Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3889) azbest válasza darvinya (#3868) üzenetére


azbest
félisten

"CA modul teljesen ki gyártja, milyen felírat van rajta egy szabványos PCMCIA kártyaolvasó."

Téves állítás. A modul fizikai kialakítása olyan mint a pcmcia, de valószínűleg teljesen más módon kommunikál a külvilággal. Ráadásul nem egy közönséges kártyaolvasó, hanem gyakorlatilag egy mini számítógép, amely beágyazott rendszert futtat (például linuxot). A modul valóban tartalmaz szabványos kártyaolvasót, de ennél bonyolultab a modul működése. Körülbelül az történik, hogy a tévé készülék átadja neki a streamet, amiben az adó mellett kulcsok is érkeznek, a modul átadja ezt a kulcsot a kártyának, a kártya pedig, ha jogosult az adás feloldására, akkor megmondja a kulcs megfelelő párját. Ezzel a modul képes dekódolni a kódolt streamet, amelyet kiad magából a tévé készülék felé.

Korábban voltak hírek olyan modulokról, amelyek problémásan működtek valamelyik szolgáltató hálózatán. Ezt az adással együtt sugárzott szoftverfrissítéssel lehetséges javítani, de ilyen nem minden szolgáltatónál érhető el.

Számítógépes tunernél valóban lehetséges közönséges kártyaolvasót használni, mert ilyenkor a modul feldolgozó részét a gépen futó megfelelő program helyettesítheti.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.