- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem neked szól a kritika, de azért ahhoz is kell komoly átgondoltság, hogy az egyik oldalon épp egy Samsung 960 EVO-t szerepeltet a koma, másik oldalon meg nagyon nem abban a ligában szereplő MX 300-at. Itt szerintem látatlanban elég komoly különbséget lehet vélelmezni, nem is érdemes a videót megnézni.
Read 3200MB/s
Write 1800MB/s
IOPS 4K read/Write 330k/330kvs
Read 530MB/s
Write 510MB/s
IOPS 4K read/Write 92k/83k -
jokeph
nagyúr
válasz
Pyttawrx #60893 üzenetére
Ezért is bátorkodtam bedobni ide, hadd lássa mindenki, hogy nem ajánlotok zöldséget.
.
NVMe akkor éri meg SATA-hoz képest, ha ua. méretben ua. az ár. vagy nagyon max egy pár ezressel drágább...Azaz rendszernek okés lehet, nagy kapacitásnál a SATA SSD a tuti meg persze a jó öreg HDD.
-
Na én is SSD vásárlásban voltam, végül egy HP EX900-asra esett a választás, 23900 Ft-ért sikerült megcsípni.
Pár napja volt hardveraprón 1TB-os SP A60-as, jó árban, de sajnos az már elkelt, így venni akartam valamit, ami jónak tűnik.
Sokáig agyaltam, mert van olyan bolt, ahol 5 év garival adják, majd megnézem hátha kell regisztrálni vhol, mert én csk 3 évvel vettem most.
Sebességadatokról a megfelelő topicban beszámolok. Ez tűnik jelenleg a legolcsóbb NVMe-s SSD-nek, az ok amiért vettem, mert videóvágásra is fogom feltehetőleg használni.
-
válasz
Atomantiii #60888 üzenetére
Igen nem lenne érdemben sok különbség. Nyilvá mivel új rendszer menne rá, meg azért más szabvány lehet éreznél különbséget, de csak ha ott ülsz és méred a másodperceket.
Most mennyi idő telik el a bekapcsolás és az asztal megjelenése közt. Bios ba is lehet 1-2 apróság nincs beállíva, vagy pl windowsban az energiatakarékosságon belül a gyors boot stb.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Pyttawrx #60869 üzenetére
Szóval kicsit olvasgatva a fórumban most ugye van egy SSD-m a sata csatlakozóra dugva (Samsung 860 Evo) és ha jól értem akkor nem lenne érdemi különbség a kettő között ha helyette egy m.2 PCI-es SSD-t tennék bele?
Mert amúgy csak a rendszer van rajta, HD videókat veszek fel amúgy tv tunerrel, de ugye azt HDD-re, illetve videókat is vágok de azokat is a HDD-n.
Csak ugye azt nem értem, hogy volt egy régebbi Gigabyte alaplapom másik procival és azzal hamarabb bebootolt a rendszer, mint most az új Asus alaplappal és sokkal jobb procival.
-
-
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
500 giga környékén MX500 vagy BX500 jó lehet általános felhasználásra? Nem OS alá hanem inkább adatokat tárolni, játékokat futtatni.
-
Kempetlen
tag
válasz
Graphics #60880 üzenetére
Azt én tudom, de netes gépbe, renováláshoz még azt a plusz 4 ezret is fölösleges kifizettetni.
Szilikonos / gumis 2,5" tokból tudtok valami épkézlábat nem túl dágán? Nekem még sikerült lecsapnom egy Raidsonic ICY BOX IB-276U3-ra egész jó áron, de a 3 ezres kategóriában (meg úgy egyáltalán ezen kívül) csak ezt találtam: Silicon Power Armor A30. De itt már nincs integrált kábel (mondjuk legalább apa-apa USB). Fura, hogy ennyire el van hanyagolva ez a kategória, vagy a csatlakozáson bukik el a dolog.
-
-
válasz
Kempetlen #60877 üzenetére
A boltosokkal "óvatosan", ők azt akarják eladni, amin haszon van.
Egyszerű konstrukció minden SSD: vezérlő és NAND chip. Nem sok hibalehetőséget tartogat.
Crucial is jó, a WD Blue is jó, a Green egy lassabb cucc. Én BX500-at szoktam pl, de a WD Blue sem sokkal drágább már, és ott van DRAM cache, az MX500-nál is
-
Kempetlen
tag
Állítólag nem olyan nagyon fényes a WD Green megbízhatósága, az egyik boltos szerint 50-ből 1 legalább akad, ami visszakerül. Vagy ez jónak számít manapság?
Mindenesetre keresnék egy fél fokkal megbízhatóbb darabot 120-as méretben, a lehető legolcsóbban. Cruicial BX/MX? Vagy a WD Blue-ja?
-
válasz
d.szabolcs #60872 üzenetére
-
dabadab
titán
Emperor_-t nem lehetne megzaklatni azzal, hogy frissítse az összefoglalót vagy nincs más, aki topikgazda akarna lenni?
-
válasz
d.szabolcs #60870 üzenetére
Szia.
Pomt egyel lentebb írtam erről a sebességbeli különbségről.
Elég neked is a normál sata3 ssd valamelyike:ha nem használod ki a PCIe csati előnyeit akkor sata3-as ssd:
belépőszintűek, de ajánlott SSD-k:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot BurstKözépáras SSD-k:
Crucial MX500 (m.2 sata esetén melegedhet, Normál SATA-val nincs ilyen gond)
WD Blue 3D (nem melegszik, nem lassul)Drágább kategória
Samsung evo (Ezek drágák, de jó is, átlag felhasználásnál nem lesz különbség a teljesítményben, így mondjuk azt, hogy indokolt esetben érdemes megvenni.)ezeket szoktam még én ajánlani, ezekkel sem volt gondom még:
PNY (Belépő szint, viszonlyag olcsó, de nem tapasztaltam eddig hibát ezeknél)
Patriot P200 (Nincs DRAM, olcsóbb kategória) -
d.szabolcs
csendes tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Max 40 000Ft
Fontos az ár/érték arány.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe lenne 1 db és a PS4 pro-ba szeretnék 1 db 1TB SSD-t
Nem tudom eldönteni hogy nekem pc be milyen kellene M.2 csatlakozós vagy a 2.5" os sata3 nem akarok feleslegesen kidobni a pénzt. Olyat akarok amit ki tudok használni.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
ROG STRIX Z370-F GAMING
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
Nem számít
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Általános, pc be torrent meg játékra.
Ps4 be játékra.Előre is köszönöm.
-
válasz
Atomantiii #60866 üzenetére
Szia! Különbség nagyvonalakban az m.2 sata és az m.2 PCIe között a (fizikai kialakításon kívül persze, amire most nem térnék ki) a SEBESSÉG.
M.2 sebességek:
• SATA: a hagyományos 2.5” méretű SSD szabvány átültetve az új méretarányra. SATA3-as sebességet értünk ez alatt, más néven 6 Gbps, azaz körülbelül 600 MB másodperceként (írás-olvasás egyaránt).
• NVMe/PCIe: Az NVMe szabvány az elméleti másodpercenkénti 3000 MB-os olvasási és 2000 MB-os írási sebességet.Hozzáteszem, ha nincs kihasználva, azaz átlag felhasználás mellett, vagy pl játékok futtatásánál nem érezhetőa különbség, azaz nincs is értelme ezért többe adni. A te alaplapod tudja mind a kettő szabványt.
-
válasz
Atomantiii #60866 üzenetére
Arany középút, HP EX900 250GB : [link]
-
Atomantiii
addikt
válasz
Graphics #60865 üzenetére
Alaplap Asus Rog Strix B450-F-Gaming.
Na igen nem teljesen világos számomra még az M.2 NVMe és az M.2 SSD közötti különbség (ha van), de ahogy látom az NvMe-s verziót írja az alaplap oldala.
Viszont nekem elég lenne akár egy 128 GB-ás a rendszernek vagy ha azok között nem nagyon van ajánlott (mert már nincs) akkor lehet 250 GB-ás is.
-
válasz
Atomantiii #60864 üzenetére
Elég vegyes szórásból válogatsz.
Előbb tudni kéne, hogy az alaplapod mit támogat?
-
Atomantiii
addikt
Ezek közül melyiket ajánlanátok, ha rendszer lenne az SSD-n illetve elég sok HD videót vágnék, de mondjuk az úgyis a HDD-n van.
Kingmax 2280 PCIe NVMe 128GB PJ3280 M.2 SSD (KM128PJ3280)
Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2 NVMe SSD
PATRIOT SCORCH 128GB M.2 2280 (PS128GPM280SSDR)Gondolom a Samsunggal nem lenne rossz választás, de a másik kettő mennyire ajánlott?
-
dabadab
titán
válasz
Snowy_owl #60861 üzenetére
A mostani SSD-t a SATA3-at is simán telítik, de ezzel együtt a mindennapi életben nem feltétlenül lesz érezhetően lassabb.
Ami viszont érezhető, az az árkülönbség: a 15k-s keretbe msatából csak egy 120 GB-s fér bele, SATA-sból egy 256-os is, sőt, 23k táján már ott vannak az 512 GB-s darabok is. -
Snowy_owl
őstag
válasz
dabadab #60860 üzenetére
Erről nem tudtam, bár ez nem tudom mennyit befolyásolna a teljesítményen. Amiatt gondoltam az msata port használatának lehetőségében, mert akkor a sima 2,5" helyre tudnék tenni akár merevlemezt is. Vagy a másik opció, hogy veszek egy viszonylag nagy 2,5" formátumú ssd-t oszt jólvan.
-
Snowy_owl
őstag
15.000Ft
128GB-256GB
Laptop lenne. Msata csatlakozó van benne.
Lenovo X220
Nem számít.
Általános felhasználás csak átlagos.Előre is köszönöm.
-
válasz
bajtokarpi #60856 üzenetére
Szia. Bármelyik a kettő közül.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Játékra Western Digital Blue 3D NAND 2.5 500GB SATA3 WDS500G2B0A , vagy Crucial MX500 2.5 500GB SATA3 CT500MX500SSD1?
Köszönöm
-
ZsoZso126
tag
15.000Ft
128GB-256GB
Laptop lenne. Acer aspire 5742 ZG(pontosan nem értek hozzá ahogy utána néztem szerintem SATA3)
Acer aspire 5742G
Nem számít.
Általános felhasználás csak átlagos -
Frawly
veterán
válasz
mitibi #60843 üzenetére
A topikösszefoglalóban ajánlott modellek többsége már nem vagy alig kapható. Az alaplap támogatási oldalán is általában régebbi, már nem kapható modellek vannak.
Amik ajánlottak, azok amit írtak: 860 EVO, MX500, WD Blue. De ne listákat nézegess, az összefoglalóban lévő kérdőívet töltsd ki.
A 850 EVO-val nincs baj, de nem lehet már nagyon kapni, és ha lehet is, akkor sem valami jó az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- iPhone topik
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Sorozatok
- Gumi és felni topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest