Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz Hauptmann #88903 üzenetére

Az az érdekes, hogy elméletileg a térereje a 2.4 GHz -en N -es Digi ONT -nak nem olyan rossz. Csak gondolom ott (hinta környékén) már Te sem mérsz pl. speedtest.net -el 30 Mbps -nél többet - sőt inkább kevesebbet (azaz ott a hintánál inkább a sebességgel van gond).

Újabb router 5 GHz -en ott már határesetes. Azaz pl. VoWiFi lehet már le fog dobálni - hol van/hol nem. Ugyanakkor olyan 150-200 Mbps körül lehet a sebesség akár (egy-két pálca mellett).

Talán az AX82U -t ajánlanám egy fokkal jobban. Beltéren jobb a lefedettsége illetve sebessége (azért egy 90 nm -es házra 5 GHz -en az AX50 is elég). Ekkora távon kültéren meg kb. majdhogynem egykutya egy AX50 -el. Ugyanakkor, ha Smart Connect -el lehet jobb az Asus, de legalább testreszabhatóbb (ezt AX82U -n nem próbáltam sosem, de AX50 -en nem tetszett az eredmény e tekintetben). Manuális 2.4-5 GHz váltásokkal persze jó mindkettő ott még. Én a telóban a 2.4 GHz SSID -t nem is rögzítettem - így egyik metódust sem használom általánosságban, hanem csak 5 GHz. Persze Asus esetén ott van még az esetleges későbbi AiMesh bővítés lehetősége is ...

Külső AP telepítése (kábelvégen) feltételezem nem megoldható egyáltalán?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés