Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz chester91 #26734 üzenetére
Annyival még kiegészíteném, hogy olyan 5-6 m távolságból néznénk, ketten, ágyból, esténként, filmek és sorozatok lennének, nem tudom, ezek mennyire befolyásoló tényezők
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
Köszönöm, ezzel nincs is gond, ezeket már korábban is olvastam, inkább olyan kérdés merül fel, hogy akar LG-n belül, akar Sansungnál van e jobb, elég e az 55-ös, vagy inkább 65-ös, típusból valami konkrét olyan hétköznapi kompromisszum van e, ami befolyásoló tényező. Nem szeretnénk gagyit venni, de 250 körül jó lenne megállni, ha ezért a pénzért értékelhető készülék van.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
AL
addikt
válasz chester91 #26753 üzenetére
Szia ! Nézd meg itt is, jó árak ( jobb árak ) vannak . [link]
A Te tévédnek a 65 - ös változata több tízezerrel olcsóbb, mint máshol ( de van még más is ) . [link]
Azt kell még eldöntened, hogy a megfelelő méretet, vagy inkább a jobb minőséget választod. Mindenképpen nézegesd meg személyesen őket és ha lehet mintafilmekkel próbálgasd. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
gagarin70
tag
Sziasztok!
65" TV vásárlása előtt állok (nagy a nappali / TV-ülőhely távolság) és egész jó akciók vannak mostanában, a 0% hitelről nem is beszélve.
A Samsung és a Panasonic ami számomra biztató márka (jelenleg is egy 42" Pana plazmát nyúzok és kiválóan teljesit, bár csak 720p), utóbbi márkából ez pl. jónak tűnik, de nagyon szivesen meghallgatnék más véleményt is. Samsungom pl. még nem volt.
https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-65fx600e-uhd-smart-led-televizio-p576095
Elég új a cucc és nem találok róla semmilyen értékelést.
Belépő szinten keresgélek, mert kb. 250e a keret, elsősorban filmeket nézek (TV adást szinte soha), ill. a gyerekek Xboxoznak néha.
Nagyon köszönöm!
g.
-
gagarin70
tag
Most látom csak, hogy más is hasonló cipőben jár
Ma voltam egy Euronicsban: Panasonic TV egyáltalán nem volt, Samsungból már nem lesz a 6-os széria (bár a honlapon még valamiért szerepel), és nem is rendelhető, pedig a 6122-es jó vétel lett volna.
Még annyit sikerült kihámoznom, hogy a Samsung 7022 és a 7102 modellek között csak 1 db HDMI és egy db USB port a különbség (a 7102 javára), nomeg minimális design-beli eltérés, műszakilag megegyezik.
Hátha segit ez az infó.
Üdv,
g.
-
AL
addikt
válasz elistvan #26728 üzenetére
Szia ! Az ilyen " névtelen " márkákkal vigyázni kell, ha ilyet veszel ahogy írtad a minél hosszabb garanciára figyelj. Ha lehet vegyél hozzá+ garanciát. Az Auchan, Tescó, és az Extreme Digitál is szokott ezekhez hasonló készülékeket 3 - 5 év garanciával árulni ( tudtommal a regisztrálás a feltétele a + garanciának )
Az EMAG garanciás javításait nem ismerem, érdemes megérdeklődni ( itthon javítják, vagy külföldre viszik ? ) .
Üdv. -
Geza26
senior tag
Biztos így is van.
Viszont az itt sokszor ajánlott LG 6000-es széria vagy Samsung 7000-es szerintem nem sokkal üti meg a Hitachi stb. tv-k szintjét élőbeni tapasztalatom alapján. Jó persze az áruházakban nem lehet biztos tapasztalatot levonni, viszont mindegyik tv-t azonos körülmények között kell nézni.
Pl. pont a Philipseket néztem, hogy mint ha kicsivel jobban szerepelnének ezeknek az előbb említett árkategóriájábsn, pontosabban a PUS6503.
Ami már tetszett, az LG 6950, én ennek a szintje alá nem mennék, ha kicsivel drágább is ha nincs meg rá a keret inkább venném kamatmentes hitelre vagy gyűjtenék még erre.
De most megint egy Philipssel jövök nagyjából az LG 6950 árkategóriájában. Saját tapasztalatom szerint a Philips PUS7363 jobb vételnek tűnik. Ráadásul ez VA paneles a 6950-nel szemben ami előny lehet mert legtöbben filmnézésre veszik.
Természetesen a véleményem szubjektív, én ezt látom, más nem. Különbözőek vagyunk.
Géza
-
chester91
senior tag
Mindenképpen minőség. Csak nem igazán boldogulok azzal, hogy összehasonlítva melyikkel járok jobban (LG va Samsung). Mindkettő meggyőző, de sokszor hiányos az információ. A lényeg, hogy ebben az ár kategóriában a legjobbat sikerüljön beszerezni. Igazából az lesz, amit javasoltál, bemegyünk és megnézzük élőben, de ha van egy egy széria, amit érdemes kipécézni, azt szívesen fogadjuk
-
Brandynew
őstag
válasz chester91 #26759 üzenetére
Én ezt a bemenni és megnézni dolgot mondjuk sosem értettem, az áruházakban össze-vissza van állítva a színhőmérséklet, kontraszt, fényerő, szaturáció; szóval a képnek, amit ott látsz, jó indulattal sincs köze ahhoz, amilyen ténylegesen lesz a kép otthon, a saját eszközödön.
Szerintem nem jó ötlet élőben is látni a tévét, mielőtt megvennéd, mert az áruházi kamu kép akaratlanul is hat a szubjektivitásodra és azt fogod megvenni, amelyiknek a legjobban tetszik a képe, pedig az ahogy mondtam, nem valós.
Én inkább tesztekre hagyatkoznék, konkrét mérésekre, szerencsére sok ilyen van. Az számít, hogy a fényerő nagyjából egyenletes cd/m² értéket mutasson a teljes kijelzőn, ne PWM-es LED legyen benne, a fehérből feketébe váltás válaszideje legyen alacsony, az RGB lefedettsége legyen magas stb.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz Brandynew #26760 üzenetére
Azért van pár üzlet ahol meg lehet kérni az eladót, hogy módosítsa a beállításokat, esetleg saját tartalmat is meg lehet tekinteni rajta. Ezt kombinálva az interneten olvasható tapasztalatokkal, ajánlásokkal, azért nem nagyon lehet mellélőni.
Ha már rászán az ember egy nagyobb kiadást, akkor szerintem annál nagyobb butaság nincs, hogy az ember rábök egy webshopos ajánlatra látatlanul és megveszi.
Én utána olvastam a kiszemeltnek, bementem az MM -be, megtekintettem, tetszett, webshopban pedig megrendeltem kicsit olcsóbban, elégedett vagyok a látottakkal. -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem TV-t fogok venni karácsonyra. A szekrény adottságai miatt 55" a max.
Olvasgatom visszafelé a hozzászólásokat, VA vs. IPS panelekről, valamint Edge vs. direct ledekről.
Ha rászánnám magam egy QLED samura, akkor ott is mérvadóak ezek a dolgok, vagy csak a sima ledeseknél?
Ugyanis max 3 méterről néznénk, de elég nagy szögben. Kb 3m a két szélső hely között a távolság (~110°).
Ebből a listából a Q7FN amire azt mondanám, hogy ok. A 6-os kevesebbet tud, a 8-asok meg szerintem nem jobbak annyival, amennyivel drágábbak.
Elképzelhető, hogy le fog menni akcióban 350k környékére?
A samu qledhez képest az lg oled -eket hova pozicionálnátok be? -
Geza26
senior tag
-
Partizan182
senior tag
válasz Jamboo529 #26763 üzenetére
Qled csak egy marketing elnevezés, mezei VA lcdk ezek, csak a fényerő meg a színtér nagyobb. Az összes VA gyík itt is megvan (leginkább betekintési szög meg kisdeltás válaszidő), Q7 ráadásul még edge led is kikapcsolhatatlan "local" dimminggel.
Oledhez képest kanyarban sincsenek, egyedül talán nagyon fényes szobában teljesítenek jobban a brutál fényerő miatt.
Szerk: átugrottam a 110 fokos ülőhelyen, ott a VA felejtős, Oled betekintési szögben verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz RedCactus #26761 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy élőben is megnézed, a pillanatnyi szubjektivitásod fog dönteni, nem a ténylegesen legjobb tévét fogod megvásárolni. Egy áruházban az említett kamu kép mellett a megvilágítás, zene, elrendezés is hatással van a döntésedre, ezeket tudatosan komponálják meg, hogy befolyásoljanak a döntésedben.
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz Brandynew #26767 üzenetére
Áruházban az fog jobban kinézni ami:
- szemmagasságba van téve
- magasabb fényerőre van állítva
- jobban szét vannak szaturálva a színeiEsetleg betekintési szögre lehet jó a megtekintés, de azt meg felesleges, tudja mindenki mi a pálya (VA: szar, IPS: jobb, Oled: közel tökéletes).
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni...Eddig ez a TV volt használatban: Sony 55X8509C
Ez most meghibásodott, és cserét ajánlott a bolt erre: Sony KD-55XF8596Az lenne a kérdés, hogy fogadja-e el öcsém, vagy kérje vissza a vételárat, 270k-t és van jobb ár/érték arányú alternatíva?
Főleg játékhoz és filmezéshez lenne használva.
Esetleg ez a Samsung UE55NU8052 nem lenne-e jobb választás?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Brandynew
őstag
válasz Partizan182 #26768 üzenetére
Így van, jól összefoglaltad.
Hozzátenném, hogy valószínűleg nagyon kevés az olyan ember, aki megvett egy tévét, aztán azt mondta, hogy az rossz döntés volt. A legtöbben azt hangoztatják, bármit is vettek, hogy tökéletes a termék, a lehető legjobb döntést hozták vele. Még akkor is, ha ez nem így van, hiszen ilyen az ember, a saját döntései, választásai mindig a legjobbak.
Erre jók a (szakértői, méréseken alapuló) tesztek: nem azt fogod venni, ami laikusként a legjobban elkápráztat a boltban, ahol minden mű, előre megkomponált; hanem azt, amelyik ténylegesen a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Geza26
senior tag
válasz Brandynew #26767 üzenetére
A teszteknek vagy lehet hinni vagy nem. Sok teszt vásárolt.
Viszont van még egy dolog ami nem a képminőségről szól.
A tv, főleg a nagy méretű tv határozza meg a szoba, nappali arculatát. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy kinézet alapján tetszik-e amit lehet évekig nézni fogok.Géza
-
Partizan182
senior tag
válasz Brandynew #26770 üzenetére
Buyers remorse ftw.
Első FHD oledemet anno nagyon szerencsétlen időben vettem, pár hónap múlva már 4kt lehetett kapni annyiért, szerencsére később sikerült lecserélnem B7re minimális ráfizetéssel. Persze van akinek egy komoly tv évek megtakarítása (neadjisten hitel, ami a legrémisztőbb), ők sose fogják beismerni hogy hiba volt több százezret kidobni egy középszarra. Ilyenkor jönnek a "nekem tökéletesen megelel", meg "erre számítottam", meg "árához képest nem rossz".
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz s7evcsenko #26769 üzenetére
Szia, mi baja lett a tévének? Nem sokáig bírta meghibásodás nélkül, már a Sony sem a régi, úgy látszik... Az említett Samsung VA paneles, 100Hz-es, az említett Sony tudtommal IPS paneles.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
coppola
tag
válasz Brandynew #26775 üzenetére
Egy tesztek alapján kinézett darab esetén a végső "ez kell pecsét" élő megtekintés nélkül balgaság sztem is, mert ha élőben vmi eltántorít tőle, akkor az nem véletlen lesz. Ezek után on-line rendelsz, otthon is tesztelsz és akkor jöhet az ámen. Mindenesetre sztem, ha élőben nem látod vásárlás előtt az nem lehet jobb, mintha látod
-
Brandynew
őstag
válasz coppola #26777 üzenetére
Mi értelme van élőben megnézni, ha úgysem olyan a képe, mint amilyen otthon lesz? Oké, ha hajlandóak neked kalibrálni, és tudod is, hogy mit kérsz, az más, de itt a legtöbben szerintem nem ezt csinálják, csak bemennek és végignézik a tévék képeit, mintha az a valódi kép lenne, amit ott látnak.
-
coppola
tag
válasz Brandynew #26778 üzenetére
Olyan hibát keresni pl. ami a tesztekben nincs, mondjuk betekintési szög alulról/felülről is, vagy csak simán megvan-e élőben is a "kémia". Lehet, hogy a kelet európai lifegős állvány, vagy a darálékból fröccsöntött káva sorjája, vagy a kijelző sztatikussága porosodásilag, vagy mit tudom én. Nem vok kenyai netes chates állampolgársági házzasságkötő sem
-
s7evcsenko
addikt
válasz junior11 #26776 üzenetére
Szia
Lett egy csúnya folt a kijelzőn.
Ha jól olvasok a sorok közt, akkor a Samsung jobb vétel lenne?[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
junior11
veterán
válasz s7evcsenko #26783 üzenetére
A 2 közül szerintem igen, bár ez egyéni ízlés kérdése, kinek milyen technológiájú panel jön be VA vs. IPS.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
AL
addikt
válasz s7evcsenko #26769 üzenetére
Szia ! Nekem tavasszal volt cserém, mivel nem szerettem volna IPS kijelzőst, Én inkább a 49XF8505 - öt választottam. Nem bántam meg . Sokan megvannak elégedve az IPS - el is . Ha megfelel a 49 - es méret is, akkor akciósan 280 körül szokott lenni ( Márciusban 440 volt ) . Sajnáltam a 3D - t hiányát, mert itt maradtak a filmek és a szemüveg is szinte újan, de ennek szerintem még jobb a képe. [link]
[link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Szia
Szerintem kicsi lenne neki a 49-es.
A Samsung szimpatikusabb nekem, de persze neki kell döntenie.Én is csak a 3D miatt nem cseréltem le még a 65W859C-t, pedig alig nézek már rajta 3d-t, de tuti hiányozna, ha nem lenne.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
tomahawkwind
csendes tag
Sziasztok,
Új Televíziót tervezek venni karácsonyi ajándékba a családnak.
Ebben kérném segítségeteket.
100 Ft körül kellene egy készülék az alábbi paraméterek mentén:
- FullHD vagy UHD
- Okostv internettel és Youtube streameléssel
- 100 -110 cm körüli kijelző méret
- Médialejátszás usbről: mkv, xvid
- megbízhatóEz is felmerül mint opció:
https://www.emag.hu/tcl-smart-televizio-108-cm-4k-ultra-hd-5-ev-gyartoi-garanciaval-43dp600/pd/D1BT3VBBM/
A TCL márkáról van valami tapasztalatotok? Milyen a terméktámogatásuk/szervizük?
Előre is köszönöm, Üdv
-
törölt tag
válasz tomahawkwind #26788 üzenetére
Nekem ez a TCL tv-m van: [link]
Direct LED, VA panel, a képminőségével nagyon elégedett vagyok, viszont a hangzása borzalmasan gyenge. De gondolom azért, mert a kicsit drágábba kerülő TCL modellekben JBL hangrendszer dolgozik, ezekből meg kispórolják a hangot.
Az okos-funkciók jól működnek, a belső médialejátszójával is elégedett vagyok, egyből viszi a 4k HDR-es anyagot is mkv-ból. Az általam belinkelt modell DTS-t nem tud, de Dolby-t igen...
A belső médialejátszóját Sony blu-ray lejátszóval tudtam összehasonlítani, és nem láttam különbséget. Az még pozitívum, hogy a belső médialejátszója nagyon jól jeleníti meg a feliratot (nagy, olvasható, és sárga).
Igazából csak két negatívum van, az pedig a beépített hangszórók gyenge minősége, illetve hogy DTS-t nem tud dekódolni, de a képminőségére és úgy általánosságban nem tudok rosszat mondani, sőt azt is megkockáztatom, hogy ennyi pénzért nem igazán lehet jobbat találni.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz tomahawkwind #26788 üzenetére
Szia ! Ha ezt veszed érdeklődjed meg, hogy lesz a 2 évből 5 év garancia, mert jobb oldalon 24 hónapot írnak. Valószínűleg valahol regisztrálni kell. Üdv.
-
törölt tag
Vannak olyan LED tv-k, amikben IPS és VA panel is van, pl. [link]
Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Geza26 #26793 üzenetére
Azt hittem, hogy ilyen is létezik, ha már írja az oldal mindkettőt.
Akkor valószínűleg azért írja így az oldal, mert ugyanezen a típusnéven két különböző panellal kapni a tv-t, az egyik panellel szerelt gondolom az európai piacra szánt, a másik talán az ázsiai piacra, legalábbis én ezt feltételezem.
[ Szerkesztve ]
-
hEngi
tag
Sziasztok,
65-os TV keresek 400-ig.
Sajnos az fx85 kicsit folotte van a keretemben de az LG SK8100PLA annyiert mar van par helyen.
Foleg jatekra(semmi FPS foleg RTS / RPG) es filmezesre(Plex+NetFlix+HBOGo) hasznalnam.Vegyem meg az LG-t vagy probaljak varni egy sony akciora?
Udv,
hEngi -
Jamboo529
senior tag
válasz Partizan182 #26765 üzenetére
Ok, akkor máshonnan közelítünk. Úgy látom 55" oled nem lesz 400k alatt, tehát marad a led.
IPS panelesek közül melyik a leginkább ajánlott 55" -os TV? Mondjuk legyen 300k +-50 kerettel.
Samu LE40C550-et váltana, tehát elég nagy lépés lesz így is.
Nem vagyok elkötelezett egyik márka iránt sem.
Mi az ajánlat? -
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! 55 col körüli tévét szeretnék, 200 000 körüli kategóriában.
Nincsenek igényeim, azon kívül hogy jó ár érték arányú legyen. Meyiket válasszam?
-Illetve az 55 colnál melyik a legolcsóbb jó tévé?
-vagy bármelyiket választhatom ami samsung, lg, sony, panasonic? nincsenek a tipusszámokban ebben a kategóriában nagy különbségek?Végülis talán va paneles kellene, ami jól skáláz felfele.
(mondjuk gáz hogy a panasonic nem viszi a dts-t, mert egy csomó letöltött filmen csak dts hang van, akkor ott nem lenne hangsáv,.A divx-es korszak formátummizériáját azt hittem végleg letudtuk).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest