- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van olyan hogy Mungen 5 rev. B. SCMG-5100 (jár hozzá AM4 lefogató)
154,5mm (+2,5mm) magas de ezt a FT-03 mini rátapintós burkolat megengedi (1,2mm-es lemez+csavarfejek is elférnek a keret fölött, aminek a felső síkja 152mm-re van a kupaktól)
Vagy a sima SCMG-5000, és kérek a német support-tól AM4 lefogatót hozzá.
Termék infó:[link]
(#39093) Alcsi69: az X370GTN 44610Huf volt Merlintől, caseking.de is forintra ennyiért adta volna, ha van, mert vitték mint a cukrot.
A +wifi és a csillogó, user-friendly bios nem ér ennyit, úgy hogy imádom az Asrock-ot -
HookR
addikt
Vélhetően hamarosan fellövik a hivatalos oldalaikat, mert a gyári fotók és az árak is elérhetőek:
ASRock AB350 Gaming-ITX/ac - videocardz.net / ncix.com
ASRock X370 Gaming-ITX/ac - videocardz.net / ncix.com -
törölt tag
Fuma: Ha a memória low profilra alakul (ezen már gondolkoztam korábban, nem kompatibilitási okokból) akkor pont az első ram slotig lóg fölé, és kis igazítással a heatpipe-okon, nem blokkolná a tápegységet.
Marad a kompatibilitási probléma: Mert Így rögzül:[link] És ilyen az AM4-es lefogójuk:[link]
Nem látom lehetetlennek hogy "egy kis barkácsolással" át ne lehetne hidalni az első képet elnézve. pl.: [link]
Macho 120 SBM-hez: van 20mm-es PWM ventillátorom: [link] nem a világ legjobb ventilátora de oda fog férni két borda közé, 3mm réssel.
Annyi kérdést vet fel bennem: mivel a VRM teljesen a bordázat alá kerül, és a ventillátor alsó ~20mm-nyi részét eltakarja a memória, mennyi levegőt tud majd direktben a VRM felé irányítani. Ebből a szempontból a fuma jobb lehet tökös 25mm ventilátorral a közepén, amivel a foglalat mögötti részt is ápolja, a bordázat alá lelógó ventilátor.Erősen gondolkozok rajta, hogy a nem átjárható VRM bordát lecserélem egy hagyományos fésűsre. sokkal nagyobb felület, nem akadályozza a légáramlást a tekercsek között, és a hátsó ventilátor is bele tud segíteni. Így elég lehet a fika 20mm-es ventillátor+macho 120 SBM.
Bele vetem magam a net bugyraiba, további befutókat keresni.
Remélem senki nem gondolta, hogy egyszerű lesz, műszaki-filozófia nélkül?!
-
HookR
addikt
"A CPU közepétől 63mm-re lévő fele nézne az alaplap hátlapi csatlakozói felé, a
20mm-relévő fele a memóriák felé és oda mehetne a 25mm vastag venti."
Ez a rész javításra szorul. Nem 20, hanem 23mm-re van a másik fele a CPU közepétől, ami 25 mm vastag ventivel már 48mm. Kérdés, hogy mennyire pontos a memóriák felé mért 46mm? -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #39085 üzenetére
Scythe Fuma:
- A legkisebb befoglalómérete (szélére aggatott ventilátorok nélkül) 107mm és mivel szimmetrikus kialakítású, ezért a CPU közepétől 53,5mm-re van a széle. Az általad megadott távolság a memória felé 46mm. Sima hűtőlemezes memóriákkal nem lenne gond, de a Trident Z ~5mm-rel magasabb, mint ami még a lamellák alá fér (~39mm)*.
- A specifikáció szerint nem AM4 kompatibilis.
- Hol olcsóbb? Amennyire látom kb. egy árban vannak Fuma vs Macho 120 SBMThermalright Macho 120 SBM:
- Elfér.
- A specifikáció szerint AM4 kompatibilis.* Memóriafoglalat ~3,5mm-t ad a memória magasságához az alaplapi nyáktól mérve, míg a CPU teteje ~8mm-t.
-
törölt tag
Nem aggódok a termetén: erős "közép kategória" kemény 3C° maradt le a nagy tesótól. Meglátjuk.
(#39083) jokeph: a Házat korábban szélcsatornává alakítottam, képeken látszik hogy elég "hülye helyen van" a 620W-os atx táp, pont hogy elférjen egy ilyen batár borda.
60W-os cpu-t kiszolgált 5e forintos toronyhűtővel, csupaszon. A 130W-os I5-re is csak egy 92mm-es 1000 rpm-es ventilátor segít rá, annyira rendben van a huzata.
Még az sem kizárt, hogy a 120-as macho-ra nem kell direktben a venti, max. a VRM miatt, ha tuningolok.Topflow hűtő, az össze-vissza áramlásával teljesen ellene menne a koncepciónak, csökkentené a rendszer hatásfokát. A VGA hőmérsékleten/fordulatszámán biztosan tetten lehetne érni, mert az a legkiszolgáltatottabb a környezetének.
(#39084) Seep: HookR áldását megvárom. Jól néz ki az tény, de az sem biztos hogy megmozdul
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #39077 üzenetére
Feladtad a leckét, mert toronyhűtők kapcsán nem igazán vagyok naprakész.
Ám ahogy látom a magasság lesz a szűk keresztmetszet. Például a Thermalright HR-02 a magasságát (162mm) leszámítva elférne. 152mm-es magasságlimittel leginkább a 120mm-es (vagy kisebb) ventivel szerelt toronyhűtőket érdemes megcélozni, de azok közül se fér be mind. Ipon szűrője például csak ezeket köpte ki.Ha találsz kellő magasságú és szimpatikus toronyhűtőt, megmondom jó-e.
Na találtam egy ilyet: Thermalright Macho120 SBM
- 130 x 86 x 150 mm
A CPU közepétől 63mm-re lévő fele nézne az alaplap hátlapi csatlakozói felé, a 20mm-re lévő fele a memóriák felé és oda mehetne a 25mm vastag venti. -
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #39080 üzenetére
Biztosan nem nyúltál mellé a Trident-tel.
DDR3-ból is G.Skill ramjaim vannak, szerintem az egyik legjobb.
Néztem az árfolyamokat, aztán maradtam a 3000 MHZ-s változatnál, nem sokkal volt drágább a 2400-as nál...
Felcsavartam 3000-re, ha már tudja, hasít rendesen, elégedett vagyok. (Asrock Z270m-ITX/ac+Pentium G 4560).
-
törölt tag
válasz
jokeph #39079 üzenetére
Biztosan nem lenne érezhető különbség a kettő között
Abból indultam ki hogy ezzel - elvileg - nem foghatok mellé netes-beszámolók alapján, és HookR által linkelt teszt alatt is ezzel szaladt a lap, kis időzítés módosítással, ez a kis biztonságérzet nekem megért "annyit". -
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #39070 üzenetére
Mekkora ogre az a ramkit
Ha már ram-ok: Occó kategóriában mi a bestbuy Asus Strix B250I Gaming lapba, ha GTX1050 Ti is lesz benne?
-
Goose-T
veterán
Jöhetne már a boltokba is, várom! Bár lehet, hogy inkább az ASRockot fogom választani, a mostani Gigabyte lapom (GA-F2A88XN-WiFi) eléggé cicereg, az ASRockom (FM2A85X-ITX) viszont nem. Bár az első két ASRockom elfüstölt (FM2A75M-ITX-ek voltak), ez a harmadik már bírja több, mint négy éve.
-
HookR
addikt
Gigabyte GA-AB350N-Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
-
törölt tag
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #39052 üzenetére
Akár hiszitek, akár nem, nem melegszik jobban a VGA, mint ha direktben fújna rá a 2 BQ venti. Fostam én is, hogy majd nem lesz elég levegő, mer aerodinamika, meg...a francokat
Megy, és kussban van, idle csak a HDD-t hallom, terhelésen meg a VGA venti felmegy 50%-ra, a VGA hőfok így 75°C, és kb 2 méterről már alig hallani, hogy megy a gép.
Persze még van mit finomítani rajta, pl a FlexATX táp ventis részét le kellene vágni(a 2 db 40mm-es ventit rövid úton kihajintottam a fenébe), úgy rövidebb lenne olyan 30mm-el, máris több lenne kicsit a hely, meg egy kis festés sem ártana a tápnak...stb. Csak annyira nincs időm mostanábanAmúgy meg hol a probléma?
ITX topik, ITX ház.
Oké, mATX a lap, a táp meg flexATX, de az kit izgat?Duracellm... és (#39053) AxBattler
a véleményekre
Ui: Az oldalfal (plexi) fent szokott lenni, csak most rá van kötve a gépre egy slimSATA-s DVD író, hogy archiváljam a családi fényképeket. Aztán a wannacry bekaphatja
-
maláj
addikt
válasz
hegegabi80 #39045 üzenetére
+ a flexet is jól bírja
-
Goose-T
veterán
válasz
Alcsi69 #39038 üzenetére
Én is ezen a témán pörgök már pár napja, várom az ASRock és a Gigabyte alaplapjait, de csak júliusban érkeznek. A Biostart kb. egész Európában nem lehet már kapni. Nekem van egy meglévő konfigom egy Raijintek Metisben (
), de elgondolkoztam, hogy lecserélem egy Fractal Design Define Nano S-re. Az még a te költségvetésedbe is beleférhetne, 21K körül kapható.
-
hegegabi80
addikt
Igen, mert a metis jól néz ki, és egész jó áron hozzá lehet jutni.
Ellenben a többi vagy nem néz ki jól, vagy borsos az ára.
-
Seep
senior tag
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Nagyon elgondolkodtam egy mini-itx gép építésén, mivel nagyon nem szeretnék laptopot venni az egyetemre. Úgy sem hurcolnám a laptopot se, ott maradna a koliban/albérletben.
AM4-ben gondolkodom már egy ideje, kíváncsi vagyok, hogy mit tud, főleg hogy eddig mindig Intel alapú gépeim voltak. Viszont jelenleg nincsenek nagyon AM4 mini itx lapok, csak a biostarnak, amiket meg itthon nem lehet kapni. Nah de majd ezt valahogy megoldom. (vagy marad a Zintel)
Szóval 20k Ft környékén milyen jónak mondható mini itx házak vannak? Jó lenne egy olyan ház, amibe normál ATX méretű táp megy.
Egyébként egy 1050Ti-t vennék bele, hacsak nem találok egy jó árú használt 970-et.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
HookR
addikt
Néhány PIO alaplap, ami még nem járt itt a topikban:
=========================================
SOYO SY-B85-PIO hivatalos oldal - [link]
SOYO SY-B85-PIO S1 hivatalos oldal - [link]
SOYO SY-B150D4-PIO hivatalos oldal - [link]És akad náluk számos régebbi chipset köré épülő sima Mini-ITX lap is, amit lusta vagyok belinkelni.
-
dugo_
veterán
válasz
jobesz #39030 üzenetére
Lian Li PC-C36 MUSE - lian-li.com
Bár nem olcsó.
Innen szedtem, ha végigmazsolázod, akkor talán van még több olyan, ami a második kritériumnak is megfelel:
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=15&t=64026
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?p=555860#p555860 -
jobesz
tag
az bajom felhalmoztam jópár seasonic ss-300tfx tápot egy microatx fekvő házhoz, de ez low profile ház, és váltanék valami magasabbra, a vga végett.
Ezért próbálok a tfx vonalon maradni, és mélységben a 33-35 centinél , matx és itx lehetőségek érdeklenek.Sajnos csak tfx fogadó verziók.
eddig az akyga SFF AK-502-01BK
ami hasonló,d ez is alacsony, pont annyival kellene magasabb hogy a vg fekvőben már magas fjta is beférjen, létezik ilyen? -
HookR
addikt
válasz
jobesz #39030 üzenetére
Li-Heat L-first - liheat.com.tw / overclockers.com
Vagy készíthetsz adapterlemezt is: kép
-
jobesz
tag
kérdés.
létezik itx ház , tfx táphellyel, és dual széles vga teljes magasságú támogatással?esetleg microatx méretben mit érdemes?
-
Üdv!
Szerintetek egy letiltott turbós i5-6500 kb. annyit fogyaszthat, mint egy i5-6500T? -
HookR
addikt
ITX tray kit - smallformfactor.net / Képek
-
sajby
senior tag
válasz
hegegabi80 #39021 üzenetére
Jelenleg csak egy G4400 van benne.
Ha lesz combosabb proci nálam,belepottyantom.(1-2 hét)Volt benne már i5,viszont nem mértem hőfokot.CSak hallgattam.A hangos gép a halálom.És nem volt hangos.(tehát valószínű meleg sem)
(gyári ventivel) -
HookR
addikt
Háznak például ezeket lesd meg:
- Antec ISK600
- Cougar QBX
- Cougar QBX KAZE
- Fractal Design Core 500
- Raijintek Metis Plus
- Sharkoon QB ONE
- Thermaltake Core V1
- Thermaltake Suppressor F1(#39016) sajby: Cooler Master Elite 120 és 130-nál is a táp a CPU-hűtő fölött van. Én nem vennék olyan házat.
-
TJ22
tag
Sziasztok mini-itx-ben gondolkodok
amiben kénne segítség:
-vgaX460 vagy GTX 1050
-táp
-ház (olyan ami nem fő szélyelár:100k volna ezekre
köszi -
betyarr
veterán
a héten épp rendeltem volna meg a konfig fennmaradó részeit az ájponntól,de a g4560 ára felment 20k fölé.mondom várok egy kicsit,hátha csak átmeneti állapot.nézegettem-nézegettem és sokszor nemhogy raktáron nem volt,de a kereső meg sem jelenítette.aztán hétvégére megállapodott az ára 23790ft-nál
most,hogy itt a ryzen hát árat emelnek?vagy ennyire kelendő ez a proci?
-
dugo_
veterán
válasz
betyarr #39008 üzenetére
De, biztosan így van, csak épp nem volt bekapcsolva a varázsgömböm ezért nem tudtam, hogy ez ledes vagy többállású, vagy miért van ennyi kábel.
Tessék:
Két oldalsó a led, középső három a kapcsoló, ami jelenleg jól van bekötve, mert neked normally open kapcsoló kell, NO-C kapcsolással.
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #39002 üzenetére
Szerintem ha bele tennél 2 kört, 2 240-es radival, 4db ippc-vel, akkor sem tudnád hozzá azt a beáramlási keresztmetszetet biztosítani, amit a ventillátorok igényelnének a csendes működéshez.
Ha a 1080 még pont kezelhető volt, akkor inkább annak a gondolatával barátkoznék.
-
válasz
#16939776 #39001 üzenetére
Hat eddig ezzel a h105-el meg voltam elegedve, 2db noctua ippc-vel az oldalan 60 celsius felett nem jartam meg stress teszt alatt sem 4.6-on, viszont a Titan X hangos volt a ref huto miatt, de nem volt thermal problemam a blower mivolta vegett. Anno mielott vizeztem volna a sima 1080-at acx hutovel ment de akkor mar erezheto volt a ho egy kicsit de miutan racsaptam a gyari aio hutot 42 celsiuson megallt.
Azt hiszem EK 240 slim radik 150-180W korul hutenek, de a 6700k-val meg igy is necces lesz a dolog szerintem, vagy elfelejthetem a 4.6Ghz-t.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest