Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Conquestador
csendes tag
válasz Conquestador #26504 üzenetére
Hát életemben nem kaptam még ennyi választ egy fórumon sem. Azért köszönöm, ma megnéztem a felhozatalt, megvan a kiválasztottam. Csaó
-
D.Orion
veterán
Holnap megyek megnézem élőben is a kiválasztott tv-t. Az eredetileg MM újságból is ajánlott LG 32LK6100PLB-re esett a választás. MM-be is megyek érte, remélem kapok még. (kéne egy szerencse smile). Volt azért még némi vívódásom. Beillesztem ide:1 2 . Hátha valaki hasonló cípőben fog járni.
Köszönöm a türelmet és a fejtágítást.
[ Szerkesztve ]
-
bayarena
aktív tag
Előzetesen benne volt a pakliban egy 65"os jobb fajta LCD is, de miután élőben láttam, hogy mennyire jobb az Oled, amellett döntöttem 55"os méretben.
Most már csak az a kérdés, hogy melyik a legjobb
Sajna itt egyelőre Sony A8F van, a 9est még nem láttam, pedig valszeg jobb egy fokkal.
C8 és a Pana 950. Ezek közt dől majd el -
mickemoto
őstag
Olyan kérdésem lenne hogy a tv-k esetében a natív 100Hz és a monitorok esetében a 75/100/144 stb. Hz képfrissítés mennyiben különbözik? A monitoron csak akkor tudok például 144 Hz-en filmet nézni ha megfelelő videokártyával és meghajtóprogrammal rendelkezem? Ha egy sima médialejátszót kötök a monitorra akkor úgy gondolom nem lesz 144 Hz a képfrissítés filmek alatt.
-
nFlex
tag
Haliho
Kinéztem magamnak egy TV-t!
UE 55 NU7442UXXH
Mi a véleményetek róla?Mkv filmeket,FullHD sorozatok,és egyenlőre sima PS4-mellé kellene!?
Annyit tudok hogy VA paneles,1800pqi,de vajon hány HZ? Ennél nagyobb szerintem nem kell nekem,kérdés van e hasonló árkategóriában bestbuy? 250Max -
AL
addikt
Szia ! Próbáld meg a Samsung topickban, hátha ott ismerik .
Itt látható néhány vélemény : [link]
A tegnapi leveleimben volt néhány 55 - ös ajánlat nézegesd meg azokat is
Nem ismerem ezt az áruházat ( meg kell érdeklődni a garanciális feltételeket ), de itt is szoktak jó akciók lenni .
Ez a Sony natív 100 Hz , valós 10 bit, mozgás 120Hz, stb., de drágább a Samunál.
[link]
Ezen az oldalon meg tudod nézni a legtöbb készülék adatait, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni ( a Te Samud nincs benne ). [link]
Üdv -
lezu20
tag
Sziasztok! Rendelkezek egy ps4-pro készülékkel. Szeretnék hozzá TV-t vásárolni ebben szeretnék segítséget kérni, hogy milyet vegyek. Keret max 150k. Plusz még a számítógépet szeretnem majd vele össze kötni. Köszi
-
kinley
újonc
Sziasztok!
EMARKT áruházról mi a véleményetek? 350 ezres tévén gondolkodok ami szépséghibás és a csomagolása sérült. Utána olvastam és 1 év garanciát adnak rá de nem az LG hanem az EMARKT.. Nyílván megnézem a készüléket de érdemes-e megvenni? (LG OLED55C7V)
Sony KD55XF9005BAEP tv a másik kiszemelt vas... valaki vélemény? Játékra is kéne az erőmű... (PS4 PRO)
Rtings oldalon a Sony-nak elég jó értékelése van, de LG-t vagy Samsungot jobban vennék..Meghallgatok minden jó javaslatot.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Mi a legjobb TV a következő paraméterek mellett?
1. IPS kijelző - Azért, mert nem csak szemből néznénk.
2. 49 max. 55' képátló
3. 120Hz
4. 10bit
5. Oprendszer majdnem mindegy, mivel lesz hozzá csatlakoztatva egy médiabox.Ajánlások?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
AL
addikt
válasz kinley #26562 üzenetére
Szia ! Az áruházat nem ismerem, ezért nem Őket minősítem. Manapság ilyen drága elektronikai terméknél, még a 2 év jótálás is kevés, ezért szoktam kibővíteni 5 évre. Az egy év, meg semmi és a másik probléma, hogy nem márkaszervíz javítja . Ekkora összegnél Én nem merném kockáztatni. Csábító, hogy 100 ezerrel olcsóbb, de, ha elromlik, akkor kitudja hová viszik javítani és az meddig tart . És mi lesz 1 év után ?
Biztos sokan vesznek így és lehet, hogy némelyeknek bejön, de Én még szinte soha nem vettem olyan hiradástechnikai eszközt, amelyikkel ne lett volna valami gond, pedig csak márkás termékeket veszek. Üdv. -
Filithey2016
csendes tag
Szia!
Inkább 3 méterről néznénk és főleg szemből! De ha vki kiül egy métert a teljesen szembőlhöz képest, akkor már elvérzik a VA paneles?
Ennek megfelelően le tudnád a visszajelzések vagy saját tapasztalat alapján szűrni, te melyik 3 készülék közül választanál, ha magadnak vennéd?
Esetleg ha kicsit 200k fölött van, az is képbe jöhet, hátha lesz rá vmi akció black fridayen vagy ilyesmi...
Köszi a konkrét ajánlást,bár mástól is elfogadok véleményt! -
Donát.x
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, két darab tvt néztem ki otthoni használatra filmezésre meg playstation 4-el játszanék rajta de nem tudom melyik tvt kellene megvásárolnom az egyik egy SAMSUNG 49NU7102 SMART UHD 4K LED TV a másik pedig egy PHILIPS 50PUS6503 4K UHD SMART tipusú tv, a Philiphs mellett az szól, hogy 50.000 Fttal olcsóbban tudnám megvásárolni mint a Samsungot.
A válaszaitokat előre is köszönöm. -
garaba15
tag
Sziasztok!
Némi tájékozódás útján eljutottam egy modellhez, azonban a vásárlás utolsó pillanata előtt még megszeretnék győződni, hogy jól választok-e.Alapvetően Sony tv-k felé húz a szívem, bár ha a pénz nem számítana egy LG B6-t választanék
Szóval sikerült találnom egy Sony KD-55XE8505 példányt, ami ugyan kiállított darab, de 5év kiterjesztett garanciával venném meg 270ért, 2940 üzemórával. A fórumokon úgy látom ebben a kategóriában ez az ajánlott Sony példány.
Leginkább filmezésre használnám, 4k minőségben. Számomra nem volt zavaró a VA panel okozta kisebb betekintési szög.
Ilyen árkategóriában esetleg milyen más tévét ajánlanátok? Max 300ezer ft-ig szeretnék mozogni, 55, maximum 65"-ig.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
skill84
tag
hali!
tv vásárláson gondolkodom.
főleg sorozat nézésre. mióta van számítógépem vagy 15 éve nem tvztem így nem nagyon tudom merre induljak.amit szeretnék, hogy usbről tudjak filmet nézni esetleg majd tudjak rákötni tv okosítót vagy mi a szöszt.
méretből gondolom az elérhető legnagyobb kéne amit még a pénztárcám elbír.amit gond nélkül rászánnék az 150e de ha megéri mehetek feljebb is.
láttam itt hogy van 300ért is , kérdésem , hogy van e élményben akkora különbség? -
AL
addikt
válasz Filithey2016 #26572 üzenetére
Szia ! Nézegesd meg ezeket a készülékeket, 200 feletti árban is találsz ( ezek a mostani árak, ami szinte hetente változik) .
Némelyiknél sok véleményt is találsz itt és árak is vannak : [link]
Itt ezen az oldalon a készülékek adatait láthatod ( ha a jobb felső sarokba beírod a típusszámot előjönnek az adatok ) : [link]
Ha méret szerint 200 alatt választanék, akkor az itt látható 2017 - es kiadású ( ezért olcsóbb, de már kevés van belőlük ) Samsung : 58MU6122 és Sonyból a tavalyi (VA paneles , nem Androidos ) Sony 55XE7005, vagy az idei ( IPS paneles, Androidos ) 55XF7005 ( később lehet, hogy ez is belefér : 65MU6122, 6102)
[link]
[link]
[link]
A VA panel előnye : legalább 3x - 4x nagyobb kontraszt, mint az IPS - nél, jobb fekete. Hátránya a gyengébb betekintési szög. Filmnézésre a VA panel a jobb, ha szemből nézed, mert oldalról már torzulnak a színek ( ez paneltől is függ ) . Három méteres távolságból az 1 m oldalra csúszás szerintem nem jelent problémát, de vásárlás előtt ezt is érdemes üzletben megnézni. Ezek itt mind 4K alapmodellek ( natív : 50 Hz , többségében nem valós 10 bit , mozgás : 60 Hz, stb )
Az idei típusok általában drágábbak.
2017 - es 4K modell : Panasonic - EX, Samsung - MU , Sony - XE .
2018 - as 4K modellek : Panasonic - FX, Samsung - NU , Sony - XF
Itt látható még néhány készülék a mostani árak szerint 200 feletti is :
[link]
[link]
Ezeket is többen dicsérték ( Én nem ismerem ) :
[link]
[link]
Végső választás előtt még érdeklődjél a Samsung, LG és a Sony topickban is a kiválasztott készülékekről.
Arra vigyázz, hogy ismeretlen helyen ne vásárolj, mert baj lehet a garanciális ügyekkel. Bármelyiket veszed érdemes hozzá + garanciát venni.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok.
Jelenleg egy 80cm-es samsung tv-t használok, ezt a típust: samsung le32c530
Ennél szeretnék nagyobbat, és legalább ilyen, vagy inkább ennél jobb képminőséget. (Korából adódóan talán ez nem lesz nagy kihívás)108 cm, vagy felette gondolkodok, összegben 130E Ft-nál húztam meg a lélektani határt.
TV-t ritkán ugyan, de nézünk, szóval tuner az kell bele, DVBT, illetve legalább 2 HDMI.
Nem szeretnék SMART tv-t, teljesen hidegen hagynak ezek a funkciók a tv-ben, céleszközzel szolgálom ki az ilyen jellegű igényeimet.
Egy ilyen tv-re gondoltam első körben: 49LV340C ez most 120-ért is kapható.
4 méter távolságból nézném a tv-t, szerintem ide nem biztos hogy mindenképpen kellene az UHD felbontás, HDR sem szempont számomra.
A TV-n van egy pár olyan funkció ami nem biztos hogy kell nekem, mint a lanon való ébresztés, meg ilyen apróságok.
A fentiek alapján mit gondoltok, elfogadható a fenti tv, vagy esetleg tudtok ajánlani jobbat ilyen áron?
Napok óta olvasgatok a témában, de egyre inkább elbizonytalanodok, a jó képminőség lenne a cél az adott keretek között. -
AL
addikt
válasz Donát.x #26573 üzenetére
Szia ! Nem ismerem ezeket a tévéket, ezért nem tudok véleményt mondani róluk, talán a Samsung és a Philips topickban tudnak tájékoztatni. Itt láthatod az adataikat : [link]
Arra vigyázz, hogy ismeretlen helyen ne vásárolj ( még ha olcsóbb se), mert baj lehet a garanciális ügyekkel. Bármelyiket veszed érdemes hozzá + garanciát venni.
A táblázat szerint mindkettő VA paneles , a mozgás : 60 Hz ( ez a játékoknál nem a legjobb, de a 120 Hz jóval drágább ) és a szín nem valós 10 bit . A Philips közvetlen ledes, ha jóminőségű a panel, akkor ez előny. Üdv -
PistiSan
addikt
A gyártó oldalát linkeltem, ott azt írják, hogy 1db van az oldalán, 1 pedig a hátulján.
Igazából úgy gondolom hogy ez a tv ebben az ársávban, ezzel a tudással jó lehet nekem. Igazából azért írtam ide, hát ha azt mondjátok hogy ilyet semmiképpen sem vegyek, vagy van más markában ennél sokkal jobb vétel.
Néztem a smart tv-ket is, ott 43' körül már uhd tv is van szép számmal, de valamiért azt gondolnám, hogy nyilván ott a képminőség rovására megy a smart funkciók ára, vagy ez nem így van?
Illetve a smart tv nyilván lassabban kapcsol be, reagál mint egy"buta" verzió. -
w.miki
veterán
32 - max. 40 " FullHD TV-t szeretnénk venni, ami monitornak is lenne használva, gamer PChez, HDMI-vel.
Árban 60-80e Ft körül, tudnátok valamit ajánlani?
Ezt néztük ki:
Orion PIF 40 D/LED
Ha monitornak is használnánk, mire érdemes figyelni, vásárlásnál?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mickemoto
őstag
Milyen VA paneles smart TV-t tudtok ajánlani 32"-43" méretben? Fő szempont hogy olcsó legyen de vállalható minőség.( 100Hz-et leadtam, nem ér meg nekem annyi felárat ) Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz skill84 #26576 üzenetére
Szia ! A tegnapi és a mai leveleimben is sok készüléket találsz különböző árkategóriákban.
Nem csak az árakba, hanem a minőségben is óriási különbségek ( képminőség, színmegjelenítés, mozgásmegjelenítés, hang, szolgáltatások, stb ) vannak. Minden attól függ, hogy kinek milyen igényei vannak ( úgy mint a kocsiknál ). Ha egy nagyobb üzletben végignézed őket ott is hatalmas minőségi különbségeket láthatsz, pedig még be sincsennek állítva. Üdv. -
AL
addikt
válasz PistiSan #26581 üzenetére
Szia ! Akkor biztos elírták, mert a Gyártó azért jobban tudja. Nem akarlak lebeszélni a kiválasztott készülékedről, mert nem ismerem, csak feltűnt, hogy kevesebbet írnak. Az biztos, hogy a FHD készülékek fejlesztésével manapság már nem foglalkoznak. Próbálj meg az LG topickba érdeklődni, hátha még jobbat is tudnak ajánlani . Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
CyberVanDal
csendes tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék a következő hónapban venni. Tudnátok esetleg ajánlani néhány modellt?A következőek lennének a fontos paraméterek:
50”-55”
4K
Bluetooth (fejhallgatóval használnám)
Lan (RJ-45)
HDMI (laptoppal is használnám)*Amire használnám:
Netflix
HBO GO
F1 TVA keret:
200-250.000 Ft*A laptopban egy i5-7300u van ami HDMI 1.4-en tud 4K@24hz-et és Ubuntu linux 16.04 LTS op. rendszerrel fut.
Illetve opcionálisan tervezek hozzá venni egy Google ChromeCast Ultra-t (nem tudom van-e olyan modell ami nem megy vele jól, de azért leírom.)
Köszi előre is!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
40"-ban van valami javasolt, esetleg ajánlott masina? Jelenleg ott tartok, hogy kihajítom a KU6400-at most már.. Eddig kétszer kapott új kijelzőt, a mostanin pedig megjelent körben egy szép sáv, csík. Főként feketénél, és szürkénél látszik.
A gond, hogy 40"-nál nagyobb TV nem fér el.
Véleményem szubjektív...
-
Geza26
senior tag
Hello,
sok panasz van a Philips tv-k saját szoftverére.
Az Androidos Philipsekkel mi a helyzet? Felveszi a versenyt pl a nagyon jónak tartott LG szoftverrel?
Köszönöm!
Géza
-
-
pronyo01
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi tv-ről van bármi véleménye bárkinek? Emagon most jóárban van, átlag filmnézéshez lenne, hasonló árkategóriában van esetleg jobb, vagy rámehetek erre? lg 435100pla
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43lk5100pla-p408224941/
-
pinnacle
nagyúr
Telekomnál csak az vegyen TV-t, aki biztos benne, hogy jó lesz, és nem fog elállni tőle. Itt leírtam bővebben, az a lényeg, hogy az elállás bejelentésétől számított, tehát nem a termék beérkezésétől, 14 napon belül, kell visszautalni a pénzt.
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
12. A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása vagy felmondása esetén
23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.Telekom szerint, miután beérkezett a termék, és lezárták az ügyet, innentől számított 30 napon belül kell visszaadni a vételárat.
[ Szerkesztve ]
-
Na, végül egy LG 43LK5100PLA lett a választás. 90k körül egy 43"-ért elég jó. Korrekt, de azért magamnak nem vennék ilyet, ennél jobbhoz vagyok szokva.
A színek rendben vannak, ha a "haladó mód" van kiválasztva, így nincs túlszaturálva, kontrasztosítva, beégve. Persze így is van valamennyi élesítés, stb., de nem ez a bajom vele. Egyrészt a fényereje nem túl nagy, teljesen kikapcsolt energiatakarékossági beállításokkal jó. Másrészt elég ergya panel van benne. Viszonylag nagy a távolság a pixelek között, ezért egy jó PC monitor után eléggé homályos, hálós, rácsos képe van.
De ennyi pénzért mit akarunk? Gondolom ebben az árkategóriában a többi is ilyen, nekem nincs semmi tapasztalatom a TV-k terén, csak PC-s monitorokkal.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nagyon nem vagyok otthon a tévés piacon, soha nem is volt tévém, viszont most arra gondoltam, hogy talán nagyobb élmény lenne arról filmezni, mint laptopról.
A falra szeretném felerősíteni, és elég közel lenne hozzám, ágyból fekve nézném, a lábamtól kb. fél méterre van a fal.
Nem tudom, hogy hány colos tévét lenne érdemes vennem. Kritérium annyi, hogy laptopról rá tudjam küldeni az UHD képet, akár eBay-es USB-s dongle, akár más megoldással. Semmilyen más funkcióra nincs szükségem.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs