- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #41290 üzenetére
30K alatt kapsz újonnan gyári NAS-t (Zyxel NSA326 asszem) --> Milyen NAS-t vegyek topik..
10K alatt kapsz Amlogic S905X-es kínai TV-boxot, amiknek nem gond a 4K LibreELEC-kel. Topikja.
Provlem solved.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
Egyébként 15-20k-ért simán lehet venni egy használt 4 éves syonologyt, problem solved.
Lejátszónak meg valami okosító boxot, bár nem tudom ezek a 4k-val mennyire boldogulnak el. Ha 4k-ról le tud mondani, akkor meg egy pi3...
Én sokáig egy pi2-t használtam OE-vel, ideglenesen, amíg a HTPC-t nem raktam össze, nos nagyon lassan raktam össze, mert teljesen bevált a pi2, a végén már csak azért fejeztem be, hogy ne legyen kidobott pénz az ablakon.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
SSD nélkül a netbook amúgy se izmos prociját a notivinyó mégjobban visszafogja
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41295 üzenetére
Ja, de a netbook az nem nas, az netbook.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41293 üzenetére
Érzek egy kis ellentmondást. Akkor most NAS vagy HTPC?
szeretném ezt kihozni 40k körül
Én sok ellentmondást érzek itt....
-
cinemazealot
addikt
válasz
"Itthonra szeretnék a belső hálózatomra egy épített nast csinálni..."
"...Játékra nem lesz használva a htpc."
Érzek egy kis ellentmondást. Akkor most NAS vagy HTPC?
Ha a kettőt egy gépben akarod realizálni, arról többen le akarnak majd beszélni, mert az mindkét irányból kompromisszumokkal járna: ha HTPC, akkor legyen néma, legyen rajta HDMI kimenet és bírja a 4K filmek lejátszását, ha meg NAS, akkor legyen benne tonnányi háttértár és legyen kis fogyasztású meg persze halk, mert 0-24-ben menne stb. Ha a hálózati funkciókkal szemben inkább a lejátszás volna előtérben, javaslom kukkants be a HTPC topic-ba. Valószínűleg itt is azt fogják javasolni, hogy válaszd szét a két funkciót és legyen egy NAS-od valahol a lakás egy eldugott részében (ez lehet akár egy kis fogyasztású használt notebook/netbook is), és legyen egy néma média lejátszód a tévé mögött.
-
Seep
senior tag
válasz
Szervusz, pont erre a célra használok egy Qnap 251+ t. Ezt vagy a 253 szériát megnézheted. Fut rajtuk a kodi vagy a plex is ha szempont. Megy a hálózatról lejátszás de van rajtuk Hdmi csatlakozó is.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Tudom sokan kérdezték már a topikban, de én is felteszem a kérdést.
Itthonra szeretnék a belső hálózatomra egy épített nast csinálni. Linux/egyéb nas szoftver kerüle rá, még a rendszer nem eldöntött.
Feladat amire szánnám:
- Mobiltelefonról képek felmásolása
- Hálózaton/HDMI kebelen történő 4k/FullHD filmek lejátszása okostévével.
(azt nem tudom hogy melyik lenne jobb, hogy hálózaton e vagy simán htpc-ről de talán a hálózaton a tévé hardvere képes lenne rá hogy lejátsza. TV-re dugott usb-s hdd-ről 4k simán megy...)
- Torrentek futtatása a háttérben, nem sok 3-4db menne.Jelenleg laptopomról megy a film a tévére legtöbbször, viszont a folyamatos havi szintű képek szinkronizációja és esti filmnézésekhez jobbnak érzem egy ilyen eszköz építését.
Gondolkoztam gyárilag NAS beszerzésén is, de ha egy htpc-t raknék ide a tv-hez akkor még jobban is járnék, mert a laptopom felszabadulhatnaSzóval erre szeretnék kérni tőletek segítséget, mi most a módi, és a trendi?
Használt piactól nem félek, minél olcsóbban ki lehet hozni annál jobb.
Játékra nem lesz használva a htpc.Köszönöm.
-
sigidi
tag
Sziasztok,
Ehhez a géphez 45-50k alatt ti milyen videókártyát ajánlanátok?
h81m-itx
intel g3220
4GB RAM (1333Mhz)
400W-os táp
SSD
xigmatek eris házba menne, nem sok hely maradt.
Ahogy méregettem kb. 15-16cm-es kártyának van hely, a tápkábelek a többit elfoglalják.
Proci upgrade lesz, i5-re (4. gen),RAM +4GB, de később.Palit GTX1050 Ti 4GB GDDR5 StormX NE5105T018G1F - ezt néztem eddig.
RX560-at néztem még. Márkában nem tudom melyik a jó.Köszönöm,
-
-
törölt tag
-
Chp
őstag
Nem rég érdeklődtem a hőfokokról pár sorral feljebb, annyit szeretnék még tőletek kérdezni kiegészítésképpen, főleg a TFX táp tulajoktól, hogy nektek nem szokott elenyésző melegedéstől is néha felpörögni pár percre a táp ventilátor? Az őrületbe kerget, hogy 5-10 percenként maxon jár pár percig. Le fogom cserélni a fenébe. Egyébként stabilan működik, semmi ilyesmi, de ez a néhai magas fordulat, hát nem tetszik. A táp egy FSP250-60SGV 90+.
Köszi szépen!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Szepen lassan nekiesek a ITX projektnek. Most a Evolve ITX a legjobbban tetszo haz, letisztult, sok jo feature, vallalhato ar. Egy i5 6500 (vagy 6700) fog szolgalni benne, egy 1060-l vagy rx580-l. Hutes szempontjabol elegendo lenne ez a haz? Ha nem, milyen alternativak lennenek?
udv
-
törölt tag
-
VTom
veterán
Nem tudom volt-e már, de nagyon szép kis ITX házat hozott össze a Cryorig: Link
-
Vesa
veterán
A lapok 95%-ka a CPU-ba integrált IGP-vel ad képet. Én már kétszer leírtam, mit tartanék jónak az adott felhasználáshoz. Neked bőven elég lenne még egy sima Dual Core Pentium is, platform függően 1150-nél G3450T, G3460T, vagy 1151-es platform esetén pl. G4400T- Ezek viszik a HD videókat bőven, netezni is simán jók és beérik 35W TDP-vel. Szintén írtam már a panel tápot külső adapterrel és nincs tápventi zaj. A CPU-t meg lehűtöd akár passzívan is, csak a házventi legyen hatékony, de alacsony rpm mellett. Egy 120-as kiszellőzteti 900rpm-en és 50cm-ről szinte nem fogod hallani a gépet. De vannak itt nálam sokkal profibbak, biztos segítenek ők is. Nekem így épül fel a második gépem, szintén netezésre használom.
-
Pista0001
addikt
Plussz 1, amióta megy ez a téma majd' minden nap elkezdem leírni, de visszafogom magam. Egyszer le lett írva, ha nem azt akarja, hát nem az lesz. De! Folyamatosan a zajon és a ventik számán megy a stresszelés, miközben az ár is számít. Az Asrock barebone-ja 45e forintba kerül, ennyiért ház, alaplap és táp adott mindennel. Mi kell bele? Egy proci (igény és pénztárca szerint, az igények alapján Celeron, max Pentium) meg RAM (szintén igény és pénztárca szerint, az igényhez 8 giga bőven elég kell legyen, talán 4 is a). Meg persze a háttértárak. Mennyi fér bele 2,5-esből? Pont 2. Mindenből pont azt tudja, ami neki kell, az elérhető talán legkisebb méretben (a költséghatékonyságot is figyelembe véve) baráti áron, a végén 1, azaz egy darab ventivel, ami garancia az alacsony zajra. De -ahogy írtad- nem erőszak a disznótor, ha neki más kell, hát legyen, biztos megvan az oka.
Huhh, ez jól esett
-
HookR
addikt
LOUQE GHOST S1 - kickstarter.com
Már majdnem elkelt a tervezett mennyiség. Aki szeretne ilyen házat, annak ébresztő!(#41248) minas: A Spire Powercube 715-ben a tápegység a CPU fölé kerül, ami nem éppen ideális felállás. A maximális magasságot is korlátozza.
Nem akarom rád erőltetni, de a helyedben tuti a Deskmini 110-at választanám. Meglepően jutányos áron mérik, ahhoz képest, hogy egyszerre nagyon apró és mégis megőrzi a desktop PC legnagyobb előnyét, az alkatrészek variálhatóságát. Még hűtőből is tudsz többféléből válogatni. Venti híján a táp is néma. És gyanús, hogy az Intel CPU-k között nagyobb eséllyel találsz hardveres dekódolást az újabb codec-ekhez, ami a fogyasztáscsökkentésre is jó hatással van. Érdemes rákérdezni CPU-s topikban, hogy alacsonyabb árfekvésben mit ajánlanak bele.
Negatívum talán a DDR4 memória magasabb ára a DDR3-hoz mérten. Na de na! 15l-es helyett 2l-es házat kapsz cserébe. -
minas
aktív tag
Azt hittem ezen van vga. specifikáció "Integrált videókártya Van"
Mi lenne javasolt helyette? Nem akarok külön vga-t, hanem integráltat, ami hd képes. Ahogy azt írtam, netezésre, hd videóra és irodai munkára kell a gép. És az alaplapnak, cpu-nak 15-15k alatt kell maradnia újonnan, mert ezeket használtan nem akarok venni.. A ház pedig adott. Ha nem is lesz néma, de azért nem szeretnék folyamatos porkeverést és zavaró ventilátorzajt sem. Szóval minden tanácsot megköszönök, át is gondolom.
Amúgy azt mit jelent, amikor az alaplapnál az integrált vga "processzor függőnek" van jelölve? -
-
Mukucs
senior tag
Elnéztem a topikot úgy látom!
Miért jobb a Metis a linkelteknél?!
Szerelhetőségre gondolok elsősorban.
-
Chp
őstag
válasz
Pista0001 #41227 üzenetére
Nagyjából helyes a felvetésed a szoba és a ház belső hőmérsékletét illetően. Egy FI-01B-U3 házról van szó, sokan ismerjük és tudjuk, hogy elég kicsi. Az érdekes az volt számomra, hogy levett oldallappal is hajlamos némi melegedésre, s bár nem mondanám, hogy nagyon meleg lenne, úgy gondolnám, hogy a jó hatásfok miatt hidegnek kéne maradnia, de ennek miértjét végülis kifejtetted. Akkor nem kell aggódnom végülis?
-
Pista0001
addikt
Gondolom a ház belsejéből nyeri a hűtőlevegőt, ami simán lehet alapból 30°C feletti, ezen maga táp dobhat még 5-10 fokot, így meglehet könnyedén az említett érték. Másrészt a tápok hatásfok görbéje haranggörbe, a legjobb hatásfok 50%-os terhelésnél van, ettől nagyobb vagy kisebb kihasználtságnál csökken, emiatt kb 50%-os terhelésig kb ugyanannyi a vesztesőghőd. Kiindulásképp jó lenne tudni, hogy milyen viszonyok uralkodnak a helységben, ahol használod, valamint magában a házban. Ha mondjuk 23 fokos szobában 35 fok van a házban, akkor a házsszellőzéssel kellene kezdeni valamit.
-
Chp
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan aki FSP250-60SGV-t használ?(TFX) Nekem a 65W-os APU a legnagyobb fogyasztó a gépemben, ami nagy terhelésre mégis felmelegíti(terheléssel nyilván) a tápegységet. Nem számottevően, de van, hogy egy lázas ember szintjére kb. Normális ez egy 90+ hatásfokkal operáló tápegységtől? Nem kéne hidegnek maradnia? Nem hiszem, hogy átlépem a 100W-ot összességében mindent beleszámítva. Nem mellesleg tervezem a későbbiekben a Raven Ridge beszerzését, ami lehet 95W-os lesz.
Köszönöm szépen!
-
Vesa
veterán
Végülis milyen konfig lesz ez? Mert ha csak netezni kell meg filmezni és elég az integrált VGA, akkor felesleges bele egy kazánt venni. Egy T-s procival és egy SSD-vel az egész konfig megáll 50W-nál VGA nélkül, amit egy teljesen hangtalan (venti mentes) paneltáp is elvisz külső adapterrel.
-
minas
aktív tag
válasz
#16939776 #41217 üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor inkább 120-assal nézek tápot.
Speed(R): azt nem tudtam, hogy lehet a tápban a ventilátort cserélni. Ha igen, akkor abba is lehetne valóban egy csendeset tenni, feltéve ha a gyári eleve nem az.
Mondjuk ez az egész már majdnem off, mert gyakorlatilag már nem is egy mini itx cucc lesz, ami a topiktéma, csupán a ház, ami mini itx konfigurációra is jó. Mindegy, legfeljebb keresek neki egy távolabbi helyet a fejemtől, ha nem elég csendes.
-
kymco
veterán
válasz
#16939776 #41191 üzenetére
Otthon kipróbáltam a memória automatikus felismerését, új slotba helyezését, állítgattam a CSM-t, nem hozott változást, de a Boot Failure Guard Message kikapcsolásával legalább az eddig automatikus uefi-s bejelentkezés megszűnt. Áramszünet utáni boot az ASROCK felírat megjelenése után leállással végződik, a következő boot-nál áll fel a rendszer.
Ez egy elfogadható kompromisszum, mert a betegen otthon maradt gyerekem legfeljebb kétszer kapcsolja be a gépet, de nem találkozik az uefi menüjével.
Ha lesz több időm, még ötletelek és próbálkozom tovább, de most ez fért az időmbe. -
törölt tag
A 120-as-ban nagyobb esélyed van, mert alacsony fordulathoz is tartozhat elégséges légszállítás.
80mm-esben könnyű a rotor ahhoz hogy a leggyengédebb motor, nyomaték ingadozását kiegyenlítse a tehetetlensége, szóval motorzaj elkerülhetetlen.Ezen felül Van/volt pár-féle ventilátor amit kipróbáltam, de közülük egy sem volt, ami bármilyen feladatra alkalmas lett volna, úgy hogy "csendes"-re volt véve a fordulatszáma.
-
minas
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de az atx tápoknál a 80mm-es ventilátorral, vagy a nagyobb pl. 120-assal szereltek a csendesebbek? Bár gondolom itt a fordulatszám is fontos tényező.
-
minas
aktív tag
Köszönöm a javaslatokat. Van itthon több 12 cm-es ventim, az egyik Coolink 800 rpm-es és gyakorlatilag nem lehet hallani, ezt teszem bele a Spire Powercube házba, ha a benne lévő gyári hangosnak bizonyul. A microATX alaplap és a cpu még nem teljesen fix, hogy amd-s, vagy intel-es lesz. A kinézett olcsóbb kategóriás 4 magos AMD prochoz max 65W-ot írnak és "Wraith" hűtőt, ami nekem nem sokat mond, pláne nem várható a zajszintben. Chieftec tápot néztem, az van a nagy asztali gépünkben is, igaz, az elég erős, ebbe a kis gépbe még 300W bőven elégnek, tán soknak is tűnik. Gondolom célszerű lenne kiszámolni a várható fogyasztási adatokat és ehhez igazítani a tápot. Szerintem az alaplapra integrált hd képes videokártya is elég, ami szintén fogyasztáscsökkenést jelenthet.
-
Vesa
veterán
Én a helyedben (a felvázolt felhasználást figyelembevéve), egy i3 xxxxT-s processzort tennék bele, mert annak csak 35W a TDP-je. Máris kilőtted a hangos tápot (mivel ez elmegy PicoPSU vagy paneltápról is), Egy jó CPU hűtőventilátor ilyen TDP mellett simán elviszi alapjáraton, ami kvázi hangtalan, és ugyanez igaz a ház ventire is, ha olyan házat veszel, amibe legalább 8cm-es PWM-es ventilátort lehet szerelni. Olyan modellt válassz, aminek a fordulatszáma alapjáraton 6-800rpm-nél nem több. Az én netes gépem is így épül fel, 50cm-ről már nem hallani semmit, néma csend van.
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #41206 üzenetére
Általánosságban véve plussz költség, az én esetemben meg nincs az enyémhez való.
Első szériás Thunderboltosom van, ehhez sajnos nem gyártottak. Azért vettem meg annó, mert féláron volt, ennyiért meg a hülyének is...
Amúgy túlárazottnak tartom a rendes procisokat (i3+), csak akkor szoktam felvetni, ha kifejezetten szempont az ultrakicsi méret. Ha most kéne választanom, egyértelműen az Asrock barebone-t választanám. Olcsóbban ki lehet hozni, és tehetsz bele rendes Celeront vagy Pentiumot is akár (főleg ezért tud olcsóbb lenni
), amivel a NUC nem elérhető.
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor #41204 üzenetére
Én is HTPC-nek használok egyet, de a hőfokok nem zavarnak, mert még sohasem néztem
Igaz nekem csak egy LE fut rajta, csak filmezésre használom.
Egyébként én raknék a procira egy nagy bordát venti nélkül, a két oldalára meg kis kereplőket, egyik oldalon be a friss levegő, másikon meg ki. Szerintem egy G4600-at simán le lehet így hűteni, de a tévedés jogát fenntartom.
-
shteer
titán
Már megint hibás a rios? Eltűnnek a hsz-ok
-
TheSCRiN
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára fejleszteni szeretnék és úgy gondoltam, hogy mitx vonalon is körbenézek.
Alaplap + proci csere lesz csak, a többi komponensem maradna. Milyen jól szellőző és a kelleténél nem nagyobb házat tudnátok ajánlani amibe belefér: CPU hűtő 160mm magas, VGA 30 centis, Moduláris 180 mm hosszú táp, van legalább 2x3,5 HDD slot ?
Zalman M1 és Evolv ITX-et néztem, de előbbi különösen nagynak tűnik. Ami kisebb az vagy a táp vagy a procihűtő vagy a VGA esetében elcsúszik. -
törölt tag
Első eset eredeti kupakkal pont átlépte a 65C°-ot, újrapasztázva hagyományos trutyival: 61-62C
Második eset 48-68C° között marad böngészés+YT FHD videó. Aidával stress-test-el beterhelve fél óra alatt eléri 96C° és vissza vesz 1db szorzót, úgymarad. Ha stress-teszt alatt közelébe teszel egy ventilátort, akkor 40-42C°-ban tetőzik.Nem tudom hogy a CPU-d hogy van pasztázva, menyire homorú a kupakja, ezek leronthatják az eredményeket.
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #41202 üzenetére
A NUC jó dolog, használok egy régebbi modellt, de ellene szól, hogy teljesen integrált, és hogy nagyon zajos tud lenni. Az Asrock barebone szerintem jobb, mert bár nagyobb, de szabadon választhatsz bele processzort az igényeid szerint, és a stock hűtő is tuti halkabb a NUC megoldásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Formula-1
- Gurulunk, WAZE?!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged