- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
WeAreVenom
friss újonc
Sziasztok
Elolvastam a téma összefoglalót, ott a konkrét típust amit kinéztem, nem találtam. Gondolom régi lehet a cikk.Kérdésem:
Adott nálam egy telekom által szolgáltatott ONT ami sokszor leáll erős terheléskor (ftp, plex média szerver). Több alkalommal bejelentettem a gondot, a válasz mindig az volt, hogy nem náluk van a gond és korlátozzam le a feltöltési sebességet 200 Mbit köré ami a garantált sebességet adja és ennél a sebességnél nincs leállás. Többszöri bejelentés után döntöttem úgy, hogy elég volt, vásárlok egy routert amit rákötök az ONT -re.
A szolgáltatótól nem tudok venni routert, ezért routerkeresés előtt állok.
Kaptam kölcsönben pár hete egy D-link DIR 842 -s eszközt. A gond vele az volt, hogy a feltöltési sebessége 500 Mbites volt ami kevés volt a megszokott sebességben. Az ONT 2 Gbitet ad letöltésre (2 porton ) és 1 Gbitet feltöltésre.
Pppoe passthrough miatt gondolom nem lehet 1 Gbitet használnom a routeren és 1 Gbitet az ONT -t (1 porton menne a net egy másik pc -re). A feltöltés az 1000 megás netnél 300-400 Mbit, ezért használom a legnagyobb 2000 -s netcsomagot.
A kinézett típusok:
TP-Link Archer AX20 vagy Mikrotik Hap Ac2
E 2 típus kapja rendszeresen a firmware frissítést, régebbi eszközöknél elég hamar leállt a támogatás.
Kérdésem:
A fent leírt típusokkal elérhetem -e azt a sebességet amit az ONT szolgál ki nekem ?
Ami még fontos: stabilabb wifikapcsolat, bírja az erős terhelést valamint az IGMP támogatás az iptv felé.
30 ezer magyar ft összegben gondoltam a routervásárlást.
Személyes tapasztalatok is érdekelnek, tippek-tanácsok esetleg egy másik eszközre ha problémás eszközök típusait említeném meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fujifilm X
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- macOS PC-re
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest