha nem is teljesen itx méret.Befért alá egy 12 es venti, 400as fordulaton a kártya húzva se megy 60 fok fölé és még így is zajtalan. Meg extra tápcsatija sincs.
Kompakt víz volt hülyeség bele, gondoltam teszek vele egy próbát, de nem jött be. Csütörtökön viszem vissza a boltba, jön helyette egy low profile noctua, az is lehűti a processzort, táp mehet vissza a helyére, a kábelek meg elférnek a VGA mögött. És végre csend lesz, a pumpa zaja kikészít
-
törölt tag
válasz
imibogyo #41449 üzenetére
szerintem egeszsegesen tulmeretezett laptop tap is jo lehet, ha nincs mar meg a paneltap. pl a HP 230W DTR (desktop replacementekhez) keszult. de a 150W-os slim is honapok ota kikapcsolas nelkul viszi a csucson ~110W-os konfigomat es csak kellemesen langyos. az igaz, hogy a megbizhatosagrol es elettartamrol nem tudok nyilatkozni, de itt a cegnel anno eleg sok 230W-os HP tap szolgalt es nem remlik h gyakran kellett volna cserelgetni oket, bar agyonterhelve sosem voltak, az biztos.
viszont valszeg arban felette vannak a LED tapoknak, tehat csak ha van elfekvoben egy vagy nagyon olcsoert, akkor erheti meg. masreszt pedig akkor masik paneltap kell, nem 12V-os bemenetu, hanem valami, ami megeszik pl 16-24V-ot. a LED tap akkor is jobb valasztas lehet, amikor thin-itx lapot kell etetni, ami nem wide-range bemenetu.
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41449 üzenetére
A belinkelt komment másik forumtársával üzletelek épp egy picopsu-t, kicsi a világ
Az xbox tápegységet meg külföldi forumon láttam mint alternatíva.203W 12V tápról van szó, a vezetékekkel talán kell majd mókolni kicsit, de 2000 Huf tudok egyet, szerintem megéri kipróbálni, ha nem akkarja az igazságot akkor a marad a LED táp. Nekem napi max 3-4 órát megy a gép, szinte csak este fele.
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41444 üzenetére
Egy fórumtárstól vettem, de a külföldi oldalakon bőven lehet találni. Most nem tudok keresgélni neked, mert egy őskövület gépen vagyok (ma eladtam a procimat és várom az i7-et), de ha majd nem találsz, akkor holnap visszatérhetünk rá.
Xbox tápegység szerintem sem arra való, hogy egy 7/24-es gépet meghajtson, én maradnék akkor már inkább egy egészségesen túlméretezett LED tápegységnél.
Linkeltem a gépem mért fogyasztási és hőmérsékleti adatait, és bár azért hosszabb játék alatt felkúsztak a hőmérsékletek rendesen, de szerintem még a "belefér" kategóriában mozogtak az értékek.
Én is csak koca játékos vagyok, de engem ez a konfig kiszolgált:
- Intel Celeron G1820
- 8 GB Corsair memória
- Palit Nvidia GTX 750Ti KalmX
- 120-as Samsung SSD + 3 TB merevlemezJátszani szinte kizárólag Skyrimmel játszom FHD-ben és maximális részletesség mellett (sőt még grafikai modokat is használok). Elég szépen vitte a gép (mondjuk én nem használtam semmilyen élsimítást, mert az már sok volt neki, de azon kívül teljesen élvezhető volt).
-
Vesa
veterán
válasz
szzimo53 #41443 üzenetére
Óvatosan ezekkel a Wattokkal, a gyártók elég érdekesen kezelik ezt a témát (én is ebből a topikból világosodtam meg)! Beleszaladtam abba, hogy a 120W-osnak kikiáltott paneltápom nem vitte el a 65W-ot fogyasztó rendszeremet, mert a 12V-os ágon valójában csak 4A-t tudott, ami testvérek között sem több 48W-nál. Mivel a CPU alapvetően a 12V-ról tápol, így már egy sima 54W-os i3 esetén is leold a fenébe, ha full terhelést kap.
Vagyis érdemes megnézni, hogy az a táp valójában hány Ampert tud a 12V-os ágon!
-
törölt tag
válasz
szzimo53 #41441 üzenetére
Szia!
1. elméletben igen a 160W nagyobb mint a 120W, de azt is figyelembe kell venni, hogy melyik hardver mennyire veszi igénybe a (3,3v/5v/12v) tápágat, illetve milyen képességekkel rendelkezik a tápegység. Ezeket az adatokat dokumentációban, ill. jobban felszerelt külföldi oldalak méréseiben találod meg.
2. ha a 24 Pin-es tápcsatlakozót fogad az alaplap, és azt dugsz bele, akkor a 12 és 3,3V-on keresztül ki tudja szolgálni összesen max. 75W-al a 16x-es kártyát.
A picopsu molex kimenetét átfordítani 6 pin-re szerintem problémás, ha vékony kábelen jön, egy apró bontható csatlakozón keresztül, és még egyébb eszközök is lehetnek rádugva.3. AC-DC-böl min. olyan teljesítmény kell választani, ami a rendszer teljesen beterhelt átlag fogyasztását maradéktalanul kielégíti, a csúcsfogyasztásra szokott még 20% tartalék lenni bennük(áramlimit), ezen felül.
Többünknél bevált a fém borítású beépíthető AC-DC-k. Egészen jó áron hozzáférhetőek és ezek folyamatos üzemre vannak tervezve, nem úgy mint a xbox tápegység, vagy laptoptöltők.pl.:[link]
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41442 üzenetére
+ FA házas konfig nagyon bejött, írhatnál róla milyen cpu és hűtő + vga és hűtő van benne, érdekel most ez a passzív dolog, készülne egy ilyen gép ami kielégítene egy koca játékost is. Nem tudom hogy melegedne a dolog és meddig bírná. Egy i3-6100t/i5-6600t 35w és egy gt 1030 passzív 35w tervezek (talán 1050 75w+aftermarket passziv hűtő) és hát ehez jönne ez a kis passzív táp
-
szzimo53
tag
válasz
imibogyo #41442 üzenetére
Nagyon köszi az írást, új vagyok a témában de most megvilágosodtam mint anno Buddha
Énis a keresgélés alatt a ledes tápegységeknél kötöttem ki, de találtam egy titkos tippet..régi Xbox 360 táp, van belőle 203W-os és ezis 12V és olcsó pénzért beszerezhető mert már vagy 10éve dobták piacra, csak kell egy 1000ft átalakító a végére.
Ui: Olyan 180W paneltápot meg hasonlóakat hol tudtál beszerezni?
(only ebay?)
-
imibogyo
veterán
válasz
szzimo53 #41441 üzenetére
Bár nem pico, de én a gép passzív táplálását egy 180W-os paneltáppal és 240W-os LED tápegységgel oldottam meg. Az alapszabályok ugyanazok pico esetén is.
1. Igen, bírnia kell (de lehet érzékeny lesz a hőmérsékletre, magyarul 100% passzív konfigban nem biztos, hogy jól fogja magát érezni pl. komolyabb játék alatt). Ezért nekem most már úgy üzemel, hogy 7/24-ben teljesen passzív a gép, de ha játszok a nyári időszakban, akkor két ventit fel tudok kapcsolni.
2. Nekem a GTX 750Ti-ot simán "kihajtja" alaplapon keresztül. Mivel ezeknél (általában a méret miatt) egyben van a 12V-os ág, így molexről is ugyanazt a terhelést kapja a pico, mint ha az alaplapon keresztül "vennéd le róla" a kakaót (legalábbis az enyém ilyen), szóval ugyanolyan terhelést feltételezve, igen molexról is táplálhatod a dVGA-t, bár ha ugyanolyan terhelésről beszélünk (ami van tápcsati nélküli verzióban is), akkor én biztos azt venném. Ettől függetlenül (és megint itt jön a képbe az izmosabb forrás tápegység előnye) én tuti, hogy egy erősebb videokártyát direktbe hajtanék meg a LED tápegységről (amiben még van vagy 100W-nyi tartalék az én esetemben, miközben a paneltápban már messze nem lenne ennyi)...
3. Mivel az AC/DC táp is veszteséggel üzemel (bár nem akarod csúcsra járatni a tápegységet sem), ezért én mindenképp nagyobb teljesítményűt vennék. Ennek az is az előnye, hogy egy tápegység, amit passzívan mondjuk az én esetemben 240W leadására terveztek, az mondjuk ~130W-os terhelésnél "jéghideg lesz". Pluszadott a fenti dVGA upgrade lehetősége.
A gépemet láthatod az adatlapomon, de holnap ugrik majd a majom igazán a vízbe, ugyanis érkezik egy 4790K a rendszerbe... Amúgy jelenleg már nem a fentiként néz ki a konfig, szóval most már "enyhén" OFF-topik vagyok.
Nem az első ilyen megoldásom...
Katt a képre a további képekért... -
szzimo53
tag
Üdv. Picopsu témában kérdeznék.
1. Adott egy 160w-os darab, ha jól értelmezem ezeknek magas a hatásfoka (95%) tehàt 150+ W-ot is tud. Tehát ha van egy rendszerem ami kb maxon 120w kajál (35w cpu,30w vga,ssd,ram...) akkor azt simán bírnia kell.
2. Alaplapon keresztül kihajtja-e a vgat? Gt 1030 30w nem kell tápcsati, vagy lehet hogy Gtx 1050 lesz. De ha kellene tápcsati a rajta lévő molexel megtudom-e hajtani?
3. Ha 160w tud a táp akkor hozzá minimum 160w-os dc táp kell? Néztem 150w ac/dc-t de gondolom akkor annyival kevesebbet tudna a rendszer. Tehát érdemes lenne 160w+ hozzá. (Xbox 360 fat 175w/203w táp olcsón?) -
HookR
addikt
válasz
KaiotEch #41439 üzenetére
Mit szólsz ehhez?
- Lian Li PC-Q21 (8,6l) Alul, meg az előlap mögött van hely 1-1db 3.5"-es HDD-nek.További lehetőségek:
- Arcube
- Cit Vision KS-A2
- Etegro Hyperion ES200 G5
- IN WIN BM sorozat (Második 5.25"-ös helyre, beépítőkerettel)
- IN WIN BP sorozat (Második 5.25"-ös helyre, beépítőkerettel)
- IN WIN MS04
- iStarUSA S-35
- Norco ITX-S4
- Thermaltake SD101 (Második 5.25"-ös helyre, beépítőkerettel)2db 3,5"-es HDD elhelyezése barkácsolást igényel. VGA, vagy az SFX táp helyére kell rögzítést biztosítani:
- Chieftec BT-04B-U3
- Fractal Design Node 202
- MS-Tech CI-100
- Silverstone ML05 / ML06
- Silverstone ML06-E / ML09
- Silverstone ML05 / ML06
- Spire PowerCube 502Bónusz: #32015
Csak az érdemli meg, aki felülkerekedik lustaságán és elkészíti. -
Szép nagyon az az AsRock, de mivel ez NAS és a vinyók már megvannak, nem változtatok. Jelenleg ebbe a házba van plusz toldat(CHIEFTEC ITX IX-03B-OP + Chieftec MK35DV) de ebbe csak 1db 3,5 és 1db 2,5-es fér el, elvileg a plusz toldattal el kéne férjen még egy 3,5-es, azért vettem, de nem...
A 12-es ventit így is csak a tetejére kívülről rátoltam, nem túl esztétikus.
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #41427 üzenetére
My-2-cent:
2U racktálcára fúrsz likakat amin keresztül felcsavarozod az alkattrészeket, hdd-ket lógatva. Kerítesz egy rávaló szép fa/szálcsiszolt alu lemezt, amire ráragasztasz szivacsból egy útvesztőt, amibe valahova teszel 2db ventilátort ami a szellőzést csinálja, és az egészből semmi sem fog hallatszani.
Az alu/fa lap aljára választasz négy esztétikus talpat.Megértem ha kész megoldást szeretnél, de ennél ultimate-ebb-et, tartósabbat nem fogsz kapni még 300K-ért sem.
-
HookR
addikt
válasz
KaiotEch #41435 üzenetére
Esetleg:
- Spire PowerCube 210
- Streacom F7C Alpha
- Thermaltake SD101Vagy legyen elég 2db 2,5"-es HDD és akkor elférsz ebben is.
- ASRock DeskMini 110 -
prolad
addikt
Sajnos nem fér el, akárhogy forgatom, nem tudom becsavarozni. Ha keresztben van túllóg oldalra, kb 2-3mm-t, ha hosszában teszem, akkor belóg a VGA alá és nem tudok ventillátort tenni rá.
Így lehet nem a legjobb megoldás, de a táp és a hűtő is tud szellőzni, állítva használom a házat, így a rögzítések is tartani fognak. Ha majd lesz kedvem lehet szétszedem még eygszer, mára ennyi elég volt. -
Scooter
tag
válasz
KaiotEch #41427 üzenetére
Esetleg: Fractal Node 304
-
Sziasztok! Már csak ebben a topicban nem kérdeztem meg, így szeretnék tőletek segítséget kérni. NAS házra(tehát kicsi, semmi magas torony[29cm a nagyon plafon]) lenne szükségem, de bele kell férjen egy ITX lap +2db 3.5 HDD és esetleg 1db 2.5 HDD és jól is nézzen ki
Találtam ilyesmiket külföldi oldalakon de 60-80eFt-ot nem fogok adni értük. Hátha ti tudtok nekem ilyesmit mondani emberi áron. Köszi előre is!
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #41425 üzenetére
Nincs sok Atomos tapasztalatom, unokatesóm D2500-as (szintén sima Intel brand mITX lap) háziszerverének beüzemelésénél voltam csak jelen. Grafikus felület szóba se került, mindent parancssorból csinált, de nem volt semmi gond a megjelenítéssel. Nem emlékszek, hogy nála vagy a munkahelyén voltunk-e, szóval nem tudom a monitor pontos típusát, de hogy nem crt volt, az is biztos
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #41420 üzenetére
Sima intel brand d2700 csinált olyat hogy hp 2065-el sötét volt a kép boot helyett, amíg nem talált bootolható eszközt, ami a boot orderel egybe vágott volna. Van némi rutinom de így is 10 percet elvett az éltemből.
-
Weaver
senior tag
~2013as lapocska, nem hiszem hogy CRT-re optimalizálták
bios-ba bejutok ott semmi gond, be is állítottam a optikai meghajtóról való boot-olást, látja is, nevén is nevezi. próbaképpen egy hdsentinel boot cd-t indítnék (mint előtte több száz különféle lappal minden gond nélkül) , és utána jött az említett hibaüzenet. grafikát nem kellene megjeleníteni csak dos karaktereket (szöveget).
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #41420 üzenetére
lehet h hagytam magam megvezetni a hibauzenettol, de a supermicro x9... lapokkal is igy jartam. a ceges 24-es Acer feladta ugyanezzel a hibauzenettel, radugtam a sajat hp 2475w-met es lattam a grub promptot.
szerk: azokon ezereves matrox g200 chip van, ezt figyelmen kivul hagytam, az igaz.szerk2:
. -
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #41418 üzenetére
Basszus, ne vicceljünk már, D2500/2700 Atomról van szó, nem P1-ről. Szórakozok mostanában egy Athlon XP-vel (GeForce 5200 van mellette), meg egy P4-gyel (Intel 915 integrált vga-ja), és semmi gond nincs a tft monitorjaimmal (1280×1024 és 1440×900)... Inkább a boot média lehet a ludas, annak néznék utána először, tuti nem a lappal van a baj szerintem.
-
HookR
addikt
válasz
Weaver #41414 üzenetére
Ez nem Mini-ITX specifikus problémának tűnik, inkább itt érdeklődj: Azonnali VGA-s kérdések órája
A monitorok az 'out of range' hibaüzenettel a nem támogatott felbontásra és/vagy frissítési értékre panaszkodnak. -
Weaver
senior tag
ITX lapról boot-olnék, csak egy sata dvd van rákötve, de ahogy a kezdő képernyő után boot-olna tovább, mindig az "out of range" monitor hibaüzenetet kapom. sima dsub van van a lapon, és a monitoron is.
mitől lehet ez?konkrétan ez a lap: [link]
ha vmelyikőtök találkozott már ilyennel, és tud megoldás segítsen legyen szíves.
-
válasz
Goose-T #41409 üzenetére
Végül is volt már szó róla egy párszor...
Elvileg mindkét modell ugyanarra a bélre épül, csak a Zalman-hoz adnak átalakítót, viszont nincs rajta 6pin PCIE csati, szóval felejtős.(#41410) hegegabi80
Ezt a netshop-ot néztem már korábban, kb. letarolja a HA-t, PH-soknak további kedvezményt ajánl... hát nem tudom, picit gyanús társaság, ami egy tápnál eléggé meh kategória.
És most náluk is csak a 450W-os kapható... -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #41408 üzenetére
Itt aprón láttam a 350-eset is, kérdezd meg tőle.
Ha nem sürgős, akkor várhatsz, de ki tudja mikor lesz megint, szerintem több idő mint 1 hét.Goose-T : A zalman 350-essel az a baj, hogy azon nincs 6 pin vga, a kolink-on van. Pont most emiatt van nekem is dilemma.
-
Sziasztok!
Ünnepekre terveztem kis upgrade-et, Kolink KL-SFX350-et vettem volna, mivel úgy láttam, szinte mindenhol kapható, jó áron...
erre mindenhol kifogy, és csak a 450W-os tesóját kapni, az meg a több kábel miatt nálam nem játszik, pedig árban nem tragédia, de ha már nem modulárisat veszek, akkor legalább kevesebb dróttal kelljen megküzdenem.
Szóval jól megszívtam, pedig a többi alkatrész szinte mind itt van már...
Mit gondoltok, csak átmeneti készlethiány lehet?
Érdemes még 1 hetet várnom? -
törölt tag
sff.net-nek is van sajat adok/veszek topikja, onnan. valaki vett egy teljes kulso hazat, de ugy nez ki abba akar gepet epiteni es a 1080 pont nem kell neki belole. nem feltetlenul ertem, lehet h a 1070-ese kisebb v ilyesmi, de nekem jo igy
-
törölt tag
válasz
#16939776 #41404 üzenetére
koszi, jo otletek. a 8pines CPU csatin csodalkoztam is, mert a szerver lapomon is 'csak' 4pines van.
a videokartya mazzagolasahoz olyasmi is jol jonne, mint az EVGA Powerlink, de az is tul vaskos ide. -
törölt tag
válasz
#25954560 #41397 üzenetére
75x2,5mm vékony kötegelővel korbácsba lehet rendezni, nem kell rátépni elsőre, formálható marad nyomkodással, hajlítással, akár erősebb ívet is tudsz bele tenni. Amikor elégedett vagy picit jobban meghúzod +2-3 kattanás, és egy elég merev pászma lesz a vége. Egy új és éles sniccerből kiengedsz 5mm és szépen lassan, kis erővel le lehet vágni a felesleget, még szép is lesz.
Ennél helytakarékosabb, tömörebb megoldást nem tudok.
A CPU tápkábelből a 4 pin(144W) is elbír alapon a processzorral, ha adtak ilyet hozzá nyugodtan használhatod a 8 szálas helyett, kevesebb a kóc.
A VGA tápkábele nagyon nyűgösnek látszik, ebből eredménytelen kínlódás helyett, hardveres próba és elégedettség kialakulása után csináltatnék megfelelő hosszút(4<->6 Pin-el a végein), úgy hogy L alakban az előlap mögött el lehessen vezetni a VGA-hoz. -
törölt tag
válasz
#34576640 #41402 üzenetére
szia! egyelore semmilyeneket. szeretnem megcsinalni a vezetekezest hasznalhatora, csak utana akarok terheleses teszteket csinalni.
ez egy NFC S4 Mini. kevesebb, mint fele terfogatban a node 202-nek, annak minden hatranyaval es elonyevel egyutt.
pl belul csak egy dc-dc tapnak van hely, a beteheto kiegeszito kartyak hossza is erosen korlatozott (opcionalis kiegeszitokkel novelheto), a procihutes is szinte csak a tipikus htpc hutokre korlatozodik, magas ramokat is csak moddal lehet beletenni, szoval azert elegge kell vele tervezgetni. es minel nagyobb teljesitmenyt zsufolsz bele, annal dragabb lesz a kulso tapkocka. a dell 330W amit en tervezek hasznalni, hasznaltan is $53 volt (ebay), de a forumok tanulsaga szerint az utangyartottak (tehat a nem eredeti Dell-ek) nem is tudnak kiszolgalni 250-300W-ot. hatar a csillagos eg, lehet pl az alaplap-proci kombonak egy tapkocka, a videokartyanak pedig egy masik. hozza lehet mar ferni olyan dc-dc konverterekhez, amik ilyen celra lettek kifejlesztve. az sff forum-on van egy tag, aki moddolja a gyari tapkockakat, akar 500-550W is kinyerheto beloluk. de van meg feljebb is, az Eurocom 780W, csak gyozd kifizetni (es huteni a dc-dc-ket)
ami nekem korabban nem volt szempont, de mostanra erdekes lett, a PCIe bifurcation (PCIe szetosztas?).
ez annyit jelent, hogy a x16-os egyetlen PCIe slot csatornait BIOS tamogatas es megfelelo splitter alkalmazasaval tovabb lehet osztani, tipikusan x8x8-ra (tehat ket x8-as slot-ra), de akar x4x4x4x4-re is. nekem ez azert jott jol, mert 40G-s halokartyakabol igy nem egyet, hanem kettot tudtam betenni, ezzel eleg nagy 'teljesitmeny-suruseget' felmutatvahasonlo elrendezesu haziko csak fele arban van pl a logic supply mc600, a felhasznalt anyagokat tekintve kevesbe minosegi, de kb ugyanazt lehet benne osszelegozni. talan a szellozese kevesbe jo, bar alul-felul vannak ventihelyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged