- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
soneec #41384 üzenetére
lesz majd, irok eredmenyeket. linux alatt nyomulok, szoval nem lesz valszeg olyan konnyen osszehasonlithato, mint a tipikus vindozos jatekokkal/bencsmarkokkal, de igyexem azert terhelni.
a homerseklet es a tap miatt viszont lehet, hogy kicsit csokkentett orajeles bios-t kell majd ratennem, az is nehezitheti majd az osszehasonlitast.Duracellm...:
sosem volt erossegem a kabelmenedzsment, de most valamit muszaj lesz alkotni, mert ennyi kabel ilyen kis helyen mar a hutes hatekonysagat is erosen veszelyeztetheti.
tudtok olyan technikat, amivel bizonyos profilban hatekonyan osszeragaszthatoak az egyuttfuto vezetekek? nem akarok harisnyazni sem egyesevel, sem egybe (egyelore), inkabb a 'fesus' megoldas tetszene, csak az tul sok helyet foglal.
merek majd fogyasztast, persze.
(tetszett a linkelt zene, minosegi cucc volt)D1Rect/Speed(R):
igen, HDPlex, de a 250W-os verzio, ez volt itthon. viszont ez 250W 24/7-et jelent, ideiglenesen mehet feljebb is a terheles. szoval megprobalok betenni ele egy 4cm-es scythe ventit h legyen egy keves legmozgasa es meglatjuk mit mutat. a kulso tapkocka egy hasznalt dell 330W, annak elegnek kene lennie. -
Polllen
nagyúr
Köszönöm ismét, akkor metis lesz.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Polllen #41386 üzenetére
Nálam H81i van G3220-szal, HD7850-nel egy Metis-ben és nem panaszkodik vagy melegszik.
Hátsó Noctua befúj, Hyper212 Evo tápba fúj, Chifi nem moduláris (meg ne kérdezzétek, hogyan fért be
) meg lefúj megoldású. 65 foknál nem nagyon ment feljebb a vga, pedig nem mai csirke és fűt azért rendesen. 1030-hoz, sőt, 1050-hez is bőven elég lesz a sima Metis szerintem.
-
Polllen
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
A metis pluszban amúgy a hátsó venti befúj, a fenti pedig ki vagy fordítva a jobb? Mivel ez a legkisebb, ez tetszik a legjobban.
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
Úgy néz ki, hogy újra visszalépek itx-re, ehhez keresnék egy jól szellőző nem túl nagy házat, amibe ezt bele tudom rakni:
- itx lap
- G4560
- GT 1030 (nem biztos, hogy LP lesz és egyelőre R7 250X van)
- ATX táp
- 1 db 3,5" HDD
- 1 db SSDAmiket találtam 15k-ig: (használt árak)
CM elite 130
Metis
Phenom
ProdigySzerintetek melyik felelne meg a legjobban nekem? Van más alternatíva? Ahogy olvasgattam az alap metis-t nyugodtan kiejthetem, mert nem nagyon fog ott szellőzni semmi. Moddolni nem szeretnék, csak összerakni és használni.
-
törölt tag
Boldog Békés Karácsonyt!
-
istván király intelmei imre hercegnek 2017:
teleszkópos mágnes nélkül neki se álljatok gépet szerelni...
pláne itxet. -
pillevas
csendes tag
Oké hiszünk neked.
De akkor mért írják le? Nem akarok vitatkozni írjon olyan aki kipróbálta és i3 7100 próbáltam erről tudok írni és amiről olvasok. De hanem hiszünk a wikinek akkor mért hiszünk az OC tesztnek?
Igazából azt akartam a kollégának leírni hogy ez a ház jól szellőzik csak okosan kell a ventit betenni, hogy ne menjen tele porral. -
A jelenlegi gépen egy i5-7400 mitx lapban, meg egy low profile 1030.
Meg lehet ezt hajtani valami olyan házba, ami max 100mm magas?
ATX tápom van, ezt jó lenne megtartani. -
pillevas
csendes tag
És 0-24h ben maxon megy? Hagyjál már! És egy húzott procin gyári hűtő van?
Elég sok tényezős a dolog.
A háromszoros szorzót honnan veszed? Weboldal?
Aki aktív szellőzést akar annak számolnia kell némi szélzajjal vagy méretes passzív elemekkel.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i3_microprocessors
-
pillevas
csendes tag
válasz
#34576640 #41371 üzenetére
Hogy több hőt termel az i7!? Mennyivel? 30-40W Ember tudod az mennyi?
Semmi hangja nincs. A ház ventilátor 40'C ig be sem kapcsol úgy állítottam be (ház hőm. figyel)
CPU hűtő még sosem hallottam felpörögni. Még sok óra fur mark mellett se ment 75'C felé a gyári hűtővel. ÉS miután megépítettem ismét hallottam hogy az erősítő transzformátora zúgÚgy hogy meg kellett javítani
Nem tudom 16000Ft ért milyen igényesebb házat lehetne választani de nekem a kis mértet volt a cél de még esetleg nagy VGA beférjen és a normál méretű táp. -
pillevas
csendes tag
válasz
#34576640 #41363 üzenetére
cougar házat használok nagyon jó.
https://cougargaming.com/en/products/cases/qbxkaze/ jó elfér benne minden. -
törölt tag
válasz
#34576640 #41366 üzenetére
Ha rákerülhet a CPU-ra egy potens toronyhűtő, a VGA-t meg lecseréled ref.-re ami a hő 80% házon kívülre teszi, és beleraksz 2db 800-1000RPM-en tekerő 120mm-es ventit, ami a VGA-ból bennmaradó hőt kitessékeli, akkor elméletben a toronyhűtő teljesítőképessége is érintetlen marad, megvalósítható komolyabb bonyodalom nélkül.
Ennél van egy fokozattal optimálisabb megoldás ilyen kis térfogatnál, de ahhoz elég sokat kell faragni, nem kapható kulcsra készen és csak ~4C° előnye van vga-n mérve.
-
törölt tag
Ezekben a házakban eme alkatrészek megfelelő hűtése megoldható lenne?
Ettől félek a leginkább..VGA: gtx 980 strix
cpu: i7-6700k -
törölt tag
Melyik házat ajánlanátok ezek közül?
-Don Cases A4-SFX
-Ncase M1
-Raijintek Metis Plus -
törölt tag
válasz
Scooter #41354 üzenetére
mi szamit ertelmesnek? en egy asrock ab350 gaming-itx-et hasznalok es muxik.
van rajta m.2 hely es integralt wifi is, de azt nem hasznalom.mas:
uj agylovesem van. vettem jo aron egy gigabyte aorus 1080 dobozbol magat a kartyat. a nyak rovid (bar nagyon magas), tehat termeszetesen megprobalom begyogyitani es hasznalni az amd-s S4 Mini-mbe (ryzen 1700, 16G ddr4 2400, hdplex 250).
ha valahogy befer dc-dc-vel, kabelezessel egyutt, akkor is valszeg muszaj lesz valami alulorajelezett bios-t ratenni, hogy ne szaladjon nagyon el a fogyasztasa. kivancsi vagyok, mar maga a beepites is jo jateknak igerkezik, felteve ha sikerul -
Scooter
tag
Sziasztok
A kérdésem annyi lenne, hogy van e már valami értelmes lap AM4 oldalon? Vagy még mindig várat magára?
Köszi előre is
-
törölt tag
válasz
#34576640 #41350 üzenetére
Ha sokat húrcibálnád, esetleg néha rákényszerülnél nem kézipoggyászként felvinni, akkor egy ref. kártyával jobban járnál.:
Egyrészt 520g-al könnyebb, másrészt a hűtő egész jól egyben tartja, harmadrészt van lehetőség a hátsójánál fogva fixen odacsavarozni egy darab lemezzel a házhoz, amikkel egyszerre csökkentheted az esélyét, hogy kitépi a pci-express csatlakozót a kártya egy nagyobb zöttyenőnél, vagy lesarkazza a hűtő a GPU-t.Persze nem törvényszerű hogy megtörténik, de jobb elejét venni a cifra káromkodásnak.
-
törölt tag
válasz
btudos #41343 üzenetére
btudos:
Néha átugrok haverhoz vagy amikor utazok akkor vinném magammal a gépet.
Most például angliába szeretnék menni és ez a torony build nem éppen célravezető.
De talán ezeknél fontosabb, hogy a monitorom felett (ami szintén a falra van fúrva) egy kis polcot szeretnék ahova felteszem a gépet. Igazából csak a fractal node 202 tűnt jó megoldásnak. Értitek, egy polc nem lehet fél méter "mély" vagy széles ki honnan nézi.A miniitx házak is jöhetnek igazából csak a melegedéstől tartok, ugyanis így is elég forró fejű a procim (i7-6700k & gtx 980 strix)
Speed:
Igen, olyanra gondolok amit egy táskába beletudok tenni. A legjobb az lenne ha kifejezetten lenne hozzá táska. -
válasz
hegegabi80 #41348 üzenetére
Hű, nem is néztem, hogy ez az ID-50-es ilyen jó áron megy, köszi a tippet!
-
hegegabi80
addikt
válasz
prolad #41346 üzenetére
Nekem IS-50 van, egy hőcsővel kevesebb és a borda is kisebb, de ugyan úgy 120 ventivel. Én meg vagyok vele elégedve, igaz ehhez még nem járt AM4 szett, de külön rendelhető.
Jah és van hozzá hosszabb csavar is, ha 25mm vastag ventit akarok rá tenni.Amúgy ajánlott a cpu hűtős topikban.
-
HookR
addikt
Lazer3D LZ7 fa előlappal - imgur.com
-
prolad
addikt
ID-cooling IS-60-at használ itt valaki? Egész baráti áron van, teljesítménye is korrektnek tűnik, gyárilag am4es és csak 55mm. így elsőre elég meggyőző.
-
Speed®
titán
válasz
#34576640 #41342 üzenetére
mATX..ez itt az mITX topik. Corsair 380T..van fogantyúja ;p Fejtsd ki a hordozhatóságot és lesz pontosabb ajánlás is talán.
Link gomb használata javasolt még, ill. helyes link, nekem nem jön be semmi a beszúrtra. Ja, latom már, egybe sikerült tagolás nélkül.
Prodigy mindkét méretben felejtős, volt/van, katasztrófa mozgatni, sérülékeny. Az Aquila meg szintén nem kicsi..hátizsák/bőrönd felejtős pl. -
törölt tag
Tudtok olyan micro atx házat ajánlani ami könnyen hordozható?
https://www.pcx.hu/xigmatek-aquila-window-ccd-14abw-u01-szamitogep-haz-547380https://www.pcx.hu/bitfenix-prodigy-bfc-pro-300-kkxsk-rp-szamitogep-haz-051149
Ezekről mi a véleményetek?Köszi!
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #41338 üzenetére
Meg kell nézni, hogy az alja ugyanolyan-e, mint pl a Ninjáé. Ha igen, akkor utóbbi AMD-s rögzítésével fel tudod rakni, ugyanis az az eredeti füles kerethez van, nem az alaplapi furatokhoz. Ja, meg persze módot kell találni rá, hogy a lapos, terjedelmes borda alatt elférjenek a fülek, és hozzájuk férj, míg beakasztod
Szerk.: Megnéztem, a Ninjáé tuti nem jó, mert annak a 4 sarkán van a 4 lyuk, a Big Shurikennek meg a két szemben levő oldalon 2-2. Azért nem árt körülnézni, hátha van olyan, ami jó rá, és beakasztós verzió.
-
Goose-T
veterán
válasz
prolad #41334 üzenetére
Tényleg, kár érte. Sajnos nem is adnak hozzá utólag sem kompatibilis lefogatót.
-
-
hoodoo86
tag
Ha Node 202 a téma, akkor itt jegyezném meg az utókornak:
A Node 202 és az Alpenföhn Panorama nem kompatibilis egymással. Specifikációk szerint a hűtő csak 51mm magas [link], de a gyakorlatban a légszűrőt kivéve úgy fér csak be ez a hűtő, hogy feszíti egy kicsit lapot és a ház borítását.
-
Goose-T
veterán
válasz
prolad #41331 üzenetére
Csak akkor fér bele 56mm-nél magasabb, ha kiveszed a porszűrőt, ráadásul úgy is csak 2-3mm plusz helyet nyersz. Szóvan az a Noctua biztos nem férne be, viszont egy Big Shuriken 2 Rev. B pont passzentos, ezért népszerű is a Node 202 tulajdonosok között.
-
prolad
addikt
Sziasztok
Van itt valakinek fractal design node 202 háza? ha igen meg tudná nézni mekkora a maximális CPU hűtő ami belefér? Honlapon 56mm-t írnak, de neten körülnézve láttam benne magasabb hűtőket is.Egy 65mm-es (NH-L9x65 SE-AM4) vajon belefér? -
mpierre
veterán
Igen, magas fordulaton. Alacsony fordulaton a magas statikus nyomású venti - arányosan - tartja a magasabb légnyomást. Míg az alacsonyabbak híg fost se tolnak.
Másik. Szélzaj azért van nálam, mert 45 mm vastag radiátort kell áttolnia az apache-oknak. Nálad nincs radi, csak egy lyuk. Az még fontos, hogy ha tudsz 2-5 mm távolságot tartani a ház oldalán lévő rács felülete és a venti között, az jelentősen tudja csökkenteni a szélzajt.
Amúgy az az enermax meglepően csendesen teszi a dolgát. -
tomic
addikt
válasz
mpierre #41323 üzenetére
Ahol ekkora légnyomást generál a venti ott nyilván lesz zaj is. Az arany középutat kellene megtalálni. De valószínűleg a Duracellm által linkelt kis piros lesz kipróbálva.
Vagy rendelek egyet az Apacheból a kis pirosból,és egyet az Enermaxból és max visszaküldöm.Ispy Tudsz olyat ami halk is és kb Apache szinten van?
-
mpierre
veterán
Az apache nagyon jó venti, nálam 5 db 14 cm-es dolgozik 600-as fordulaton a vizes gépben. De szélzaj az van.
Ha a statikus nyomás a lényeg, akkor enermax twister pressure a nyerő. Amíg levegővel hűtöttem a gépet ez a légkavaró volt az, ami hatékonyan át tudta fújni a TRUE bordáját.
De ahogy elnézem van durvább is már az enermaxnál: [link]
-
tomic
addikt
Böngészgettem a venti àrukereső oldalt. Beàllîtottam a max hangot(20db),a max fordulatot (1500). Ezek között a legnagyobb légnyomàst az Akasa Apache produkàlta.2,64mmH2O ,és 14 euro.
Próbáltam a légnyomàsra fókuszàlni a lehető leghalkabb verzióban.
Nyílvàn nem versenyez az emlîtett àràval, de ha a légnyomás értéket nézem akkor meg a fasorba sincs. -
-
törölt tag
Persze hogy jó, de szerintem pazarlás.
Utána kellene mérni, hogy a gumi kerettel együtt fel tudod-e légzáróan szerelni arra a furán 8-szögletű kivágásra.az egy "gyengébb" venti, de rack-es szerverbe tettem 2db-ot és 5 év üzem után "bontva" is be tudtam állítani nagyon halk-ra és mellé a legalacsonyabb hőmérsékletet produkálja a nas-ban. Szerintem nagyon megér 1250-ft-ot.
-
tomic
addikt
válasz
hegegabi80 #41318 üzenetére
Tápom megvan azt nem szeretnék cserélni.Atx-es, direkt ezt a típust vettem az alacsony ripple noise miatt.
Ennek a ventiét bekapcsolva hagytam,hogy az is a hátsó venti felé terelje a levegőt.A gyári hátsót cserélem egy hatékonyabbra.Ha megtalálom a plusz egy 120as ventimet akkor azt meg beállítom a táp élé,mellé,hogy fújja a hátlap felé a levegőt.Nagyjából ahogy te is csináltad.
Bár inkább a befújást kellene megoldani de azt itt nem egyszerű.
Vágni kellene rá még pár lyukat de nagyon nem akarom.Esetleg egy ház csere jöhet majd szóba. De melyik ugye.... -
hegegabi80
addikt
Nekem korábban volt egy hasonló házam, Spire Powercube 712, és még az lett leszólva. Még azon is több szellőző van oldalt meg felül, sőt az előlapja is totál szellőzőz volt.
Én azt csináltam, hogy sfx tápot tettem bele, hagytam előre fordítva a ventit. Viszont befért mellé egy 120, így az pont a vga-ra fújt, igaz csak GTX 750 Ti, meg RX 460 volt benne, de úgy teljesen jó volt. -
tomic
addikt
válasz
#16939776 #41312 üzenetére
Madvr algokat számol.
Amit linkeltem venti, ha jól emlékszem régebben használtam proci hűtésre. Csendes volt,korábban nagyon ajánlottnak számított..
Amit linkeltél az nem hogy gyengébb az általam linkeltől? De elhiszem neked,hogy jó és az ára is több mint baráti.Próbát megér.Ispy Sosem arról voltak híresek. De a termékeik minőségiek szerintem.És ha jó akkor egyszer kell csak megvenni.
-
dugo_
veterán
-
tomic
addikt
válasz
AxBattler #41308 üzenetére
Sajnálatos,hogy nem csináltak rá több perforált részt. Vagdosni nem szeretném, inkább eladom ha nagyon zavar.Vagy ha esetleg valaki tudna profi lézeres vágót akkor azzal talán beszélnék,hogy miként tudna rá lyukakat vágni.
Duracellm...Tudsz nekem ajánlani ilyen ventit? Nem spórolnék az árral,ellenben csendeset szeretnék amennyire csak lehet.
Ez szerinted jó lehet?
A vga elméletileg kb 60% teker.Filmnézéshez van nem gaméra. Azt sem lehet mondani,hogy agyon van hajtva. -
törölt tag
Egy nagyobb nyomású ventit keress, és növeld addig a fordulatszámát, amíg a rácson keresztül kézzel érezhető légáram nem jön, a VGA oldalán a jobb felső sarokból érezhetően langyosabbnak kell lennie. Ekkor történik "valami" amit szellőzésnek lehet nevezni.
200W-os sum TDP-nél még nem szabad hogy probléma legyen 1db 120mm-es ventilátorral.
szerk.:A Ház aljára mint ahogy a túl oldalon van.. csinálhatsz szellőzőt úgy hogy nem fog látszani.
Nekem egy 4790 OC volt mókuskerekes hűtéssel HIS? volt, annak teljesen jó volt ez a ház, bő 200W fölött volt a kártya OC-val.
Más: Restaurálom a su-go 05B-t, Tápot, előlapot rendbe tettem. Elég hitvány sz@r egy konstrukció, az életkedvem is elment, de legalább kicsi és fekete.
Elkezdem felértékelni a FT03-Mini-t, olyan idegesítő utána belenyúlni egy ilyen utánzatba
-
Ezt már korábban is írtam, nekem GTX750Ti-vel is melegedett, hát még egy RX570-el milyen lehet...
Anno a bal oldali rácsra ragasztottam egy porszűrős, 120mm-es ventit, de az sem sokat segített. Hátsó venti cseréje alap, a tápot meg úgy helyeztem, hogy az alaplap felől szívja a levegőt, és jobb oldalt fújja ki.
Szerintem vágd meg a bal oldali lemezt, és rögzíts rá 2db 120mm-es porszűrőt (mágneses nem fogja!), venti nélkül.
-
tomic
addikt
Beszereztem egy Antec isk 600 kis házikót.
Nálam kiérdemelte az erősen nem ajánlott minősítést. legalább is az én konfigommal.
Van benne egy Rx 570 vga és egy G4600 proci. Szinte megáll a meleg levegő a házban amit a vga termel.
A proci nyilván nem ad le sok hőt,hisz alig van használva (kb 30%-on),plusz alul is van feszelve.
A vga viszont igen.A hátlapján lévő fém burkolat,merevítés szinte forró.
Van ötletetek arra,hogyan lehetne kicsit szellősebbé tenni ezt a kócerájt? Hátoldali venti csere esetleg egy nagyobb légszállításúra? Vagy ti mit javasoltok? -
Ispy
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41304 üzenetére
Ez már itt offtopik, nézzél be a nasos topikba, ott majd eligazítanak. Sok mindentől függ, mennyi HDD, milyen funkciókra akarod használni, milyen támogatásra vágysz, garancia stb. 30k-ért kapsz 2 lemezes zyxel-t, de synologyból csak 1 lemezest, de használtan kapsz 2 lemezest is, de akkor nincsen garancia, és persze lehet építeni is, csak akkor az nem out-of-box.
-
Patice
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41301 üzenetére
Lehet, hogy elég a TV beépített lejátszója.
Megoldás: első körben csak NAS-t veszel és kipróbálod. A NAS-ra csak egy DLNA szerver kell, amivel a TV eléri a tartalmat. DLNA szerver meg minden NAS-on van, vagyis csomagok közül telepíthető. Vagy ha nincs, akkor parancssorból szerintem felrakható.
Mondjuk 40K-ból használtan is összeguberálható egy értelmes gép, nem túl szép házban. Ha van kedved mókolni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41301 üzenetére
Lejátszásnál a lejátszó mérvadó (ebben az esetben a tévé), torrentnél meg a NAS procija.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Bocsánat az ellentmondásokért.
Szoval nasnak lenne és onnan halózaton játszaná le egy okos samsung tv a tartalmat.
-hozzáteszem számomra egyenlőre az nem világos hogy ha ilyen módon akarok hd/uhd filmet nézni akkor melyik eszköz erőforrása a mérvadó.
Szoval emiatt is furcsa az ellentmondásom a témában.Patice
Ha a nast hálóra teszem a tv mellé akkoris kell hozzá a plusz eszköz? nem elég a tv hardvere hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest