Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#60001) ubyegon2 válasza ubyegon2 (#59998) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ma is emelkedett a WD Blue 3D 500GB ára. Minap gyorsan rákerestem, hol mennyi és sehol nem láttam 5 év garanciával, de Jeni kolléga válaszolt, hogy mégis van pár helyen. Most már beugrott a dolog és írtam is régebben, hogy óvatosan kell vásárolni, mert a tisztán hazai webshop, ha kiírja, hogy 3 év garancia, akkor az annyi is, de például fenti esetnél már egy régebbi dolog miatt nem is figyelem az Alza árait az ÁK-n. Meg azokat se veszem figyelembe, ahol gyártói garanciát írnak, mert ott csak a végén derül ki, mennyi is az annyi.

Ahol odaírják, hogy 60 hónap gyári/gyártói garancia, ott kapsz 2 év garanciát, ilyen az Alza is, de itt még oda se írják a gyártói garancia kitételt, Edigi legalább odaírja.

Szóval rákeresel ÁK-n, hol vegyél WD Blue 3D 500GB SATA SSD-t, látsz PCX-nél olcsóbban, de 3 év garanciával és látsz kb 2000 ft-tal többért Alza-nál 60 hónap garanciával! Sokan beugranak ennek, mert az 5 év kell! A gyakorlat az, hogy megveszed a PCX-nél és a számlán ott lesz 1+2 év garancia, ami ugye a kötelező 1 év és a bolt által vállalt +2 év. Megveszed Alzánál, a számlán ott lesz, hogy 2 év garancia. A többi olyan üzletnél is így lesz, ahol 60 hónap gyártói garanciát ír a weboldal! Ezért húztam alá azt, hogy hazai webshop 3 év garanciával.

Nyilvánvaló, hogy a PCX-nél vásárolt SSD-vel jársz jobban, mivel olcsóbb és több a garancia is rajta. - érdekes nem? - :) (gyanítom a többi hazai webshop esetén is így lenne, de most csak a konkrét tények miatt írtam a PCX-et)

Szóval csak óvatosan ugorjunk, ha az ÁK-n 20 üzletből mind 2-3 év garanciát ír, 3 üzlet meg 5 évet! A végén a drágábbat veszed meg kevesebb garanciával, persze a gyártó 5 év garanciája az adott, de mégsem teljesen sportszerű ez így.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.