- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
válasz
barackfa22 #96721 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #96738 üzenetére
Köszönöm összehasonlítottam a 2 asust- de semmi különbséget nem találtam első ránézésre. Megrendeltem kora délután a TP-linket AX53-at emagról de akkor kicserélem AX1800-ra mert az van raktáron.
-
anonymus89
addikt
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Beton falakkal rendelkező lakásban mely összesen 40m2
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Telefon 2 db, 1 noti és egy TV lenne rákötve Wifin az összes eszköz ismeri
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
T-home 200Mbit/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
kb. 20-22E,-Ft
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
nincsen más igényem, amit kinéztem a most akciós TP-link ax53-as készülék megfelelő lehet? -
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #83299 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok jelenleg upc 500-as net van, ehhez szeretnék egy dual bandes routert nézni a jelenlegi 940n tp-link mellé. Érdemes mellé nezni asust vagy maradjon tp-link?
Csak pc-n lesz kihasználva az 500mbit, wifin 3 db tv és 2 mobil lesz csak rákötve.
A tvk ugye nem tudnak 5ghzen kommunikálni ha jól tudom?
Árban 15k-t szánnék rá. -
anonymus89
addikt
-
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #77379 üzenetére
Megcsináltam persz pici utánaolvasás után de sikerült.
Akkor hogy és milyen formában tegyem fel a képeket?
Az egyik parancs igencsak hosszú lett. -
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #77374 üzenetére
Én sajnos már v2-t kaptam alzatol, valamit tudok tesztelni rajta amiből kiderül, hogy nem ajánlott?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Leírom az előzményt ha nem gond. Volt egy Connectbox adott upc 240Mbites nethez ami sajnos bekakilt annyira, hogy már távolról sem tudta elérni a upc. Mondtam, hogy ubee-t nem kérek így kaptam egy Technicolor TC7200-ast de sajnos a hatótávval nem vagyok elégedett.
Valszeg költözés is lesz társasházba így olyan routert keresnék aminek jobb a hatótávja de mondjuk nem kerül többe mint 20.000,-Ft és esetleg elboldogul a digi 1000-es netjével.
Egyelőre csak mobileszközökhöz később Nas-hoz is lenne használva torrentre. -
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #57108 üzenetére
Rendben, köszönöm!
u.i: most juttott eszembe, milyen eszközökön lesz használva (Galaxy Tab S T800, Iphone 5S, Iphone 6S és macbook air 13). ez így megfelelő lesz akkor?
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #57105 üzenetére
Üdv!
Te melyiket ajánlanád?
látom az ASUS RT-N18U-ban elég erős hardver van, igazából eddig is a 2.4ghz-et használták egy régi routerrrel fiber power 30-hoz.
Inkább a térerő a lényeg, hogy minél messzebbről vehető legyen és még úgy is elég gyors legyen. -
anonymus89
addikt
válasz
bluemirage #57092 üzenetére
Most akkor hogy van már nem értem....
"TP-LINK Archer C5 v1
○ Qualcomm Atheros QCA9558 @ 720MHz, 128MB RAM
○ Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 867Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db belső antenna 2.4GHz részére, 3db külső antenna 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé"Azért jól jönne az 5Ghz majd valamikor, lehet mégis csak Asus lesz.
-
anonymus89
addikt
válasz
bluemirage #57089 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én C5-öt használtam sajnos nem voltam megelégedve a lefedett területtel (de úgy látom értékeléseknél más is tapasztalt hasonlót) mert ugyanott ugyanolyan beállítások mellett a 941N nagyobb területet fedett le.
továbbá látom 2.4ghz-en a belső antennát használják.Asus-t még nem használtam de szimpatizálok velük.
Esetleg van leírás melyik mennyi kakaót tud leadni ténylegesen wifin keresztül? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Digi 1000-es internethez történő router választáshoz.
Szimplán mezei felhasználói dolgokra lenne használva.
Jelenleg egy Tp-link 741ND router van sajnos a térerő lefedettsége nem az igazi az ismerős állítása szerint.
Kérdésem, hogy milyen routert érdemes venni a Digi 1000 mellé amit leginkább ajánlanátok ilyen max 25k-ig.
Melyik router lenne az ami valamelyest nagyobb térerőt tudna szolgáltatni az átlaghoz képest?Előre is köszönöm!
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #56384 üzenetére
Akkor tegyük fel, hogy ott megosztottam a tapasztalatom de a kérdést kifelejtettem.
Így pótoltam ott és akkor a 46857#-es off kéne legyen. -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Nekem az a tapasztalatom a TP-LINK Archer C5 Routerrel, hogy ugyanoda helyezve ugyan azokkal a beállításokkal kisebb területet tud lefedni mint a 941ND és a 1043ND. Sok beállítási lehetőséget végig próbáltam de sajnos szerintem "gyengébb" mint az elődök. Upc 120-as net 2.4ghz-en
Milyen beállításokat nézzek meg esetleg?
-
anonymus89
addikt
Ha egy másik routert tettünk oda wds módba akkor is nagyon gyér a wifi épphogy 1-3 Mbps jut be a garázsba a lindab egyszerűen annyira leárnyékolja, hogy youtube-on nem lehet ficánkolni. Így szerintem a repeater is kiesett mert nem tud kábelezni a lakásban nincsenek küszöbök vagy más ahova el lehetne rejteni.
Gubek-Einste: Nem szeretne ruhaszárítót, felásni meg nem fogja az udvart ezt kikötötte. Régen is olvasgattam már a Powerline adapterekről csak úgy látom nem sokan használják, pedig lehet érdemes volna mert nálunk is ez segített. Kölcsönkértem ezt a tp-link Pa4010KIT-et közvetlenül fali csatlakozóba dugva majd a konnektortól 20m-re lévő garázsban szintén csatlakoztatva a 31-32Mbps-et mértünk laptopon és mobilon is. Így maradni fog a powerline adapter + a 1043nd routert rákötöttük a garázsban kb. a fal közepére mert egyre magasabbra helyezve a routert romlott a sebesség.
Esetleg valahogy lehet még javítani a helyzeten bár nem akarok telhetetlen lenni....
Köszönet a tanácsokért!
-
anonymus89
addikt
Köszönöm a választ akkor rábízom bár ahogy ismerem úgyis a c7-et fogja venni mert +-5k-n nem fog szórakozni.
Ha picit kit tudnád fejteni a range extenderes dolgot hálás volnék, Te hogy látod ennek a kiépítését.
A tp-link jövőbeni router a ház közepén lenne ettől a ponttól légvonalban 2 fal és kb 10-11 m távolság a garázs.
Hogy lehetne a legjobb a hatásfok wifin keresztül? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Haveromnál most voltunk egy kölcsön kapott Archer C5 v1-et beüzemelni ami 2 antennás az összefoglalóban 3-nak van írva meg más helyen is láttam 3 antennásként akkor most mi az igazság?
A lényeg, hogy 5Ghz-en nagyon szépen átadja a UPC 120-as netjét S6 edge+ készüléken fullon megy oda-vissza. Ezzel a mutatvánnyal úgy néz ki nyugdíjazni fogjuk a 1043nd v1-et az lenne a kérdésem, hogy mivel csak 3k különbség van a C5 és C7 köztt nem jobban megéri egy C7 a választást a 3 antenna és 1300Mbps miatt?Vagy mit tudnátok ajánlani? - jut eszembe a garázsba is szeretne wifit valahogy eljuttatni aminek a teteje lindabból készült. Eszméletlenül meg tudja szűrni és bent csak alig pislákol 2.4ghz-en a net. Az 5ghz már el sem jut odáig de ezt nem is vártuk.
Sokszor szóba jött már a poweline vagy a benti router wds-be és egy másik router a garázsba aminek 1 antennáját kivezetnénk kültérire cserélnénk.
Ez így járható út vagy rosszul gondolkodom? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
No úgy néz ki megoldódni látszik a 2 router wds-be történő összekötés bizonytalansága mégpedig úgy, hogy sikerült megoldani a kábelezést rövidebb úton így már a falra tudunk felakasztani egy routert.
Annyi volna a kérdésem, hogy esztétikailag ne rontsuk az összképet így fehér routert szeretnék fehér antennával. Ilyen létezik, kb 30 gép is rácsimpaszkodhat ha úgy adódik.?
Upc net kb. 95-98Mbit jön át a switch miatt. -
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #43934 üzenetére
Köszönöm néztem 4 típust csak nem tudok dönteni mire érdemes figyelni, melyikben van erős antenna a sim kártyához.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Autóba szeretnék wifi hotspotot kialakítani 4G-s sebességgel. Tudnátok segíteni milyen érdemes vásárolni esetleg ami szivargyújtóról megy?
Valakinek van már tapasztalata ilyen kütyükkel?
Esetleg ötlet mire érdemes odafigyelni a kialakításnál szívesen veszem. -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #41620 üzenetére
Tudtok ajánlani készüléket?
Volt egy Tp-link WR2543ND de sajnos trombitának nézték és megfújták. -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #41620 üzenetére
Sikerult valakinek rakukkantani?
Elore is koszonom!
-
anonymus89
addikt
válasz
Alteran-IT #41617 üzenetére
Kb. 8 m-re az erkélyre helyeztem el a 841-es routert és a belső teremben mértem 35-40Mbps-et.
Jó volna ha ránéznétek a gyorsan összedobott sémára.
A távolabbi terembe szeretnék stabil wifi-t jó volna 30Mbps.
Ha drágább készülék szükséges akkor természetesen marad az.farkas-j: Köszönöm az otthoni hálózat totyikban megbeszéltük ezt is.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy TP-link WR1043ND routerhez szeretnék másikat venni, hogy meg tudjam növelni a wifi hatótávolságát kábelezés nélkül. Már a saját 841ND-mmel kipróbáltam a kb. 30-35 méterre lévő helyiségben 90Mbpes netből durván 20-24Mbps a sebesség.
Van esetleg erősebb vagy mi ajánlott?
-
anonymus89
addikt
válasz
Dark Archon #35516 üzenetére
Köszönöm!
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #35424 üzenetére
Erre tudna valaki hasznos infóval szolgálni?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Tegnap akaratom ellenére is fültanúja voltam annak a beszélgetésnek, miszerint a számtechboltos munkatárs azt állította, hogy a TP-link routereket Ő nem ajánlja PPPoe kapcsolatra....
T-home-s internettel rendelkezett a kedve vevő így inkább egy d-link-re próbálta rábeszélniEz mennyire igaz?
-
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35259 üzenetére
Akkor min. N-es routert?
Sajnos nincs ismerős pesten, aki elhozná így szállítással már 5k lenne... -
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35253 üzenetére
Miért viccelnék?
Úgy néz ki az enyémet beszámolják egy 841N-be így nem tudom odaadni nekik....
-
anonymus89
addikt
válasz
Intruder2k5 #35250 üzenetére
Mivel most volt gyorsítás a diginél (amit most tudtam meg a honlapról) így az 50/30-ashoz lenne de tényleg csak annyira kell, hogy csajos tudjon netezni.
Néztem már egy TP link TL-WR642g-t is de azt elvitték asusom meg még nem volt. Nekem itthon az előbb írt TP-link van már 7 éve és soha nem kelllett resetelnem.Vagy maradjak a TP-linknél?
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Csak egy olyan kérdésem volna, hogy ez az Asus router megér-e 1-2k-t? Kis költségvetésű családnak lesz csak annyira, hogy telefonon legyen internet elérés.
-
anonymus89
addikt
Valaki please!
-
anonymus89
addikt
Üdv Mindenkinek!
Annyira nem vágom ezt a routeres témát csak megszeretném kérdezni, hogy a torrentezés mennyire megterhelő egy ilyen routernek? [link]
Ilyet szeretnék majd venni azért kérdem vagy nézzek inkább másikat mit javasoltok? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni itthon szeretném a chello-s netet szétosztani 2 gép között és néztem egy routert mégpedig: http://ipon.hu/?product_id=24483
A lényeg, hogy wifis legyen a jövőre gondolva valamint 10k alatt megússzam.
Mi a véleményetek róla???
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)