Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz Alex91 #85708 üzenetére

Viszont írta, hogy akár mindhárom szinten megoldható a kábelezés. Véleményem szerint ne ajánljunk Neki WiFi backhaul -os megoldást. Ennél még egy db AX92U vagy AX73 is jobb megoldás ...

Úgy egyébként, ha az a 50K HUF -os határ (a mindenre) nem "kőbe vésett", akkor én is hagyom a fantáziámat elszabadulni ... :)

Úgy egyébként az AX73 Dual-Band AX5400. Kábeles backhaul -t nem tud, de WiFi -s backhaul -t igen. Ahogy korábban is említettem egy router -es felállásnál és amennyiben az Asus -os extrák nem kellenek, akkor ideális választás lehet,

@valakky,

Az én személyes tapasztalatom AX50 + ax200 adapter, 160 hz esetén, hogy inkább a környezeti zavarokra (töménytelen full-térerős szomszéd WiFi) érzékeny a dolog. Nagyon máshogy, mint pl. egy AC 80 MHz -es kapcsolat például.

Az AC a távolsággal (10+ méter) és a falakkal (minimum 3 db) különösen erős és sok zavaró WiFi mellett már beesik már a béka ülepe alá (de legalább a környékére). Itt AX50 -el még vígan többszáz (300+) Mbps van még mobilos AX kliensel is ...

A 2x2 MIMO 160 MHz -nél (2.4 Gbps) pedig rendkívül erős zavarás mellett egyszerűen "túl széles" a csatorna. Azaz "nem fér el" a 160 MHz és a "kiinduló sebesség" (közelből mért) 2x2 MIMO (1.2 Gbps) környékére esik vissza. Ugye az AX50 gyengén/nem zavart környezetben még a mobilokkal (azaz 160 MHz nélkül) is tud 850 Mbps -t. Zavart környezetben már 730 Mbps -ről indul a mutatvány (ahol 160 MHz -el még 800-850 Mbps lenne).

Ugye ezen jelenség a channel bonding szempontjából régóta ismert jelenség (már g -s WiFi -nél is volt olyan eszköz ami tudott - nem szabványos - bondingot és cserébe elég erősen zavart más WiFi -ket és ő is érzékeny volt más WiFi -kre). Túlzsúfolt környezetben a "vékonyabb" csatornák használata javallt - persze ekkor ennek megfelelő sebességekkel is ...

@Arnee01,

Igen, AP módban levő router -eknél megy az USB. NAS mellett persze ne használd, mert ahhoz képest csalódás lesz ... :)

AC-AX keverését Mesh rendszerben nem ajánlanám. Nem Mesh -ként, ha olyan a felállás, akkor esetleg, de több eszközös WiFi megvalósítás esetén én Mesh -ben gondolkodnék. A AC57U v3 -nál van nagyobb sávszélességű router, de ez így nagyon jó ár/érték arányú felállás lenne. Értem ez alatt, hogy aránylag kis lépésnek aránytalanul nagy költségvonzata lenne, amit nem is biztos, hogy kihasználnál. Mondjuk egy 3 db -os AC57U v3 -nál ne feledjük el, hogy a mobilkliensek WiFI terhelése 3 db hardver és 3 db AC1200 as router között oszlik meg. Azaz mindenhol full térerőd és adott esetben az adott eszközön kevesebb kliens között oszlik el (mert pl. a család többi tagja éppen más router vonzáskörzetében van).

AX. Jobb. Sokkal. Igaz, az oroszlánkörmök igazán AX -es kliensekkel villognak. Ugyanakkor az árkülönbözet is az AC -hoz viszonyítva már "szabad szemmel észrevehető". Gondolkozz úgy, hogy vagy AC -s Mesh és használod egészséggel 5+ évig (vagy ameddig) és majd egyben cseréled valami akkor megérős változatra.

Avagy "mély levegő" és AX. De akkor minden AX legyen (legalábbis router fronton) ...

Új hozzászólás Aktív témák