- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz
csabyka666 #59848 üzenetére
Igen. Próbáltam HDD-ről is futtatni, ugyanez történik. Az a fura, hogy két hete még egy nulla kondíciójú, több ezer hibás szektorral haldokló HDD-ről is órákig játszottam vele zökkenőmentesen. Most meg nem megy a két hetes lemezekről.
-
kkalman88
csendes tag
Nekem régebbi amd-s alaplapom van(Asrock 970 extreme3 am3+ -os fx6300-al) és Samsung 860 EVO 2.5 500gb -ot akarok venni.Írtátok hogy nem biztos hogy működik vele zökkenőmentesen. az összefoglalóban.Ezzel az alaplappal elmenne hiba nélkül?
-
-
tatabike
őstag
válasz
varmi2 #59845 üzenetére
Egy AData 120-as SSD. Csak az OS meg a progik vannak rajta.
#csabyka666: Próbáltam mindenhogyan, Ez egy nagyon régi játék, XP-kompatibilis módban futott eddig. Empire Earth 1. Telepítettem az eredeti lemezéről, ISO-ból, pendrive-ról. Ugyanaz a hiba, 1-2 percig fut, aztán kifagy.
-
-
tatabike
őstag
Üdv. Kicseréltem SSD-re a rendszervinyót az asztali gépemben, és azóta az egyik játék, ami előtte HDD-ről hibátlanul futott, most 1-2 perc után lefagy. De úgy, hogy ki kell jelentkeznem, aztán meg be, mert semmit nem hajlandó mellette csinálni a gép. Alt+tab sem megy, feladatkezelőbe se lép be, semmi.Próbáltam a tároló HDD-re telepíteni és onnan futtatni, ugyanaz a helyzet. Lehetséges, hogy az SSD miatt van ez?
-
Ice&Lime
veterán
Ha már ez a topik ott tart, hogy egy budapesti hivatalos sams. szervíz címe és a hozzá tartozó tapasztalat ssd garanciával kapcsolatban óvodás, akkor minek ide írni tényleg.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mastodon #59839 üzenetére
B75-nél sok jelentősége nincs a PCIe-nek az SSD szempontjából, mivel az még túl régi lap ehhez, és bootolni biztosan nem tudna róla.
Ezért SATA csatlakozó lesz neked megfelelő.
1TB-os SSD-kből szerencsére szép felhozatal van, és az árba is beleférsz.
Crucial MX500
WD Blue 3D
Samsung 860 Evo -
Asrock B75 Pro3 alaplapba [link] keresek 1 TB SSD-t, Windows 10 pro alá, rendszernek és képek, videók katalógizalo szoftverhez otthonra. Egy Samsung 840 evo 256 gb-t váltana, amely sata csatlakozós. Az alaplapon van egy videókartya, de maradt egy üres PCI Express 2.0 x16 slot. Max 50 E Ft-ig.
Mit ajánlotok és alapvetően sata vagy PCI csatlakozósat vegyek inkább, ha gyorsabbat szeretnék? -
válasz
Ice&Lime #59834 üzenetére
Tapasztalatom nincs, vagy beviszed egy samsung márkakereskedésbe, és ott őtb aigazítanak, vagy ahonnan vetted odavisszaviszed és intézzék ők, (ez lehet hosszabb idő), vagy ahonnan vetted felhívpd őket, és ők elvileg tudják hova viheted. Illetve még az az opció amit írt Laccoss fórumtárs
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna tapasztalatból írni samsung márkaszerízt Budapesten, ahova lehet vinni ssd-t gariztatni? Köszi!
(samsung oldalán szervízkeresőnél kiválasztva a megfelelő opciót, mint memória/ssd nem ad rá találatot). -
-
dabadab
titán
válasz
csabyka666 #59816 üzenetére
Azoknál a kis blokkos cuccoknál az SSD folyamatosan pofázik a SATA kontrollerrel az meg a CPU-val és amíg ezek nem válaszolnak, addig nem dolgozik, szóval ott már nem csak az SSD-től (meg a SATA sávszélességétől) függ a sebesség.
-
jeni
félisten
válasz
Piftuka #59813 üzenetére
az Adata ,a Crucial,a WD nem igazán belépő szintű gyártók.
a kocsiknál is vannak szintek,kategóriák.
pl. VW márkák közt vannak kategória szintek.
nekem van Netac Pro microSD 128Gb kártyám és tudja azt ami a gyári csomagoláson szerepel.
tudom nem fer egy Samsunggal összeereszteni.
úgy mint egy VW egy Ferrarival szemben sem.
természetesen a bevált márkák és típusok közt nagyobb a bizalom.
arról nem is szólva a 4-5-6 évvel ezelőtti SSD-k tartósabbak mint a ma gyártott SSD-k,persze kisebbek is voltak a táborhelyet tekintve. -
-
-
-
asy0321
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék. Adott egy Asus 750L laptop. A mai napon a hdd helyére betettem egy ssd-t, a hdd-t pedig a dvd olvasó helyére. Az SSD működik, rátettem a rendszert. A régi hdd-t viszont nem látja a gép. Mi lehet a gond? Beépítő keretbe raktam. Köszi a válaszokat!
-
Piftuka
veterán
válasz
csabyka666 #59815 üzenetére
Értem, amit itt leírsz, csak azt nem értem, hogy ha ennyire magabiztos vagy, akkor miért kérsz tanácsot?
(Bár azért csak a saját személyes tapasztalataid alapján kijelenteni egy márkára, típusra, hogy az jó, vagy nem... ) -
Piftuka
veterán
válasz
dabadab #59814 üzenetére
Van alapja. Elég elolvasni a felhasználói visszajelzéseket "internetszerte" az egyes típusokról.
Ám a Kingston gyatra minőségéről nekem boltos és szervizes ismerős is mesélt. Éppen eleget ahhoz, hogy az életben ne vegyek Kingston SSD, pendrive, vagy memória kártya termékeket.
Ahogyan ismeretlen, és/vagy olcsó, belépő szintű termékeket se. (Ezen a piacon ráadásul különösen könnyű belefutni gyenge minőségű vezérlővel és chip-ekkel felszerelt példányokba, de még hamisítványokba is, ha Kínából vásárol az ember.) -
Graphics
Jómunkásember
válasz
csabyka666 #59816 üzenetére
Processzor, chipset, rendszer. Pár dolog beleszólhat a dolgokba.
Az SSD-re meg már leírtam.. Mitől függ a minősége.
Ennél többet nem tudunk már erre írni. Ez a helyzet. Van szarabb minőségű NAND. A kínainál meg akár kamut is rászitázhatnak.
Ettől függetlenül nekem holnap jön egy Goldenfir.
A másik, hogy miért ajánlunk biztos vételt? Azért, mert más pénzén szart venni könnyű lenne... Én nem szeretek rizikózni ebből a szempontból.
Magamnak megveszem a szarabbat is tesztelni, kipróbálni, de nem minden 'márkánál' tudom én innen a fotelből garantálni a minőséget... Magamat pedig nem járatom le ezzel.
Hozzám ne hordják vissza. Ezért vettem pl már 3 éve is Crucial-t ismerősnek. Azóta sincs baja... Na már most egy A400-asnál lehet befürödtem volna... és az a pár ezer forint nem ér annyit, hogy rohangáljak...
-
...egy kérdés még. Beépítettem ezt a 240 gigás Netac SSD-t egy eMachines E520-ba. SATA2 ugyanúgy, viszont azokra a mérésekre, amik a SATA sebességétől elmaradtak, nem ugyanazokat hozta. Ennek mi az oka? Azoknak nem csak az SSD-töl kellene függnie? Alsó 2 sorra gondolok.
-
válasz
Piftuka #59813 üzenetére
Oké, de pont erre nem találok példát. Beépítettem sokat, a teljesség igénye nélkül Kingston A400, Netac "akármi", Apacer Panther, Gigabyte "valami", meg a jóég tudja, milyen "nevenincs" gyártók lehordott termékeit, és mindegyikre 3 év gari volt, és eddig egyikkel sem volt probléma. A felsoroltak közül nyilván nem 1-1 darabot.
Őszintén szólva egész karrierem során 1 db hibás SSD-t láttam, ez egy Kingston U400 240 GB-os példány volt, gari időn belül, ezt mindenféle számla vagy papír nélkül cserélték.Ezért nem értem az ajánlott meg a nem ajánlott dolgot. A kínai láncfűrész egyértelműen rossz választás, de a kínai noname SSD-t nem gondolom annak. Nem tudom, értitek-e, mire akarok kilyukadni. Szóval nem látom a gyengébb minőséget, és a boltos ismerősökhöz sem viszik vissza tömegével ezeket az alsó polcos SSD-ket, pedig ez fogy igazán, nem a drágák.
Szóval visszatérve - a teszt alapján egyértelműen agyonverte a Fury-t a Netac, értem én, hogy utóbbiban nincs DRAM, de hát na...
-
dabadab
titán
válasz
Piftuka #59813 üzenetére
"a Netac, XingXong, és vagy akár a totál belépő szintű, WD, Crucial, ADATA, stb. példányokra már nem feltétlenül lesz ez elmondható 3 év múlva."
Azért ne ijesztegessük már feleslegesen, nem nagyon látszik semmi alapja annak a feltételezésnek, hogy ezek bármennyire inkább hajlamosak meghalni.
-
Piftuka
veterán
válasz
csabyka666 #59811 üzenetére
Látod? Talán éppen az a különbség, hogy a HyperX Fury SSD-d már 3 éve teszi a dolgát probléma nélkül, míg a Netac, XingXong, és vagy akár a totál belépő szintű, WD, Crucial, ADATA, stb. példányokra már nem feltétlenül lesz ez elmondható 3 év múlva.
Ezért is praktikus min. 3 év jótállással rendelkező típusokat vásárolni. Amennyiben meghibásodik, garanciális csere keretében kap helyette az ember egy aktuális, új példányt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
csabyka666 #59811 üzenetére
Nehéz ezt így "megfogni"...
Amit írtam már:
"
Vezérlő / SM, Marvell, Realtek, Maxio, és még ki tudja hányféle van..
NAND / SLC, MLC, TLC, 3D többréteg
DRAM / van - nincs , mekkora
Azért ezek halmazából más és más ársávú termék jön létre, más és más felhasználói szokásokhoz, feladatokhoz.
Ha egyszerű SSD-ről van szó, akkor azt szoktam írni, hogy WD, Crucial, Samsung-ból választ egyet az ember, nagyon nem fog mellé...Ha van idő kikutatni a dolgokat ,akkor lehet jó vételeket kifogni, mint pl év végén a PAtriot Burst - P200-asok leárazva.. Azóta azoknak is fentebb ment az ára.
-
válasz
Graphics #59810 üzenetére
Mondjuk ár alapján én is gondolhattam volna, ez a Netac is ennyibe került, mondjuk ez itt egy helyi boltban volt, a BX500-as viszont webshopban annyi.
Továbbra sem látom, mi alapján ajánlott egy SSD - bocsi, hogy még mindig itt tartok, de azon túl, hogy a gyártó behatárolható, mi indokolja még, hogy ajánlott legyen? Úgyértem a másik se lassabb. A gyakorlat nem mutatja, hogy nagyobb eséllyel szállnának el, rengeteget beépítettem az olcsóbbakból, nem volt gond egyikkel sem, 3 év gari van azokra is.
Konkrétan nálam az esetenként jóval nagyobb méréri értékeknek az a titka, hogy a Fury a maga idejében volt jó SSD, és most már egy alsópolcos is túlteljesíti azt a szintet? Ez a számbeli különbség a gyakorlatban hozna valamit? Én most egyértelműen gyorsabbnak érzem, de a Fury szinte tele van és egy megfáradt rendszer fut rajta, a Netac üres, és egy friss OS van rajta.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
csabyka666 #59809 üzenetére
BX500 alsópolcos, mert DRAM nélküli, alap SSD.
Még alsóbb persze pl. a Netac is, de hát ami nem kínai az hamisítvány.
-
Üdv mindenki!
Nemrég kérdeztelek benneteket, érdemes-e lecserélnem a HyperX Fury-mat.
Tudom, hogy én voltam az, aki a mérési eredményeket inkább tartottam marketingnek, mint valóban érezhetőnek, de hajtott a kíváncsiság, és összehasonlítottam egy jelenleg alsó polcos Netac márkájúval, ugyanabban a gépben mérve.
Annyi csalás van a dologban, hogy a Fury 120GB, a Netac pedig 256GB, illetve más az OS, viszont mindkét esetben a Windows alap AHCI driverét használtam, mert a gyártóival nem működik a TRIM.Az eredmények:
Kingston HyperX Fury 120GB / Win10 x64:Netac N535S256G 256GB / Win7x64:
Így a számok alapján sokkal jobb a Netac, gyakorlatilag több esetben is a SATA2 a szűk keresztmetszet, de az alsóbb régiókban is jobbnak látszik, pedig ott - értelmezésem szerint - nem számít a vezérlő sebessége.
A szubjektív sebességérzet nem mérvadó, mert bár a Netac gyorsabbnak tűnik, a HxperX Fury egy 3 éves Win10, a Netac egy frissen telepített Win7 alatt lett mérve.
10.990-ért megkapnám a 240 gigás Crucial BX500-ast (ami ugye nem alsópolcos), nem vészes összeg igazából, aztán legalább lenne 240 GB-om.
Mi a véleményetek?
-
Laslie
tag
-
Piftuka
veterán
válasz
magyarosim #59800 üzenetére
Ebben az esetben valóban az a legegyszerűbb megoldás, ha a hibás HDD helyére veszel egy 2.5-es SSD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR